- Reaction score
- 8.764
Φοβάμαι όμως τις συμβολές από τόσο μεγάλο ηχείο με τρεις μονάδες σε κοντινές αποστάσεις ακρόασης...
Πρόσεχε τι αποδοκιμάζεις αφού είναι πλέον βάσιμο ενδεχόμενο να παραχθούν immersive master από studio που θα εντάξουν πρόθυμα τέτοια μοντέλα για πολλαπλά δορυφορικά κανάλια χάρη στη χαμηλή τους τιμή.Directivity error από 8-15Khz.
Don’t like
Δεν θα είναι οι εταιρίες που με ενδιαφέρουν, θα είναι τα διάφορα κομμουνιστικά που θέλει ο @wnetΠρόσεχε τι αποδοκιμάζεις αφού είναι πλέον βάσιμο ενδεχόμενο να παραχθούν immersive master από studio που θα εντάξουν πρόθυμα τέτοια μοντέλα για πολλαπλά δορυφορικά κανάλια χάρη στη χαμηλή τους τιμή.
Αν είναι όντως συμπαθητικό αυτό γκουρού εγώ που παίζω σ' αυτές τις κατηγορίες τιμής συνήθως ίσως να το σκεφτόμουν για ένα ουπς παραπάν' απ' αυτά που διαθέτω ?Swissonic X8 :
Η θυγατρική του Thomann κυκλοφορεί τρίδρομο δορυφόρο με διαχείριση σήματος μέσω DSP και τιμή σκανδαλώδη για την ποιότητα κατασκευής - που εννοείται ότι γίνεται στην Κίνα. Η δυνατότητα περιστροφής του τμήματος με mid & tweeter ώστε να επιτρέπεται οριζόντια τοποθέτηση παραπέμπει στα μοντέλα Focal Trio.
H διαχείριση μέσω DSP είναι ενσωματωμένη στο ηχείο, δηλαδή περνά το σήμα από την αναλογική είσοδο σε βρόχο AD-DA γι αυτό και αναφέρθηκε. Οι ρυθμίσεις στην απόκριση ελέγχονται από διακοπτάκια στην πλάτη του ηχείου. Δεν έχει ασύρματη σύνδεση όπως λ.χ. τα γνωστά KEF. Η καμπίνα έχει καλή κατασκευή για την τιμή χωρίς φθηνά πλαστικά μέση.Αν είναι όντως συμπαθητικό αυτό γκουρού εγώ που παίζω σ' αυτές τις κατηγορίες τιμής συνήθως ίσως να το σκεφτόμουν για ένα ουπς παραπάν' απ' αυτά που διαθέτω ?
(Yamaha HS5 - Swissonic NT 10A).
Με βολεύ' που ''ξαπλώνουν'' κιόλας..
To DSP πως δουλεύ'?
Μέσω επεξεργαστή ? (δεν έχω )
Μέσω εφαρμογής από το κουνητό?
Για δικάναλο λέω εγώ ε?
Δεν βλέπω διακοπτάκια στην πλάτη του ηχείου, τύφλα ?H διαχείριση μέσω DSP είναι ενσωματωμένη στο ηχείο, δηλαδή περνά το σήμα από την αναλογική είσοδο σε βρόχο AD-DA γι αυτό και αναφέρθηκε. Οι ρυθμίσεις στην απόκριση ελέγχονται από διακοπτάκια στην πλάτη του ηχείου. Δεν έχει ασύρματη σύνδεση όπως λ.χ. τα γνωστά KEF.
View attachment 286575
Σε διαθέσιμο γερμανικό review αναφέρεται ότι είναι πολύ καλό σε απόδοση φωνητικών και λιγότερο καλό στις κατώτερες χαμηλές με τη συμπεριφορά του bass reflex - ως full tange και μη κροσαρισμένο υψιπερατά εννοείται. Ενδέχεται επίσης να μην ικανοποιούσε αρκετά ως προς μεσαίες και υψηλές οκτάβες σε μέση συνεχόμενη στάθμη κοντινή στα όρια των προδιαγραφών του. Δεν θα έπρεπε να είχαμε υπερβολικές απαιτήσεις από τρίδρομο με αντίτιμο ένα τριακοσάρι ανά τεμάχιο.
Πρόσεχε τα λευκά dip διακοπτάκια ...Δεν βλέπω διακοπτάκια στην πλάτη του ηχείου, τύφλα ?
Για επιδόσεις οκ, όπως είπες είναι φτηνό, θα υπάρχουν συμβιβασμοί..
Να το σκεφτώ όμως σε σχέση με τα άλλα εξίσου φτηνά που διαθέτω?
Το μόνο που δεν θα ήθελα να έχει είναι η τρούπα πίσω ή τρούπα γενικώς..
Για αντικατάσταση των ενεργών..Πρόσεχε τα λευκά dip διακοπτάκια ...
Αν σ'ενθουσιάζουν τόσο πολύ όσο λες τα Spendor , τότε όχι.
Σε σχέση με τα Yamaha , θετικό το ενδεχόμενο αφού θα πας από δίδρομο πεντάρι σε τρίδρομο.
Δεν γίνεται να εγγυηθώ προσωπικά το αποτέλεσμα ή ακόμα περισσότερο την απροβλημάτιστη λειτουργία, λέω μόνο ότι με τα δικά μου κριτήρια θ'άξιζε εφόσον δεν θα εξέταζες ενδεχόμενο να πας σε ανώτερης κατηγορίας και τιμής monitor.Για αντικατάσταση των ενεργών..
Άσε τα Spendor..
Αυτά τα έχω στημένα μόνα τους στην έκθεση..
Έχω τα HS5 και τα NT 10A της swissonic.
Κατανοητό (και δεν θα το ζητούσα).Δεν γίνεται να εγγυηθώ προσωπικά το αποτέλεσμα ή ακόμα περισσότερο την απροβλημάτιστη λειτουργία, λέω μόνο ότι με τα δικά μου κριτήρια θ'άξιζε εφόσον δεν θα εξέταζες ενδεχόμενο να πας σε ανώτερης κατηγορίας και τιμής monitor.
Εξηγείτε?καλησπερα, μια χαρα για ταινιες/documentaries/live concerts από blu-ray 4K, σε μπαλκονι 4x8m με προβολεα benq 4Κ, player sony 4K, οθόνη από ειδικό πλαστικό sandwich 150" και logitech 5.1 !! χαχα
Μρε Χερ Ντοκτορ πχια ειναι αυτα τα κλαψομουνικα και εντεχνα Μαλισταμειονέκτημα εκεί ψηλά, το οποίο βεβαίως μπορεί να γίνει αντιληπτό σε οποιαδήποτε μουσική, πλην των κλαψομούνικων της καταπτυστης κατηγορίας του έντεχνου,