Που ακούμε? - Βελτίωση χώρων ακρόασης...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.675
Το θέμα αφορά στις εμπειρίες μας, στις μεθοδολογίες, στις μηχανές που βοηθάνε στην επίτευξη του αυτονόητου.

Παρακαλώ...

Reaction score
1
Ήρθα και εγώ από εδώ μεριά.......
Λόγω εργάσιμών ορών......θα ανατηχθώ τις απογευματινές ώρες......ελπίζω να κατάλαβα καλά ότι το σχετικό με την ακουστική βελτίωση χώρων και όχι μηχανών είναι εδώ.....!!!??

:Dτα λέμε το απόγευμα κύριοι (αλήθεια γυναίκες Hi-endισες έχει?).....

Reaction score
2.421
acoustic.gr said:
Ήρθα και εγώ από εδώ μεριά.......

:Dτα λέμε το απόγευμα κύριοι (αλήθεια γυναίκες Hi-endισες έχει?).....
Δεν έχει . Ολες τις έχει μαζέψει ο Ανδρέας Κ. στις Βορειες κατηγορίες.

Reaction score
2.421
Κύροι θα ασχοληθείτε επιτέλους με την ακουστκή του χώρου ακρόασης ? :mrgreen:

Reaction score
1
Βάζω στοίχημα ότι το ποσοστό των γυναικών που οδηγούν ultraHi αυτοκίνητα είναι πολύ κοντά με το ποσοστό των γυναικών που ασχολούνται με ΗΙ END. :lol: (να ένα καινούριο Θέμα) :lol:

Reaction score
2.421
Ρε συ Κώστα EAR, που την βρήκες αυτόν εδώ ? :lol: :lol: :lol:

Στον έστειλαν μαζί με τους πυκνωτές που έφερες για τα Maggie ?

Παναγιώτη είσαι ωραίος . Εδώ κάνουμε και την πλάκα μας, όπως κατάλαβες. :lol:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.091
g.kar said:
Στον έστειλαν μαζί με τους πυκνωτές που έφερες για τα Maggie ?
Ρε χαμένε, δεν έχω πυκνωτές στα Maggie μου! Γιατί με προσβάλλεις? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
297
Το δωμάτιο ενός χαϊεντά:

Το μαξιλάρι έχει μέσα τρίχες μπλε κάστορα, που βελτιώνουν τις χροιές.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.091
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άψογο RD!!!! Τέλειο!

Να, για να αποφύγουμε αυτά τα καραγκιοζιλίκια είπα να μας δώσει ένα χεράκι ο Παναγιώτης, οκ?
Αλλιώς θα χώνουμε μαξιλάρια στη γωνία και θα νομίζουμε ότι κάτι κάναμε! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

και το σάμπ χύμα από πίσω, ε? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: τέλειο! τέλειο! Που το ξετρύπωσες?

Reaction score
14
costas EAR said:
και το σάμπ χύμα από πίσω, ε?

Ε όχι και χύμα :shock: ....μια χαρά ξάπλα στα μαξιλάρια είναι. :p
Για ξεκούραστο μπάσο. :p :lol: :lol:

Reaction score
1
Λοιπών……να κάνουμε τελικά και λίγο δουλειά γιατί από το χαβαλέ…. δεν θα μας παίρνουν στο τέλος και σοβαρά…… :lol:

Για να αυτοπαρουσιαστώ (θα προσπαθήσω σχετικά σεμνά)….
Είμαι Αρχιτέκτων μηχανικός ΑΠΘ ενασχολούμενος τα τελευταία 10 χρόνια με πολλές δεκάδες πρότζεκτ ακουστικής πολλά από τα οποία αφορούσαν πολύ σπουδαίους ακουστικά χώρους στην Ελλάδα. Ζούσα στην Θεσσαλονίκη μέχρι φέτος αλλά με βλέπω κάπου ανάμεσα σε Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Πόρο – Καλαμάτα…..και βάλε……
Δεν αναφέρω έργα και ημέραι…..λόγω εσωστρέφειας…..αλλά ήτω πλούσια.
Ασχολούμαι ερευνητικά στο ΑΠΘ στο εργαστήριο ακουστικής τεχνολογίας (Παλιότερα, γιατί τώρα δεν προλαβαίνω) και ιδιωτεύω ως σύμβουλος ακουστικής.
Η διδακτορική μου διατριβή είναι πάνω στην ακουστική ειδικών χώρων (εξέλιξη της ακουστικής τεχνολογίας στην βυζαντινή ναοδομία του μεσαίωνα 600-1400μχ).
Η ιδιαιτερότητα μου, σε σχέση με την ενασχόληση μου με την ακουστική έγκειται στο ότι προτιμώ να επεμβαίνω στην ακουστική ενέργεια μέσω ενεργών διαδικασιών, όχι ηλεκτρογενών αλλά γεωμετρικών. Ως τούτου….είναι φανερό ότι ασχολούμαι με τους διαχυτές τετραγωνικού υπολοίπου (QRD ή διαχυτές Schroeder) και τους αντηχητές – διαχυτές Helmholtz.
Η προσέγγιση μου στα θέματα ακουστικής γίνετε με εξομοιώσεις 3Δ του χώρου σε λογισμικό Η/Υ.

Νομίζω πως στον τομέα μου μπορώ να βοηθήσω πολλούς από τους συμμετέχοντες στο φόρουμ να βελτιώσουν πολλά σε σχέση με τον χώρο τους και την απόδοση των μηχανών τους μέσα σε αυτό.

Προσοχή !!!! Δεν είμαι Ηαιεντάς, δεν έχω ιδέα από Χαιεντ κλπ…….δεν μπορώ να σετάρω Ηαιεντ……..
Με ενδιαφέρουν μόνο κάποια στοιχεία από τις μηχανές που εμπλέκονται και μπορώ μόνο να διαχειριστώ με μεγάλη ακρίβεια την συμπεριφορά της ακουστικής ενέργειας από την πηγή μέχρι τον δέκτη, να προετοιμάσω τον χώρο να δεχτεί τους ενεργειακούς παλμούς……και να τους μεταδώσει στο ακροατή με αξιοπρέπεια…….

Ο Mr Ear (δεν ξέρω γιατί μου κώλυσε αυτό αλλά μου φαίνεται πολύ αξιοσέβαστο για όνομα….οπότε το προτιμώ) έτυχε να ακούσει έναν από τους χώρους που ασχολήθηκα και ίσως έχει κάτι να μας πει…….εγώ θα κρατήσω αποστάσεις από το έργο μου….

¨άιντε να δούμε…… :D :D :D

Reaction score
5
Ίσως (δηλαδή τι ίσως.... είναι προφανές) να είμαι off topic.

Η προσωπική μου άποψη -ίσως θεωρηθεί αναρχική- είναι πως, ο ψυχολογικός παράγοντας παίζει τον ίδιο ρόλο με τον χώρο και τα μηχανήματα.

trust me on that, μπορεί να μην είμαι ειδικός αλλά γνωρίζοντας ανθρώπους δίχως ιδιαίτερα εκπαιδευμένο αυτί (δηλαδή το σύνολο των αγοραστών) παρατήρησα ότι το καλό τους ακούγεται μέτριο και το μέτριο καλό........ Go figure.

Reaction score
297
Χάλια αίθουσα. Είδες πόσο στενά είναι τα καθίσματα? Πού να χωρέσει ένας αληθινός χαϊεντάς?

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.183
Members
38.301
Νεότερο μέλος
giorgosfs90