Πρόβλημα με το VTuner σε ενισχυτή Pioneer

Reaction score
7.004
Εμένα κάνει διακοπές ή κολλήματα σε android 13, που και που πετάει και κανένα μήνυμα πως είναι φτιαγμένη για παλαιότερη έκδοση και μπορεί να μην τρέχει κανονικά κπλ. Αν φταίει το κινητό....
Σε παλιό κινητό (άλλη μάρκα) πάντως με android 10 & 11 δεν τα είχε.
μπορεί να φταίει και το κινητό......αν πχ τρέχει κάποια custom έκδοση του 13. Το καλό με το pioneer είναι ότι η συσκευή έχει και κουμπιά και οθόνη ,οπότε κάνεις μια χαρά πλοήγηση σε δικό σου υλικό. Φυσικά και με μια ανεξέρτητη εφαρμογή, όπως το bubble upnp,μπορείς να διαχειριστείς μουσικό υλικό που έχεις στο δίκτυο σου (pc,nas) και να το αναπαράγει το pioneer.

Reaction score
598
εγω παλι δεν νογαω σχεδον τιποτα απο οσα γραφεται.
μονο airplay απο ipad ξερω να κανω , να παιξω απο οπτικη και coaxila kai το στικακι.
ολα τα αλλα τα ακουω κινεζικα.
pionner N50a

ika

News
Reaction score
15.911
μπορεί να φταίει και το κινητό......αν πχ τρέχει κάποια custom έκδοση του 13. Το καλό με το pioneer είναι ότι η συσκευή έχει και κουμπιά και οθόνη ,οπότε κάνεις μια χαρά πλοήγηση σε δικό σου υλικό. Φυσικά και με μια ανεξέρτητη εφαρμογή, όπως το bubble upnp,μπορείς να διαχειριστείς μουσικό υλικό που έχεις στο δίκτυο σου (pc,nas) και να το αναπαράγει το pioneer.
Κινεζιά είναι το κινητό και βλέπω τώρα πως λέει android version 12 SKQ1.21090.001 καί έκδοση MIUI 14.0.6.0.
Επομένως είναι android 12 και όχι 13 που έγραψα πριν.
Πάντως στο παλιό που είναι SONY, μια χαρά δούλευε και δουλεύει . Και πιο πριν σε SAMSUNG, κανένα πρόβλημα.

ika

News
Reaction score
15.911
....
Εκτιμώ ότι δεν θα συμβεί το ίδιο και με το spotify (δυνατότητα spotify connect) γιατί εδώ την εφαρμογή την πληρώνει ο χρήστης - συνδρομητής του spotify. ....
Στο Ιαπωνικό site λέει πως υποστηρίζει Spotify connect η έκδοση firmware που έχει εκεί.

pioneer.jpg

Reaction score
7.004
το υποστηρίζει,το βλέπω κάθε βράδυ σχεδόν που βάζω λίγο να ακούσω. Απλά δεν ξέρω αν πρέπει να πληρώσουν δικαιώματα στο Spotify για να διατηρήσουν αυτή την δυνατότητα.......Υποθέτω πως όχι γιατί είναι συνδρομητική υπηρεσία το Spotify και όχι free όπως πχ το vtuner. Tώρα αν θα υποστηρίζει και το Spotify hi-fi που έρχεται σε λίγο..........είδωμεν.

Reaction score
570
Τον ενισχυτή SC-LX56 που έχω, τον χειρίζομαι από την εφαρμογή iControlAV5 και την iControlAV2012, επίσης από κινητό Android 13 αλλά και από αρχαίο tablet Android 5, χωρίς κανένα πρόβλημα, αν και δεν έχουν ενημερωθεί για πολλά χρόνια και δεν υπάρχουν πλέον στο Play Store. Ευτυχώς τις είχα εγκαταστήσει στο παρελθόν και μπορώ να τις έχω στο λογαριασμό μου.

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.690
Καλημέρα,
φαίνεται πως vtuner τέλος! Αν και θα έπρεπε όλοι οι κατασκευαστές, που διαφημίζουν στα μηχανήματά τους την δυνατότητα του Ιντερνετικού ραδιοφώνου, να βρουν εναλλακτικό πάροχο (και υπάρχουν πολλοί και free) και να αναβαθμίσουν τα firmware, αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα.
Υπάρχει όμως λύση, το Ytuner: https://github.com/coffeegreg/YTuner
Δεν είναι δύσκολο ούτε ακριβό. Φτάνουν οι βασικές γνώσεις σε Linux, η πολύ καλή βοήθεια από τον δημιουργό του και τους χρήστες, ένα Raspberry pi 3 ή 4 ή 5 και τα μηχανήματά μας θα παίζουν πάλι μουσική από το Ιντερνετ.
Το έστησα και όλα είναι όπως παλιά και με μεγαλύτερη πικοιλία (55000 περίπου επιλογές)
Η ιδέα απλή, redirection των requests από τα μηχανήματα αντί στο vtuner.com στο Ytuner. Απλά στις ρυθμίσεις δικτύου στα AVRs, βάζουμε στατική IP και ορίζουμε βασικό DNS την IP του Raspberry (που και αυτή είναι στατική). Μετά το raspberry να είναι πάντα on και συνδεδεμένο στο δίκτυο, that's all!
Το project είναι σχετικά νέο, ξεκίνησε το 2024 αλλά εξαπλώνεται γρήγορα.
Μια συμβουλή: ΜΗΝ κάνετε update το firmware των μηχανημάτων ή να απενεργοποιήσετε την αυτόματη δυνατότητα, αν έχουν. Είναι πιθανό, οι κατασκευαστές να αφαιρέσουν τελείως το request προς το vtuner και να χαθεί και η δυνατότητα του Ytuner.
Υ.Γ. είχα αναφερθεί και στο Ycast αλλά αυτό είναι παλαιότερο, περισσότερο πολύπλοκο, είναι γραμμένο σε Python και απαιτεί περισσότερες γνώσεις προγραμματισμού.
Γιάννης

Last edited:

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.690
Καλό φαίνεται αλλά είναι για μια συσκευή (αν κατάλαβα καλά). Δεν λειτουργούν ΟΛΑ τα AVRs, Streamers κλπ, όπου και να βρίσκονται στο σπίτι σου...

Reaction score
833
Καλό φαίνεται αλλά είναι για μια συσκευή (αν κατάλαβα καλά). Δεν λειτουργούν ΟΛΑ τα AVRs, Streamers κλπ, όπου και να βρίσκονται στο σπίτι σου...
Ναι, είναι για μία συσκευή

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.185
Members
38.426
Νεότερο μέλος
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΞΑΣ