- Reaction score
- 91.152
Από νωρίς το πρωί στον Μαραθώνα τα ελικόπτερα ρίχνουν νερό στις επίφοβες για αναζωπύρωση περιοχές. Μέτρησα μέση συχνότητα ενός ανεφοδιασμού ανά 3 λεπτά. Ασταμάτητα.
πρέπει να υπάρχουν , τώρα αν θα τις κάνεις 50 μέτρα δεν ξέρω τι θα απομείνει, αλλά το κυριότερο πρέπει να υπάρχει πλάνο δημιουργίας καινούριων κατά περίπτωση με χρήση βαρέων οχημάτων.Αυτό που καταλαβαίνω εγώ, και μπορεί φυσικά να 'ναι και βλακεία, είναι ότι δεν είναι αρκετά πλατιές οι αντιπυρικές ζώνες, πρέπει να τις κάνουν πιο πλατιές.
Χθες το απόγευμα έριχναν νερό συνεχώς πολλά αεροπλάνα και όλα τα ελικόπτερα απο Βαρνάβα μέχρι Πευκόφυτο.Από νωρίς το πρωί στον Μαραθώνα τα ελικόπτερα ρίχνουν νερό στις επίφοβες για αναζωπύρωση περιοχές. Μέτρησα μέση συχνότητα ενός ανεφοδιασμού ανά 3 λεπτά. Ασταμάτητα.
View attachment 339280
Εδώ δεν αφήνουν να κόψεις άρρωστα ή στραβά πεύκα μέσα στις αυλές, θα δεχτούν να "ξεχωρίσεις" το δάσος από τις οικιστικές περιοχές; Και τελικά καίγονται και τα δύο και μένουν με ένα ερωτηματικό σε συννεφάκι.πρέπει να υπάρχουν , τώρα αν θα τις κάνεις 50 μέτρα δεν ξέρω τι θα απομείνει, αλλά το κυριότερο πρέπει να υπάρχει πλάνο δημιουργίας καινούριων κατά περίπτωση με χρήση βαρέων οχημάτων.
το θέμα είναι ποιός τολμάει να καταστρέψει δάσος στα 5 χλμ από την εστία με σκοπό να προλάβει την εξάπλωση θεωρώντας ήδη χαμένη υπόθεση όλη την προηγούμενη έκταση.
μετά θα τον κρεμάνε στα μανταλάκια οτι βρήκε ευκαιρία να εκχερσώσει δάσος για να μπουν ανεμογεννήτριες κλπ μλκς.
Αυτό που καταλαβαίνω εγώ, και μπορεί φυσικά να 'ναι και βλακεία, είναι ότι δεν είναι αρκετά πλατιές οι αντιπυρικές ζώνες, πρέπει να τις κάνουν πιο πλατιές.
Forested areas should be split up by fuel breaks of up to 200 metres in width.....
πρέπει να υπάρχουν , τώρα αν θα τις κάνεις 50 μέτρα δεν ξέρω τι θα απομείνει, αλλά το κυριότερο πρέπει να υπάρχει πλάνο δημιουργίας καινούριων κατά περίπτωση με χρήση βαρέων οχημάτων.
......
Μπορεί, αλλά το κουκουνάρι ή η κάφτρα δεν υπολογίζει γεωγραφικές συντεταγμένες.200μ για περιοχές τύπου Καλιφόρνιας που η συνεχόμενη έκταση δάσους είναι όσο η Ελλάδα και η Βουλγαρία μαζί, εδώ ίσως να μην έχει και πολύ νόημα.
@Abessalom
...... τότε απέκτησε μεγάλα θερμικά φορτία γιατί βρήκε εκ νέου καύσιμη ύλη και δεν ήταν μόνο τα ακαθάριστα οικόπεδα, αλλά ήταν και οι εγκαταστάσεις από διάφορες δραστηριότητες,......
Λέκκας analysis :
Φωτιά στην Αττική - Λέκκας: Οι τέσσερις λόγοι που έκαναν τη φωτιά να εξαπλωθεί γρήγορα
«Από εδώ και πέρα δεν πρέπει να χάσουμε ούτε δέντρο» τόνισε ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑwww.protothema.gr
Πάνω από το πατρικό σπίτι του κολλητού μουΤα ελικόπτερα αυτή την ώρα περνάνε ανά λεπτό. Υπήρξε αναζωπύρωση ψηλά στον Βρανά.
View attachment 339287 View attachment 339288 View attachment 339294
Ούτε ένα δένδρο απο εδώ και πέρα , ακούς ; Λογικό μου ακούγεται αφού δεν έχει μείνει πλέον ούτε ένα.Μα τι κουφάλα που είσαι, πού θα πάει λες θα τσιμπήσω