Πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές

Μηνύματα
15.810
Reaction score
22.172
Εντάξει, δεν είμαστε πυρολόγοι ούτε πυροσβέστες (υποθέτω), αλλά έχετε καταλήξει τι πήγε στραβά σε αυτή τη φωτιά; (που έκαψε την Αττική εννοώ)

Εγώ υποθέτω ότι, αν η επιτυχία στις προηγούμενες ήταν ο γρήγορος εντοπισμός και η άμεση επέμβαση, σε αυτή δεν έγινε άμεσος εντοπισμός (παρόλο που λένε ότι έγινε, πιθανόν να κάνουν λάθος) ή η επέμβαση για το σβήσιμο της ήταν ανεπαρκής. Ένα από αυτά τα δύο.
Το βιντεακι με τις ρίψεις στα 5 λεπτά δείχνει μια φωτιά στην αρχή της άρα σίγουρα γρήγορος εντοπισμός και επέμβαση, ωστόσο εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι η πρώτη αντίδραση δεν ήταν στην πρέπουσα ένταση γιατί με την ταυτόχρονη πυρκαγιά σε Ελευσίνα και Εύβοια μάλλον κρίθηκε ότι 2 ρίψεις θα ήταν αρκετές για να ελεγχθεί από επίγειες δυνάμεις και προφανώς δεν ήταν.
Αποτέλεσμα οι 2 φωτιές που είχαν ανάψει νωρίτερα σβήσανε ενώ η συγκεκριμένη έφτασε Γέρακα.
Ήταν θέμα κρίσης του υπεύθυνου, όπως και στο μάτι υποτιμήθηκε έναντι των διυλιστηρίων μάλλον έτσι έγινε και προχθές.

Φέτος είχαμε πολλές ξηρές μέρες με πολύ ζέστη (όσες ώρες είχαν δουλέψει τα ac 12 χρόνια ρτο σπίτι, δούλεψαν μόνο φέτος) και μελτεμια από μέσα Ιουλίου (γαμηθηκε η θάλασσα από Αιγαίο μεριά) και έχουμε ακόμα σίγουρες 3 βδομάδες επικίνδυνες.
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
36.849
Reaction score
87.188
Έχουμε και τους ηλίθιους παραμυθάδες.


1000011977.jpg


Έβαλε την Αγγλίδα αλεπού του 2014.

1000011979.jpg


Οι άλλοι από κάτω απαντούν...

1000011980.jpg
 

Μηνύματα
819
Reaction score
1.524
GU1wTd4WQAAufEZ.jpg


Πού είναι χαμένη αυτή η ψυχούλα βρε παιδιά; Επί πανδημίας, έκανε ένα διάγγελμα ανά 2 μέρες, εδώ έφτασε να καίγεται το Χαλάνδρι και ο τύπος άφαντος, μη τον είδατε!

Οι ίδιοι εδώ που μας διαβεβαιώνουν για την αδυναμία των πτητικών μέσων να ελέγξουν μία πυρκαγιά που έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις και έκταση, με άλλη κυβέρνηση που δεν θα ήταν της αρεσκείας τους, θα ούρλιαζαν τώρα για κρατικό μπάχαλο και ανικανότητα, αν όχι για δόλο. Αρνάκια τώρα, αφού κυβερνάει ο σκουπιδιαραίος της καρδιάς τους, οι έρχεται πίτσα καβάλα στο 41 %!

Η πραγματική εικόνα της χώρας (γιατί εκτός από την διαχείριση της φωτιάς, υπάρχει και η πρόληψη και αυτά περί κλιματικής αλλαγής τα ακούω βερεσέ, όταν το αττικό κλίμα είναι ίδιο και απαράλλαχτο από την εποχή του Παυσανία, ξερά, ζεστά καλοκαίρια με ισχυρούς βόρειους ανέμους, αλλά τότε δεν είχε πεύκα παντού) είναι αυτής που δίνει δισ. σε ακριβοθώρητα εξοπλιστικά προγράμματα εν είδει αποτροπής, που είναι δεύτερη πανευρωπαϊκά μετά την Κύπρο σε αναλογία μπάτσων ανά 100.000 κατοίκους (αλλά κάποιοι οπαδοί της Αφροξυλάνθης βλέπουν μέχρι και σημαντική υποστελέχωση των Α.Τ. ανά την επικράτεια, ίσως στην επαρχία ναι, στα αστικά κέντρα κλίμα αστυνομοκρατίας επικρατεί αν βγεις λίγο από το καβούκι σου), που υποβαθμίζει συνεχώς και ξηλώνει ολοένα τα τελευταία 15 χρόνια τις όποιες κοινωνικές υπηρεσίες για να κάνει πλάτη στα καρτέλ του ρεύματος, των σούπερ μάρκετ, της τηλεφωνίας, των airbnbήδων.

Μοναδικό τους μέλημα η εκκένωση οικισμών σωρηδόν "για να μην έχουμε νέο Μάτι" (σκυλεύοντας άλλωστε ξεδιάντροπα τους νεκρούς αυτούς, μπόρεσαν να εκλεγούν και τώρα κουνάνε το δάχτυλο σε όποιον ψελλίσει κάτι, εγκαλώντας τον για "μικροπολιτική εκμετάλλευση" της καταστροφής) με επιστράτευση των γνωστών μαντρόσκυλων τύπου ΟΠΚΕ τα οποία στην ανάγκη τα εφοδιάζουν και με κανένα κουβαδάκι μπας και σβήσουν καμία μανταρινιά στον κήπο. Πάλι καλά που φαίνονται και κάπου χρήσιμοι, πέραν του ξυλοφορτώματος κανενός ανυποψίαστου άμοιρου σε καμία πορεία και της γνωστής ξυσ@ρχιδίασης στα έβερεστ και λοιπά καταστήματα!

Αυτή είναι η χώρα, κύριοι, μία εικόνα χίλιες λέξεις, τα υπόλοιπα είναι εκλογικεύσεις οπαδών κομμάτων και δη κυβερνητικών τέτοιων..

marketnews-aiantas-fotia-nea-penteli-978x652.jpg
potistiri_astinomikos.jpg
 

symos

You're not worthy!
Μηνύματα
3.274
Reaction score
7.348
όποιος ανακαλύψει την σχέση της Αμυγδαλέζας με την Πεντέλη του δίνω δώρο ένα σετ high end ηχείων
Μια πολύ απλή ματιά στον (σωστό) χάρτη απαντάει το ερώτημα τι σχέση έχει η Αμυγδαλέζα με την Πεντέλη.

Τι ηχεία κερδίζω;

1000006059.jpg
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.437
Μηνύματα
2.903.921
Members
38.044
Νεότερο μέλος
πλιακος Αργύρης
Top