Πυροπροστασία, δηλώσεις και πρόστιμα Ελλάδα 2.0

Reaction score
306
Παιδιά θέλω να ρωτήσω κάτι. Στο χωριό έχουμε δύο περιουσιακά στοιχεία. Ένα σπίτι μονοκατοικία μέσα σε οικόπεδο μισού στρέμματος, και ένα αγροτεμάχιο χέρσο 1 στρέμμα. Το σπίτι είναι εντός σχεδίου.
Η ερώτηση είναι εάν πρέπει να γίνει δήλωση καθαρισμού και για τα δύο ή μόνο για το αγροτεμάχιο.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
38.266
Το έχω κάνει και αυτό. Ο οικοδομικός κάδος δεν χωράει πολλά. Άσε που θες 120€-150€ και τον έχεις για 15 μέρες.

"Επισημαίνεται ακόμα ότι κατά τα άρθρα 3 παρ. 2β’ και 50 παρ. 4 του ν. 4819/2021 (σε συμμόρφωση προς το άρθρο 22 της Οδηγίας 2008/98/ΕΚ), τα απόβλητα παραγωγής, γεωργίας και δασοκομίας δεν περιλαμβάνονται καν στα αστικά απόβλητα, επομένως δεν ισχύουν για αυτά οι κοινοί κανόνες συλλογής και αποκομιδής των αστικών αποβλήτων, τα δε βιοαποδομήσιμα απόβλητα κήπων και πάρκων λογίζονται ως βιολογικά απόβλητα (βιοαπόβλητα) τα οποία, υποχρεωτικά, είτε διαχωρίζονται και ανακυκλώνονται στην πηγή είτε συλλέγονται χωριστά και δεν αναμειγνύονται με άλλα είδη αποβλήτων, προκειμένου να υποβληθούν σε ανακύκλωση, συμπεριλαμβανομένης της κομποστοποίησης και της χώνευσης, κατά τρόπον ώστε να εξασφαλίζεται υψηλό επίπεδο περιβαλλοντικής προστασίας και το προϊόν που προκύπτει από αυτή να πληροί τα σχετικά πρότυπα υψηλής ποιότητας. Για τον σκοπό αυτόν οι δήμοι μεριμνούν για την οργάνωση και λειτουργία της χωριστής συλλογής και μεταφοράς τους."

Reaction score
2.653
Καλησπέρα, μήπως μπορεί να μου πεί κάποιος, αν για τα οικόπεδα που βρισκονται μέσα σε οικισμους-χωριά και απόσταση μεγαλύτερη των 300 μέτρων από δασική εκταση-δασος, πρέπει να κάνουμε δήλωση για τον καθαρισμό τους ή όχι?

Reaction score
1.386
Προσπαθω να κανω δηλωση καθαρισμου οικοπεδου και μου βγαζει αυτο το μηνυμα: Δεν βρέθηκε οικόπεδο με ΚΑΕΚ: ############## ή δεν έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση του. Ξερετε τι κανουμε σε τετοια περιπτωση? >:(

TGD

Reaction score
9.669
Εγώ λέω φέτος να μην κάνω. Νοικιασμένο είναι το σπίτι. Πέρυσι έγινε γερό κλάδεμα σε όλα τα πεύκα. Αν χρειαστεί καμιά συντήρηση φέτος θα το κάνει ο ενοικιαστής. Στο κάτω-κάτω η ΚΕΔΕ λέει:
Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται οι διαμορφωμένοι, συντηρημένοι κήποι ή φυτευμένες επιφάνειες ακάλυπτων χώρων κτηρίων, πολυκατοικιών κ.λπ. των περιοχών και εκτάσεων που αναφέρονται παραπάνω.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.028
Σε όσα οικόπεδα δεν έχει ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο πρέπει να δηλωθούν manual. Δηλαδή πρέπει να βρεις το οικόπεδο στο χάρτη και να σχεδιάσεις την περίμετρο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.016
Members
38.395
Νεότερο μέλος
grigorisz