Πώς να κάνω το πικάπ να ακούγεται καλύτερα από τα ψηφιακά;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.403
Τη σήμερον ημέρα, ο προενισχυτής που δεν διαθέτει σοβαρό bass management, δηλαδή εξελιγμένες ικανότητες ενσωμάτωσης, ελέγχου και calibration για σαμπ, είναι κουραδι.

Ταυτόχρονα, κάθε προενισχυτής που δεν είναι roon ready, θα έπρεπε να επιστρέφεται στον κατασκευαστή ως ελλατττωμμματικώς.

Ευχαριστώ, χαίρεται.

ΥΓ αν μου βρείτε προενισχυτή του '60 και' 70 που να είναι ρουν ρεντι, να έχει Ντιράκ με άριστη ενσωμάτωση σαμπ, και να αποκωδικοποιεί ντολμπι άτμος, εδώ είμαι να το δούμε τι απμιξινγκ έχει και τι σιναντ μετράει.

Αν βρείτε κάνα κουραδι που οι δυνατότητές του τελειώνουν σε μπας τρεμπλ και λαουντνες, μη μου τους κύκλους τάραττε.

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.823
Τη σήμερον ημέρα, ο προενισχυτής που δεν διαθέτει σοβαρό bass management, δηλαδή εξελιγμένες ικανότητες ενσωμάτωσης και calibration για σαμπ, είναι κουραδι.

Ταυτόχρονα, κάθε προενισχυτής που δεν είναι roon ready, θα έπρεπε να επιστρέφεται στον κατασκευαστή ως ελλατωματικος.

Ευχαριστώ, χαίρεται.
To μ@μησες όμως.. :lolsign:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.052
Σε ένα σύγχρονο προενισχυτή, αν τον ανοίξεις να δεις τα υλικά του, δεν υπάρχει μέσα ούτε ένα εξάρτημα που υπήρχε πριν 40-50 χρόνια.

Έχουμε υλικά επιφάνειας, άλλη τεχνολογία πυκνωτών, άλλη τεχνολογία αντιστάσεων, άλλη τεχνολογία τυπωμενων, ολοκληρωμενων, καλωδίων, γενικά άλλη.

Ένας σύγχρονος προενισχυτής είναι αυτός που έχει ο γουιζι, είναι ένα μίνι ντιεσπι χαντε, δουλεύει στο ψηφιακό πεδίο, έχει ενσωματωμένα ντακ, έχει συστήματα ισοστάθμισης της προκοπής.

Έχει τρομερά σταθεροποιημενα διακοπτικα τροφοδοτικά, μηδενικό ριπλ, με σιναντ στο Θεό.

Οτιδήποτε άλλο, είναι παλιακιά κουραδα.

ΥΓ. Οι σοβαροί προ έχουν σοβαρά απμιξινγκ και σοβαρή από κωδικοποίηση σύγχρονων ιμερσιβ φορμά.
Σοβαρά τώρα? επειδή έχουν smd ,αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν πυκνωτές ,αντιστάσεις, διόδους, τρανζίστορς,θερμίστορς , και ότι άλλη π@π@ριά είχαν τότε? μόνο και μόνο επειδή τα κάναν πιο μικρά και επιφανειακής στήριξης?
Καμία άλλη τεχνολογία , τα ίδια πράματα είναι , απλώς πιο μικρά.
Ενας σύγχρονος προ μπορεί να δουλεύει είτε στο αναλογικό είτε στο ψηφιακό πεδίο έιτε και στα δύο . Ε καί?
Dac δεν είναι απαραίτητο να έχει ,αλλά αν έχει καλό είναι. Αν είναι της προκοπής.
Σύστημα ισοστάθμισης της προκοπής , μεγάλη κουβέντα. Δεν είναι υποχρεωτικό.
Οποιος θέλει παίρνει κάποιον που να έχει , όποιος δεν θέλει δεν παίρνει.
Τρομερά σταθεροποιημένα διακοπτικά τροφοδοτικά ? δλδ οι παλαιώτεροι τι έχουν ? μπουρμπούτσαλα ?
Δεν υπήρχε η σταθεροποιήση πριν κάποια χρόνια ? τώρα την εφηύραν? Μηδενικό ριπλ :roflmao::headbang:
Sinad στο θεό? :headbang::headbang::headbang::roflmao:

Θααα μείνω με τις παλιακιές κουράδες.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.403
Θααα μείνω με τις παλιακιές κουράδες.
Θααααα κάνε ότι θες ρε, αλλά αν πέσει στα χέρια σου κάνα μίνι ντιεσπι χαντε να συνδέσεις όλο το πακέτο, θα κλάψεις από χαρά. 😭😭😭

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.052
Άντε αφού ο επιλογέας υπάρχει από το 80 και ο τηλεχειρισμός από το 85 όλα οκ!!!
Λες και δεν εκθειάζεις και μηχανήματα του 70 !!!

(* Το ....Beringher το πήρες όμως!!!! δεν έμεινες με το Sansui το x-over!!!
Αλλά δεν υπάρχει εξέλιξη.....)
Ναι τι λέει δλδ αυτό ? το είπα και γώ , ότι το sansui είναι της εποχής του ,του 75 αναλογικό .
Υπήρχαν και rane του 90 αναλογικά γαμάτα , που κάνουν ότι κάνει το Behringer και κάμποσα ακόμα. Δεν τα βρίσκεις πλέον . Ασε που κόστιζαν ένα σκασμό λεφτά.
Για ενισχυτικά δεν συζητάμε τόση ώρα ή κάνω λάθος?

Reaction score
19.489
Μην ασχολείσαι βρε Μάρκου, οι άνθρωποι δεν ξέρουν καν τις ιδιότητες του βακελίτη και επίσης δεν θα έχουν δει κάν χυτό μετασχηματιστή μαζί με την βάση του και το frame του όλα μαζί ένα, του 1955, να κατουρηθούν επάνω τους , να ψάχνουν πως παρήχθη. :D

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.380
.. θα του εχει μεινει το αγελαστο απο οταν πεταγε διπλανα.. που δεν ειχαν περιθωριο αστειου 🐒
ειπε η μαιμου... και
@abcd / @daharis666 σωστε με !!!! παλι δε κρατηθηκα και ανοικσα το στομα μουυυυυυυυ !!!

Reaction score
202
Αντιγραφω απο τον Costas Ear

" Ένας σύγχρονος προενισχυτής είναι ένα μίνι ντιεσπι χαντε, δουλεύει στο ψηφιακό πεδίο, έχει ενσωματωμένα ντακ, έχει συστήματα ισοστάθμισης της προκοπής, εχει τρομερά σταθεροποιημενα διακοπτικα τροφοδοτικά, μηδενικό ριπλ, με σιναντ "

μα σοβαρα μιλαμε χρειαζονται ολα αυτα για ακουω μουσικη ? μηπως να παρω και ενα PhD σε πληροφορικη και electrical engineering με ειδικευση σε time series analysis in the spectral and time domain για να απολαυσω την μουσικη μου ?

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.589
Αντιγραφω απο τον Costas Ear

" Ένας σύγχρονος προενισχυτής είναι ένα μίνι ντιεσπι χαντε, δουλεύει στο ψηφιακό πεδίο, έχει ενσωματωμένα ντακ, έχει συστήματα ισοστάθμισης της προκοπής, εχει τρομερά σταθεροποιημενα διακοπτικα τροφοδοτικά, μηδενικό ριπλ, με σιναντ "

μα σοβαρα μιλαμε χρειαζονται ολα αυτα για ακουω μουσικη ? μηπως να παρω και ενα PhD σε πληροφορικη και electrical engineering με ειδικευση σε time series analysis in the spectral and time domain για να απολαυσω την μουσικη μου ?
ο JM θέλει να μας βάλει να αλλάζουμε πυκνωτές για να ακούσουμε μουσική... κι εσύ κολλάς σε ένα ...τηλεκοντρόλ! :p

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.052
Ναι άστο , μην το ψάχνεις , ο ear έχει μπερδέψει την ακρόαση , ΑΠΛΩΣ , μουσικής με το πολυκάναλο το ιμέρσιβ και όλα τα νέα καλούδια της νέας εποχής.
Αλλως τε , το δηλώνει πολυκάναλη μουσική ιμέρσιβ.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.052
ο JM θέλει να μας βάλει να αλλάζουμε πυκνωτές για να ακούσουμε μουσική... κι εσύ κολλάς σε ένα ...τηλεκοντρόλ! :p
Οχι λεβέντη μου. Κάθε άλλο.
Οποιος θέλει το κάνει (αλλαγή πυκνωτών ) , όποιος δεν θέλει , δικαίωμά του .
Εγώ το κάνω μόνος μου στα δικά μου και την καταβρίσκω.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.017
Members
38.276
Νεότερο μέλος
mikepan