- Reaction score
- 1.150
Άμα τα πάω ελαφρά πιο κοντά στον τοίχο λογικά δε παίρνει boost το 90; Τώρα να είναι Καπου 30-40 εκ δε μπορώ να ελέγξω
Μιλάω για το γράφημα "sound power DI", το οποίο απεικονίζεται με την γκρι γραμμή στο σπινοραμα (το σημειώνω με κίτρινο).Είναι η αφαίρεση του: listening window μείον-sound power
Και εδώ σε ένα άλλο ηχείο, τι διορθώνει ο καλός μας Αμίρ;Η βύθιση στους 2,8 kHz είναι του κρος, δε διορθώνεται με EQ.
Tο κριτηριο για το αν μια περιοχη του φασματος επιδεχεται EQ η οχι ειναι το ομαλο early reflections directivity index (η λεπτη μπλεδιακεκομμενη γραμη στο κατω μερος του γραφηματος που οπως βλεπεις ειναι ομαλη και δηλωνει οτι τυχον EQ δεν θα επηρεασει αρνητικα το τελικο αποτελεσμα λογω ασυμφωνιας πολικης αποκρισης των μεγαφωνωνΚαι εδώ σε ένα άλλο ηχείο, τι διορθώνει ο καλός μας Αμίρ;
View attachment 319364 View attachment 319365
Εικάζω πως πάλι βύθιση λόγω υλοποίησης του κροσόβερ είναι, στα 2-3 kHz. O ίδιος δηλώνει πως "That increased detail nicely with no negative side-effects at all." "Τhe difference was a very positive one".
Δηλαδή όχι μόνο το διόρθωσε αλλά άκουσε και διαφορά και μεγάλη κιόλας. Εκτός αν δεν ξέρει το παιδί..
Προσοχή: δεν κάνω τον έξυπνο, απλώς ρωτάω τι ισχύει εντέλει γιατί εδώ έχουμε αντικρουόμενες απόψεις πάνω στο ίδιο ζήτημα.
Genelec 8030C Studio Monitor Review
This is a review and detailed measurements of the powered Genelec 8030C Professional Monitor (speaker). It is on kind loan from a member and costs US $700 each. The 8030C has the same look of Genelec speakers of the last decade or so: To me it looks more "cute" than serious piece of gear...www.audiosciencereview.com
Εμενα παντως το σφαλμα στο DI μεταξυ 1.5Κ και 2.8Κ μου λεει οτι εκει δεν κανουμε EQ. Αντιθετα, μεταξυ 3Κ και 10Κ κανουμε αφοβα σε αυτο το ηχειο.Καλό είναι να ξέρουμε τι ακριβώς σημαίνει sound power directivity index.
Μιλάω για το γράφημα "sound power DI", το οποίο απεικονίζεται με την γκρι γραμμή στο σπινοραμα (το σημειώνω με κίτρινο).
Καλά, ας το εξηγήσω εγώ με άλλο τρόπο:
Κοιτάξτε αριστερά πόσο χαμηλά είναι αυτό στον μπλε κύκλο:
View attachment 319363
Είναι χαμηλά, γιατί εκεί κάτω, είναι σχεδόν παντοκατευθυντικά τα ηχεία, και η ενέργεια μοιράζεται προς κάθε κατεύθυνση.
Στην αντίθετη πλευρά, στον πράσινο κύκλο, έχουμε υψηλή κατευθυντικότητα, δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία της ενέργειας του ηχείου, βγαίνει εντελώς στην ευθεία του on axis.
Στον μωβ κύκλο, έχουμε μια ανωμαλία, έχουμε δηλαδή μια αυξημένη κατευθυντικότητα της ενέργειας του ηχείου, σε σχέση με το παρακείμενο φάσμα, όπου έχει περισσότερη διασπορά η ενέργεια προς τις πέριξ κατευθύνσεις.
Ελπίζω να καταλάβατε το τι λέω και γιατί πρότεινα χρήση EQ εκεί που μετρημένα παίζει "φλατ".
Συνδυαστικά το σκέφτομαι και προτείνω να γίνει EQ, μόνον εάν ακούει on axis, και όχι για να διορθώσει το σφάλμα του κρος, αυτό είπα πως δε διορθώνεται, είναι κατασκευαστικό σφάλμα.Εμενα παντως το σφαλμα στο DI μεταξυ 1.5Κ και 2.8Κ μου λεει οτι εκει δεν κανουμε EQ.
Εγω δεν κατάλαβαΚαι εδώ σε ένα άλλο ηχείο, τι διορθώνει ο καλός μας Αμίρ;
View attachment 319364 View attachment 319365
Εικάζω πως πάλι βύθιση λόγω υλοποίησης του κροσόβερ είναι, στα 2-3 kHz. O ίδιος δηλώνει πως "That increased detail nicely with no negative side-effects at all." "Τhe difference was a very positive one".
Δηλαδή όχι μόνο το διόρθωσε αλλά άκουσε και διαφορά και μεγάλη κιόλας. Εκτός αν δεν ξέρει το παιδί..
Προσοχή: δεν κάνω τον έξυπνο, απλώς ρωτάω τι ισχύει εντέλει γιατί εδώ έχουμε αντικρουόμενες απόψεις πάνω στο ίδιο ζήτημα.
Genelec 8030C Studio Monitor Review
This is a review and detailed measurements of the powered Genelec 8030C Professional Monitor (speaker). It is on kind loan from a member and costs US $700 each. The 8030C has the same look of Genelec speakers of the last decade or so: To me it looks more "cute" than serious piece of gear...www.audiosciencereview.com
Τωρα που το κοιταζω πιο προσεκτικα, η εντονη διακυμανση ειναι στο SP-DI και οχι στο ER-DI το οποιο εχει μεν μια διαταραχη αλλα οχι τραγικη. Ενδεχομενως, να εχεις δικιο και ενα ελαφρυ EQ στα 2Κ να εχει ευεργετικο αποτελεσμα στην on-axisΣυνδυαστικά το σκέφτομαι και προτείνω να γίνει EQ, μόνον εάν ακούει on axis, και όχι για να διορθώσει το σφάλμα του κρος, αυτό είπα πως δε διορθώνεται, είναι κατασκευαστικό σφάλμα.
Θα ήθελα να διορθώσω αυτό στον κύκλο:
View attachment 319378
Το οποίο βάζω στοίχημα πως είναι ενοχλητικό σε ον αξις ακρόαση, εξαιτίας του βέλους.
Πέραν από τις προτάσεις, σημασία έχει ο καθένας μας όταν βλέπει τα διαγράμματα στου Αμίρ, πραγματικά να καταλαβαίνει τι βλέπει, συνολικά. Όχι απλώς να κοιτάζει γραμμούλες..
To dip δημιουργειται απο καποιο first reflection. Πατωμα η πισω τοιχος.Άμα τα πάω ελαφρά πιο κοντά στον τοίχο λογικά δε παίρνει boost το 90; Τώρα να είναι Καπου 30-40 εκ δε μπορώ να ελέγξω
Ειναι 1.65 τουιτερ απο τουιτερ και 1.85 απο το αυτι! Οκ ισως midfield προς nearfield...Δε μου φαίνεται και πολύ nearfield, εκτός κι αν κάθεσαι πάνω στο τραπεζάκι.
Ειναι πολυ κοντα ο καναπες ειναι πολυ στενος ο χωρος (ενα 20ποντο ) . Εχω δωσει μια κλιση προς τα κατω με αυτες τις αντικραδασμικες βάσεις, γυρω στις 4 μοιρες, δεν εχω αποφασισει ομως αν θελω τελικα να εχω αυτο το υλικο κατω απο τα ηχεια η οχι. Το υψος του αυτιου κυμαινεται αναλογως της ξαπλας απο το μεσο τουιτερ-woofer εως το τουιτερ. Οι προβλεπομενες βασεις γι αυτο το ηχειο ειναι 60 εκ και το επιπλο 74εκ.Άρα κάθεσαι στο τραπέζι (προσοχή στο ύψος ακρόασης). Το πολύ ωραίο σεμεδάκι να κάνεις στην άκρη μόνο, για να μην έχουμε δράματα.