ΡΕΥΜΑ.

Reaction score
2.674
Αντώνη Κ. ,
ις την Κύπρον σας  πως την ελένε την  ΔΕΗ σας  ?   ΔΕΗΝ ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.868
Καλό το χιούμορ.
Κατά τα άλλα ζήτησα αν μπορείτε να επιδιώξετε διάλογο και όχι κάτι άλλο.
Οπότε θα παρακαλούσα να περάστε σε κατάθεση εμπειριών...

Θέλει προσπάθεια ο διάλογος. Άντε να δω...

Reaction score
2.674
Μιχάλη, δοκίμασε με 20Α ασφάλεια. Φώναξε έναν ηλεκτρολόγο, μην το κάνεις μόνος σου.
O Gryphon Diablo νομίζω ότι διαθέτει κύκλωμα Soft Start για ομαλή έναυση, οπότε δεν θα πέφτει η μικρότερη ασφάλεια.
Το τρεμόπεσμα με το φως δεν έχει να κάνει με την ασφάλεια.

Υπάρχει ρελές διαρροής στον πίνακα ?

Reaction score
2
ο ηλεκτρολογος μου μου ειπε οτι εχω βαλει ειδικο ασφαλειοδιακοπτη και οχι απλη ασφαλεια, που πεφτει σε καθε περιτωση βραχυκυκλωματος....και οτι ειμαι οκ.....
εκτος αν τραβηξω καποια στιγμη περισσοτερο ρευμα απο τωρα....
μαλλον θα την αλλαξω ομως.....με φοβισατε....... :shock:

στο θεμα μας..... :)

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.648
oντως είναι υπερβολική η ασφάλεια και απορώ που ο ηλεκτρολόγος συναίνεσε, Μιχάλη καλύτερα να επανέλθεις στο θέμα ασφάλειας και συνεχίζουμε.

Reaction score
2.674
Να επανέρθουμε στο θέμα μας, χωρίς διακοπές ρεύμστος παρακαλώ. Αυτό το θέμα δεν ανέβηκε για να λύσουμε τα ηλεκτρολογικά μας προβλήματα που έχουμε στο σπίτι . 

Ο σκοπός του Thead είναι να δώσουμε στο σύστημά μας όσο καλύτερη ποιότητα ρεύματος γίνεται.
Οι ειδικοί μας συμβουλεύουν και τα εργοστάσια μας προμηθεύουν με εξοπλισμό και μας υπόσχεται ότι θα μας δώσει την καλύτερη δυνατή ποιότητα ρεύματος για το ηχητικό μας σύστημα.

Τι κάνουμε ?

Reaction score
2
(αυριο την αλλαζω σε 25)....

το σιγουρο ειναι στο θεμα ρευμα (κυριως για τα φιλτρα μιλαω) πρεπει να δοκιμαζουμε οπωσδηποτε πριν αγορασουμε κατι γιατι η ποιοτητα του ρευματος που εχει ο καθενας σπιτι μας διαφερει πολυ αρα και τα αποτελεσματα του φιλτρου..........

Reaction score
2.674
Θα σου δώσω να δοκιμάσεις το δικό μου φίλτρο,  γιατί με ενδιαφέρει να το δοκιμάζω και σε σοβαρό Hi-End συστήματα.

Βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, αλλά θα μπορέσουμε πιστεύω να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα.
Μας ενδιαφέρουν μόνο οι ακουστικές διαφορές, αν υπάρχουν,  και δεν θέλω να μπούμε σε τεχνικά θέματα για το πως και για το γιατί.

Reaction score
2
Γιωργο σιγουρα θα υπαρχουν διαφορες....εδω ακους διαφορες απο πολυμπριζα....

αλλες εμπειριες...????

Reaction score
2
Στο καινουριο σπιτι μου εχω βαλει δυο ξεχωριστες γραμμες απο τον πινακα με 20Α ασφαλεια.Σε συνδυασμο με το τριφασικο εχω ακουστες διαφορες.Βεβαια εδω θα επιμεινω στη σωστη φαση συνδεσης.Ακουγεται.Απο φιλτρα δεν εχω καλη εμπειρια καθως βαζουν εντονα την υπογραφη τους συνηθως προς το χειροτερο.

Reaction score
5
Εσείς εκεί πέρα στην Ελλάδα πιστεύω έχετε σοβαρό πρόβλημα ασφαλείας όσο αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα. Και εξηγούμαι. Ποσά ampere  τραβά η ασφάλεια της ΔΕΥ?  80 πχ? Το συνολικό άθροισμα τον ασφαλειών στον πίνακα του σπιτιού δεν πρέπει να ξεπερνά αυτό το όριο και οι λόγοι είναι προφανείς. Εδώ στην Κύπρο όλες οι πρίζες στον τοίχο έχουν 32 ampere για να είναι σε θέση όταν και αν ζητηθεί να μπορούν να αντεπεξέλθουν. Τι γίνεται όμως, κάθε συσκευή που μπαίνει στην πρίζα? Πρέπει απαραίτητα και με τον νόμο να έχει την δική τις ξεχωριστή ασφάλεια.

Αυτά τα πολύπριζα πχ έχουν  ασφάλεια 13 Α αν στραβίσεις παραπάνω φορτίο η ασφάλεια θα καεί!

Το ίδιο και αυτό το καλώδιο τροφοδοσίας  αν είναι το εργοστασιακό θα έχει τα πραγματικά ampere της συσκευής, αν είναι γενικής χρήσης θα έχει απαραίτητα 13Α.

Έτσι τα ampere του πίνακα δεν μας απασχολούν.  Εχουμε και με αυτόν το τρόπο πάντα τα μηχανήματα με την σωστή φάση ρεύματος, τόσο από ηλεκτρικής άποψης αλλά και ηχητικής.

Reaction score
5
Α και κάτι άλλο, θέλετε να μου πείτε ότι τα 13 Α δεν τραβούν μηχανήματα σας? Δώστε μου τα watt που αναγράφονται πίσω στις συσκευές να κάνουμε τον υπολογισμό! Σιγά μην είναι σύστημα κλιματισμού και ρίχνει τα 32 ampere κατά την εκκίνηση. Μάλλον MCP τις πλάκας σας έβαλε ο ηλεκτρολόγος.

Reaction score
24.164
α)βρες 20αρα η 25αρα c η d type. πεφτουν πιο αργα.
β) γιατι σκληρο?? υπαρχουν ευκαμπτα 4αρια και 6αρια για κουζινες και θερμοσιφονες. εκτος αν δε μα λες ολη την αληθεια (μπουαχχαχαχχα!)

Reaction score
3
Το ρεύμα σήμερα με τόσα παράσιτα που τρέχουν μέσα του,δεν είναι καθαρό.
Κάντε μια μικρή δοκιμή με κάποιο φίλτρο,ιδιαιτέρως στα ψηφιακά και θα με θυμηθείτε.

Μιχάλη,η ξεχωριστή γραμμή ρεύματος ειδικά για το σύστημα κάνει αντιληπτεί αμέσως την διαφορά,κατ'αρχήν λόγω καινούργιου αγωγού.
4άρη,χάλκινο πολύκλωνο θωρακισμένο χρησιμοποιώ και εγώ,με 25άρα δική του ασφάλεια,η οποία κάποιες φορές πέφτει,όταν είναι κλειστό το σύστημα για αρκετές μέρες,πράγμα σπάνιο βέβαια,το να κλείνει το σύστημα... :lol: :lol:

Η καθαρότητα και η ευφωνικότητα,γίνονται αμέσως αντιληπτά με το που ανοίγεις το σύστημα. :)

Reaction score
7
g.kar said:
ΠΕΤΡΟΣ Κ. said:
32άρα ασφάλεια για 4άρι καλώδιο!!!! Το καλώδιο θα γίνει κάρβουνο σε περίπτωση βραχυκυκλώματος και η ασφάλεια δεν θα πάρει χαμπάρι. Μέχρι 20άρα, άντε 25άρα ασφάλεια συφωνώ.
Είσαι σίγουρος ότι σε περίπτωση βραχυκυκλώματιος δεν θα πέσει η ασφάλεια ή το λες έτσι ?
Αν παράδειγμα η γραμμή τραβήξει 30Α για κάποια δευτερόλεπτα έως λεπτά, θα δείς να μαυρίζει και να καπνίζει ο τοίχος που περνά το καλώδιο. Εάν δεις τέτοιο φαινόμενο θα καταλάβεις.

mixalis kanakakis said:
ρε παιδια με 25 αρα μου επεφτε η ασφαλεια καθε φορα που ανοιγα τον ενισχυτη..!!!
Θα βάλεις ασφάλεια τύπου D (για κινητήρες) η οποία αντέχει σε υψηλά ρεύματα εκκίνησης, ή βάλε ένα soft start. Πρέπει να ξέρετε οτι οι ασφάλειες προστατεύουν τα κάλώδια και όχι τις συσκευές, για αυτό πρέπει να είναι ανάλογες της διατομής του καλωδίου. Αλαξέτην με μία 20Α τύπου D (διπολική, κόβει φάση και ουδέτερο) και δεν θα έχεις πρόβλημα (έως και 2000VA).

Reaction score
2.674
ΠΕΤΡΟΣ Κ. said:
g.kar said:
ΠΕΤΡΟΣ Κ. said:
32άρα ασφάλεια για 4άρι καλώδιο!!!! Το καλώδιο θα γίνει κάρβουνο σε περίπτωση βραχυκυκλώματος και η ασφάλεια δεν θα πάρει χαμπάρι. Μέχρι 20άρα, άντε 25άρα ασφάλεια συφωνώ.
Είσαι σίγουρος ότι σε περίπτωση βραχυκυκλώματιος δεν θα πέσει η ασφάλεια ή το λες έτσι ?
Αν παράδειγμα η γραμμή τραβήξει 30Α για κάποια δευτερόλεπτα έως λεπτά, θα δείς να μαυρίζει και να καπνίζει ο τοίχος που περνά το καλώδιο. Εάν δεις τέτοιο φαινόμενο θα καταλάβεις.

Αυτό που λες Πέτρο θα συμβεί μόνο  στην περίπτωση που το 4άρι καλώδιο έχει μεγάλο μήκος >> 10μ. και μεσολαβούν διακλαδώσεις.

Στην περπτωση του  βραχ/τος που ανέφερες στην αρχή -και μόνο σε αυτήν-  το ρεύμα που θα προσπαθήσει να περάεσει  μέσα από τον αγωγό θα είναι ανάλογο με την τάση και αντιστρόφως ανάλογο με την αντίσταση του αγωγού.  Σε ένα μονοκόμματο 4άρι καλώδιο με μήκος <10μ,  η αντίσταση που βλέπει η ασφάλεια είναι <1 Ω, οπότε στην περίπτωση του βραχ/τος -σε οποιδήποτε σημείο - θα πέσει ακαρυαία  ο μικροαυτόματος  στον πίνακα.

Καπνούς μπορείς να δείς να βγαίνουν από τα καλώδια αν συνδέσεις στο πολύπριζο του στερεοφωνικού ένα ηλεκτρικό καλοριφερ ισχύος 5ΚVA.  Το καλορυφέρ θα τραβάει μόνιμα 5000/230=22Α και αυτό το ρεύμα υπερβαίνει τις προδιαγραφές για το 4άρι καλώδιο.

Εγώ πάντως θα προτιμούσα να έμπαινε  6άρι καλώδιο με 25Α μικροαυτόματο και για χειρισμό έναν διπολικό διακόπτη 40Α.  Παρολα αυτα αν θελει κάποιος να  βάλει 4αρι μπορεί αρκει ο μικροαυτόματος να είναι 20Α.

Στις ηλεκτικές  κουζίνες βάζουν 6άρι. Τώρα, για το στερεοφωνικό εξαρτάται από την τρέλλα του καθενός μας.

Επίσης εάν η απόσταση γενικού πινακα και στερεοφωνικού ειναι πανω των 10μετρων ή η αποσταση αυτη διακοπτεται απο δυο ανοιγματα(πορτες) τοτε μπαίνει μερικός πίνακας πίσω από το στερεοφωνικό.

Το καλωδιο να ειναι ΝΥΥ....για να αντεχει στις υψηλες θερμοκρασιες.....

Ο κανονισμός που αναφέρεις Πέτρο είναι σωστός γιατί προβλέπει και μεγάλα μήκη καλωδίων. Η συμμόρφωση με τους κανονισμούς είναι πάντα υποχρεωτική.

Reaction score
2.674
Αντώνη Κ. , τα Εγγλέζικα πρότυπα τα γουστάρω πολύ. Κατ' αρχάς τα βύσματα είναι πολυ καλύτερα από τα ευρωπαΙκά και από τα αμερικάνικα.

Ασε που τοποθετούνται πάντα με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή πάντα με τη σωστή φάση ή πάντα με τη λάθος φάση (???)

Η ασφάλεια που έχουν τα plugs πρέπει να καθαρίζεται συχνά (2 φορές το χρόνιο).

Για τη σωστή φάση θα μιλήσουμε άλλη φορά. Θα χρειστούμε πολύ χρόνο για να καταλήξουμε κάπου. Ο καθένας μας ας βρεί την σωστή φάση με το δικό του τρόπο..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.313
Members
38.298
Νεότερο μέλος
johnny_b90