ΡΕΥΜΑ.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.648
Sorry αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί μιλάμε για το Εγγλέζικο σύστημα??????????
Εδώ ισχύουν άλλοι κονέκτορες και κωδικοί ασφαλείας.
Καλό είναι οι όποιες αλλαγές να συμμορφώνονται με κανόνες ασφαλείας και να διενεργούνται από διπλωματούχους ηλεκτρολόγους.

Σε περίπτωση φωτιάς κατοικίας σε περίπτωση που δεν πληρούνται τα παραπάνω μπορεί να μην αποζημιώνουν οι ασφαλιστικές και επίσης μπορεί να γίνει μύνηση από την ΔΕΗΝ.

Reaction score
2.713
dream_GR said:
Το σημαντικότερο στις εγγλέζικες πρίζες ήταν πάντα ο σωστή καλωδίωση.

Το μπλε (Neutral - ουδέτερος) το καφέ (live - φάση) και το κιτρινο (Ground - Γείωση).
Οπως το λές Κώστα πρώτα γειώνονταν η συσκευή και μετά τροφοδοτείτω με ρέυμα με την σωστή πάντα φάση.
και με την αφαίρεση της πρίζας τελευταία βγαίνει η γείωση.
Επίσης στις Εγγλέζικες πρίζες η γείωση - από τα 3 το μακρύτερο- μπάινει πρώτη για να ανοίξει το προστατευτικό κάλυμμα που υπάρχεο στο Νeutral και το Live.

Reaction score
2.713
Γ. ΚΟΨ. said:
Καλό είναι οι όποιες αλλαγές να συμμορφώνονται με κανόνες ασφαλείας και να διενεργούνται από διπλωματούχους ηλεκτρολόγους.

Σε περίπτωση φωτιάς κατοικίας σε περίπτωση που δεν πληρούνται τα παραπάνω μπορεί να μην αποζημιώνουν οι ασφαλιστικές και επίσης μπορεί να γίνει μύνηση από την ΔΕΗΝ.
Μιλάμε για το Εγγλέζικο σύστημα γιατί μας διαβάζουν και από Αγγλία.  Κάποιοι επίσης έχουν ΝΑΙΜ που παίζουν καλά μόνο με εγγλέζικες πρίζες .

Εννοείται ότι στη  Ελλάδα κάνει κουμάντο η ΔΕΗ.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.648
Ωραία για ανέλυσε μας και το Αμερικάνικο, αφού μας διαβάζουν κι εκεί.

Reaction score
2.713
Το Αμερικάνικο είναι κατ' αρχας για τα 115 volts. Κανονικά δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμαι στην Ελλάδα.

Επισης στο αμερικάνικο φις υπάρχει και τρίτος ακροδέκτης για τη γείωση αλλά είναι στρογγυλός για να γλυστράει καλύτερα.
Το L και το N είναι πλακέ, συνήθως με μία τρύπα κοντά στο τελείωμα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.098
Γ. ΚΟΨ. said:

Γιώργο, η τεχνολογία είναι ακριβώς η ίδια. Απλώς, οι προδιαγραφές που επιβάλλουν πρίζες όπως η παραπάνω είναι -προφανώς- πιο αυστηρές, από αυτές που ισχύουν στη χώρα μας. Αλλά η τεχνολγία είναι η ίδια. Εάν κάποιος θελήσει να εξοπλίσει το σπίτι του με ηλεκτρολογικό υλικό που χρησιμοποιείται στην Κύπρο, μπορεί ασφαλώς να το κάνει, χωρίς το παραμικρό τεχνικό πρόβλημα. Τα ίδια ισχύουν και στις ΗΠΑ, μόνο που εκεί, από την παροχή των 230V εξάγονται δύο παροχές των 115V, που αφορούν τις συσκευές μικρής κατανάλωσης. Οι ενεργοβόρες συσκευές, όπως το πλυντήριο, λειτουργούν κανονικά με 230V, αλλά στα 60Hz.

Reaction score
3
Εχει βάλει άλλος ξεχωριστή γραμμή για τα μηχανήματα,εκτός απο εμένα και τον Μιχάλη για να μας πεί εαν κατάλαβε διαφορές?

Δοκιμές με φίλτρα ή αναγεννητές ρεύματος έχει κάνει κάποιος? :?:

Reaction score
2.713
Τι εννοείς ξεχωριστή γραμμή για τα μηχανήματα ?
Για κάθε συσκευή ξεχωριστή γραμμή από τον πίνακα ?

Εγώ όχι σε αυτό το σπίτι που μένω τώρα. Αλλά σύντομα θα περάσω γραμμή/ες, όταν βάψουμε το σαλόνι.

Με φίλτρα ναι . Ενα δικής μου κατασκευής που δεν χρειάζεται να του αλλάξεις συχνά τα φίλτρα

Reaction score
2.713
Εγώ δεν θα έλεγα κάτι για την εγκατάσταση που έκανε ο Γ.ΚΟΨ, αλλά αφού ξεκίνησε πρώτος ...

Τα υλικά που τοποθετήθηκαν είναι από τα καλύτερα της αγοράς και με διάρκεια ζωής που ξεπερνάνε την διάρκεια ζωής των τσιμέντων της πολυκατοιικίας.

Ο ηλεκτρολόγος μας είναι όντως διπλωματούχος μηχανικός  απλά εμείς του δώσαμε την εξειδίκευση για Hi-End εγκαταστάσεις, αφού πέρασε πρώτα από ειδικά σεμινάρια.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.648
Γιώργο και δημοσίως ευχαριστώ για τη συμμετοχή και βοήθεια σου.

Reaction score
2.713
Να είσαι καλά και καλορίζικο.

Θα ακολουθήσω κι εγώ στη συνέχεια. Προς το παρόν έχω βολευτεί καλα με τον balanced απομονωτή.
Το καλώδιο που θα χρησιμοποιήσω θα είναι σαν το δικό σου.

Reaction score
2
στην ουσια δηλαδη της κρουγενεσης τα grain boundaries του υλικου πρεπει να ερχονται σε καλυτερη επαφη μαζι τους.... ενα τυπικο heat treatment υλικου.....

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.648
g.kar said:
Να είσαι καλά και καλορίζικο.

Θα ακολουθήσω κι εγώ στη συνέχεια. Προς το παρόν έχω βολευτεί καλα με τον balanced απομονωτή.
Το καλώδιο που θα χρησιμοποιήσω θα είναι σαν το δικό σου.
THANX

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.360
Members
38.303
Νεότερο μέλος
Nancy.