ΡΕΥΜΑ.

Reaction score
2.673
mixalis kanakakis said:
στην ουσια δηλαδη της κρουγενεσης τα grain boundaries του υλικου πρεπει να ερχονται σε καλυτερη επαφη μαζι τους.... ενα τυπικο heat treatment υλικου.....
Κάπου είδα ένα θέμα για κρυογέννεση του Σπύρου Μπλάτσιου αλλά δεν θυμάμαι που είναι.
Εκεί μπορείς να πας να ενημερωθείς με την ησυχία σου, χωρίς να μπαίνουν οι άλλοι και να σου τη σπάνε.

Reaction score
5
Αντώνης K. said:
Για τις ασφάλειες άσε καλύτερα να μην μιλήσω γιατί αν είχατε και εσείς το εγγλέζικο πρότυπο δεν θα μιλούσατε μόνο για καλώδια ρεύματος αλλά, ποια ασφάλεια με ποιο καλώδιο και ποια μάρκα πρίζας..
Νίκο PLS!! μόλις ξύπνησα και αρχίζω να τα παίρνω!

Γιατί παρεξηγείς αυτά που ανάφερα? Είδες πουθενά ειρωνεία? Δες το πιο προσεκτικά και θα καταλάβεις το νόημα. Δεν είπα δεν ακούγονται αλλά είπα (Για τις ασφάλειες άσε καλύτερα να μην μιλήσω γιατί αν είχατε και εσείς το εγγλέζικο πρότυπο δεν θα μιλούσατε μόνο για καλώδια ρεύματος αλλά, ποια ασφάλεια με ποιο καλώδιο και ποια μάρκα πρίζας.) πράμα που σημαίνει ότι δεν άκουσα ποτέ κανέναν να αναφέρεται ειδικά σε ασφάλειες στα καλώδια..

Και επειδή δεν γράφω με προκατάληψη σου αναφέρω ότι όχι μόνο ακούγονται οι ασφάλειες στο καλώδιο αλλά ορισμένες εγγλέζικες ακούγονται πιο πολύ από το καλώδιο. Ο λόγος ένα άσπρο υλικό που έχουν μέσα. Για αυτό μόνο φτηνές κινεζικές που μπορεί και να μην καίγονται ποτέ.

Ακόμα καλύτερα και χωρίς ασφάλεια όπως κάνω εγώ.

Αλλά δεν κατάλαβα, είμαι πάντα υποχρεωμένος να ακούω διαφορές για να γράφω? Αν δεν ακούω δεν πρέπει να το αναφέρω?
Σε αυτό το topic γράφουν μόνο όσοι άκουσαν βελτίωση οι και αυτοί που άκουσαν υποβάθμιση? Εγώ ακόμα δεν τοποθετήθηκα. Όταν σας μεταφέρω τις εμπειρίες μου μην τις πιστέψετε. Εγώ θα τις γράφω όμως γιατί έχει κόσμο που τις πιστεύει.

Reaction score
3
Aντώνη,εδω μέσα ΘΕΛΟΥΜΕ να γράφονται και τα καλά και ακόμη περισσότερο τα άσχημα,βάσει των εμπειριών που έχει ο καθένας μας.
Δεν έχουμε να δώσουμε λογαριασμό σε κανέναν,ώφελος όμως θα έχουμε διαβάζοντας τις γνώμες των άλλων και κάνοντας υγιεί και επικοδομητικό διάλογο. :)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.858
Μεγάλη εφεύρεση η φράπα. Πιο μεγάλη κι από την κρυογένεση. :lol: :lol:

Reaction score
14
Νίκος Τσαρουχάς said:
Μεγάλη εφεύρεση η φράπα. Πιο μεγάλη κι από την κρυογένεση. :lol: :lol:
υπάρχει High-end φραππές όμως>?????? :p :p :p

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.858
Μα φυσικά!
Καβάλα, αμμόλοφοι. Πολλά, μα πάρα πολλά παγάκια, ξαπλώστρα, ομπρέλα μπαμπού με διάμετρο 6 μέτρα και λίγο έως αρκετά μελαμψή σερβιτόρα. Θα λιώσεις... :lol: :lol:

Reaction score
5
Απευθείας γραμμή από τον πίνακα οι εντυπώσεις μου.

Υπάρχουν αισθητές διαφορές. Οι διαφορές αυτές προκύπτουν κυρίως από το καλώδιο που θα χρησιμοποιήσουμε, κυρίως από την διατομή και το μήκος. Η απευθείας γραμμή από τον πίνακα για κάποιον που δεν γνωρίζει τι εννοούμε, μπορεί να παρερμηνευθεί. Είναι το ίδιο απευθείας και στις δύο περιπτώσεις. Στην δική μου περίπτωση αρχίζει από την ασφάλεια του πίνακα περνά πρώτα από την πρίζα τον μηχανημάτων χωρίς καμία ένωση καλωδίου και συνεχίζει σε άλλες 2/3 πρίζες που δεν χρησιμοποιούνται. Οι μη απευθείας όπως την εννοείτε είναι το κόψιμο και η ένωση του καλωδίου στις πρίζες.

Καμία υπόνοια βελτίωσης.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.648
Αντώνης K. said:

Υπάρχουν αισθητές διαφορές.
Καμία υπόνοια βελτίωσης.
ποιό ισχύει?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.858
Και τα δύο Γιώργο. Ο Αντώνης ακούει διαφορές αλλά όχι κατ' ανάγκην προς το καλύτερο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.858
Ναι σιγά μην διάβασα και το φλυντζάνι. Το είχε ξαναγράψει κάπου παλαιότερα ο Αντώνης. :wink:

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.648
ok

Αντώνη σε ποιό σύστημα έκανες τη δοκιμή? έτσι ώστε όσοι έχουν αντίστοιχα μηχανήματα να μην μπουν στο κόπο και στα μερεμέτια...

έχει ξαναπαρατηρηθεί να μην υπάρχουν ακουστές διαφορές, σπανίως δε ή σε περίπτωση μικρής τροφοδοσίας των ενισχυτικών σταδίων, όπου το όλο εγχείρημα δεν προσδίδει κάτι.

Reaction score
2
εγω παντω παιδια εδω και μερικες μερες βαζω το χερι μου στη φωτια για τα αποτελεσματα που μπορει να εχει μια απευθειας γραμμη...... :)

Reaction score
2.673
Αντώνης K. said:

Υπάρχουν αισθητές διαφορές. Οι διαφορές αυτές προκύπτουν κυρίως από το καλώδιο που θα χρησιμοποιήσουμε, κυρίως από την διατομή και το μήκος. Η απευθείας γραμμή από τον πίνακα για κάποιον που δεν γνωρίζει τι εννοούμε, μπορεί να παρερμηνευθεί. Είναι το ίδιο απευθείας και στις δύο περιπτώσεις. Στην δική μου περίπτωση αρχίζει από την ασφάλεια του πίνακα περνά πρώτα από την πρίζα τον μηχανημάτων χωρίς καμία ένωση καλωδίου και συνεχίζει σε άλλες 2/3 πρίζες που δεν χρησιμοποιούνται. Οι μη απευθείας όπως την εννοείτε είναι το κόψιμο και η ένωση του καλωδίου στις πρίζες.

Καμία υπόνοια βελτίωσης.
Δεν είναι κακό αυτό που έκανες με την ανεξάρτητη καλωδίωση. Κάτι αντίστοιχο βρήκα κι εγώ όταν πήγαμε στο καινούργιο σπίτι. Χρειάστηκε να επέμβω βέβαια στον πίνακα για να κάνω μια καλύτερη κατανομή των φορτίων γιατί έχω τριφασικό ρεύμα και ο ηλεκτρολόγος του κατασκευαστή πρέπει να ήταν μεθυσμένος όταν έκανε την εγκατάσταση στο δικό μου διαμέρισμα.

Αρχικά, πριν την επέμβαση, είχα πολλά προβήματα με ενοχλητικούς θορύβους, περίεργους βόμβους και τσικ-τσακ κάθε φορά που άναβαν κάποια φώτα στο σπίτι.

Μετά την επέμβαση που έκανα στον πίνακα λύθηκεαν όλα τα προβλήματα θορύβων.
Η εσωτερική καλωδίωση ευτυχώς φαίνεται να είναι πολύ καλής ποιότητας.

Η μεγαλύτερη ηχητική  βελτίωση που έγινε στο σύστημά μου ήταν όταν τοποθέτησα έναν balanced απομονωτή/ μετασχηματιστή δικής μου κατασκευής.   Η ισχύς του είναι 1300W και υπερκαλύπτει τις ανάγκες μου.
Η κατασκευή παρέχει δύο εξόδους. Η μία έξοδος περνάει από ένα συμμετρικό φίλτρο της  Ελβετικής εταιρείας (Shufner ???) και η άλλη έξοδος δεν περνάει από φίλτρο.  Η αφιλτράριστη έξοδος τροφοδοτεί απευθείας τον τελικό μου και η άλλη -με το φίλτρο-  ένα πολύπριζο. Υπάρχει δυνατότητα κάθε έξοδος να τροφοδοτεί το δικό της πολύπριζο. Ενα για τα αναλογικά και ένα για τα ψηφιακά.   Εχω κάνει αρκετές δοκιμές και τελικά κατέληξα ότι με τον απομονωτή το σύστημα συμπεριφέρεται πολύ καλύτερα παρά χωρίς αυτόν.

Η κατασκευή του απομονωτή έχει τοποθετηθεί σε ξεχωριστό μεταλλικό κουτί και βρίσκεται 1μ. μακρυά από το rack.
Η εσωτερικη καλωδίωση έγινε με τα ίδια καλώδια χαλκόυ που είχε ο Μ/Σ στα πρωτεύοντα  και τα δευτερεύοντα τυλίγματα. Ολες οι εσωτερικές συνδέσεις έχουν γίνει με μηχανικό τρόπο  και δεν υπάρχουν κολλήσεις στα σημεία των επαφών.
Οι δύο πρίζες εξόδου είναι heavy duty καλής ποότητας 250V 25A.
To καλώδιο εισόδου της τροφοδοσίας είναι θωρακισμένο 3Χ4 της Leoni και συνδέεται απευθείας στο εσωτερικό κύκλωμα του απομονωτή χωρίς να μεσολαβεί πρίζα τύπου IEC.

Οι υπόλοιπες καλωδιώσεις του συστήματος υλοποιούνται με καλωδια ρεύματος της Kimber, Furuteck, UltraLink, Leoni τερματισμένα με υλικά Wattgate , Leoni , legrand.

Εδωσα πολύ μεγάλη σημασία στην ασφάλεια και στις πολύ σφιχτές επαφές.  Η διαδρομή που ακολουθούν τα καλώδια βρέθηκε με πειραματισμό.

Θα ήθελα να σας επισημάνω ότι η ασφάλεια που μας παρέχουν τα πολύ καλά καλώδια ρεύματος είναι μεγαλύτερη από αυτή που μας παρέχουν τα τυπικά καλώδια ρεύματος που συνήθως συνοδεύουν τις συσκευές μας όταν τις αγοράζουμε.
Επίσης τα καλά καλώδια ρεύματος κουμπώνουν καλύτερα στις πρίζες και οι επαφές τους διατηρούνται καθαρές για πολλά χρόνια.  

Reaction score
2.673
Τις ακουστικές διαφορές τις κατάλαβα μετά από το στρώσιμο (υλικών και αυτιών) .
Αυτό που μου κάνει εντύπωση με τα καλώδια γενικώς είναι ότι αρχίζεις να απολαμβάνεις τα αποτελέσματα μετά από μερικές μέρες.
Στην αρχή, λόγω πίεσης και  αμέσως μετά την αλλαγή, υποβάλουμε τον εαυτόν μας και προσπαθούμε να καταλάβαυμε αν υπάρχουν διαφορές.  Αυτή η προσέγγιση IMHO είναι λάθος.

Εγώ τις ουσιαστικές αλλαγές τις αντιλαμβάνομαι μετά από αρκετές μέρες ακρόασης και τότε μόνο καταλαβαίνω αν οι διαφορές ήταν προς το καλύτερο ή το χειρότερο.

Οπότε η μοναδική συμβουλή που έχω να σας δώσω είναι να μην βιάζεστε να βγάλετε ασφαλή συμπεράσματα.

Reaction score
2.673
mixalis kanakakis said:
εγω παντω παιδια εδω και μερικες μερες βαζω το χερι μου στη φωτια για τα αποτελεσματα που μπορει να εχει μια απευθειας γραμμη...... :)
Μιχαλη, κάποια πράγματα μιλάνε από μόνα τους. Κατ' αρχάς σήμερα η καλωδίωση που έχεις είναι πολύ καλύτερης ποιότητας από ότι ήταν πριν. Σίγουρα έχουν αυξηθεί τα δυναμικά και η καθαρότητα του συστήματος.
Το ερώτημα είναι αν σε ικανοποιεί ηχητικά το αποτέλεσμα. Ηθελες περισσότερη ανάλυση καθαρότητα και δυναμικά ή όχι ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.313
Members
38.298
Νεότερο μέλος
johnny_b90