ΡΕΥΜΑ.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.648
περι-οπής, περί τρύπας δηλαδής! :lol:

και Tonino Carotone άμα θες...δεν έχουμε παρ-οπίδες οι μουσικόφιλοι Κώστα μου!

Reaction score
2.668
Ολα καλά έως εδώ, όλοι καταλάβαμε κάποια πράγματα αλλά κυρίως κρατάω το συμπέρασμα ότι όλοι μας λίγο πολύ ακούμε κάποιες  διαφορές με τα καλωδια ρεύματος και με τις ανεξάρτητες γραμμές τροφοδοσίας 230V AC  Δεν θέλω να εξετάσουμε αν οι διαφορές είναι προς το καλύτερο ή το χειρότερο γιατί αυτό φαίνεται ότι εξαρτάται και απο το σύστημα που χρησιμοποιούμε κάθε φορά για να κάνουμε τις ακροάσεις μας και στη συνέχεια να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. 

Αγαπητέ μας Κώστα Κόγια, για βοήθησέ μας λίγο για να καταλάβουμε αν είμαστε στο σωστό δρόμο με τις τάσεις και τα ρεύματα που τροφοδοτούμε τα στερεοφωνικά μας.

Κάνουμε καλά που....

1. ... περνάμε καινούργιες αυτόνομες γραμμές από τον πίνακα ?
2. ... χρησιμοποιούμε καλώδια Audio Grade/ heavy duty με ακροδέκτες άριστης ποιότητας ?
3. ... ορισμένοι βάζουν και φίλτρα ρεύματος ?
4. ... ασχολούμαστε με τα ηλεκτρολογικά  ?

Γενικότερα, που νομίζεις ότι οφείλονται αυτές οι διαφορές που λένε οι περισσότεροι ότι ακούνε ?  Έπρεπε να υπάρχουν διαφορές, ή είναι και αυτό μία ψευδαίσθηση  ?

Όπως έχω καταλάβει, υποστηρίζεις ότι μια καλοσχεδιασμένη συσκευή οφείλει να μην επηρεάζεται από τα καλώδια τροφοδοσίας . Προφανώς κάπου το στηρίζεις αυτό που λες και μάλιστα έχεις καταλήξει ότι τα καλώδια που συνοδεύουν τις συσκευές μας κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους.

Αν έχω καταλάβει κάτι λάθος, διόρθωσέ με.

Εδώ δεν συζητάμε για τα πανάκριβα εξωτικά καλώδια που σε αγριεύουν όταν τα βλέπεις. Μιλάμε για καλώδια κατηγορίας τιμής  από 50€ έως  300 € το τεμάχιο (τερματισμένα).

Αν έχεις καταλήξει σε κάποια φτηνότερη λύση και θέλεις να μας τη πεις, θα μας βοηθούσες πραγματικά πολύ.

Αν έχεις φτιάξει μόνος σου κάποια καλώδια ρεύματος και υπάρχουν ακόμα μπορείς να τα ανεβάσεις στην DIY κατηγορία που είσαι και συντονιστής.  Με αυτό τον τρόπο θα δούμε και ποια υλικά προτείνεις για την κατασκευή τους. Ελπίζω τα υλικά να μην κοστίζουν περισσότερο από  500 € γιατί θα ξεφύγουμε πολύ.

Κανένας από εμάς δεν έχει  προσωπικό συμφέρον ή άλλους λόγους να θέλει να προωθήσει καλώδια ρεύματος και λοιπά αξεσουάρ στην αγορά 
Όλοι είμαστε απλοί χομπίστες και θέλω να πιστεύω ότι όλοι εδώ μέσα ψάχνουμε να βρούμε τις οικονομικότερες λύσεις στα θέματα που μας απασχολούν.

Αν μπορεί και ο Βαγγέλης Λαζάρου να προσφέρει κάτι ουσιαστικό σε αυτή τη συζήτηση τον παρακαλώ να το κάνει.

Reaction score
3
Μιχάλη,καλά έκανες και έδωσες αυτό το μεταλλικό πολύμπριζο. :)
Διέκρινα μια έντονη μεταλλική χροιά σε όλα τα όργανα εν αντιθέσει με την πλαστικότητα που ακούω  με το δικό μου πολύμπριζο που είναι τοποθετημένο μέσα σε καλής ποιότητος πλαστικό.
Πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω και το ξύλινο,μπας και ταιριάξει καλύτερα στα γούστα μου με τον γλυκό και μαλακό του ήχο.

Απο βδομάδα όμως τα καλύτερα. :) :)

Reaction score
2
χαιρομαι που το ακους και εσυ γιατι ειχα αρχισει να αγχωνομαι.....;)

εγω το μετεφρασα ως σκληροτητα αυτο που ακουσα........
τωρα αφου ακουσαμε αυτο μπορει οντως ενα ξυλινο να ακουγεται καλυτερα...... :D

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.850
Καθήστε καλά ρε, που υπάρχει πλαστική, μεταλλική και ξύλινη πλευρά του θέματος... :lol: :lol:

Reaction score
2.668
Είναι της μόδας τελευταία τα πολύπριζα.
Θα κυκλοφορήσουν και σε ροζ για πιο sexy ήχο.

Reaction score
5
mixalis kanakakis said:
χαιρομαι που το ακους και εσυ γιατι ειχα αρχισει να αγχωνομαι.....;)

εγω το μετεφρασα ως σκληροτητα αυτο που ακουσα........
τωρα αφου ακουσαμε αυτο μπορει οντως ενα ξυλινο να ακουγεται καλυτερα...... :D

Reaction score
14
g.kar said:
Είναι της μόδας τελευταία τα πολύπριζα.
Θα κυκλοφορήσουν και σε ροζ για πιο sexy ήχο.
Και μεταξωτά...για ανάλογο ήχο βεβαίως βεβαίως! :p

Reaction score
2.668
Το ήξερες ότι υπάρχουν και tweeters με μεταξωτό θόλο ? Εκεί να δεις sexy ήχο.
H Β&W έβγαλε και tweeters με διαμαντένιο θόλο. Για πολύ πλούσιες κυρίες.

Reaction score
14
g.kar said:
Το ήξερες ότι υπάρχουν και tweeters με μεταξωτό θόλο ?  Εκεί να δεις sexy ήχο.
H Β&W έβγαλε και tweeters με διαμαντένιο θόλο. Για  πολύ πλούσιες  κυρίες.
R y talking to me? 8)

Εϊπαμε....μπορεί να μην τσιμπάμε εύκολα σε ότι π@π@ριά καμαρωτή θέλουν να μας πουλήσουν...αλλά... :wink:
Άλλο το silk dome tweeter και άλλο το διαμαντένιο. Υποκλίνομαι! :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.850
preve said:
Να σου κάνω την ίδια ερώτηση; :wink:
Θα προτιμούσα μια απάντηση αλλά γιατί όχι...? Να σου πω. Και στα δύο.

Reaction score
14
Πράγματι. Το καθένα στην κατηγορία του.

[asxeto]Πρίν βέβαια υποκλίθηκα στον g.kar.....[/asxeto]

Reaction score
2.668
H έρευνα και τα υλικά που χρησιμοποιεί κάθε κατασκευαστής για να πετύχει αυτό που θέλει, ονομαζεται R&D.

Ολα έχουν να μας προσφέρουν κάτι. Η τιμή είναι υποκειμενική και ορισμένους δεν τους ενδιαφέρει καν το πόσο κάνει. Το ίδιο κάνω κι εγώ όταν αγοράζω αυγά απο το suoermarket. Ποτέ δεν βλέπω τιμές. Αγοράζω αυτά που έχουν σε φωτπγραφία την πιο όμορφη κότα.

Reaction score
14
Δεν καταλαβαίνω το ποστ σου αγαπητέ, απαντάς σε κάποιο από τα γραπτά μου;

Reaction score
2.668
preve said:
Δεν καταλαβαίνω το ποστ σου αγαπητέ, απαντάς σε κάποιο από τα γραπτά μου;
Είναι η δική μου απάντηση σε αυτό που είπες : " το καθένα στην κατηγορία του".
Υπέθεσα ότι ενοούσες διαφορετικές κατηγορίες τιμής.
Θα ήθελα να ξέρεις ότι υπάρχουν φτηνά tweeters με θόλο από μετάξι που ακούγονται καλύτερα από τα ακριβά διαμαντένια της B&W.  Επίσης υπάρχουν μηχανήματα της χαμηλής κατηγορίας τιμής που ακούγονται καλύτερα από κάποια πολύ ακριβότερα.
Οπότε όταν λέμε "το καθένα στην κατηγορία του " καλό θα ήταν να αναφέρουμε για ποια κατηγορία ακριβως μιλάμε. Κατηγορία τιμής ή ποιότητας ?

Επίσης κάποιοι έχουν τόσα πολλά χρήματα που δεν τους ενδιαφέρει η κατηγορία τιμής. Αγοράζοιυν αυτό που τους ακούγεται καλύτερα αδιαφορώντας για το πόσο κοστίζει.

Reaction score
14
Μάλιστα.

Αφού σε ευχαριστήσω για την πληροφόρηση που δεν σου ζήτησα επέτρεψέ μου να σου εφιστήσω την προσοχή σε κάτι που παρά τα δήθεν εξασκημένα αισθητήρια σου και την αφ υψηλού θεώρηση πραγμάτων και καταστάσεων ...σου διαφεύγει παντελλώς. Και διαρκώς από ότι βλέπω.

Αμετροέπεια.

Καλά θα κάνεις αγαπητέ πρωτού βιαστείς να "πλαισιώσεις" ή να διανθίσεις τον λόγο κάποιου να διαβάζεις προσεκτικά τα γραπτά του.
Νομίζω επίσης ότι θα έπρεπε να εμφανίζεσαι λιγότερο δεικτικός απέναντι σε έναν συνομιλητή που όχι μόνο δεν γνωρίζεις αλλά και που σε καμμία περίπτωση δεν σου έδωσε το δικαίωμα ή τον χώρο αν προτιμάς να του κάνεις συνδιασμένα μαθήματα χαιφιντελισμού και οικονομικών.

Διαβάζω τα κείμενά σου της τελευταίας σελίδας γιατί πιο πριν δεν έχω συμμετοχή στο thread και προσπαθώ φιλότιμα να αντιληφθώ πάνω σε τι μου απαντάς. Και τι θέλεις να μου πεις. Τώρα το ποιός σε ρώτησε...μόνο εσύ μπορείς να το απαντήσεις.

Διαβάζω λοιπόν τι σημαίνει research & development, διαβάζω κάτι μεταξύ φιλοσοφίας και κάποιων "ορισμένων" που δεν τους ενδιαφέρουν οι τιμές, μαθαίνω για τις αγοραστικές σου προτιμήσεις και την μεθοδολογία αγορών σου.
Αμέσως μετά κάνεις υποθέσεις όπου πάνω τους έχει στηριχθεί όλη η υπόλοιπη λογοδιάρροια, συνεχίζεται το τεχνικό μάθημα που αυθαίρετα υποθέτεις ότι μου λείπει και κλείνεις με την ενημέρωση για τα αγοραστικά βίτσια μιας μικρής ελιτ Ελλήνων που ότι τους ακούγεται καλύτερα το αγοράζουν αδιαφορόντας γενικά.

Αμετροέπεια; Ακαταλόγιστο τουλάχιστον. :|

Καλό θα είναι οι Hiend ευαισθησίες μας -μιας και βρισκόμαστε στην κατηγορία- να μην αναλώνονται μόνο στις ακροάσεις ηχείων, καλωδίων και λοιπόν κλαπατσίμπανων αλλά να συνεχίζουν και στον τομέα των μεταξύ μας επαφών και συμπεριφορών.

ΥΓ. Σε σχέση με τα αυγά και την όμορφη κότα. Επέτρεψέ μου να μην ενστερνίζομαι την καταναλωτική αγωγή σου. Μάλλον δεν θα έπρεπε να σε αφήνουν να πηγάινεις supermarket. :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.309
Members
38.296
Νεότερο μέλος
Monarchix