ΡΕΥΜΑ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.795
Πάντως ήταν σίγουρα η αφορμή για να γράψεις ίσως το μεγαλύτερο μύνημά σου μέχρι στιγμής. :lol: :lol: (πλάκα κάνω)
Preve, δεν σε πατάει στον κάλο κανείς βρε φίλε μου, ούτε είδα πουθενά, εγώ τουλάχιστον, μαθήματα προς λουόμενους, τουλάχιστον με τον τρόπο που εξέλαβες. 8)

Έτσι κατάλαβα εγώ βέβαια...

Τελικά, όλους μας έχει βαρέσει λίγο η ζέστη ρε γμτ... Cool pls. :wink:

Reaction score
2.583
preve said:
g.kar said:
Το ήξερες ότι υπάρχουν και tweeters με μεταξωτό θόλο ? Εκεί να δεις sexy ήχο.
H Β&W έβγαλε και tweeters με διαμαντένιο θόλο. Για πολύ πλούσιες κυρίες.
R y talking to me? 8)

Εϊπαμε....μπορεί να μην τσιμπάμε εύκολα σε ότι π@π@ριά καμαρωτή θέλουν να μας πουλήσουν...αλλά... :wink:
¶λλο το silk dome tweeter και άλλο το διαμαντένιο. Υποκλίνομαι! :lol:
Preve, δώσε μας τότε εσύ την απάντηση για να μην κάνουμε εμείς υποθέσεις.
Τι εννοούσες λέγοντας: " άλλο το silk dome tweeter και άλλο το διαμαντένιο"
στη συνέχεια γράφεις : " το καθένα στην κατηγορία του"

Προσπάθησε λίγο παραπάνω γιατί έχουμε πρόβλημα επικοινωνίας μαζί σου. Δεν μπορούμε να μπούμε στη λογική σου.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.048
g.kar said:
Ολα καλά έως εδώ, όλοι καταλάβαμε κάποια πράγματα αλλά κυρίως κρατάω το συμπέρασμα ότι όλοι μας λίγο πολύ ακούμε κάποιες  διαφορές με τα καλωδια ρεύματος και με τις ανεξάρτητες γραμμές τροφοδοσίας 230V AC  Δεν θέλω να εξετάσουμε αν οι διαφορές είναι προς το καλύτερο ή το χειρότερο γιατί αυτό φαίνεται ότι εξαρτάται και απο το σύστημα που χρησιμοποιούμε κάθε φορά για να κάνουμε τις ακροάσεις μας και στη συνέχεια να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. 

Αγαπητέ μας Κώστα Κόγια, για βοήθησέ μας λίγο για να καταλάβουμε αν είμαστε στο σωστό δρόμο με τις τάσεις και τα ρεύματα που τροφοδοτούμε τα στερεοφωνικά μας.

Κάνουμε καλά που....

1. ... περνάμε καινούργιες αυτόνομες γραμμές από τον πίνακα ?
2. ... χρησιμοποιούμε καλώδια Audio Grade/ heavy duty με ακροδέκτες άριστης ποιότητας ?
3. ... ορισμένοι βάζουν και φίλτρα ρεύματος ?
4. ... ασχολούμαστε με τα ηλεκτρολογικά  ?

Γενικότερα, που νομίζεις ότι οφείλονται αυτές οι διαφορές που λένε οι περισσότεροι ότι ακούνε ?  Έπρεπε να υπάρχουν διαφορές, ή είναι και αυτό μία ψευδαίσθηση  ?

Όπως έχω καταλάβει, υποστηρίζεις ότι μια καλοσχεδιασμένη συσκευή οφείλει να μην επηρεάζεται από τα καλώδια τροφοδοσίας . Προφανώς κάπου το στηρίζεις αυτό που λες και μάλιστα έχεις καταλήξει ότι τα καλώδια που συνοδεύουν τις συσκευές μας κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους.

Αν έχω καταλάβει κάτι λάθος, διόρθωσέ με.

Εδώ δεν συζητάμε για τα πανάκριβα εξωτικά καλώδια που σε αγριεύουν όταν τα βλέπεις. Μιλάμε για καλώδια κατηγορίας τιμής  από 50€ έως  300 € το τεμάχιο (τερματισμένα).

Αν έχεις καταλήξει σε κάποια φτηνότερη λύση και θέλεις να μας τη πεις, θα μας βοηθούσες πραγματικά πολύ.

Αν έχεις φτιάξει μόνος σου κάποια καλώδια ρεύματος και υπάρχουν ακόμα μπορείς να τα ανεβάσεις στην DIY κατηγορία που είσαι και συντονιστής.  Με αυτό τον τρόπο θα δούμε και ποια υλικά προτείνεις για την κατασκευή τους. Ελπίζω τα υλικά να μην κοστίζουν περισσότερο από  500 € γιατί θα ξεφύγουμε πολύ.

Κανένας από εμάς δεν έχει  προσωπικό συμφέρον ή άλλους λόγους να θέλει να προωθήσει καλώδια ρεύματος και λοιπά αξεσουάρ στην αγορά 
Όλοι είμαστε απλοί χομπίστες και θέλω να πιστεύω ότι όλοι εδώ μέσα ψάχνουμε να βρούμε τις οικονομικότερες λύσεις στα θέματα που μας απασχολούν.

Αν μπορεί και ο Βαγγέλης Λαζάρου να προσφέρει κάτι ουσιαστικό σε αυτή τη συζήτηση τον παρακαλώ να το κάνει.

Αγαπητέ Γιώργο, απαντώ:

1. Δεν κάνετε άσχημα, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Εκατομμύρια ενεργοβόρες συσκευές ανά την Υφήλιο δεν μπορεί να κάνουν λάθος.
2. Αρνούμαι να δεχθώ ότι τα φύκια είναι μεταξωτές κορδέλες. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν "audio grade" καλώδια τροφοδοσίας. Αυτό που καλείται να περάσει μέσα από ένα τέτοιο καλώδιο είναι εναλλασσόμενο των 50Ηz και τίποτε παραπάνω. Εάν κάποια χαϊεντάδικα θέλουν να σας πουλάνε "audio grade" καλώδια τροφοδοσίας, καλά να πάθετε.
3. Δεν χρειάζεται. Μια σωστά κατασκευασμένη συσκευή ΔΕΝ χρειάζεται τέτοια πράγματα.
4. Ασχοληθείτε, αλλά να προσέχετε.

ΚΑτά την άποψή μου, ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν επεμβαίνει ο εισαγγελέας για ένα "κοινό" καλώδιο τροφοδοσίας που πωλείται προς 300 ευρώ, είναι το γεγονός ότι αυτό δεν ανήκει στα διατιμημένα προϊόντα. Έχω κατασκευάσει άπειρα καλώδια ρεύματος, για μια ευρεία γκάμα συσκευών, από φορτιστή κινητού έως ηλεκτρικό σώμα των 5KW, με κοινό, κοινότατο εύκαμπτον καλώδιο, επαρκούς κατά περίπτωση διατομής με εξαιρετικά αποτελέσματα. ΔΕΝ χρησιμοποιώ ακροδέκτες άριστης ποιότητας και τα τοιαύτα. Όταν ένας ακροδέκτης φθαρεί, απλώς τον αντικαθιστώ με έναν άλλο. Τόσο απλά.

Reaction score
14
g.kar said:
Preve, δώσε μας τότε εσύ την απάντηση για να μην κάνουμε εμείς υποθέσεις.
Τι εννοούσες λέγοντας:  " άλλο το silk dome tweeter και άλλο το διαμαντένιο"
στη συνέχεια γράφεις : " το καθένα στην κατηγορία του"

Προσπάθησε λίγο παραπάνω γιατί έχουμε πρόβλημα επικοινωνίας μαζί σου.  Δεν μπορούμε να μπούμε στη λογική σου.

Εξακολουθείς να με πατρονάρεις....δημοσιογράφος είσαι;;;; :?

Δεν έχω να προσπαθήσω καθόλου. Ότι έχω να πω το γράφω. Και είναι πολύ συγκεκριμένο. Αν θα ήθελα να το αναλύσω ή να το αναπτύξω θα το είχα ήδη κάνει χωρίς να χρειάζομαι την προτροπή σου.

Τέλος, αν παρακολουθούσες καλύτερα την αλληλουχία του thread πέρα από αυτά που έχεις και θέλεις να μας πεις ... δεν θα "είχατε" κανένα θέμα επικοινωνίας μαζί μου. Το "δικό" σου πρόβλημα επικοινωνίας δεν είναι συλλογικό.

Λήξις.

ΥΓ. Είναι πολύ δροσερά στο σπίτι μου Νίκο Τσαρουχά. Απλά, όταν ένας άνθρωπος δεν αντιλαμβάνεται τα λεπτά ηχοχρώματα της επικοινωνίας και με αυτόν τον τρόπο γίνεται διαρκώς - και όχι μόνο σε αυτό thread - δεικτικός αν όχι αναιδής ... κάποιος πρέπει επιτέλους να τα ορίσει σε αυτόν.

Reaction score
2
φιλε preve αν γνωρισεις τον g.kar θα καταλαβεις οτι δεν εχει κανενα σκοπο σαν και αυτους που ανεφερες.....

απλα ειναι περιεργο πραγμα η επικοινωνια απο computer μερικες φορες.....ψυχραιμια....!!!!

Reaction score
5
Δεν κρατιέμαι, δεν θέλω να ακούσω ξανά ότι στην real life δεν ήμαστε όλοι άγιοι!

Μου θυμίζετε άλλες εποχές κάπου αλλού όπου ορισμένοι πατρόναραν το site και λίγο πολύ έβριζαν κόσμο ήταν αλάνθαστοι και όταν τολμούσε κάποιος να τα βάλει μαζί τους η κλίκα του τα έβαζε με τον ταραξία!

Sorry αλλά δεν είδα κανένα να υποστηρίξει εμένα ότι στην real life είμαι καλύτερος!
Γιατί επειδή δεν με ξέρετε? Και αφού δεν με ξέρετε γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά?

Οι δικαιολογία του πληκτρολογίου είναι ότι πιο γελοίο έχω ακούσει! οποίου δεν του κάθεται να μην γράφει. Τόσο απλά!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.795
Αντώνης K. said:
Μου θυμίζετε άλλες εποχές κάπου αλλού όπου ορισμένοι πατρόναραν το site και λίγο πολύ έβριζαν κόσμο ήταν αλάνθαστοι και όταν τολμούσε κάποιος να τα βάλει μαζί τους η κλίκα του τα έβαζε με τον ταραξία!
Sorry αλλά δεν είδα κανένα να υποστηρίξει εμένα ότι στην real life είμαι καλύτερος! Γιατί επειδή δεν με ξέρετε? Και αφού δεν με ξέρετε γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά?
- Ποιός σε έβρισε ρε Αντώνη? Ποιός σε προκάλεσε? Ποιός σε ειρωνεύτηκε χωρίς να τον ειρωνευτείς εσύ πρώτος? Πες μου να τον βάλω εγώ στη θέση του.
- Ποιά κλίκα ακριβώς? Αυτή που προσκαλεί για ακροάσεις όλον τον κόσμο και κάθε βράδυ είναι σε διαφορετικό σπίτι, πίνωντας μπύρες και κάνοντας καλή παρέα με όλα τα παιδιά?
- Ποιός πατρονάρει προς τα που το site? Με τι συμφέροντα? Θες να μου το εξηγήσεις λίγο καλύτερα ετούτο?
- Ποιός είναι ο αλάνθαστος, αυτοί που προσκαλούν για ακροάσεις και σεμινάρια ή αυτός που τους στέλνει στον ψυχίατρο αν ισχυριστούν ότι ακούν κάτι? Μήπως είναι αλάνθαστοι αυτοί ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ή ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΟΤΕ HI END συστήματα και προσπαθούν να απαξιώσουν όποιον έχει, σαν τα μωρά παιδάκια με τα μεγάλα και μικρά αυτοκινητάκια?...
- Πραγματικά από εσένα τέτοιου είδους σύγκριση δεν την περίμενα. Λυπάμαι πραγματικά Αντώνη, ειδικά γιατί ξέχασες πολύ γρήγορα τι έκανα ΕΓΩ όταν κάποιοι, κάπου αλλού, σε έβριζαν πραγματικά...

Αντώνης K. said:
Οι δικαιολογία του πληκτρολογίου είναι ότι πιο γελοίο έχω ακούσει! οποίου δεν του κάθεται να μην γράφει. Τόσο απλά!
Σε αυτό συμφωνούμε. Φυσικά όπως ισχύει για όλους μας, ισχύει και για σένα. Αν κάνουμε καμιά φορά τον κόπο να διαβάσουμε τι γράψαμε πριν από 2-3 μέρες και πίσω, θα εκπλαγούμε...

Σου το έχω ξαναπεί και άλλη φορά. Δεν μου πάει ειδικά μαζί σου να μαλώσω ποτέ. Γράψε ότι θέλεις. Απλά δεν πρόκειται να σου ξαναπαντήσω Αντώνη. Αν σκέφτεσαι έτσι για την κατηγορία, δεν υπάρχει κανένας λόγος...

Για το ίδιο θα παρακαλέσω και τους υπόλοιπους...

Reaction score
5
Νίκο φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας ειδικά μεταξύ μας, η εσύ δεν αντιλαμβάνεσαι σωστά αυτά που γράφω η εμένα δεν μου κάθετε σωστά το πληκτρολόγιο. Τόσο απλά.

Εμένα δεν που πάει καθόλου όχι μόνο μαζί σου να τσακωθώ αλλά με κανέναν. Θυμάμαι δεν ξεχνώ, δεν είναι του χαρακτήρα μου να ξεχνώ, αλλά αυτό δεν σημαίνει συμβόλαιο αμοιβαίας και επιλεκτικής αλληλοϋποστήριξης. θα μπορούσα να το κάνω αλλά δεν είναι του χαρακτήρα μου ρε φίλε. Θα σε υποστηρίξω εσένα και οποίον άλλον κρίνω ότι έχει δίκιο ανεξαρτήτως προηγούμενον παρεξηγήσεων.

Βάλτε την κατηγόρια στον σωστό δρόμο ώστε να μπουν και να γράψουν άτομα που ακούνε και έχουν hi end μηχανήματα γιατί η σιωπή τους δεν σημαίνει ότι συμμερίζονται τις απόψεις τον 5-6 ατόμων γράφουν συστηματικά συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου μέσα.

Πώς θα γίνει αυτό είναι κάτι που εσείς θα ανακαλύψετε.

Και αν μου πει κάποιος εγώ άκουσα hi end με το τάδε καλώδιο γιατί οι διαφορές μας εκεί εστιάζονται εγώ είμαι πρόθυμος όχι μόνο να μην υποστηρίξω ξανά τις απόψεις μου αλλά ούτε να μπω ξανά να δω τι γράφετε εδώ μέσα.

Τέλος, η κατάσταση εδώ έχει γίνει ψυχοφθόρα και δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ ξανά με αυτές τις συζητήσεις.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.638
Αντώνης K. said:
Και αν μου πει κάποιος εγώ άκουσα hi end με το τάδε καλώδιο γιατί οι διαφορές μας εκεί εστιάζονται εγώ είμαι πρόθυμος όχι μόνο να μην υποστηρίξω ξανά τις απόψεις μου αλλά ούτε να μπω ξανά να δω τι γράφετε εδώ μέσα.
Αντώνη εστιάζοντας σε αυτό που λες, αν κατάλαβα καλά, αν το γράψουν κι άλλοι ότι υπάρχουν διαφορές θα αποσυρθείς από τη κατηγορία? δηλαδή τόσο φανατικά πιστεύεις ότι δεν υπάρχουν διαφορές που ακούνε 1000δες χομπίστες ανά τον πλανήτη?
Και Αντώνη τόση σημασία έχει για εσένα αν υπάρχουν διαφορές στα καλώδια?
μην ασχολείσαι μαζί τους τότε αλλά άσε και τους άλλους να ακούνε ότι ακούνε ή νομίζουν, ξέρεις τελικά στη ζωή συνέχεια μαθαίνουμε και αναθεωρούμε (έχοντας βέβαια κάποιες σταθερές) δεν υπάρχει κακό να μην πιστεύεις στα καλώδια ή να πιστεύω εγώ, δεν είναι άσπρο μαύρο τα πράγματα, δες πόσες θρησκείες υπάρχουν και πόσες παραλλαγές αυτών, σιγά μην τσακωθούμε για τα καλώδια.
Οσο για το παρελθόν που λες θυμάσαι πόσο καλά είχα περιποιηθεί τον αρχικλικάρχη που είχε και τρελά συμφέροντα, εδώ δεν παίζουν τέτοια σενάρια.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.638
και για να είμαι ακριβής ομιλώ εδώ, εννοώντας αυτήν και μόνο την κατηγορία και τα άτομα που προς το παρόν εδώ συμμετέχουν.

Reaction score
5
Δεν μίλησα για συμφέροντα εδώ απλός το κλίμα τον τελευταίο καιρό μου θυμίζει άλλες καταστάσεις. Δεν μίλησα για διαφορές. Γιώργο διαφορές υπάρχουν, απλός ένα καλώδιο δε κάνει βελτίωση η υποβάθμιση ώστε να θάψει η να αναδείξει ένα σύστημα. Αυτό υποστηρίζω.

Αλλά αν υπάρχουν βελτιώσεις η υποβαθμίσεις κατά την άποψη σας θέλω, με την ίδια ευκολία που βγαίνετε και το αναφέρετε η συστήνετε κάποιο καλώδιο, θέλω με την ίδια ευκολία να βγαίνετε και να θάβετε κάποιο άλλο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.795
Γ. ΚΟΨ. said:
:lol:αποκαλύφθηκες :lol:
Τι να κάνω ρε γμτ, δεν το ήθελα. Αφού ψάχνω να δω που και ποιός τα γράφει αυτά που λένε εδώ μέσα και δεν τα βρίσκω πουθενά...
Μπορεί να φταίει και το ποτό... :lol: :lol:

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.638
σου έχω πει να το περιορίσεις, μετά τα 50-55 μειώνει τη στυτική λειτουργία.

Reaction score
3
Τελικά το κόλλημα με τα καλώδια είναι μεγάλο. :) :)
Δεν υπάρχει καλό ή κακό καλωδιο. :)
Αυτό πόσες φορές πρέπει να το γράψουμε? υπάρχουν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ καλώδια ,όπου εφόσον έχουμε φτάσει σε κάποιο αξιόλογο επίπεδο με τα κυρίως μηχανήματα,προσπαθούμε να βρούμε ποιό μας ταιριάζει καλύτερα,με κριτήριο τον χώρο και τα αυτιά μας. :)

Την οποιαδήποτε σύγκριση κάνουμε μεταξύ καλωδίων,είναι για να ακούσουμε τι διαφορές υπάρχουν  μεταξύ τους,με συγκεκριμένα μηχανήματα,σε συγκεκριμένο χώρο και όχι να βγάλουμε κάποιο καλό ή κάποιο κακό.
Εαν το καταλάβεις αυτό,λύσαμε το πρόβλημα που σε απασχολεί.

Και φυσικά κάποιο καλωδιο που θα ταιριάξει με το σύστημα,θα το κάνει να ακούγετε καλύτερα,δικαιολογόντας και το συνολικό κόστος αγοράς,μηχανημάτων και καλωδίων,εν αντιθέσει με κάποιο άλλο που τονίζει κάποια περιοχή η οποία είναι και τονισμένη λογω χώρου,ή που ακούμε λιγότερη ή συμπιεσμένη πληροφορία.
Είναι το fine tuning,όπως το αποκαλούμε.
Ολα αυτά είναι εύκολο να τα καταλάβει ο οποιοσδήποτε,φτάνει να έχει διάθεση για ακροάσεις. :) :D

Reaction score
2.583
Εγώ σήμερα χάρηκα πολύ που μου απάντησε ο Κώστας Κόγιας σε όλα τα ερωτήματα που του είχα θέσει.
Ο άνθρωπος μας είπε τη γνώμη του απλά και ξεκάθαρα.
Είναι σταθερός σε αυτά που πιστεύει και μου αρέσει ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα διάφορα θέματα όπως αυτό εδώ της τροφοδοσίας .
Ακολουθεί τους κανόνες που μας διδάσκει η επιστήμη της ηλεκτρολογίας. Απόλυτως δεκτά όλα.

Εγώ πάντως θα συνεχίσω να το ψάχνω, γιατί οι δικές μου εμπειρίες και οι ακροάσεις που έχω κάνει μέχρι σήμερα επαληθεύουν πειραματικά ότι οι διαφορετικοί τύποι καλωδίων δημιουργοιύν διαφορετικά ηχητικά αποτελέσματα. Αυτό φαίνεται πειραματικά ότι ισχύει για όλους τους τύπους των καλωδίων που χρησιμοποιούμε στο audio.

Reaction score
2.583
Αντώνη Κ., δεν καταλαβαίνω για ποιο λογο αισθάνεσαι τόσο άβολα μαζί μας.
Τι είναι αυτό που πραγματικά σε ενοχλεί ?

Μήπως η απόσταση ή ο τρόπος που γράφουμε ?
Δεν θέλεις να εντοπίζουμε και όπου μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα ?

Τότε που ανέβασες την απόκριση συχνοτήτων του ηχείου σου της Pioneer και εγώ στη συνέχεια έκανα κάποια αρνητικά τεχνικά σχόλια, εσύ δεν δέχτηκες την κριτική μου και μάλιστα με κατηγόρησες ότι δεν καταλαβάινω από μετρήσεις ηχείων.
Δεν γνωρίζεις τις τεχνικές γνώσεις μου. Αν τις γνώριζες, δεν θα το έλεγες.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Αποκάλεσα τα ηχεία σου, τα Pioneer,¨"μάπα" γιατί πραγματικά ήταν η μοναδική λέξη που πέρασε εκείνη τη στιγμή στο πληκτρολόγιο από αντίδραση της επιμονής σου για το υπέροχο ηχείο της Pioneer.
Γιατί ενοχλήθηκες τόσο πολύ ? Εχεις ξάδελφο τον αντιπρόσωπο της Pionner στην Κύπρο ? Φαντάζομαι πως όχι.

Ανέβασες στην Audio κατηγορία και αυτό εδώ, το άκρως ενημερωτικό post:

http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=11854.0

Μας πέταξες εκεί το νέο καρακιτσαριό ηχείο της Pioneer για να του δούμε ?

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.237
Members
38.292
Νεότερο μέλος
SotosΑ