Σε αναζήτηση νέων ηχείων

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.832
Καλημέρα και πάλι.

Μπορεί κάποιοι να έχετε δίκιο ως προς τα ενεργά.
Προσωπικά όμως δεν μπορώ να αλλάξω τις προτιμήσεις μου ύστερα από 40 + χρόνια.
Έτσι παραμένω στα πατροπαράδοτα.

Έχει ακούσει κάποιος mission? Υπάρχουν κάτι κοντά στα 2000 ευρώ και δείχνουν εξωτερικά τουλάχιστον, πολύ καλές κατασκευές.
Ζχ5 νομιζω λέγονται.

Έχω δε οικειότητα στον ήχο της εταιρείας αυτής. Αν θυμάστε, την σειρά volare, πολύ όμορφα ακούσματα….

Last edited:

Reaction score
92
Καλημέρα και πάλι.

Μπορεί κάποιοι να έχετε δίκιο ως προς τα ενεργά.
Προσωπικά όμως δεν μπορώ να αλλάξω τις προτιμήσεις μου ύστερα από 40 + χρόνια.
Έτσι παραμένω στα πατροπαράδοτα.

Έχει ακούσει κάποιος mission? Υπάρχουν κάτι κοντά στα 2000 ευρώ και δείχνουν εξωτερικά τουλάχιστον, πολύ καλές κατασκευές.
Ζχ5 νομιζω λέγονται.

Έχω δε οικειότητα στον ήχο της εταιρείας αυτής. Αν θυμάστε, την σειρά volare, πολύ όμορφα ακούσματα….
Καλές κατασκευές μέχρι να φουσκώσει καπλαμάς στα 4-5 χρόνια. Έχω σχετική πείρα από τα ΜΧ5 που τα έχει ο κουνίαδος μου.
Στιβαρή κατασκευή όντως, αλλά με θέματα σε φινίρισμα.
Μπάσο καλά ελεγχόμενο ,ήχος υποβλητικός και "μεγάλος". Ακούς και λες παίζει μεγάλο(σε μέγεθος) ηχείο.
Θα παιξει ικανοποιητικά σε beat ,electro κλπ..
Τα θετικά σταματούν εδώ για εμένα.Μεσαία ενοχλητικά( ίσως να ευθύνεται κ το cross για αυτό),ψηλά υπάρχει σχετικό roll οff που πολλούς θα ξενίσει σε άλλους θα φανεί σχετικά ξεκούραστο.Αν ακούς ανθρώπινες φωνές ,χορωδίες κλπ τα ξεχνάς.
Όσο είχα ασχοληθεί σοβαρές μετρήσεις δεν είχα βρει. Υπόψιν η εμπέδηση πέφτει κάτω από 4Ω αν θυμάμαι καλά.
Ο κουνιάδος τα είχε πάρει προσφορά από κάπου τότε γύρω στα 700 ευρώ.
Για τόσα χρήματα ήταν οκ.
Επαναλαμβάνω μιλάω για τα MX5 νομίζω ότι ήταν η προηγούμενη σειρά από την ZX.
Δεν χάνεις κάτι να τα δεις από κοντά αλλά πιστεύω πως υπάρχουν καλύτερα ηχεία στο χρηματικό ποσό που διαθέτεις.
Αφου είσαι πιο συμβατικός σε σχέση με ενεργά κλπ που προτείνονται ,μπορείς να δεις κάτι σε Triangle ή Focal ,Εlac.Ίσως να ανέβεις λίγο και να δεις κάποιο ATC ?

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
6.963
Focal, Elac, Kef, JBL δεν σου αρέσουν;

Σε Mission δεν θα πήγαινα για ηχεία οτιδήποτε πέραν της εισαγωγικής σειράς, και εκεί πλέον με τα Debut 3.0 της Elac δύσκολο πολύ να την προτιμούσα.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.832
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Τα ακούσματα μου είναι κυρίως αυτά που αναφέρετε παραπάνω.
Άρα τα απορρίπτω. Επίσης σε σχετική συζήτηση με ειδικό, μου ανέφερε επί λέξη ότι μετά από chario αν πας στα παραπάνω, κάνεις μέγα λάθος. Όχι από θέμα διαφοράς κόστους ποιότητας κλπ, αλλά είναι διαφορετικής αντίληψης στο κομμάτι ήχος.
Επίσης σημειώστε ότι ποτέ μου δεν συμπάθησα την ηλεκτρονική μουσική και τα παρόμοια.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
6.963
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Τα ακούσματα μου είναι κυρίως αυτά που αναφέρετε παραπάνω.
Άρα τα απορρίπτω. Επίσης σε σχετική συζήτηση με ειδικό, μου ανέφερε επί λέξη ότι μετά από chario αν πας στα παραπάνω, κάνεις μέγα λάθος. Όχι από θέμα διαφοράς κόστους ποιότητας κλπ, αλλά είναι διαφορετικής αντίληψης στο κομμάτι ήχος.
Επίσης σημειώστε ότι ποτέ μου δεν συμπάθησα την ηλεκτρονική μουσική και τα παρόμοια.
Ο ειδικός στο μαγαζί είχε μόνο chario ? :D

Καλό θα ήταν αν μπορείς να πας να ακούσεις μερικά ηχεία από αυτά που αναφέρω και να αποφασίσεις εσύ για εσένα και όχι κάποιος ειδικός (με ή και χωρίς εισαγωγικά)

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.832
Φέτος για μένα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η έκθεση. Αφού θα μπορέσω να ακούσω αρκετές επιλογές.... φαντάζομαι!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.470
Members