Σταδιακή αναβάθμιση ηχοσυστήματος (dimifoot)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.015
Ουδείς άσφαλτος.
Κατ΄ανάγκην, οχι κατ' επιλογήν :)

Δεν εχω (δεν ειχα) βρει ακόμα την κατάλληλη για δέσμευση, οπότε καλύτερα μόνος....

Αλλά ήγγικεν η ώρα :dance2:

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.015
Καλώδια και ncore by zap...

Απο χτες το βράδυ παλεύω με το SBIR. Πολυ σπαστικό πράγμα το SBIR. >:(

Θέλω να είμαι όσο το δυνατόν πάνω στην μπούτχια καμπυλη (άντε +-2) ΠΡΙΝ το Dirac...για να δούμε...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.066
Και πως σου φάνηκαν τα ncore-ια σε σύγκριση με τον ρότελ;
Ο ροτελ είναι θρησκεία ρε, τι συζητάς τώρα..

Τέτοιες χροιές δε βγάζουν τα νκορια ούτε στον ύπνο τους.

Βεβαίως, θα μας πει τι άκουσε, αλλά δε γνωρίζω αν τα έστρωσε τα ενκορ, ή έστω αν τα ζέστανε προ της ακρόασης, να είναι ανοιχτά τρία τέταρτα τουλάχιστον, να ζεσταθούν για να βγάλουν ζεστά μεσαία, αλλιώς άσε, βρασε ρύζι..

Reaction score
4.327
Ποιό dac και ποιον pro έχεις; Μια οικονομική λύση όλα σε ένα (για να παινέψουμε και το σπίτι μας) είναι το teac ud503. Σε μένα οδηγάει (balanced) crown xls 1500 ---> chario delphinus και τα πάει πολύ καλά.... Βέβαια τα ncoria- τα ζηλεύω πολύ :p και ίσως παίξουν σαν μελλοντική αναβάθμιση.....

Βασικά οι class-o έτσι :p θέλουν πολλές ώρες για να 'ρθουν στα ίσια τους >200. Μην τα κλείσεις καθόλου τις πρώτες μέρες

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.015
Επιπλέον συμπεράσματα

• Παίζοντας με το cross και τα room modes (αυτά που έλεγε ο ear εδω #23 ) κάνεις τον χώρο απο εχθρό, σύμμαχο. Το sub μου ειναι τωρα απο 50 και κάτω και τα ηχεία απο 80 και πάνω (όλα με 12db ανά οκτάβα). Ανάμεσα παίζει ο χώρος και τα μηχανήματα ξαποσταίνουν:fuckyou:
  • Χρειάζομαι και αλλο ενα sub οπωσδήποτε. Εκει που το πήγα τωρα (ΑΡ) έχω πιο ισσοροπημένη εικόνα, αλλα και μια ακυρωσάρα στα 30 Hz, που δεν την ειχε στην αλλη μεριά (ΔΕ). Πρέπει να πάρω κι άλλο ενα sb2000 να βουλώσουμε τις τρύπες. Μάλλον θα τα βάλω και ως βάσεις στα ηχεία, εχουν ιδιο υψος:D
  • Τα ncore εννοείτε πως δεν συγκρίνονται με τον Rotel. Ισχύει το οτι δεν έχουν χαρακτήρα. Επίσης πολύ καλύτερος διαχωρισμός καναλιών, αλλά ετσι κι αλλιως μονομπλοκ είναι, λογικό...
  • Εχω την αίσθηση πως τα ncore δεν βγάζουν όλη την ορμή τους με unbalanced σήμα και χωρίς προ-. Σαν να σου λένε, "εχω κι αλλο ρε μλκ>:(, καραγκιόζη, αλλά δεν μου δίνεις σήμα. Θέλω προ- και balanced, άχρηστε :smg:"

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.015
Και το Dirac, 1/3 smoothing

dirac 2.png

Απο εδώ έδωσα αλλα δύο ντιμπί στο sub, και εχω και ενα εναλλακτικό φίλτρο με -2ντιμπί στα πρίμα, για χάρη του εΕαρ

Reaction score
4.327
Ομπο θα ψάχνεις σε λίγο καιρό τα μέλια και τα υγρά του ρότελ... :p Ta ncore τι input sensitivity έχουν;

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.015
Ta ncore τι input sensitivity έχουν;
Δεν ξέρω απο τέτοια, να πει ο ζαπ ή ο εαρ

Ξέρω όμως πως το RT60 αλλάζει αν κουνάς έπιπλα/ηχεία/σαμπ (άσχετο):

ρτ.png

Last edited:
  • Like
Reactions: PPG

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.015
Μπραβο !καλοακουστα περιμένω εντυπωσεις
Δημήτρη ευχαριστώ, εντυπώσεις στο http://www.avsite.gr/forum/threads/Σταδιακή-Αναβάθμιση-Ηχοσυστήματος.149534/page-27#post-2138978

Επιπλέον, να πω και για την κατασκευή:
Τα κουτιά πολυ πιο όμορφα απο οτι φανταζόμουν.
Η αίσθηση του κουμπώματος του speakon και του XLR ειναι απολαυστική.
Τα έβαλα και σε ενα master-slave πολύμπριζο και ανοίγουν ολα (και το svs) μόλις ανάψει το Cambridge.
(Ισως χρειαστώ αποκλειστική γραμμή ρεύματος, μαζεύονται πολλα watt σε αυτήν...)

Και κατι ακόμα...παροπλίστηκε ο Rotel και έμεινα χωρίς phono...

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
1.469
Η επιλογη δυο κουτιων αντι για ενα δικαναλο?
Θα μειονεκτουσε η επιλογη ενος κουτιου?

Πες μου οτι θα σου λειψει το βινυλιο. Και σου στελνω phono δωρο την δευτερα....

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.015
Η επιλογη δυο κουτιων αντι για ενα δικαναλο?
Θα μειονεκτουσε η επιλογη ενος κουτιου?
Τα πλεονεκτήματα των μονομπλόκ ειναι αρκετά για να δικαιολογούν το δεύτερο κουτί. Σκέψου μονο το πιο απλοϊκό: ελάχιστο καλώδιο ηχείων, μισό μέτρο.

Πες μου οτι θα σου λειψει το βινυλιο.....
Εχω μήνες να βάλω βινύλιο...

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.015
Ήρθε για βόλτα ο Εαρ.
Ήπιαμε ενα σκατς.

Και μετα βάλαμε λίγο μουσική.
Αν θελει σχόλια για χώρο και καινούργια ενισχυτικά ας κανει ο ίδιος, μην τα μεταφέρω εγω οσα είπε.

Δυο πράγματα εχουν ενδιαφέρον.

Το πρώτο ειναι τα φίλτρα του Dirac.
Άκουσε, είδε τις μετρησεις, κατι σημείωνε, και μου είπε να αλλάξω καποια πράγματα στο Dirac.

Ηταν έτσι πριν τις αλλαγές που εκανε (το αντιγράφω απο το#532 για να έχετε άμεση συγκριση):

IMG_0773.PNG

Οταν έφυγε έπαιξα και γω με τα φίλτρα, και είπα για να δω τι έφτιαξε ο Εαρ ...βγάζω μικρόφωνο και μετράω:

IMG_3377.JPG

Προσωπικά το βρίσκω πολυ καλο, ειδικά επι έγινε "επι χάρτου", χωρίς επιβεβαίωση. :hi:

Με τη βοήθεια του μικροφώνου το διόρθωσα λίγο στα πρίμα (δυο ντιμπι κάτω)

IMG_3375.JPG

Καλο ακούγεται. Κατοχυρώνεται ως μόνιμο! :beach:

Έφτιαξα και ενα λίγο πιο "εμπορικό", άμα έρχεται κανεις που του αρέσουν τα χρώματα-αρώματα

IMG_3376.JPG

Δεν έβαλα να το ακούσω...

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.015
Να πω και το δεύτερο ενδιαφέρον:

Το μεσημέρι χάζευα στο public μια LG OLED 65in. Η γυναίκα είπε όχι- "δεν την χρειαζόμαστε!!!"

Έρχεται ο Τσαρουχάς, και έβλεπε η γυναίκα με την μικρη κόρη Harry Potter.
Και άρχισε να λέει για προβόλια κτλ κτλ....

Η γυναίκα μου: "Αυτο μάλιστα, θα κανει διαφορά. Να πάρουμε προβολέα!"
Κανονικά, ενθουσιάστηκε σας λεω με τη μια. Και δεν το συνηθίζει.

Αλλαγη πλάνων λοιπον. Και όσον αφορά τον AV προενισχυτη, δεν θελουμε μάλλον Emotiva 7.1.
Θελουμε τον Καστρουνή τωρα Σαλονίκη για σχεδιασμό. Ξεκίνα Μανώλη μόλις σταματήσουν τα χιόνια.

Δυστυχώς δεν εχω χώρο για μεγάλη οθόνη, ας ερθει να μετρήσει και θα πει αυτός.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.886
Members
38.255
Νεότερο μέλος
grMarios