Σταδιακή αναβάθμιση ηχοσυστήματος (dimifoot)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.064
Οι χροιές μου δολοφονήθηκαν από τα ενκορ.
Όλα ψυχρά και σκληρά,δράμα.
[DOUBLEPOST=1484769882][/DOUBLEPOST]
Τηλέφωνο έπαιξε στη σύζυγο η οχι ακόμα ρε κοτούλες ;;;;;
Δεν τους έχω δώσει το σταθερό :D

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.064
Αυτη την ηχογράφηση την εχω σε HiRes (24/96), και σε HiRes multichannel.

IMG_0796.JPG

Τις ακούω τωρα συγκριτικά, και η διαφορά στην μουσική απόλαυση ειναι σημαντική υπέρ του πεντακάναλου αρχείου φυσικα. Το δικαναλο ειναι "λιγότερο", σαν να σε βάλανε τιμωρία.

Υπόψιν πως στις πολυκαναλες ηχογραφήσεις κλασικής μουσικής τα surround ηχεία παίζουν κυριως πληροφορίες αντήχησης-χωρου, σε αντίθεση με το DVD των Queen που άκουγα προχθές. Εκεί είχε πχ σαφώς την ηλεκτρική κιθάρα στο surround left σε καποια tracks.

Και στα δυο είδη, για διαφορετικούς λόγους η απόλαυση του πολυκάναλου ηχου ειναι σαφώς μεγαλύτερη. Με βλέπω να αγοράζω κυριως πολυκάναλα αρχεία απο δω και πέρα.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.064
Τα KEF του rose.athens και ο Rotel στο ιατρειο μου!

IMG_7036.JPG

Αγγλικός vintage ήχος, καλύτερος απο όσα θα περιμενε καποιος απο ηχειο αυτης της κατηγορίας, και οτι πρέπει για ιατρείο- τα B&W πανε σπίτι για back surround, να ολοκληρωθει το 7.1 B&W

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.090
Αίσχος! Κατάπτυστος χαϊεντάς!
Ούτε ένα διαχυτή δε βλέπω, ούτε λίγη απορρόφηση, ούτε σωστή κλίση στα ηχεία, ού ρε ού!

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.064
Αίσχος! Κατάπτυστος χαϊεντάς!
Ούτε ένα διαχυτή δε βλέπω, ούτε λίγη απορρόφηση, ούτε σωστή κλίση στα ηχεία, ού ρε ού!
Θα γίνουν μετρήσεις πρώτα και μετά :D

melina

Cargo 200
Reaction score
43.069
Πάντως να ξέρεις αυτές οι τρυπούλες που είναι στα πλαινά της βιβλιοθήκης για να βάζεις το ράφι όπου θέλεις, και καλά!, κάνουν μεγάλη ζημιά. Αυτές είναι φ4 με κέντρα ανά 32mm ή 64mm και λόγω του πλήθους τους λειτουργούν αθροιστικά και δημιουργούν μια τεράστια τρύπα στην περιοχή 100 - 1000 Hz, σύμφωνα με τους πλέον συντηρητικούς, αλλά πάντα ακριβείς, υπολογισμούς μου. Το καλό νέο είναι ότι διορθώνεται χωρίς να καταφύγεις σε υπερσύγχρονα dsp συστήματα και ευρεστικούς αλγόριθμους. Δυστυχώς όμως κωλύομαι από non disclosure agreement (ΝΔ-Α) να σου αποκαλύψω τη λύση. Ισως κάποια στιγμή που θα βρεθώ θεσσαλονίκη και αφού πρώτα εξετάσουμε το θέμα πιο δεξιοδικά με περισσότερα στοιχεία στο κατάλληλο περιβάλλον (ένα verycoco που είχατε όταν έκανα το bachelor μου εκεί πάνω είναι ακόμα; ) να σου δώσω κάποιες κατευθύνσεις. Ως τότε συνιστώ να ακούς μουσική στο ιατρείο από το κινητό και με ακουστικά in ear. :p

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.904
Members
38.258
Νεότερο μέλος
ds-mk