Σταδιακή αναβάθμιση ηχοσυστήματος (dimifoot)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.118
Nice, ίδιες τιμές με ΑΤC. (Ξύπνα ATC!)

Ακριβά όμως για τη "σταδιακή αναβάθμιση ηχοσυστήματος" του αγαπητού φίλου μας.

Μπορεί λοιπόν εκτός από τα εξαιρετικά κλάιν μάιν (που μπορεί να χρησιμοποιήσει στο ιατρείο)...

...να πάρει για main αυτά:

https://www.helios-online.nl/shop/28-110/Midfield/MainMonitors

Μόλις 8000€/ζέυγος + ΦΠΑ.

Εντοιχισμένα εννοείται γιατί η αίσθηση των εντοιχισμένων του athens mastering δεν ξεπερνιέται εύκολα...
Δημήτρη, όταν έρθει η ώρα θα δούμε τι θα υπάρχει ως εξέλιξη και τιμές.
Το πλάνο προς το παρόν έχει ολοκλήρωση των προβολικων μέχρι μέσα Φλεβάρη το αργότερο, και ακολουθεί ο Av prepro. (Εκεί είμαι ξαναμπερδεμενος, πολλές αντικρουόμενες πληροφορίες). Ίσως και άλλο ένα sub.

Δεν σκοπεύω μετά από αυτές τις δυο-τρεις επενδύσεις να κάνω οποιαδήποτε κίνηση για δυο χρόνια περίπου. Ούτε βύσμα όμως. Τίποτα. Και ευχαριστημένος είμαι από τα παρόντα, και δεν θέλω να ρίξω περισσότερα χρήματα στο χόμπι για ένα χρονικό διάστημα. Μαζεύτηκαν πολλά.

Οπότε μέχρι τότε μπορεί να υπάρχουν πολλές επιπλέον επιλογές ή να έχουν πέσει οι τιμές στα παρόντα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.159
Η αλήθεια είναι ότι η τιμή αυτή για το ζευγάρι, είναι ανήθικα προκλητική... Το σκέφτομαι στο χώρο μου και μου σηκώνεται...

Όσον αφορά την ATC, έχω κάποιες απορίες: πως γίνεται αυτό κι αυτό κι αυτό να κοστολογούνται στα ίδια επίπεδα;

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.118
Η αλήθεια είναι ότι η τιμή αυτή για το ζευγάρι, είναι ανήθικα προκλητική... Το σκέφτομαι στο χώρο μου και μου σηκώνεται...

Όσον αφορά την ATC, έχω κάποιες απορίες: πως γίνεται αυτό κι αυτό κι αυτό να κοστολογούνται στα ίδια επίπεδα;
Το ενα ειναι ενα χιλιάρικο ακριβότερο απο το φτηνότερο. Πανε ανα 500€.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.438
Από το SCM150 και πάνω ξεφεύγουν οι τιμές γιατί αλλάζουν και οι ενισχυτές. Πάντως όσο και αν έχει χτίσει brand name η εταιρία τόσο καιρό, είναι τρελλό να παραμείνει ακόμη σε σχεδιάσεις του περασμένου αιώνα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τα βήματα που έχει κάνει ο ανταγωνισμός.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.159
Το ενα ειναι ενα χιλιάρικο ακριβότερο απο το φτηνότερο. Πανε ανα 500€.
500€ δεν αλλάζουν κατηγορία τιμής.

Και το 110 με τα 2 γουφερ, βρίσκεται σε άλλη κατηγορία δυνατοτήτων..

Edit:

Τουλάχιστον προσωπικά θα το προτιμούσα το 110 και με μεγάλη διαφορά. 4 γουφερ 9" στο δωμάτιο, είναι ότι πρέπει για να σε ταράξουν στη φαπα. Το δε κασωμα του ηχείου, είναι φτιαγμένο για εντοιχισμό, όπου η απόκριση και η στάθμη έρχεται εκεί ακριβώς που πρέπει. ;)

Εννοείται ότι στο ίδιο κοστολογιο, το άνωθεν τζενελεκ δε παλεύεται...

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.118

Ειναι ομως δυο μικρότερα γουφερ
314 mm το 100αρι
2Χ234mm το 110.

Και θα εχουν και κάποιο στρατηγικό μάρκετιγκ λόγο επιπλέον φαντάζομαι.

Reaction score
251

Edit:

Τουλάχιστον προσωπικά θα το προτιμούσα το 110 και με μεγάλη διαφορά. 4 γουφερ 9" στο δωμάτιο, είναι ότι πρέπει για να σε ταράξουν στη φαπα. Το δε κασωμα του ηχείου, είναι φτιαγμένο για εντοιχισμό, όπου η απόκριση και η στάθμη έρχεται εκεί ακριβώς που πρέπει. ;)

Εννοείται ότι στο ίδιο κοστολογιο, το άνωθεν τζενελεκ δε παλεύεται...
Η τιμή για το genelec αναφέρεται σε μεταχειρισμένο ζευγάρι.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.118
Ωραιες μετρησεις dimifooti μου, ευγε! Αν μπορουσες να εξαφανισεις και το πατωμα / οροφη!
Η μεγάλη ζημία γίνεται από την οροφή...Ως εναλλακτικό μέτρο θα μπορούσε να διαρρυθμίσει το σύστημα κατά τρόπον ώστε η πλευρά του (ισόπλευρου) στερεοφωνικού τριγώνου να είναι μικρότερη από τις αντίστοιχες αποστάσεις που θα είχαν καθένα εκ των ηχείων και η θέση ακρόασης από οιοδήποτε τοιχωματικό όριο και την οροφή του δωματίου.
(Μεταφέρω την συζητηση για τα δικά μου εδώ, μην καταχραστώ περαιτέρω το νήμα του Περαστικού για μελλοντικά προσωπικά μου σχέδια)

Επειδή τα ηχεία εχουν τοποθετηθεί με κόπο και μάχη ενάντια στα SBIR στην (προσωρινά οριστική:D) τελική τους θέση, και αυτη ειναι 2.10 αποσταση μεταξύ τους και 2.70 απο την θέση ακροασης, εχει παραγγελθεί ηλεκτρική οθόνη λαμβάνοντας υπόψιν αυτα τα δεδομένα. (Και ναι, ειναι μικρότερη η αποσταση μεταξύ τους που λέει ο Μπ.)

Μηπως να σκεφτώ να γεμίσω το ταβάνι διάχυση; ανάμεσα στα ηχεία και την θέση ακροασης αρκεί ή να την παω και παραπίσω;

Θέλω και λίγο bass trapping ακόμα, να κατέβω απο το 0·5+, αν και δεν έμειναν αρκετές διαθέσιμες γωνιές.

TGD

Reaction score
8.814
Δεν ξέρω γιατί έχετε μανία με τα Genelec. Δεν έχω ακούσει μεγάλα, αλλά από τα μικρά της που έχω ακούσει προτιμώ ATC, Focal, Adam.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.118
Δεν ξέρω γιατί έχετε μανία με τα Genelec. Δεν έχω ακούσει μεγάλα, αλλά από τα μικρά της που έχω ακούσει προτιμώ ATC, Focal, Adam.
Δεν είμαι εγω φαν της Genelec..κακασχημα ειναι.
Γουστάρω Atc, Adam, KH, GoldenEar. Και B&W φυσικα κ.Περαστικέ ;)
Αλλα να αφήσω το ενα παλιό (και καραφρεσκαρισμενο) και να πάρω αλλο παλιό άγνωστης κατάστασης δεν θα το εκανα. Όχι πως δεν το σκέφτομαι κατα καιρούς...
[DOUBLEPOST=1486219471][/DOUBLEPOST]
:roflmao::roflmao:

δεν μπορεις.......εισαι στρατιωτης .....οποτε εχεις χασει το παιχνιδι.:)
Τι, να αλλάξω καλωδια τροφοδοσίας στα νκορ; :D

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.926
Members
38.263
Νεότερο μέλος
dnikol