Σταδιακή αναβάθμιση ηχοσυστήματος (dimifoot)

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.014
Τώρα που ξανακοιτάω το #723 σε παίρνει και για ακόμη μεγαλύτερη οθόνη. Τι σε έπιασε και πήρες τόσο μικρή οθόνη? η απόσταση θέασης να υποθέσω? Βγάλε από πίσω το ποδήλατο και τράβα τον καναπέ άλλους 50 πόντους πιο πίσω. 70 εν ανάγκη. Βάλε μία πιο μεγάλη οθόνη να γουστάρεις, Τα ηχητικά τα φέρνεις από τον προενισχυτή που δεν έχεις αλλά θα πάρεις.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.014
Υπολογίζω υποπτεύομαι ότι δεξιά και αριστερά της οθόνης όπως φαίνεται στο #723 έχεις περίπου ένα μέτρο ακόμα ελεύθερο.
Είσαι καλά? έβαλες τόσο μικρή οθόνη?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.173
Τι λές μάστορα? Σε παίρνει για 110" άνετα. Τώρα για το ηχοπερατή , αυτό είναι θέμα δικό σου. Αλλά θεωρώ ότι σ παίρνει άνετα.
Γιατρέ ! είναι άλλο πράμα οι πολλές ίντσες.
Όπως λένε και τα Αμερικανάκια λίγο παραφρασμένο, there's no sunstitute for cubic inches , except for a well designed turbo.
Εχοντας μιλήσει με πολλά Αμερικανάκια , μιάς και εκεί σπούδασα , όταν κατάλαβαν επιτέλους οι χοντροκέφαλοι τι μπορεί να κάνει ένα turbo έμειναν τελείως μαλάκες και απορούσαν πως τους είχε ξεφύγει εντελώς αυτή η λύση.
Τελείως γκάου λέμε.
[DOUBLEPOST=1487112284][/DOUBLEPOST]Κατά τα άλλα μια χαρά σε βρίσκω.
Υπολογίζω υποπτεύομαι ότι δεξιά και αριστερά της οθόνης όπως φαίνεται στο #723 έχεις περίπου ένα μέτρο ακόμα ελεύθερο.
Γιάννη ευχαριστώ

Δεν ξέρω τι δεν φαινεται καλά απο τις φωτό, ισως επειδή τα ηχεία ειναι μαύρα και δεν ξεχωρίζουν τα όρια τους απο τα πάνελ.

Εχω σκάρτα 20cm περιθώριο μήκους (10+10) απο καθε πλευρά. Δηλαδη η συνολική αποσταση μεταξύ των ηχείων ειναι 215cm, στο σημείο που κατεβαίνει η οθόνη, και η κάτω μπάρα ειναι σε αυτη την οθόνη 195cm. Μάλλον ειναι λόγω των μαύρων πάνελ που μπερδεύεσαι με τις αποστάσεις.

Δυστυχώς ειναι μετρημένο, δεν με παιρνει. Τα ηχεία δεν μετακινούνται απο τις θέσεις τους λόγω Speaker Boundary Interference (SBIR) Πιο πίσω η οθόνη δεν παει, για να πέσουμε σε μεγαλύτερη αποσταση μεταξύ των ηχείων, εκεί ειναι η TV, και θα παραμείνει εκεί (απαίτηση της συζύγου).

Αυτα ορίζουν την μέγιστη οθόνη, με πατεντιές ("κούρεμα" της κάτω πλαστικής μπάρας) στο 92.

Τα εχω μετρήσει. Δεν αποκλείω να πω για 92 ξαναλέω μόλις συνηθίσει το μάτι μας το άλμα απο τις 50 στις 84 in.:drinks:

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.173
Ήμουν ανισόρροπος (unbalanced) μέχρι σήμερα

Και είπα λοιπον να δοκιμάσω το μηχάνημα
του σατανά.
IMG_0832.JPG

Πήρα ενα που περίσσευε (του Εαρ:drinks:), μαζί με Belden σετακι καλωδίων...

IMG_3544.JPG

Και τωρα είμαι
IMG_0833.JPG

Και ενα Auralex για κάτω απ το sub γιατι γκρίνιαζαν οι γυναίκες απο τον πάνω όροφο πως κουνιόταν το σπίτι.

IMG_3548.JPG

Τι κανει ο άνθρωπος αν βαρεθεί να περιμένει τον προβολέα...

Last edited:

Reaction score
1.531
Η αλήθεια είναι κι εγώ δεν πολυκαταλαβα γιατί το εβαλες.
Αυτό να το βάλεις αμα εχεις καμια 10ρια μετρα να τρέξεις τα rca να το καταλάβω.
Αλλιως όλο και το κάτι τις σε αλλοιώσεις θα βάζει.
Εντυπώσεις εν τέλει;

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.173
New Η αλήθεια είναι κι εγώ δεν πολυκαταλαβα γιατί το εβαλες.
  1. Για να περνάει η ώρα
  2. Γιατι θεωρητικά τα ncore (και οποιοσδήποτε balanced ενισχυτής) πρέπει να τροφοδοτούνται με balanced σήμα για να παίξουν αυτο που μπορούν
Δεν νομίζω (Του σατανά;))

Εντυπώσεις εν τέλει;
Δεν ξέρω, φοβάμαι το expectation bias. Διαφορά υπαρχει παντως.

Reaction score
4.327
Ξέρω γω; σε ρωτάω.... (για το μαραφέτι που έβαλες). Boost σε vrms δεν κάνει;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.220
Πολύ λιγότερες από 10cm καλωδίου RCA.:p

Απλή μετατροπή unbalanced σε balanced, τι αλλοιώσεις βρε;8-)
Χωρίς θετικό γκεϊν, χωρίς κέρδος στάθμης. 1:1.

Απλώς θα κερδίσει λίγο σε δυναμικά, οπότε ο ήχος θα είναι πιο σκληρός, πιο επιθετικός, πιο .. ενοχλητικός, ακόμα και στις μικροδυναμικές αντιθέσεις, πράγμα που ερμηνεύεται ως αυξημένη ταχύτητα ή ανάλυση-λεπτομέρεια.. :p

Απομακρύνεται από τον ήχο ο,τι τον στρογγυλεύει, ο,τι τον γλυκαίνει, ο,τι θυμίζει στοργή και προδερμ, και πλησιάζει ο τσαμπουκάς του PA. Δηλαδή, αποχαλιεντοποίηση η αγενεστάτη.:p

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.173

Απλώς θα κερδίσει λίγο σε δυναμικά, οπότε ο ήχος θα είναι πιο σκληρός, πιο επιθετικός, πιο .. ενοχλητικός, ακόμα και στις μικροδυναμικές αντιθέσεις, πράγμα που ερμηνεύεται ως αυξημένη ταχύτητα ή ανάλυση-λεπτομέρεια.. :p

Απομακρύνεται από τον ήχο ο,τι τον στρογγυλεύει, ο,τι τον γλυκαίνει, ο,τι θυμίζει στοργή και προδερμ, και πλησιάζει ο τσαμπουκάς του PA. Δηλαδή, αποχαλιεντοποίηση η αγενεστάτη.:p
Κατι τέτοιο νομίζω πως συμβαίνει.
[DOUBLEPOST=1488406716][/DOUBLEPOST]Κατι λιγες χροιές που είχαν περισσέψει φύγανε κι αυτές.. Δράμα.

Reaction score
1.531

Ε μα

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.173
Ξέρω γω; σε ρωτάω.... (για το μαραφέτι που έβαλες). Boost σε vrms δεν κάνει;
Το manual λέει:
The servo function automatically detects unbalanced pin connections and changes the nominal level internally by 6 dB so that there is no difference in level between input and output signals.

Εγω το ειχα διαβάσει πρόχειρα και νόμιζα πως θα εχει 6db συν. Τύφλωση. :gotcha:

Τελικά το μέτρησα περιπου 1db πλην.

Το ισοσταθμισα ξανα με το sub (του πρόσθεσα το 1db), και τωρα μου δίνει την υποκειμενική εντύπωση πως σε μουσική παίζει αρκετά πιο δυνατά στην ίδια θέση του volume pot. Ενώ η μετρηση με το sweep του REW δείχνει ίδια στάθμη.

Παραμορφώσεις δεν προστέθηκαν, αντιθέτως ειναι λίγο κάτω, αλλα ασήμαντες, μάλλον στα ορια του μετρητικου σφάλματος, μεταξύ δυο "οικιακών" μετρήσεων.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.961
Members
38.270
Νεότερο μέλος
Nice_kid