Στην γωνια του antkots

Reaction score
1.685
Απάντηση: Στην γωνια του antkots

Κατ αρχην θα ηθελα να ξαναευχαριστησω τον Αντωνη για την προσκληση του αυτη. Σημασια δεν εχει μονο τον συγκριτικο αλλα η εμπειρια απο το ακουσμα αυτων των μηχανων σε ενα συστημα που πραγματικα βρισκεται σε ενα αλλο επιπεδο, επιπεδο που εγω προσωπικα δεν εχω ξανακουσει...

Τωρα στο καθαρα συγκριτικο κομματι.

Το rcm συνδεθηκε με balance εξοδο και αρχικα σε κλασικη rca εισοδο τυπου single.
Ομολογω οτι ως μηχανημα "μας" ταλαιπωρησε λιγο ως προς το στησιμο του, αρκετες προσπαθειες, δοκιμες, αλλαγες συνδεσεων, παραμετρων και συνεχεις δοκιμες εγιναν για να "καταφερουμε" να φτασουμε την ακουστικη του αποδοση στα πιο ικανα υψηλα επιπεδα που θα μπορουσε να μας δωσει. Προσωπικα αν και το "παιγνιδι" αυτο ειναι ομορφο δεν θα μπορουσα να πω οτι μου αρεσε μιας και αναγκαζει τον ιδιοκτητη του να "παλεψει" με τις ρυθμισεις.
Ο ηχος του περιγραφεται σωστα απο τον Αντωνη, θα ελεγα οτι δεν θα μπορουσα να το πω καλυτερα εγω. Θα μπορουσα ομως να συμπληρωσω οτι απο πολλους αυτη θεωρειται και η "μαγεια" του αναλογικου setup, ενας ηχος δηλαδη απαλος, μουσικος, χωρις εξαρσεις και χωρις το μεγιστο δυναμισμο.
Μας ελειψαν ομως τα ηχοχρωματα, ο πλουτος των αρμονικων, η πληροτητα του ηχου, η ατακα, η ταχυτητα κ.λ.π.
Κατι σαν να φρεναριζε την κεφαλη στο να δωσει ολη την δυναμικη της ικανοτητα, σαν να την υποβαθμιζε....
Σωστα κατα την γνωμη μου ειπωθηκε οτι αυτη η "ελειψη" δεν μπορει με κανεναν τροπο να εμφανιστει, λειπει αρα δεν μπορει να γεννηθει...

Το clear τωρα, απλα συνδεθηκε, ρευμα, εισοδος, εξοδος, κανεις δεν ασχοληθηκε μαζι του και μολις η ακιδα ακουμπησε στο αυλακι ακουσαμε ενα αλλο συστημα.
Σαν να ειχαμε αλλο πλατω κι αλλη κεφαλη ενα πραγμα.
Ο πλουτος των αρμονικων, η πληροτητα, η ατακα, η ταχυτητα του ηταν ακριβως αυτο που ψαχναμε και μας ξενιζε η απουσια τους κατα την ακροαση με το rcm, εδωσε ακριβως οτι η κεφαλη μπορουσε να δωσει, ολη την δυναμικη της περιοχη απλοχερα και ακουραστα. Δεν σας κρυβω οτι αρκετες φορες αναφωνησα οτι ακουω οργανα τα οποια με το rcm απλα δεν ακουγα.
Αυτη η επιθετικοτητα η η διαυγεια ψηλα που καποιοι θα τρεξουν να που οτι ειναι ισως και κουραστικη κοβεται η τιουναρεται αν μου επιτρεπετε την εκφραση ευκολα, ηδη με μια αλλαγη ενος καλωδιου ρευματος "ηρεμησε" κατα πολυ ειδικα το ανωτατο υψηλο ακρο του φασματος.

Κατα την γνωμη μου και τα δυο phono ειναι αξιολογα, το καθενα εχει τον δικο χαρακτηρα και σιγουρα το δικο του κοινο.

Οταν ομως εχεις περισια πλουτου σαφως αισθανεσαι πιο ευχαριστημενος και θα ελεγα οτι τοτε εισαι πιο πολυ παραμετροποιησιμος απο οτι με δυο - τρια dip που σου αλλαζουν την αντισταση φορτιου. Παρεπιπτωντος στο σημειο αυτο θεωρω πολυ πιο "σοβαρο" ενα phono που σου παρεχει αυτη την δυνατοτητα μεσω εσωτερικης επεμβασης (αλλαζοντας την αντισταση στις βασεις που διαθετει) παρα μεσω διακοπτων στο πισω πανελ τα οποια ασφαλως και θα εισαγουν θορυβο στο ευσαισθητο σημειο στο οποιο καλουνται να ενεργησουν (πανω στη εισοδο της κεφαλης η πανω στην αναδραση του chip για το gain).
Ισως αυτος να ηταν και ο λογος που ακουσαμε θορυβο απο το rcm (λεω ισως).

Reaction score
1.685

Δε θεωρω μειονεκτημα το οτι δεν φορτωσε σωστα τα 0.18mv της DENON. Τα 60db του τα θεωρω υπερ αρκετα για το πληθος των κεφαλων που κυκλοφορουν.
Για τις αλλες ο βελτιστος τροπος συνδεσης ειναι το step up και οχι ενα phono που φτανει στα 76db ενισχυση, παντα κατα την γνωμη μου, αλλα ισως και κατα την γνωμη των περισσοτερων κατασκευαστων phono.
Και μην βιαστητε να καταταξετε αυτους σε "ασχετους" κατασκευαστες γιατι θα διαφωνησω πολλαπλα...

Reaction score
1.685
Απάντηση: Re: Στην γωνια του antkots

Μπράβο Αντώνη, Κώστα και Γιώργο! Επιτέλους μια σύγκριση με τα όλα της! Τελικά Αντώνη το Clear που είναι ο καθαρός νικητής για σένα, με ποια καλώδια πιστεύεις οτι θα ήταν ματσαρισμένο καλύτερα?
Επίσης θα ήθελα μια γνώμη τώρα που καταστάλαξες και για το πικάπ. Μόνο το ΜΚ2 είχατε σαν πικάπ αναφοράς ή βάλατε και κάποιο άλλο?
Αντε να κανονίσουμε και μια δεύτερη συνάντηση σε μένα πάλι, για σύγκριση phono stages όταν θα είναι έτοιμος και ο συνονόματος με το λαμπάτο του (by takis6c33)!!
Σταματη, ελα ντε που το 1210 δεν μας αφησε την εντυπωση οτι καπου υστερουσε. Εφτασε ευκολα την δυναμικη του esoteric και το νικησε στην μουσικοτητα σε σημειο που αναρωτηθηκαμε κι εμεις τι παραπανω θα μπορουσε να μας δωσει ενα καλυτερο πλατω (εστω και προς στιγμην μιας και αυτη η σκεψη φευγει απο το μυαλο πριν καν ολοκληρωθει).

Reaction score
460

Μπράβο Αντώνη, Κώστα και Γιώργο! Επιτέλους μια σύγκριση με τα όλα της! Τελικά Αντώνη το Clear που είναι ο καθαρός νικητής για σένα, με ποια καλώδια πιστεύεις οτι θα ήταν ματσαρισμένο καλύτερα?
Επίσης θα ήθελα μια γνώμη τώρα που καταστάλαξες και για το πικάπ. Μόνο το ΜΚ2 είχατε σαν πικάπ αναφοράς ή βάλατε και κάποιο άλλο?
Αντε να κανονίσουμε και μια δεύτερη συνάντηση σε μένα πάλι, για σύγκριση phono stages όταν θα είναι έτοιμος και ο συνονόματος με το λαμπάτο του (by takis6c33)!!
Σταματη καλημερα,αυτο που με ρωτας δεν μπορω να σου το απαντησω αμεσα,πρεπει να γινουν πολλες δοκιμες με διαφορα καλωδια,ρευματος και σηματος.
Παντως ειναι γογονος οτι με διαφορες εξωτερικες παρεμβασεις(επιλογη κεφαλης,καλωδιων) το clear audio ερχεται και γινετε θεικο!
Οντως οταν βαλαμε το kimber pk10 σαν καλωδιο ρευματος υπηρχε μια υποψια γλυκαδας στα μεσουψηλα,αυτο ειναι σημαδι θετικο και επιβεβαιωνει οτι μπορεις να το φερεις στα μετρα σου.
Εδω ηρθαν τα bryston και τα jbl με το παιχνιδι των καλωδιων δεν θα ερθει το phono.
Παντως παιδια ηταν καλη εμπειρια!!
Αυτο το phono (clear) εκανε το συστημα να απογειωθει!!!Πραγματικα δεν το περιμενα.

Reaction score
460

Σταματη, ελα ντε που το 1210 δεν μας αφησε την εντυπωση οτι καπου υστερουσε. Εφτασε ευκολα την δυναμικη του esoteric και το νικησε στην μουσικοτητα σε σημειο που αναρωτηθηκαμε κι εμεις τι παραπανω θα μπορουσε να μας δωσει ενα καλυτερο πλατω (εστω και προς στιγμην μιας και αυτη η σκεψη φευγει απο το μυαλο πριν καν ολοκληρωθει).
Ετσι ακριβως ειναι.

Reaction score
1.815
Κώστα τελικά απέδωσε τα καλύτερα με την Benz, ή μήπως κι εκεί είναι καθαρά θέμα ταιριάσματος με phono stage σε σχέση με την Denon?

Reaction score
1.685

Οχι δεν ειναι θεμα ταιριασματος κατα την γνωμη μου.
Η Benz ακομα και η ACE ειναι σε αλλο επιπεδο σε σχεση με την Denon, αλλος ηχος.

Ενας γλυκος και απαλος ηχος (Denon) ανεξαρτητως ταιριασματος σε σχεση με εναν πληρη δυναμικο κρυσταλινο μουσικο ηχο (Benz).

Και κατα συμπτωση συγκρινουμε κεφαλες ιδιου περιπου κοστους..

Reaction score
1.815
Κι εγώ αυτήν τη γνώμη έχω όταν πρωτοάκουσα τη σύγκριση κεφαλών στου Γιάννη, αλλά νόμιζα οτι ήταν θέμα πλατώ και phono... Τελικά η Benz παίζει όντως καλύτερα συμφωνώ!

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: Στην γωνια του antkots

"...Σαν μουσικο κοματι αναφορας στην αξιολογηση των δυο phono ηταν το children of sanchez overture του Chuck Mangione.
Ο δισκος που εφερε ο Γιωργος ηταν σφραγισμενος ολοκαινουργιος!!
..."
Που τον βρήκε το θηρείο σφραγισμένο??? Απαπαπα!! Που τα ξεθάβει αυτό το παιδι??:143:

Reaction score
460

Οχι δεν ειναι θεμα ταιριασματος κατα την γνωμη μου.
Η Benz ακομα και η ACE ειναι σε αλλο επιπεδο σε σχεση με την Denon, αλλος ηχος.

Ενας γλυκος και απαλος ηχος (Denon) ανεξαρτητως ταιριασματος σε σχεση με εναν πληρη δυναμικο κρυσταλινο μουσικο ηχο (Benz).

Και κατα συμπτωση συγκρινουμε κεφαλες ιδιου περιπου κοστους..
DENON 304,450e και BENZ ACE, 680e.Δεν ειναι κοντινες τιμες βρε Κωστα.

Reaction score
460

Ηρθε νομιζω η ωρα να αξιολογησουμε εκ νεου το συστημα,το οποιο επειτα απο 10 ωρες συνεχους λειτουργειας σε υψηλες σταθμες εδειξε τα "δοντια του" προς πασα κατευθυνση.
Κωστα ησουν παρων σε ολα τα σταδια προθερμανσης και παιξιματος,εχεις τον λογο λοιπον (εαν το κρινεις απαραιτητο).
Ριχνω το "μπαλακι" στον Κωστα γιατι ειναι διαφορετικης ηχητικης αντιληψης απο μενα,αλλα η συγκλιση δεν αργησε να ερθει (νομιζω).

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Ρε παλιοχαϊενταδες...
για 2 ψωροκατοσταρικα διαφορα συζητατε.....
Να κανουμε λαχειοφορο να συνεισφερουμε ολοι το κατι τις.....:116::116::116:

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: Στην γωνια του antkots

Νομιζα οτι η Denon ειχε κοντα στα 600 λιανικη. Λαθος μου..
Κώστα τόσο έχει λιανική η Denon....
Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ τους! Στα 80 γιούρια δεν κολλάμε!!:143::138:

Reaction score
1.685

Ηρθε νομιζω η ωρα να αξιολογησουμε εκ νεου το συστημα,το οποιο επειτα απο 10 ωρες συνεχους λειτουργειας σε υψηλες σταθμες εδειξε τα "δοντια του" προς πασα κατευθυνση.
Κωστα ησουν παρων σε ολα τα σταδια προθερμανσης και παιξιματος,εχεις τον λογο λοιπον (εαν το κρινεις απαραιτητο).
Ριχνω το "μπαλακι" στον Κωστα γιατι ειναι διαφορετικης ηχητικης αντιληψης απο μενα,αλλα η συγκλιση δεν αργησε να ερθει (νομιζω).
Τωρα που μου εδωσες την μπαλλα το μονο που μου μενει ειναι να βαλω γκολακι...

Το συστημα λοιπον αναψε κατα τις 12 το μεσημερι. Αυτα τα τερατα οι Bryston και εκεινα τα θηρια τα JBL εδειξαν οτι ειναι αρκετα "ευαισθητα" στην προθερμανση (οπως και καθε σοβαρο μηχανημα).
Το συστημα στην αρχη απλα δεν επαιζε. Προσπαθουσα να αναγνωρισω γνωριμους ηχους, εικονα που ξερω, χροιες που εχω ξανακουσει...ματαια.
Σταδιακα αλλα σχετικα γρηγορα τα παντα αλλαζαν, ολο και προς το καλυτερο, αλλα και παλι εκεινες οι φωνες καπου μου την "χαλαγαν"....

Ο ορισμος του αστρωτου τερατος (JBL).
Το ηχειο κατα τον κατασκευαστη αρχιζει να λεει κουβεντες μετα απο 500 ωρες και ερχεται στα ισια του καπου στις 800, στον Αντωνη αντε να εχει παιξει καμια 200αρια.. καπου τοσο μου ειπε ο ιδιος.
Ταυτοχρονα η περιοχη του εχει τεραστια προβληματα ηλεκτροδοτησης.
Η ταση δικτυου εχει απιστευτες διακυμανσεις, σημαντικος παραγοντας στην σταθεροτητα της αποδοσης του συστηματος στην διαρκεια της ημερας.

Παρ ολα αυτα το απογευμα, μετα απο 8 ωρες παιξιματος ο ηχος εγινε μαγικος, θεικος.
Αλλαξαν τα παντα, ο ηχος γεματος, γρηγορος, οι χροιες απιστευτες, το χαμηλο με εκταση και μια δυναμη μα τι δυναμη, (παιδια οποιος θελει να κανει στο σπιτι του μερεμετια βαζει το συστημα του Αντωνη και η κατεδαφιση ειναι ζητημα λεπτων).

Ηταν η στιγμη που συνεχαρην τον Αντωνη για αυτο το υπεροχο ηχο που βγαινει απο το συστημα του. Αν δε, σκεφτει κανεις οτι το συστημα θελει πολυ μελετη ακομη οσον αφορα το στησιμο (ουσιαστικα δεν εχει γινει καμια μελετη) και πολυ χρονο οσον αφορα το στρωσιμο, πιστευω οτι οταν αυτα γινουν θα βρισκεται μεσα στα καλυτερα συστηματα που εχω ακουσει...

Ειναι δυσκολο να περιγραψεις αυτο που εισπρατεις απο αυτο το συστημα, τα παντα ειναι διπλα σου ζωντανα, εισαι ο ιδιος μεσα στο μουσικο γεγονος, "ακουμπας" τον καθε μουσικο, διαβαζεις το λαρυγγι της τραγουδιστριας, τρομαζεις απο τους ηχους του περιβαλοντος οταν ακους live εγγραφες, κοιτας γυρω σου, ανατριχιαζεις, ξεφευγεις απο αυτο που καποιοι θα ονομαζαν high-end, κλεινεις τα ματια κι ακους μουσικη και οταν λεμε μουσικη εννοουμε ασφαλως, ΜΟΥΣΙΚΗ...

Βαζει γκολ απο την σεντρα...

Αντωνη, υποκλινομαι στο συστημα σου, μπραβο σου...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.289
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.