Στρώνουν τα καλώδια ρεύματος και πως?

Μηνύματα
13.106
Reaction score
164
Νίκο, άλλο να υπάρχει μετρήσιμη διαφορά και να μην την αντιλαμβάνεσαι και άλλο να μην υπάρχει και να νομίζεις ότι την ακούς... :roll:
Το ίδιο είναι πχ να υπάρχει κάποιος και να μην τον έχεις αντιληφθεί ή να σου φωνάξει κάποιος και να μην τον ακούσεις με το να βλέπεις πράγματα που δεν υπάρχουν ή να ακούς φωνές;
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Για ποιά μετρήσιμη διαφορά μιλάς? Και οι δύο βλέπουμε την ίδια TV εγώ δεν βλέπω flicker κι εσύ βλέπεις. Ποιός φταίει και για ποιά μέτρηση μιλάς? Μήπως βλέπεις πράγματα που δεν βλέπει ο υπόλοιπος κόσμος? Μήπως πέρνεις ναρκωτικά και βλέπεις διάφορα πράγματα που δεν υπάρχουν...?

Χαλαρώστε παιδιά...
ΣΑΦΩΣ προσπαθούμε όλοι, ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ που είναι Η ΠΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ στο forum, αφού πουθενά αλλού δεν δίνουν τόση σημασία στην λεπτομέρεια και στην γνώση των ηλεκτρονικών, να δώσουμε εξήγηση για τα πάντα. Και δεν νομίζω να έχει κανείς αμφιβολία γι αυτό...

- Μην θεωρείτε εύκολα τον κόσμο για τρελό...
 

Μηνύματα
6.980
Reaction score
944
Τα καλά και ακριβά καλώδια ρεύματος μας παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια. Δείτε πως είναι κατασκευασμένο ένα φτηνό καλώδιο ρεύματος και δείτε κι ένα ακριβό.
Εχει το ίδιο πάχος?
Εχει τα ίδια βύσματα ?
Εχει τους ίδιους αγωγούς ?
Εχουν τον ίδιο εξωτερικό μανδύα ?

Εχουν γίνει πολλά ατυχήματα, κυρίως σε παιδιά που οφείλονται σε ελαττωματικά καλώδια ρεύματος.

Επομένως, εκτός από τις ηχητικές διαφορές που μπορεί να ακούνε κάποιοι άνθρωποι, τα καλώδια ρεύματος πρέπει να διατηρούνται πάντα σε άριστη κατάσταση.
Τα ποιιοτικά καλώδια ρεύματος μας παρέχουν την μέγιστη ασφάλεια. Αρα αξίζουν τα χρήματά τους μόνο γι αυτό.
Απλά μην κάνουμε υπερβολές.
 

Μηνύματα
13.106
Reaction score
164
Η αυθυποβολή δεν είναι τρέλα.
Στο παράδειγμά σου: πορφανώς εσύ θα προτιμάς τα 100Hz και ο φίλος σου δεν θα έχει πρόβλημα με τα 65... Επομένως το αποδεκτό από το μη αποδεκτό για σένα έχει μετρήσιμη διαφορά που φαίνεται στον παλμογράφο πολύ εύκολα. Μπορείς να πείσεις τον φίλο σου, γιατί υπάρχει διαφορά.
Αν σου έλεγα ότι σε δύο monitor, το ίδιας ανάλυσης και ίδιου refresh rate, στο ένα βλέπω flickering και στο άλλο όχι, τι θα μου έλεγες; Αν σου έλεγα ότι στην αρχή έβλεπα flickering, αλλά μόλις έστρωσα το monitor δεν βλέπω, τι θα έλεγες;
Και δεν θυμάμαι κανέναν να είχε πρόβλημα με το flickering όταν παίζαμε 10 ώρες με τα Commodore και τα Amstrad σε interlaced οθόνες. Τώρα όμως αν κάτσουμε δύο λεπτά σε τέτοια οθόνη, τον έναν τον πιάνει ναυτία και τον άλλον τον πονάνε τα μάτια του...
Θα μου πεις, άλλο η εικόνα και άλλο ο ήχος. Ναι, αλλά λειτουργούν παρόμοια.
Απλά στην εικόνα τα πράγματα είναι πιο διακριτά και γι' αυτό κυκλοφορούν πιο λίγοι μύθοι. Γιατί τα DVD δεν επηρεάζονται από στρωσίματα και φορές; Τουλάχιστον δεν έχω ακούσει κανέναν να λέει κάτι τέτοιο...
Με όλα αυτά δεν θέλω να αμφισβητήσω αυτά που υποστηρίζετε ότι ακούτε. Σε καμία περίπτωση. Αλλά προσωπικά δεν πείθομαι, αν δεν υπάρξουν μετρήσεις και θεωρητική εξήγηση. :)
Ούτε η αυθυποβολή είναι κακό πράγμα. Μακάρι να μπορούσα να αυθυποβληθώ και να νομίζω ότι η παλιά 29ρα/50hz Sony μου παίζει καλύτερα από LCD/1080p και να το απολάυσω :)
 

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Μηνύματα
4.005
Reaction score
2.392
Κώστα το βλέπω για νέο κύκλο αντιπαραθέσεων, λες και δεν έχουμε τελειωμό, αλλά να σε ρωτήσω το αισθητήριο όργανο επονομαζόμενο και αυτί δεν το εμπιστεύεσαι καθόλου;

Όσο για τις μετρήσεις γενικά που αναφέρεστε ποιός θα μας προφυλάξει από τους κανόνες διεξαγωγής τους και τους τύπους/είδος μετρητικών ή νομίζετε ότι όλα είναι ίδια, εγώ προσωπικά φρίκαρα όταν κάποιος τύπος που το έπαιζε και επιστήμονας ακουστικής και καθηγητής και κολοκύθια τούμπανα, μέτραγε με ένα όργανο της tele και κατέληγε σε ακραιφνή και περισπούδαστα συμπεράσματα, όχι ευχαριστώ δεν θα πάρω, είναι σαν να σας πείσω όταν χρησιμοποιώ για πρόχειρο ντεσιμπελόμετρο το κινητό μου ότι έχει ακρίβεια των πραγματικών εργαλείων, εδώ δεν συμφωνούν ταυτόχρονα τα αναλογικό radioshack, ψηφιακό radioshack και το κινητό (χωρίς να είναι και τίποτα σπουδαίο κάποιο από αυτά).

Όχι λοιπόν, δόξα τω θεώ, διακρίνω αυτά που ακούω και κρατάω τα συμπεράσματα για εμένα, για εμένα μοναδικό κριτήριο (το γνωρίζουν καλά όσοι με ξέρουν) είναι οι πολλές ακροάσεις σε πολλά και διαφορετικά συστήματα, η συνεχής παρατήρηση, η μη γκουροποίηση κανενός, οι δοκιμές, τα ματσαρίσματα κλπ κλπ και τέλος η προσωπική διαμόρφωση συμπερασμάτων.
Που μπορούν να κρατηθούν προσωπικά ή να δώσουν αφορμή για έρευνα από φίλους μου.
Ο Κώστας κι άλλοι παλιοί γνώριμοι ξέρουν ότι για εμένα αυτές οι κουβέντες δεν οδηγούν πουθενά, καλώ λοιπόν τους φίλους unforgiven & Ανδρεάδη να δοκιμάσουμε απ'ευθείας στο σύστημα τους πρώτα από όλα ένα καλώδιο ρεύματος να δούμε αν θα ακούσουν διαφορές (και μετά μιλάμε για στρώσιμο και μετρήσεις) για να έχουμε αποτέλεσμα.
Αλλιώς θα κλείσουμε δεκαετία με τον φίλο τον Κώστα να λέμε υπάρχει δεν υπάρχει highend, παίζουν δεν παίζουν τα καλώδια κλπ κλπ.
Βέβαια όποιος στο τριπάκι να ξέρει ότι κοστίζει, δείτε τι έπαθε κι ο Μαρίνος (γεια σου ρε Μαρίνο ) και ας προχωρήσει με ιδίαν βούληση.
Οι δοκιμές φυσικά είναι δωρεάν για αυτό είναι το χόμπυ άλλωστε.
 

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Μηνύματα
4.005
Reaction score
2.392
τώρα μεταξύ σοβαρού κι αστείου για το στρώσιμο, θα σας πω ένας κολλητός μου παρήγγειλε καινούργιο ξύλινο πάτωμα και του είπε ο προμηθευτής ότι μετά που θα το φέρει θα πρέπει να μείνει 3 μέρες πριν το φτιάξει. Κι αμέσως του λέω "είδες και τα πατώματα στρώνουν!"
 


Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Πάλι δεν απαντάς ευθέως, unforgiven...
1. Ποιός είναι πιο τρελός, αυτός που στα 65Ηz δεν βλέπει τίποτα ή αυτός που βλέπει flicker?
2. Μετριέται το μάτι μου βρε ή είναι τεκμήριο τρέλας ή πιο απλά... ηληθιότητας. Και τι με νιάζει εμένα ο παλμογράφος...?


Όσον αφορά στο ερώτημά σου για την εικόνα και τους λιγότερους μύθους, έχει σαφέστατη απάντηση. Όταν κάτι είναι ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣ, εύκολα μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι το βλέπει, το καταλαβαίνει, το γνωρίζει και είναι και ο καλύτερος του χωριού. Δεν χρειάζονται ούτε τεχνικές γνώσεις, ούτε πολύωρες θεάσεις για να βγάλει κάποιος συμπεράσματα. Κάνουν μπαμ (τουλάχιστον έτσι νομίζει ο κόσμος γιατί η πραγματικότητα δεν είναι έτσι). Γι αυτό και όλοι οι κάτοχοι πχ προβολέα νομίζουν ότι έχουν μάθει τα πάντα για την εικόνα, ενώ 99% δεν ξέρουν απολύτως τίποτα. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα που μονόφθαλμοι αναδεικνύονται σε γκουρού.

Επίσης, όταν οι τεχνολογίες προβολής αλλάζουν 3 φορές την εβδομάδα, ενώ η τελευταία τεχνολογία μεγαφώνου βγήκε πριν από 60 χρόνια, πως θα δώσει σημασία ο εραστής της καλής εικόνας στην αισχρή λεπτομέρεια του καλωδίου από γιαουρτοσκόδριο? Δεν πάει καν το μυαλό του εκεί...
Μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα...

- Εδώ χάνει η μάνα το παιδί και η αναζήτηση κρατάει δεκαετίες ολόκληρες ακροάσεων και διαβάσματος, χωρίς να φέρει αποτέλεσμα. Το ιδεατό δεν είναι ο... "σινεμάς" (μια επίσης εικονική πραγματικότητα) αλλά το live, η ίδια η πραγματικότητα...
 

Μηνύματα
13.106
Reaction score
164
Πάλι δεν απαντάς ευθέως, unforgiven...
1. Ποιός είναι πιο τρελός, αυτός που στα 65Ηz δεν βλέπει τίποτα ή αυτός που βλέπει flicker?
2. Μετριέται το μάτι μου βρε ή είναι τεκμήριο τρέλας ή πιο απλά... ηληθιότητας. Και τι με νιάζει εμένα ο παλμογράφος...?
Το μάτι σου σαφώς και μετριέται. Η αντίληψη όμως, όχι. Και κανένας δεν είναι τρελός.
Και ρωτάω εσένα τώρα, που ΠΑΛΙ δεν απάντησες :)
Σε αυτό που ανέφερες αντιλαμβάνονται δύο διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικά πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Στην αντιπαραβολή που σου έκανα, αντιλαμβάνονται δύο διαφορετικοί άνθρωποι, το ίδιο πράγμα με διαφορετικό τρόπο. Είναι προφανές ότι δεν μιλάμε για αντικειμενικές διαφορές, αλλά για διαφορές στην αντίληψη. Και αν κάποιος αντιλαμβάνεται τα πράγματα διαφορετικά, δεν πάει να πει ότι είναι διαφορετικά. Αν όμως είναι όντως διαφορετικά, τότε μια χαρά τα αντιλαμβάνεται...
Όσον αφορά στο ερώτημά σου για την εικόνα και τους λιγότερους μύθους, έχει σαφέστατη απάντηση. Όταν κάτι είναι ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣ, εύκολα μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι το βλέπει, το καταλαβαίνει, το γνωρίζει και είναι και ο καλύτερος του χωριού. Δεν χρειάζονται ούτε τεχνικές γνώσεις, ούτε πολύωρες θεάσεις για να βγάλει κάποιος συμπεράσματα.
Και γι' αυτό δεν χωράνε ιστορίες του στυλ "αν αντιστρέψω το καλώδιο, βλέπω τρεις σειρές από δέντρα, ενώ πριν έβλεπα μία ;)

- Εδώ χάνει η μάνα το παιδί και η αναζήτηση κρατάει δεκαετίες ολόκληρες ακροάσεων και διαβάσματος, χωρίς να φέρει αποτέλεσμα. Το ιδεατό δεν είναι ο "σινεμάς" (μια επίσης εικονική πραγματικότητα) αλλά το live, η ίδια η πραγματικότητα...
Πόσο κοντά φτάνουμε στο ιδεατό με αυτές τις αλλαγές; Ξεφεύγουμε λίγο, αλλά γενικότερα έχω αυτή την απορία: Ακούω και διαβάζω: Τα καλύτερα καλώδια ρεύματος φέρνουν μεγάλες αλλαγές. Το στρώσιμο, φέρνει μεγάλες αλλαγές. Η φορά φέρνει μεγάλες αλλαγές. Οι.. ασφάλειες φέρνουν μεγάλες αλλαγές. Τα καλώδια ηχείων, μία από τα ίδια. Ε, πόσες μεγάλες αλλαγές χωράνε τελικά σε μια συσκευή; :)
Γι αυτό και όλοι οι κάτοχοι πχ προβολέα νομίζουν ότι έχουν μάθει τα πάντα για την εικόνα, ενώ 99% δεν ξέρουν απολύτως τίποτα. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα που μονόφθαλμοι αναδεικνύονται σε γκουρού
Γι' αυτό όταν ήρθε ο Λάμπρου σπίτι για ρύθμιση, έβγαλε τις συσκευές του, μέτρησε, είδα τις διαφορές και πείσθηκα. Αν μου έλεγε ότι "κάτι κάνω, αλλά δεν ξέρω γιατί το κάνω και μετά φαντάζομαι ότι κάτι έφτιαξε, αλλά δεν ξέρω πώς", θα έιχαμε πρόβλημα :)

Με όλα αυτά που γράφω, δεν σημαίνει ότι αμφιβάλω γι' αυτά που γράφετε και υποστηρίζετε. Απλά θέλω να πεισθώ θεωρητικά... Δεν μπορώ να πιστέψω κάτι που δεν μετριέται. Ακόμα και αν δεν μπορώ να το ακούσω εγώ (το πιθανότερο, μιας και το αυτί μου είναι ανεκπαίδευτο), θα με πείσετε... Ίσως είναι η καταβολή μου από την απόπειρα πουδών στη φυσική :)
 


Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Τζάμπα το κουράζουμε...

Και στους προβολείς υπάρχει hi end, αλλά λίγους ενδιαφέρει. Οι λόγοι είναι κυρίως η αμάθεια ή η έλλειψη χρημάτων. Αυτόν που συνειδητοποιημένα δίνει 15.000€ για τον προβολέα του, σίγουρα όμως τον ενδιαφέρει αν το καλώδιό του θα είναι tele ή oelbach. Σίγουρα τον ενδιαφέρει αν το πανί έχει gain 1 ή 1,1. Σίγουρα τον ενδιαφέρει αν έχει μαύρο πλαίσιο ή όχι. Ρώτα τον να μας πει τις μετρημένες διαφορές γιατί σίγουρα δεν τις βλέπουν όλοι... :wink:

- Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πως ακριβώς σε έπεισε ο Βαγγέλης, με τι μονάδες μέτρησης, μέτρησε την μεγαλύτερη ευκρίνεια(?), τα φυσικότερα(?) χρώματα και την περισσότερο τρισδιάστατη(?) εικόνα που έδωσε στον προβολέα σου μετά την ρύθμιση... :wink:

....
 

LUXMAN

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.994
Reaction score
69
Κοίταξε, αν σου πω ότι το δοκίμασα και δεν διεπίστωσα διαφορές, θα συμπεράνεις ότι το σύστημα δεν είναι αρκετά αναλυτικό, ή ότι δεν χρησιμοποίησα την κατάλληλη ηχογράφηση, ότι είμαι κουφός, κ.ο.κ. Εάν πάλι σου πω ότι διεπίστωσα διαφορές, τότε φυσικά θα έχω άδικο και εσύ δίκιο, χωρίς να καλοεξετάσεις την ύπαρξη τυχόν άλλων παραγόντων, εκτός του καλωδίου, που επέφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Δηλαδή, θα μπούμε σε ένα παιχνίδι λογικής και υποκειμενισμού. :wink:

Γι’ αυτό, πες μου κάτι άλλο σε παρακαλώ. Τί είναι αυτό που ρέει μέσα στο καλώδιο, και προς τα πού;
Αγαπητε Κωστα οχι μονο δεν απαντας σε μια απλη ερωτηση , οχι μονο αυθαιρετεις γυρω απ το : πως σκεφτομαι , πως θα σκεφτω και πως μαλλον θα σου απαντησω αλλα μου κανεις και ερωτηση !!!!! Γιατι να σου απαντησω ;;; Αφου αλλο παραδειγμα δεινεις !!!

Ομως νομιζω οτι εδω δεν σπαταλαμε τον χρονο μας σε δαιδαλωδη σοφισματα αλλα προσπαθουμε να μεταδωσουμε τις γνωσεις μας οπως επισης και να τις εμπλουτισουμε αυτες .

Απαντησε μου λοιπον πρωτα εσυ και μετα θα εχεις οποια απαντηση θες χωρις περιορισμους . Πιστευω επισης οτι και αλλοι θα εβρισκαν ενδιαφερουσα την απαντηση σου στο ερωτημα μου ....
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Παιδιά μην είστε απόλυτοι...

- Μαρίνε, από την εμπειρία σου, αν αλλάξω βύσματα σε ένα στρωμένο καλώδιο, αυτό ξαναθέλει στρώσιμο?...
 

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Μηνύματα
4.005
Reaction score
2.392
Όλα θέλουν στρώσιμο και εδώ τα βύσματα.

κι αν βάλεις wbt nextgen θα με θυμηθείς, διότι όπως λέμε στο χόμπυ αυτό (αυτοί που το πιστεύουμε) και το βύσμα παίζει ρόλο
 

Μηνύματα
13.106
Reaction score
164
\\
- Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πως ακριβώς σε έπεισε ο Βαγγέλης, με τι μονάδες μέτρησης, μέτρησε την μεγαλύτερη ευκρίνεια(?), τα φυσικότερα(?) χρώματα και την περισσότερο τρισδιάστατη(?) εικόνα που έδωσε στον προβολέα σου μετά την ρύθμιση... :wink:
Η ευκρίνεια σαφέστατα και μετριέται και με πολλούς τρόπους. Μετριέται με patterns και σε συσκευές με πολύ μεγαλύτερη αναλυτικότητα, όπως σε φακούς φωτογραφικών μηχανών.
Τα φυσικότερα χρώματα νομίζω ότι είναι εύκολο να τα μετρήσεις. Πολύ εύκολα μπορείς να διακρίνεις αν το κόκκινο είναι κόκκινο και αν το μπλε είναι μπλε, με τη χρήση απλών συσκεών.
Πώς με έπεισε; Είχε ένα laptop, έβλεπα τι μετρούσε πριν, τι άλλαζε, τι έβγαζε μετά... Απλό δεν είναι;
Η περισσότερο τρισδιάστατη εικόνα είναι αποτέλεσμα του καλού contrast, της ευκρίνειας και άλλων παραμέτρων, που, υποθέτω, πολύ ευχαρίστως θα σου εξηγήσει ο Βαγγέλης.

Δεν καταλαβαίνω γιατί κολλάς μαζί μου... Είμαι δύσπιστος και θέλω μετρήσεις και θεωρητική βάση για να πιστέψω κάτι. Λογικό δεν είναι;
Δεν αμφισβητώ αυτά που λες, αλλά δεν συνηθίζω να καταπίνω αμάσητο ό,τι βρω... :roll:
 

Μηνύματα
4.496
Reaction score
2
Aπλό πείραμα.
Πάρτε ένα ζευγάρι καλώδια ηχείων και συνδέστε τον ενισχυτή και τα ηχεία με αυτά,γυμνά,χωρίς μπανάνες,ή δίχαλα.
Εφόσον τα ακούσετε για μερικές μέρες,για να συνηθίσετε το άκουσμα,τερματίστε τα με μπανάνες ή δίχαλα και ξανα ακούστε τα.
Μετά θα περιμένω να γράψετε τις εντυπώσεις σας... :wink:
 


Μηνύματα
6.980
Reaction score
944
βεβαίως και το βύσμα παίζει ρόλο.
Κάθε φορά ακούμε τον ασθενέστερο κρίκο στην ηχητική μας αλυσίδα.

Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο να υπάρχουν αντιπαραθέσεις όταν δεν υπάρχουν εμπορικά συμφέροντα τουλάχιστον μεταξύ μας. Αν υπάρχουν συμφέροντα τότε έχουμε ένα πιο σοβαρό πρόβλημα να αντιμετοπίσουμε.

Η καλύτερη πρόταση που έχω να κάνω είναι να γίνει ένα συγκριτικό test για καλώδια ρεύματος.
Θα πρέπει ο χώρος που θα μας φιλοξενήσει να διαθέτει μια σοβαρή ηλεκτρολογική εγκατάσταση.

Το ζητούμενο θα είναι αν παίζει ρόλο στον ήχο το τελευταίο μέτρο καλωδίου ρεύματος. Αν υπάρχουν δηλαδή διαφορές μεταξύ τους κι όχι πιο ακούγεται καλύτερα.

Οσοι θέλουν μπορούν να φέρουν μαζί και τα πτυχία τους.
Πως θα φτιάξουμε την ουρά για το χαρταετό μας ?
 


Μηνύματα
402
Reaction score
2
Ίσως ένας καλός τρόπος εξήγησης είναι ένας όρος που αναφέρεται για την κατασκευή αγωγών μεταφοράς και ονομάζεται ενδογενής αγωγιμότητα.

Δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να το μεταφέρω, θα προσπαθήσω με πολύ απλά λόγια να μεταφέρω εδώ τη σκέψη μου, η βοήθεια άλλων δεκτή και μη παρεξηγήσιμη.

Μιλάμε για στρώσιμο καλωδίου, που στην ουσία είναι ένας αγωγός μεταφοράς ρεύματος.
Δεν μιλάμε για κάποιο υπεραγωγό, με μηδενική αντίσταση ( είναι πολύ μεγάλο το κόστος, ίσως εκεί να βρίσκονται και οι διαφορές των ακριβών καλωδίων) μιλάμε για ημιαγωγούς, κρύσταλλοι υψηλής καθαρότητας, οι οποίοι έχουν βασικό χαρακτηριστικό την εξάρτηση της αγωγιμότητάς τους από την θερμοκρασία.
Έτσι σε θερμοκρασία ενός δωματίου, ένας ικανός αριθμός ηλεκτρονίων μπορεί να αποκτήσει αρκετή θερμική ενέργεια και να «αυτομολήσει» σπάζοντας στην ουσία τη σχέση του με το αρχικό σκοπό (ζώνη σθένους) και να δημιουργήσει ένα νέο σκοπό (ζώνη αγωγιμότητας).
«Φεύγοντας» όμως το ηλεκτρόνιο από τη θέση του αφήνει ένα κενό που έρχεται να συμπληρωθεί από ένα άλλο που άφησε, με τη σειρά του τη θέση του, η οποία συμπληρώθηκε από ένα άλλο και ήρθε ένα άλλο ……
Αποτέλεσμα αυτής της μετακίνησης, είναι η δημιουργία ενός νέου δρόμου που κινείται αντίθετα στη ζώνη αγωγιμότητας και τη ζώνη σθένους που αποτελείται από τα κενά που μένουν από την αποδημία των ηλεκτρονίων (είτε για να φτιάξουν, λόγω θερμοκρασίας, τη ζώνη αγωγιμότητας είτε για να καλύψουν τα κενά από αυτά που έφυγαν).
Δηλ. τα προηγούμενα «τρέχουν» να καλύψουν τις θέσεις αυτών που φεύγουν, γι’ αυτό λέμε ότι ο νέος δρόμος που φτιάχτηκε από τα κενά, πάει αντίθετα στη ροή.

Μήπως, λόγω του ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι το άθροισμα της ζώνης αγωγιμότητας με την αντίθετη κίνηση των κενών, έως ότου σταθεροποιηθεί αυτή η σχέση (είναι μεν συνεχή, αλλά με πολύ μικρότερο ρυθμό σε σχέση με την/τις πρώτες ώρες) εμείς ακούμε αυτό το χρόνο σταθεροποίησης και το ονομάζουμε στρώσιμό?
 


Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.868
Μηνύματα
2.920.550
Members
38.105
Νεότερο μέλος
Ruler93
Top