Στρώνουν τα καλώδια ρεύματος και πως?

Μηνύματα
6.980
Reaction score
944
Σαν να δουλεύουν στο Δημοσιο συμπεριφέρονται αυτά τα ηλεκτρόνια.

άκου τρέχουν να καλύψουν τις θέσεις αυτών που φεύγουν.

Αντώνη, θα μας φιλοξενήσεις για το blind test ?
 

Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Λοιπόν αν θα πάτε στην διαδικασία για Blind test στρωσίματος καλωδίων πρέπει να πούμε και την διαδικασία στρωσίματος που θα ακολουθηθεί για μην υπάρξουν κενά και αμφισβητήσεις.
 


LUXMAN

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.994
Reaction score
69
Κύριε Μαρίνο καλωσορίσατε στο site αλλά επιτρέψτε μου μια παρατήρηση.

Τα πρώτα σας post έχουν χαρακτήρα δελτίων τύπου με καθαρά διαφημιστικό περιεχόμενο τον καλωδίων XLO. Αυτό το δελτίο τύπου μάλιστα παίρνει διαφορετικές διαστάσεις αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο ανυποψίαστος αναγνώστης δεν γνωρίζει την πραγματική σας ιδιότητα.

Σας ευχαριστώ και ελπίζω στην κατανόηση σας και στην μελλοντική συνεισφορά σας στο site.
Αγαπητε Αντωνη τα πρωτα μου post δεν εχουν διαφημιστικο χαρακτηρα για τους εξης λογους :
1) ως χομπυστας ασχολουμαι εδω και δεκαετιες με τα "στερεοφωνικα" (οπως θελω ανα αναφερω το χομπυ μου ) και εχοντας κανει δεκαδες πειραματα εχω πειστει για την θετικη διαφορα που μπορει να προκυψει και απο τα καλωδια στον ηχο . Ετσι με αυτη την ιδιοτητα πρωτα , του χομπυστα , παρεθεσα την θεωρια μιας εταιρειας καλωδιων την οποια εχω στην κατοχη μου .

2)Το εμποριο Hi Fi συσκευων ηταν ενα τυχερο επακολουθο για μενα . Τα ULTRALINK και τα XLO τα αντιπροσωπευσα αφου πειστηκα οτι ειχαν θεση στην αγορα και κυριως επειδη πρωτος πειστηκα να ειμαι κατοχος τους .

Φυσικο επακολουθο ειναι να εχω ενα πολυ μεγαλυτερο ενδιαφερον απο τον οποιονδηποτε στα θεματα που αφορουν τα καλωδια . Επομενο συμπερασμα ειναι να υποστηριζω "θεσεις" της εταιρειας που αντιπροσωπευω εφοσον εχω πειστει απο την θεωρια και το αποτελεσμα της .

Προσφερω στο θεωρητικο επιπεδο τις γνωσεις που εχω αποκτησει τοσα χρονια και σε επιπεδο πληροφοριας αυτο που μου εχει προσφερθει απο την XLO .

Με την ευκαιρια να ρωτησω αν οποιος δημοσιευει αναλογα κειμενα , π.χ. CARDAS , KIMBER θεωρειται de facto υποπτος ;

Νομιζω οτι θα ηταν ευχης εργο να παρεθετε ο καθε αντιπροσωπος το ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ βασει του οποιου κατασκευαζει τα προιοντα του και να μην βασιζει τις πωλησεις του σε φημες , μαγικες σκονες και αποκρυφες γνωσεις .

Θα εκτιμουσα αν με βοηθησετε να επαναπροσδιοριστω στο site αυτο με την εμπορικη μου ιδιοτητα προκειμενου να αποφευχθουν στο μελλον παρεξηγησεις .
 

Μηνύματα
6.980
Reaction score
944
Αγαπητέ Luxman,

σέβομαι την καλή σου πρόθεση να μας βοηθήσεις και πραγματικά χαίρομαι που είσαι εσύ ο αντιπρόσωπος και όχι κάποιος άλλος καρχαρίας.
Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα για τον επαναπροσδιορισμό σου στο avsite. H συμμετοχή σου και μόνο είναι τουλάχιστον σε μένα πολύ ευχάριστη και χρήσιμη.

Οτι άλλο έχεις από XLO ανέβασε να διαβάσουμε.
Υπάρχει κάποιο άλλο επίσημο paper της εταιρείας για το στρώσιμο των καλωδίων ? Μπορεις να επικοινωνήσεις με την XLO να μας στείλει κάποια εξειδικευμένα tests που έγιναν στα εργαστήριά τους ?

Ακόμα καλύτερα θα ήταν να μας απαντήσουν οι ίδιοι στα ερωτήματα που έχουμε.
 

Μηνύματα
402
Reaction score
2
«Σαν να δουλεύουν στο Δημοσιο συμπεριφέρονται αυτά τα ηλεκτρόνια.

άκου τρέχουν να καλύψουν τις θέσεις αυτών που φεύγουν.»

g.kar,

Όσο περίεργο και αν φαίνεται, είναι αλήθεια.
Η τεχνολογία υλικών & εξαρτημάτων, διδάσκεται σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές του τμήματος ηλεκτρολογίας.
Από εκεί είναι και η θεωρία που αναφέρω, περιληπτικά, στο προηγούμενο μήνυμα.

Όσο για το δεύτερο σκέλος, πρώτα ας γίνει σε τυφλό τεστ αποδεκτή η διαφορά των καλωδίων ρεύματος και μετά πάμε και για το στρώσιμο.

Φυσικά και είμαι μέσα για τέτοιες δοκιμές. Ίσως πάψουν κάποιοι να με λένε τρελό!

Αν και προς στιγμήν παλεύω κάτι άλλο…:)
 



Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Μα φυσικά και τα βύσματα παίζουν ρόλο. Τα καλύτερα βύσματα είναι τα ανύπαρκτα βύσματα. Έβαλα το ερώτημα στον LUXMAN γιατί στην περίπτωση αλλαγής τερματισμού των καλωδίων, δεν θα μπορεί να είναι σίγουρος αν η ακουστή διαφορά, (εφόσον υπάρχει) είναι λόγω της αλλαγής των βυσμάτων ή του στρωσίματος του καλωδίου...

Με αυτό θέλω να πω πως όταν δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση στις δοκιμές μας ή αλλιώς, αυτές δεν πιστοποιούνται από μετρήσεις, δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι στις απόψεις μας, αλλά πρέπει να αφήνουμε μια πισινή μπας και ο διάλος έχει σπάσει το ποδαράκι του και φταίει κάτι άλλο από αυτό που υπολογίζουμε. Αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει με την διαπίστωση ή όχι των διαφορών στον ήχο. Παρεπιπτόντως Αντώνη Χ, η θεωρία αυτή έχει βάση όταν οι διαφορές θερμοκρασίας είναι μεγάλες και φυσικά ισχύει για οποιονδήποτε αγωγό. Αλλά ακόμη κι αν υπήρχαν οι ικανές διαφορές θερμοκρασίας, πάλι δεν μπορεί να αποδοθεί εδώ το φαινόμενο του στρωσίματος αφού με την διακοπή της ροής ρεύματος από το καλώδιο όλα πρέπει να επανέλθουν στο αρχικό στάδιο. Και σαφέστατα τα ηλεκτρόνια δεν πιάνονται χέρι χέρι κάθε φορά που ακούνε jazz... :mrgreen:

- Αλλά παιδιά... ΜΗΝ προσπαθείτε σώνει και καλά να δώσετε επιστημονική εξήγηση. Νομίζετε ότι αν υπήρχε θα σας καταλάβαινε κάποιος...? :roll:


Αγαπητέ μου unforgiven δεν κολλάω με εσένα. Απλά μου φαίνεται περίεργο πως ένας άνθρωπος που λόγω μορφωτικού επιπέδου θέλει αποδείξεις από παλμογράφο για τις διαφορές των καλωδίων, (μαζί σου μέχρι εδώ), να πιστεύει στο τρισδιάστατο της εικόνας, απλά επειδή σου το έδειξε ο Βαγγέλης που ακόμη και τώρα τον επικαλείσαι για να μου το εξηγήσει, ήτοι δεν έχεις καταλάβει καν τι εννοούσε και προφανώς αυτό δεν μετριέται με καμία μονάδα μέτρησης έτσι ώστε να το λαμβάνουμε υπόψη μας ως συγκριτικό μέγεθος... Με εννοείς? Μόλις λοιπόν μου δώσεις μονάδα μέτρησης του τρισδιάστατου της εικόνας των προβολέων, θα σου δώσω μονάδα μέτρησης στρωσίματος βυσμάτων ή καλωδίων αφού όσο κάποιος δεν μπορεί να καταλάβει το πόσο τρισδιάστατη είναι μια εικόνα σε σχέση με μια άλλη, άλλο τόσο εσύ δεν ακούς τις διαφορές μεταξύ στρωμένου και άστρωτου βύσματος. :wink: :lol: :lol:
 

Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Τελικά το σκεφτικά καλύτερα και αποφάσισα να μην πάρω καμία πρωτοβουλία για την διαδικασία του συγκεκριμένου Blind test για να μην θεωρηθεί ότι πιστεύω στα καλώδια!
 

LUXMAN

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.994
Reaction score
69
Παιδιά μην είστε απόλυτοι...

- Μαρίνε, από την εμπειρία σου, αν αλλάξω βύσματα σε ένα στρωμένο καλώδιο, αυτό ξαναθέλει στρώσιμο?...
Νικο δεν εχω κανει το συγκεκριμενο πειραμα αλλα απο διαφορες φορες που ετυχε αποκομισα την αισθηση οτι συμμετεχουν με πολυ μικρο ποσοστο στις οποιες διαφορες . Τωρα καποιοι πελατες μου ισχυριζονται οτι ακουνε διαφορες "μεγαλες" αλλαζοντας ακροδεκτες ( εννοω στα καλωδια ρευματος ) . Δεν συμμεριζομαι αυτες τις ανησυχιες αλλα δεν μπορω να απορριψω κατι που δεν εχω δοκιμασει .
 

LUXMAN

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.994
Reaction score
69
"Νίκος Τσαρουχάς @ Fri Feb 17, 2006 8:35 pm" Μα φυσικά και τα βύσματα παίζουν ρόλο. Τα καλύτερα βύσματα είναι τα ανύπαρκτα βύσματα. Έβαλα το ερώτημα στον LUXMAN γιατί στην περίπτωση αλλαγής τερματισμού των καλωδίων, δεν θα μπορεί να είναι σίγουρος αν η ακουστή διαφορά, (εφόσον υπάρχει) είναι λόγω της αλλαγής των βυσμάτων ή του στρωσίματος του καλωδίου...
Συμφωνω απολυτα με τον Νικο και θελω να επεκτεινω την αποψη του, μου ως εξης :

Το καλυτερο καλωδιο ειναι το ΜΗ καλωδιο !!

Συμφωνειτε κυριοι οτι ενα CD και ενας Προ ιδανικα θα εχουν ιδανικη συνδεση αν ενωνονταν πλατη με πλατη οι πλακετες τους ;;; ( Εννοειται οτι δεν θα υπαρχουν αλληλεπιδρασεις λογω γειτνιασης ) .

Αρα τα καλωδια ειναι περισσοτερο η λιγοτερο εμποδιο στην διαμεταγωγη του σηματος απο το ενα μηχανημα στο αλλο .-
 

LUXMAN

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.994
Reaction score
69
Κωστα ακομα περιμενω απαντηση στην ...ρημαδοερωτηση που σου εκανα !!
 


Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
Τυφλό τέστ.Γιατί όχι?

Ας ξεκινήσουμε σιγά σιγά να το οργανώνουμε. :smile:
ΟΚ, αλλα ο DJ, ή μαλλον ο CJ (cable jokey) θα ειμαι εγω!!!!

Εχω και κατι 3x7,5 καλωδια στο σπιτι για συνδεση ηλεκτρικης κουζινας :mrgreen: :mrgreen:
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
Ααα.... Κατι αλλο που μου ηρθε στο μυαλο....

Ας υποθεσουμε (ας πιστεψω δηλαδη) οτι πραγματι στρωνουν.... και τα εχετε στρωσει τα καλωδια στο συστημα σας....

Και που ξερετε οτι ο χψζ μηχανικος ηχου κατα την ηχογραφηση αναφορας που εχει κανει εχει χρησιμοποιησει στρωμενα καλωδια...;
Αλλη δουλεια δεν ειχε!!

Τι ακουτε τοτε;
Το στρωμενο συστημα σας ή το αστρωτο studio;
Επειδη υποθετω οτι το θεμα του στρωσιματος ισχυει σε ολη τη διαδρομη του ηχου...
 

Μηνύματα
955
Reaction score
498
Σημασία έχει τί ακούω. Τί με νοιάζει εμένα τον χομπίστα το θεωρητικό υπόβαθρο?

Αυτό το αφήνω στους μηχανικούς..

Μαρίνε καλώς ήρθες και από εμένα. :wink:
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Γιώργη είσαι απιστευτίδης. :lol: :lol:

- Τι σχέση έχουν βρε οι συνθήκες στο σπίτι μας με τις συνθήκες του studio...?
- Μήπως έχεις ιδέα πόσο κάνουν τα επαγγελματικά φίλτρα ρεύματος και οι καλοί σταθεροποιητές...? Τα καλώδια μπροστά τους είναι για τσίχλες. :wink:
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Σημασία έχει τί ακούω. Τί με νοιάζει εμένα τον χομπίστα το θεωρητικό υπόβαθρο?
Αυτό το αφήνω στους μηχανικούς...
Χρήστο είναι ωραία αυτή η θεώρηση των πραγμάτων, αλλά η γνώση και η εξήγηση όλων των περίεργων του σπορ, μέσα στο χόμπι μας είναι. Θες δεν θες όταν κινείσαι σε αυτόν τον χώρο μαθαίνεις πολλά. Αυτό όμως πρέπει να είναι και στόχος μας, για να απομυθοποιούμε όσα περισσότερα θέματα μπορούμε και για να έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε κριτική στους π@π@ρολόγους που έχουν κατακλύσει την παγκόσμια αγορά του hi end...
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Πάντως ας μην φύγει η συζήτηση από το αρχικό ζητούμενο. Η κουβέντα δεν αφορά το αν όλα τα καλώδια παίζουν το ίδιο αλλά το αν τα καλώδια στρώνουν...
 


Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.868
Μηνύματα
2.920.550
Members
38.105
Νεότερο μέλος
Ruler93
Top