Τα ακούσαμε!!! - The blind test...

Reaction score
77
g.kar said:
2. H balanced αναλογική έξοδος του Tascam συνδέθηκε σε true balanced είσοδο στον προενισχυτή ? Αν όχι , με τι καλώδιο συνδέθηκε και ποια ήταν η συνδεσμολογία του καλωδίου.
Με ενδιαφέρει η συνδεσμολογία των pins του XLR (1,2,3) μόνο στην περίπτωση που η είσοδος του προ δεν ήταν true balanced.
Ο Classe CP-500 έχει καθαρόαιμες balanced εισόδους

Reaction score
2.206
Η διαφορά δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή. Φαίνεται όμως ξεκάθαρα η παραμόρφωση του σήματος στον παλμογράφο. Αυτό βέβαια συμβαίνει μόνο όταν δεν έχει γίνει σωστά ο τερματισμός στα δύο άκρα του καλωδίου.

Υ.Γ Βασίλη γράφαμε ταυτόχρονα και τώρα μόλις διάβασα την απάντησή σου.
Οπότε δεν τίθεται θέμα σωστης προσαρμογής, αφού ο προ είχε δύο XLR True balanced εισόδους.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Ήταν true balanced o pro οπότε δεν υπήρχε πρόβλημα.
Το McLaren δεν είχε balanced αναλογική έξοδο.

Reaction score
2.206
Νίκος Τσαρουχάς said:
Ήταν true balanced o pro οπότε δεν υπήρχε πρόβλημα.
Το McLaren δεν είχε balanced αναλογική έξοδο.
Οπότε το Tag McLaren έπαιξε με τα RCA που συνδέσατε σε είσοδο RCA στον προ ή χρησιμοποιήσατε κάποιο μετατροπέα βυσματος ?

Για να καταλάβω , μήπως τελικα η είσοδος του προ, στην περίπτωση του Tag Mclaren, ήταν unbalanced RCA ?

Reaction score
2.206
Αρα υποθέτω ότι στην περίπτωση του Tascam η είσοδος του προενισχυτή ήταν fully balanced, ενώ στην περίπτωση του Tag McLaren ήταν unbalanced.

Reaction score
2.206
Και πως ρυθμίσατε τη μεγάλη διαφορά στάθμης στην ένταση μεταξύ των δύο players ?
O προενισχυτης διέθετε ξεχωριστή ρύθμιση στάθμης για καθε είσοδο ξεχωριστά πριν το master volume ?

Reaction score
2.206
Αφού ρυθμίσατε την ευαισθησία κάθε μιας εισόδου ξεχωριστά, είμαστε Ο.Κ.
Απλά το ανέφερα γιατί σε κάποιους προενισχυτές ο ήχος αλλάζει αισθητά με κάθε αλλαγή της ευαισθησίας εισόδου του. Εξαρταται από τον τρόπο υλοποίησης. Στην χειρότερη περίπτωση αλλάζει μαζί και το ποσοστό της αρνητικής ανάδρασης (κέρδος) του πρώτου ενεργού σταδίου προενίσχυσης.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Νομίζω ότι από τώρα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το αντικείμενο του επόμενου συγκριτικού test. Για ρίξτε καμιά ιδέα. :idea:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.897
Νίκος Τσαρουχάς said:
Νομίζω ότι από τώρα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το αντικείμενο του επόμενου συγκριτικού test. Για ρίξτε καμιά ιδέα. :idea:
1. Vinyl vs CD.
2. CD vs mp3.
3. CD vs SACD.
4. Balanced vs unbalanced connection.
5. Phase 0 vs phase 180 μοιρών.
6. High end vs DIY.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.897
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ said:
vinyl vs dat(copy from same vinyl)

εγώ σ αυτό ήδη έχω πρόβλημα αναγνώρισης....
Ακολούθησε την δική μου, πατενταρισμένη μέθοδο, και δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα αναγνώρισης. Πήγαινε για ψάρεμα. :lol: :lol: :lol:

Reaction score
2.206
1. Τεστ αντιγραφής των CDs σε διαφορετικές ταχύτητες και σε διαφορετικά δισκάκια. Στη συνέχεια να γίνει σύγκριση με το πρωτότυπο. Στο τεστ να χρησιμοποιηθεί ένας Η/Υ με DVD Recorder της NEC ή της Plextor. Εναλλακτικά το επαγγελματικό recorder της Tascam.
Software εγγραφής για τον Η/Υ το Exact Audio Copy ή το Nero (τελευταίες εκδόσεις)

2. Τεστ κατευθυντικότητας Hi-End καλωδίων

3. Test για τον εντοπισμό της σωστής φάσης στα καλώδια ρεύματος. Υπάρχει διαφορά ?

Reaction score
297
Συνεχίζοντας τα ερωτήματα που ταλανίζουν τον g.kar., προτείνω να κάνουμε τεστ πόσοι άγγελοι χωράνε στο κεφάλι μιας καρφίτσας, πόθεν εκπορεύεται το Άγιο Πνεύμα και εάν η Άμωμος Σύλληψις έγινε από το αυτί της Θεοτόκου ή όχι.

Reaction score
3
Αν η μνήμη με υπηρετεί σωστά...

...θαρρώ ότι ο Κ.Κ. είχε ζητήσει, σε ανύποπτο χρόνο, τυφλή συγκριτική δοκιμή μεταξύ καλωδίων τροφοδοσίας, όπου το ένα θα ήταν κάποιο super-duper επώνυμο "ανακόντα" και το άλλο απλό καλώδιο θερμοσίφωνα.

Τότε είχε ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων από τους "γνωστούς κύκλους". Τώρα;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Χμ...
Ένα blind test καλωδίων ρεύματος είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, αλλά έχει πολλές τεχνικές δυσκολίες. Είμαι μέσα φυσικά για να το οργανώσουμε.

Και οι άλλες προτάσεις είναι εξαιρετικές βέβαια.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.886
Members
38.254
Νεότερο μέλος
PanosLouis