- Reaction score
- 297
Άσε με χριστιανέ μου, 3 η ώρα το πρωί να στρίβω ευρώπουλα για να σε πείσω για το αυτονόητο! Να άκουγες μουσική της προκοπής, να πω χαλάλι του παιδιού 8)
RDoherty said:Τα έχεις/ετε μπλέξει εντελώς. Επαναλαμβάνω ότι η null hypothesis είναι το 50%.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ said:Κώστα ό,τι και να μας πείς η θεωρία λέει ότι όταν έχεις μιά επιλογή κορώνα γράμματα το αποτέλεσμα είναι 50% όταν το δείγμα -> άπειρο.
Εντάξει εμείς είχαμε 16 οπότε μιά διασπορά είναι φυσιολογική.
Είπαμε η εμπειρία μέτρησε.
Οι μετρήσεις είναι καλές για τους γκαλοπολόγους που λένε....
Αλήτες ρε είναι και οι δύο, λλλλαμόγια.Τσαντουλής Βασίλης said:Ζηλεύω που δεν ήμουν εκεί ! Αν ο Καφάτος (την προηγούμενη μέρα είμαστε μαζί) μου είχε πεί ότι θα ανέβαινε στην Θεσσαλονίκη θα ερχόμουν και εγώ.
Εφόσον δεν ξέρουν ποιές συσκευές παίζουν και φυσικά με ποιά σειρά, δεν έχει σημασία Ανδρέα. Ενδεχομένως να αναγνωρίσουν ηχητικά χαρακτηριστικά, αλλά το αν θα τα προτιμήσουν ή όχι είναι όπως φάνηκε σχετικό. Είχαμε δύο τέτοιες περιπτώσεις με κατόχους Α και Β και τα οποτελέσματα δεν έχουν καμία σχέση αφού ο κάτοχος του Α επέλεξε το Β και ο κάτοχος του Β επέλεξε πάλι το Β...mygiakis said:Έπισης 'ισως να εισάγεται κάποιας μορφής bias στις παρατηρήσεις (πχ. ο παρατηρητής ο οποίος έχει στην κατοχή του κάποια από τις πηγές).
Ετσι όπως μεθοδεύτηκε η εν λόγω δοκιμή σαφώς και υφίσταται "ανεξαρτησία" .mygiakis said:Δεν είπα οτι δεν μπορούν να θεωρηθούν "δίκαιοι" αλλά οτι δεν ξέρω αν είναι. Τουλάχιστον στο μυαλό μου θέλει λίγη σκέψη.
Έπισης 'ισως να εισάγεται κάποιας μορφής bias στις παρατηρήσεις (πχ. ο παρατηρητής ο οποίος έχει στην κατοχή του κάποια από τις πηγές). Επίσης στις ρίψεις νομισμάτων κάθε ρίψη είναι ανεξάρτητη από την προηγούμενη, ενώ στις παρατηρήσεις του εν λόγω τεστ μπορεί και να μην είναι.
Μπορεί αυτά να ακούγονται off topic αλλά έχω την εντύπωση οτι δεν είναι στο βαθμό που η πλήρης κατανόησής των θα προσδιορίσει τη στατιστική μέθοδο ανάλυσης καθώς και τα τεστ για τον προσδιορισμό της στατιστικής σημαντκότητας των παρατηρήσεων.
Η διάθεση του συγκεκριμένου χώρου και των συσκευών έγινε με το σκεπτικό να υπάρξει ένα σταθερό σύστημα αναφοράς "πακέτο" - ηχητικό σύστημα, χώρος ακρόασης - με το οποίο να εξοικειωθούν όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.Τσαντουλής Βασίλης said:5) Σε γνωστό χώρο , με οικείο μουσικό πρόγραμμα , μικρότερο ακροατήριο και
ιδανική θέση ακρόασης τα επιτυχημένα αποτελέσματα θα ήταν σαφώς περισσότερα από
τα προαναφερθέντα !
Επειδή δεν θα ήθελα καν συγκρίσεις μεταξύ των ακροατών που παρευρέθησαν (αυτοί ξέρουν που καθόταν ο καθένας), αυτό είναι κάτι που θα το κάνω σε 2ο χρόνο. Θα το κάνω όμως, έχεις δίκιο είναι σημαντικό, αν και εκ πρώτης όψεως δεν παρατήρησα κάτι περίεργο.Βασίλης Χουρμουζιάδης [ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ said:]Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να παρουσιάσει ο Νίκος τα αποτελέσματα του κάθε συμμετέχοντος -ανωνύμως φυσικά - σε σχέση με την αντίστοιχη θέση ακρόασης.
Βασίλη για μια ακόμη φορά σε ευχαριστούμε για την προσφορά. Νομίζω πως όλα τα μέλη στην Β. Ελλάδα έχουμε ανάγκη από έναν τέτοιο χώρο για τις δοκιμές μας.Βασίλης Χουρμουζιάδης [ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ said:]Αν και είμαι επιφυλακτικός για συγκρίσεις τύπου blind test, το πακέτο ηχητικό σύστημα-χώρος ακρόασης είναι πάντα στη διάθεση του forum για τέτοιου είδους συγκρίσεις.
Αγαπητέ g.kar., ισχυρίζεσαι ότι οι ηχητικές διαφορές ανάμεσα σε συσκευές οφείλονται στις διαφορές στην συχνοτική τους απόκριση. Είναι αυτός ένας πλάγιος τρόπος να εξασφαλίσεις ντομάτες τώρα που άρχισε να χειμωνιάζει?g.kar said:Το ποιο πιθανό είναι, τα δύο players να ακούστηκαν σχεδόν ίδια μεταξύ τους ή να διέφεραν μόνο σε μια πολύ μικρή περιοχή του ακουστικού φάσματος με διαφορές της τάξης του 0,5dB. Ελάχιστοι άνθρωποι μπορούν να ακούσουν διαφορές της τάξης του 0,5 dB.