Τα ακούσαμε!!! - The blind test...

Reaction score
297
Re: Τα ακούσαμε!!!

Νίκος Τσαρουχάς said:
Εγώ είμαι 100% σίγουρος ότι με άλλο ακροατήριο δεν θα πιάναμε ούτε 50%.
Τα έχεις/ετε μπλέξει εντελώς. Επαναλαμβάνω ότι η null hypothesis είναι το 50%. Εάν το τεστ έβγαζε 5%, αυτό σημαίνει ότι οι ακροατές επέλεγαν σταθερά το λάθος μηχάνημα. Αυτό μπορεί να ήταν παράδοξο, τρελλό ή όπως αλλιώς θες, αλλά δεν θα ήταν τυχαίο. Υπό την έννοια αυτή, το 5%, αν δεν οφειλόταν σε κάποιο εγγενές σφάλμα της πειραματικής διαδικασίας π.χ. καλώδια ανάποδα :p θα ήταν εξαιρετικά σημαντικότερο από το 70%.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Καλά βρε RD μην βαράς. :lol:

- Βέβαια Γιώργο, μπορεί να μην ήταν εκπαιδευμένοι επί της διαδικασίας, αλλά όπως αποδείχτηκε, από αυτιά ήταν όλοι jet! :wink:

- Εδώ ο ΩΡΛ του Παναγιωτίδη του είπε ότι ακούει και στα 120000Hz. :lol: :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
- Και φυσικά, η ευτυχής κατάληξη κάθε πετυχημένης ακρόασης: :lol: :lol:

p.s. Ανέκδοτο: Πως παραγγέλνει ένας γιατρός γλυκάδια? - Πιάσε μια λεμφαδένες... :lol: :lol:

---------------------------------------------------

- Να είστε καλά φίλοι μου και σας ευχαριστώ για την συμμετοχή σας. Σύντομα σε νέες περιπέτειες (και νέα κοψίδια φυσικά). 8) :lol: :lol:

Reaction score
68
εγώ θα παρατηρούσα τα εξής:
σίγουρα το 50% είναι το δεδομένο στατιστικά στο πρώτο test.
Η άποψή μου τελικά είναι ότι ο μέσος όρος 10.2 στα 16 δεν είναι αντιπροσωπευτικός ή ότι μας δίνει σαφή συμπεράσματα.
Θα έλεγα ότι θα περίμενα κάτι πάνω από το 12 ή 13 γιά να πω ότι το test ήταν επιτυχές.
Αλλά γιά να το πω και να το ψάξω στατιστικά, με τα όσα ίσως θυμάμαι από την εποχή του διδακτορικού μου, θα πρέπει να έχω πρόσβαση στα δεδομένα...
Για το πρώτο τεστ. Η φάλτσα πρώτη εισαγωγή του yesterday ήταν αρκετή γιά να με αποπροσανατολίσει και να έχω αρκετές αποτυχίες στο τεστ αυτό.
Γιά το δεύτερο θα έλεγα ότι μου κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση τα αποτελέσματα που τελικά αναδεικνύουν προτιμήσεις στο Α που είναι πιό λαμπρό σε κομμάτια που υπερτερούσαν τα υψηλόσυχνα όργανα. Ενώ πχ εγώ μαρκάριζα σ αυτά το Β...
Μου κάνει εντύπωση επίσης που ο κάτοχος του Β προτίμησε το Α....
Δε μας τα λέει καλά ο γιατρός....
(ουπς προσωπικά δεδομένα)..

Πάντως ενδιαφέροντα συμπεράσματα έβγαλα και στο σπίτι.
Αλλά αυτά ...ίσως σε άλλη φάση.

Κωστόπουλε, η κασέτα σου με 120 -130 msec στο αριστερό κανάλι ήρθε τζάμι.
Αλλά ρε συ.... μετά το vicious τι τον κάνατε τον μπασίστα? Τον διώξατε?

Αναμούρλα ...έχασες...
Εγώ εσένα περίμενα γιά έκπληξη...
Και περιμέναμε όλοι να λάμψεις με την παρουσία σου....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ said:
Μου κάνει εντύπωση επίσης που ο κάτοχος του Β προτίμησε το Α....
Χεχε, είπα να μην το πω αλλά "έπιασες" λάθος προσωπικά δεδομένα. Ένας κάτοχος του Α προτίμησε το Β, όχι το ανάποδο, (σας έχω πει και έχω γράψει ποιό ήταν Α και Β). :wink:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ said:
Πάντως ενδιαφέροντα συμπεράσματα έβγαλα και στο σπίτι.
Αλλά αυτά ...ίσως σε άλλη φάση.
Πρέπει να πάμε και στην άλλη φάση σύντομα όμως, if you know what I mean. :wink:

Reaction score
3
Δημήτρη,πραγματικά ήθελα να έρθω να ξανα βρεθούμε και με τα άλλα φιλαράκια,όμως οι άτιμες οι εκλογές με περιόρισαν. :(
Σίγουρα έχασα,όμως θα υπάρξει και άλλη φορά... :)

Reaction score
0
Ευχαριστω κι εγω,με τη σειρα μου,ολους τους συντελεστες της ωραιας αυτης εκδηλωσης.
Ιδιαιτερα το Νικ Τσαρουχα και τους αψογους οικοδεσποτες.
Το Tascam ηταν για μενα ευχαριστη εκπληξη,κοντραροντας στα ισα το συνδυασμο της Tag.
Μπραβο παιδια...παντα τετοια! :D

Reaction score
297
Re: Τα ακούσαμε!!!

Κώστας Κόγιας said:
το άκουσμα σύνθετο και τεχνητό, με ένα πιάνο τελείως σκόρπιο από τη μια άκρη ως την άλλη, (αυτό μερικοί το λένε «μεγάλη εικόνα»).
:lol: :lol: :lol: :lol: Τώρα το πρόσεξα! Μήπως εννοείς τους φανς του Σπανουδάκη? 8)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.082
Kαλά ρε, έχει φάνς ο Σπανουδάκης? :lol: :lol: :lol:

Μήτσο'μ, το ότι προτίμησα το Β (Taskam) στην "ακρόαση" αυτή (και στα 5 δίλεπτα αλλά και στα αρχικά δυό μισόλεπτα tracks) ήταν σαφές, αλλά το ότι το άκουγα για πρώτη φορά (!!!, ενώ το έχω) είναι επίσης σαφές! Πίστευα πάντως ότι ένα στα δυό ήταν μπέριγκερ, και μάλιστα το Α! Μόνο την AES/EBU έξοδο του Taskam χρησιμοποιώ στο σύστημά μου, για τα υπόλοιπα δε γνωρίζω... δεν έχω άποψη... ακόμα! Απλά στο συγκεκριμένο σετάπ το προτίμησα σε σχέση με το σετ transport-dac της ταγκ.

Η διαδικασία ήταν άψογα προετοιμασμένη ομολογουμένως, δεν υπήρξαν προβλήματα. Και στυλό υπήρχαν, και δώρα CD υπήρχαν, και χαλβάς, και καφέδες, και "βουτήματα", και όλα κύλησαν ομαλά. Εύγε bro!

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι διαφορές δεν ήταν τραγικά μεγάλες για τον πολύ κόσμο ώστε να έχει άκρως θετικά αποτελέσματα στο ΑΒΧ τεστ, εξ'ου και τα αποτελέσματα προτίμησης (50-50) στο τέλος. Ο "μέσος ακροατής - ο μέσος όρος δηλαδή" μάλλον δεν ήξερε τι προτιμούσε θα έλεγα! 8) Παρ'όλα αυτά, το ποσοστό θετικής απάντησης στο ΑΒΧ είναι σαφώς θετικό και σημαίνει ότι το ακροατήριο (στο μέσο όρο δηλαδή) κατάφερε να βρει ποιό έπαιζε, πράγμα όχι και τόσο εύκολο, μιας και μιλάμε για εναλλαγή πηγής (κι όχι ηχείου!) σε χώρο διαφορετικό από το γνωστό σπιτάκι μας και με μηχανήματα πολύ διαφορετικά από τα δικά μας και σε θέση ακρόασης κάθε άλλο παρά ιδανική για τους περισσότερους. Ακόμα και από κάποια μικρή κόπωση ή αφαίρεση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μπορεί να δικαιολογήσει 1-2 λάθη. Δε ξέρω αν έτσι δικαιολογείται το 6/16 ποσοστό ορθής εύρεσης του ΑΒΧ πάντως....ή το δικό μου "hi-score" :lol: :lol: :lol:

Δε συμφωνώ με τον αγαπητό RD στο ότι το 50% ήταν εύκολο ως αποτέλεσμα στο ΑΒΧ, κάθε άλλο. Πχ πες ότι άκουσες 16 φορές το ΑΒΧ και δεν βγάζεις άκρη ποιό είναι το Χ (στάνταρ για σένα, ε? :lol: :lol:) οπότε συμπλήρωσε 4 σετάκια (16άδες) με Α και Β, να δούμε τι ποσοστό θα πιάσεις, έτσι στην τύχη! Και όποιος άλλος θέλει ας κάνει μια δοκιμή να συμπληρώσει κάποιες 16άδες και να μας πει ο Bro τι ποσοστά πέτυχε στην τύχη.

Πάντως θα ήθελα να μάθω πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα ποσοστών επιτυχίας του πάνελ, χωρίς φυσικά να με ενδιαφέρουν τα ονόματα που αντιστοιχούν σε κάθε σκορ... θα με ενδιέφερε το Α-Β ποσοστό προτίμησης σε σχέση με το ποσοστό επιτυχίας στο ΑΒΧ. Ήταν πάντως ενδιαφέρον ως αποτέλεσμα και ως διαδικασία, αν και σαφώς για πιο αξιόλογα αποτελέσματα θα έπρεπε να "βασανιστεί" ακόμα περισσότερο το πάνελ ακροατών.

Τελικά περάσαμε ωραία, τσιμπήσαμε και κάτι ελαφρύ για βράδυ, ήπιαμε και μια μπυρίτσα (μισή δηλαδή), και όλα καλά που λένε!

Κους-κούς:
Σκαφάτος-Σκωστόπουλος-Σκόγιας: συνδυασμός θανάτου! Αλλά καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο, ε? πχ βρίζει ο Σπύρος, μεταφράζει ο Αντρέας: σε γουστάρει ρε!.....

Κόγιας: "Βάζω στοίχημα στη δεύτερη οκτάδα (στο ΑΒΧ) έπαιζε συνέχεια το "Α" και μας δουλεύουν...." Εγώ πάντως από πίσω του είχα -6db στα πρίμα (αγνό παρθένο μαλλί...) Με τα αποτελέσματα: Πα μαλ, πα μαλ...

Μάκης Ευμορφίδης (πως διάκο μας έφερε στο μαγαζί κατ'ευθείαν, από ποιό δρόμο, ακόμα δε κατάλαβα, τα φανάρια πάντως ήξερα που ήταν): "Ποιός ρε δε κλέβει το πετρέλειο κίνησης με κόκκινο? Στην Αλβανία κάποιος? Ή στη Ρουμανία? Μη χ@σ@..."

Στέργιος Κακαλούμπας (κοιτώντας τι προτιμούν οι ακροατές στο μέσο της Α-Β δοκιμής): "Ρε λες να είμαι κουφός?" Και μετά είπε από μέσα του:"Δε πειράζει, θα βγάλω πολλές φωτογραφίες μετά"

Μήτσος Παναγιωτίδωφ: "Δε ξέρω, αλλά χτυπάει ο πίσω άξονας στο σκόντα.... Άσε εκείνο το πόλο, που να πείσεις το μηχανικό ότι τρίζει το σινεμπλόκ..."

Αντρέας: "Άσε το ρούμπι, δεν είναι καλός, πάρε όπτομα, που όλως τυχαίως είναι DLP" αμέσως μετά ρωτάω: "μα που άφησες τα μαύρα γυαλιά σου?" Μου δείχνει. "αααα, στο γραφείο είναι, ουφ, κι είχα ένα άγχος...."

Βασίλης: (στο τέλος του φαγητού): "Μα γιατί φέρνουν το γλυκό πριν το φαγητό? Τέλος πάντων, άντε να το καταπιώ κι αυτό πριν πάμε για πίτσες..."

Έκτορας προς Κόγια: "Εκείνο το CD τι έγινε?" Ακόμα σφραγισμένο είναι.. 3 χρόνια τώρα!

Κρυωνόπουλος: "Αλήθεια παιδιά, σήμερα δεν έχω φάει τίποτα από το πρωί" Εγώ: "εντάξει αγόρι μου, δεν είναι τίποτα σοβαρό, απλά δε θα κάτσεις μαζί μας...."

Μάριος Δασκαλάτσης: "Τι είναι αυτό το τάσκα'μ ρε παιδιά'μ?"

Σινεμιούζικας: "ο μάκης φταίει που πάχυνα" και δε σταματούσε ο άτιμος...

Μπλιάτσιοιος: "Ο μηχανισμός ανάγνωσης του CD επηρεάζεται από το χώρο και τα καλώδια αν είναι όμως στρωμένα"

Bro: "Καλός αυτός ο Κόγιας ρε παιδάκι μου, αλλά λέει πως τα καλώδια έχουν φορά." Κόγιας:" Ναι, αλλά όχι την πρώτη φορά, ίσως τη δεύτερη, ή την τρίτη φορά"....

ουααααααααααα-χα-χα-χα-χα-χα-χα-χα-χα-χα-χα-χα-χα-χα-χα
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
297
costas EAR said:
Δε συμφωνώ με τον αγαπητό RD στο ότι το 50% ήταν εύκολο ως αποτέλεσμα στο ΑΒΧ, κάθε άλλο.
Εξαιρετικά εύκολο, αν έχεις ένα νόμισμα στην τσέπη.

costas EAR said:
Εγώ πάντως από πίσω του είχα -6db στα πρίμα (αγνό παρθένο μαλλί...)
Oφείλεις να του αναγνωρίσεις ότι τα έβαψε κομοδινί για να είναι ασορτί με τα παπούτσια. Δεν φταίει εκείνος αν τον πρόδωσε η L'Oreal:

:lol:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.082
Nα προσθέσω πως ανάμεσα σε δυό συσκευές ΠΑΝΤΑ η μια είναι καλύτερη από την άλλη, κι άμα ξέρεις τι ακούς και τι θες από τον ήχο, ό,τι μουσική κι αν ακούσεις η μια συσκευή θα είναι καλύτερη από την άλλη.

Με αυτό σαν δεδομένο, θεωρώ περίεργο πως κάποιος σε 5 μουσικά tracks προτίμησε τα 3 με το ένα μηχάνημα και τα άλλα 2 με το άλλο.

Είχα 5 Β στο δεύτερο μέρος της δοκιμασίας....

Reaction score
297
costas EAR said:
Nα προσθέσω πως ανάμεσα σε δυό συσκευές ΠΑΝΤΑ η μια είναι καλύτερη από την άλλη
Αν το δέχεσαι αυτό, τότε δέχεσαι ότι μπορεί να αποτυπωθεί και αριθμητικά - και συνεπώς ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένα έγκυρο ποσοτικό σύστημα βαθμολογίας. Είναι έτσι? :)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.082
RDoherty said:
costas EAR said:
Δε συμφωνώ με τον αγαπητό RD στο ότι το 50% ήταν εύκολο ως αποτέλεσμα στο ΑΒΧ, κάθε άλλο.
Εξαιρετικά εύκολο, αν έχεις ένα νόμισμα στην τσέπη.
Έλα, πάρε το νόμισμά σου από την τσέπη και ρίξε 4 16άδες, να δούμε αν είναι εύκολο το 50%!

Η στατιστική λέει πως κάνω λάθος, ο νόμος του μέρφυ λέει άλλα πράγματα! :lol: :lol: :lol:

Στο ερώτημά σου: ΝΑΙ, αρκεί να .... ξέρεις. 8)

Λέγε ότι θες πάντως για το μαλλί του ΚΚ, εγώ ζηλεύω! Άτιμε πατέρα, να χέσ@ τα γονίδιά σου...

Reaction score
297
costas EAR said:
νόμισμά σου από την τσέπη και ρίξε 4 16άδες, να δούμε αν είναι εύκολο το 50%!
Και όμως έτσι είναι. Και όσο αθροίζονται οι απόπειρες, τόσο πλησιάζουμε νομοτελειακότερα το 50%.

costas EAR said:
Στο ερώτημά σου: ΝΑΙ, αρκεί να .... ξέρεις. 8)
Άρα το επόμενο ερώτημα είναι : ποιός ξέρει? :D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.082
Όσο αθροίζονται οι απόπειρες ναι. Σιγά το άθροισμα στη μια 16άδα (δυό 8άδες) όμως! Στις 600.000 τυχαίες 16άδες, ναι, 50% θα βγει.

Έλα, prove me wrong! Γράψε 4 16άδες εδώ και τώρα!

Στο δεύτερο ερώτημα: :lol: :lol: :lol:...
Και πολλά είπα..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
8)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.898
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan