Τελικά, υπάρχει hi-fi σήμερα;

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.267
Τα μεγάλα γνωστών εταιριών, generlec, atc, focal, pmc, tidal, avalon, proac κλπ.
ποια μεγάλα ρε?
πες μου ποια είναι αυτά τα full range που λες? συγκεκριμένα μοντέλα...
ποια?

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.194
Δεν ακούμε τα μεγάφωνα αλλά τα ηχεία, κοινώς, τα καλά μεγάφωνα δεν κάνουν το καλό ηχείο. Το έχεις γράψει και εσύ αυτό!
Ακριβώς το ανάποδο . Ηχείο χωρίς σοβαρά μεγάφωνα δεν πρόκειται να παίξει ποτέ σωστά.
Αυτό έχω γράψει ,αλλά έχεις επιλεκτική μνήμη.
Το ότι δεν ακούς μόνο τα μεγάφωνα ,αλλά όλο το ηχείο , ναι το έχω γράψει.
ΜΗΝ ΠΑΡΑΦΡΑΖΕΙΣ όμως αυτά που έχω γράψει .

daharis666

Moderator
Reaction score
80.267
ρόμπα πάλι

πάμε στο επόμενο..

πόσο % πρέπει να είναι η μέγιστη παραμόρφωση σε αυτά τα ρημάδια τα 30HZ στη σταθμη αναφοράς για να θεωρείται full range ?

Reaction score
4.122
Ακριβώς το ανάποδο . Ηχείο χωρίς σοβαρά μεγάφωνα δεν πρόκειται να παίξει ποτέ σωστά.
Αυτό έχω γράψει ,αλλά έχεις επιλεκτική μνήμη.
Το ότι δεν ακούς μόνο τα μεγάφωνα ,αλλά όλο το ηχείο , ναι το έχω γράψει.
ΜΗΝ ΠΑΡΑΦΡΑΖΕΙΣ όμως αυτά που έχω γράψει .
Δεν αντιλήφθηκες τι έγραψα. Μια χαρά θυμάμαι. Ένα καλό ηχείο έχει και καλά μεγάφωνα, εννοείται. Ο ισχυρισμός σου ότι τα μεγάφωνα των c oral είναι καλά δεν συνεπάγεται ότι βάζοντας τα σε κάποιο ηχείο, μαμάς ή diy θα παίξει καλά δεν ισχύει.

Reaction score
2.380
Na ξέρετε ότι στο You Tube σπανίως παίζει το ηχείο ή το μηχάνημα της παρουσίασης, τα περισσότερτα είναι fake recordings . Κάποιοι έμποροι πληρώνουν ορισμένα άθλια παπαγαλάκια για να κάνουν κακό στον ανταγωνιστή τους.

Σας συμβουλεύω να πάτε σε κάποιο κατάστημα να ακούσετε ζωντανά τα ηχεία της Genelec, αρχικά εκείνα τα δύο μικρά που πρότεινα, ή τα μεγαλύτερα 8351, 8361 .

daharis666

Moderator
Reaction score
80.267
Na ξέρετε ότι στο You Tube σπανίως παίζει το ηχείο ή το μηχάνημα της παρουσίασης, τα περισσότερτα είναι fake recordings . Κάποιοι έμποροι πληρώνουν ορισμένα άθλια παπαγαλάκια για να κάνουν κακό στον ανταγωνιστή τους.

Σας συμβουλεύω να πάτε σε κάποιο κατάστημα να ακούσετε ζωντανά τα ηχεία της Genelec, αρχικά εκείνα τα δύο μικρά που πρότεινα, ή τα μεγαλύτερα 8351, 8361 .
και τι θα καταργήσουμε το ίντερνετ?

μη το χαλάς....:laugh:

Reaction score
1.531
Και λίγα λες.

Το δικό του το φασόλι (όλα τα αντίστοιχα ηχεία της PMC) που πέρδεται κανονικά σε κάθε διαθέσιμη μέτρηση σε ολόκληρο τον πλανήτη, βγάζει μπάσο, ενώ τα Genelec που μετράνε άριστα σε κάθε διαθέσιμη μέτρηση σε ολόκληρο τον πλανήτη, δε βγάζουν.

Παραλογισμός στο μεγαλείο του.
Έχοντας ζήσει με pmc λατρεύω τον ήχο τους παρότι το μπάσο έχει μπόλικη παραμόρφωση στα σετ με μικρές μονάδες. Το κυρίως θέμα, τροφή για σκέψη (χεχε) ειναι τι γίνεται με το μπάσο όταν ανεβαίνουν οι εντάσεις. Ακολουθεί ανάλογα το υπόλοιπο φάσμα ή μένει πίσω?

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.751
Μιας και μιλάμε για PMC με γραμμή μεταφοράς, γνωρίζω προσωπικά μέλος του forum, το οποίο συνοδεύει τα PMC του (δαπέδου, με γραμμή μεταφοράς) με δύο (2) Presonus Temblor T10.

Σύμφωνα με το ίδιο μέλος "είδε το φως το αληθινό". Μια δυο φορές που πάτησε τον διακόπτη απενεργοποίησης των subwoofers - πειραματικά, τα ενεργοποίησε ξανά με ταχύτητα μικρότερη από το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από το άναμμα του πρασίνου φαναριού μέχρι να πατήσει κόρνα ο από πίσω σας.

Συνεχίστε.

Reaction score
2.781
Μιας και μιλάμε για PMC με γραμμή μεταφοράς, γνωρίζω προσωπικά μέλος του forum, το οποίο συνοδεύει τα PMC του (δαπέδου, με γραμμή μεταφοράς) με δύο (2) Presonus Temblor T10.

Σύμφωνα με το ίδιο μέλος "είδε το φως το αληθινό". Μια δυο φορές που πάτησε τον διακόπτη απενεργοποίησης των subwoofers - πειραματικά, τα ενεργοποίησε ξανά με ταχύτητα μικρότερη από το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από το άναμμα του πρασίνου φαναριού μέχρι να πατήσει κόρνα ο από πίσω σας.

Συνεχίστε.
Μα το θέμα δεν είναι αυτό! Το θέμα είναι ότι θέλουν να πείσουν ότι το -near field για το στούντιο του Κοντορεβυθουλη-Genelec όχι μόνο βγάζει μπασσο- με καποια υπερφυσική τεχνικη;-αλλα δεν χρειάζεται και subs!Είμαι περίεργος να μάθω αν η ίδια η Genelec συμφωνεί.
Η ίδια λογική του παραλόγου υπαγορεύει ότι subs χρειάζονται τα Magico του εκατομμυρίου.

Reaction score
1.418
Τα μεγάλα γνωστών εταιριών, generlec, atc, focal, pmc, tidal, avalon, proac κλπ.
Το φθηνοτερο με εξωφρενικα χαμηλη παραμορφωση στα πολυ χαμηλα ενω παραλληλα εχει αρκετα μεγαλες σταθμες εκει ειναι το mofi source point 888 στα 5χιλ.

Ηχειαρα...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.525
Αν ψάξω θα το βρω όμως δεν έχω Magico βασεως.
Για να μην παιδεύεσαι έχει πει τα ΜΕ Geithain RL 801 Κ που διακρίνονται από woofer 16 ιντσών με καρδιοειδή χάρη στον τρόπο κατασκευής στην καμπίνα τους πολική απόκριση στις χαμηλές κι επιπλέον δεν έχουν DSP με ηλεκτρονική ισοστάθμιση στην εγγενή τους απόκριση. Επιτυγχάνουν υψηλές στάθμες με χαμηλές παραμορφώσεις κατά τη διαχείριση ισχύος . Δεν είναι μόνο η στιβαρότητα.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.166
Members
38.297
Νεότερο μέλος
kostas-rj