Τελικά, υπάρχει hi-fi σήμερα;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.037
ρε μπαγασα...........
οταν ρωτησα καποτε τον αειμνηστο Σωκρατη(roister) στα εργαστηρια του, τι καλωδια χρησιμοποιει ειπε απλα βαλε Βιοκαλ και ξεμπερδεψες.
δεν νομιζω να μην ηξερε τι ελεγε....
Σιγά ρε τον Ροϊστερά, άστον αυτόν δε ξέρει, μόνον ο πάης ξέρει.

Reaction score
1.968
Ποια genelec εχεις?
είχα τα 8020 που φύγανε επειδή άρχισα να δουλεύω από το σπίτι και δε χωρούσανε στο γραφείο μαζί με 3 οθόνες υπολογιστή (θα τα ξαναπάρω όταν θα έχω χώρο)
και έχω τα 8350 σαν δικάναλο

Reaction score
330
ο Σωκρατης ηξερε και ηξερε πολυ καλα, αλλωστε μην ξεχναμε ποσα σπιτια ακομη εχουν τα τιμια και προσιτα ηχεια που κατασκευασε.
επισης και ο Παης ξερει αλλα οκ, εχει την αποψη και την φιλοσοφια του.
δεν ειναι δυνατον να συμφωνουμε ολοι Κωστα μου!
Μου κανει εντυπωση οτι σου αρεσαν σε σχετικα αδειο χωρο. Δεν ειναι μονο το echo αλλα και το βρωμισμα του ηχου απο τις ακατασχετες ανακλασεις.

ενταξει οταν λεμε σχετικα αδειο δεν ηταν χωρις καρεκλα.
ειχε τα απαραιτητα αλλα οχι γεματο χωρο διακοσμημενο απο γυναικα.

Reaction score
2.793
ο Σωκρατης ηξερε και ηξερε πολυ καλα, αλλωστε μην ξεχναμε ποσα σπιτια ακομη εχουν τα τιμια και προσιτα ηχεια που κατασκευασε.
επισης και ο Παης ξερει αλλα οκ, εχει την αποψη και την φιλοσοφια του.
δεν ειναι δυνατον να συμφωνουμε ολοι Κωστα μου!

ενταξει οταν λεμε σχετικα αδειο δεν ηταν χωρις καρεκλα.
ειχε τα απαραιτητα αλλα οχι γεματο χωρο διακοσμημενο απο γυναικα.
Γιάννη,φιλοσοφία είναι η ισοπέδωση κι εγώ δεν την έχω σπουδάσει σε αντίθεση με ζώντες και αειμνηστους.
Μεγάλη απογοήτευση Ε;
Γιατί δε παίρνεις σα τα ηχεία του πάη να έχεις και μπάσο;
Γιατί δεν έχει χώρο να τα βάλει.

Reaction score
209
Προσωπικά πάντως, παρόλο που έχω δύο subs SVS, αυτά δεν τα χρησιμοποιοώ κατα την ακρόαση μουσικής γιατί δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα. Μου φαίνεται κάπως ψεύτικο το άκουσμα. Τα ηχεία μου, δίνουν πολύ πιο πιστικό αποτέλεσμα, πιο αληθοφανές πιο στακάτο. Το χτύπημα των κρουστών πιο αληθοφανές, το κόντρα μπάσο, πιο σωστό, το χαμηλό του Πιάνου πολύ πιο κοντά με αυτό του σπιτιού μου. Ακόμη και σε ηλεκτρονική μουσική, ακούγεται πιο ευχάριστο.
Άρα, όλα είναι θέμα προσωπικού γούστου. Έτσι δεν νομίζω ότι πρέπει να ..."φιλονικούμε" (με την καλή έννοια).
Περί ορέξεως.... κολοκυθόπιτα λοιπόν.
To έχεις ξαναγράψει και δεν έχω λόγο να διαφωνήσω.Όμως, έτσι όπως το θέτεις...έχω έναν προβληματισμό.
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πως θα ακούγονταν το σύστημα σου αν είχες ενσωματώσει σωστά τα υπογούφερ ή είχες επιμεληθεί εξίσου σωστά το χώρο? Έχω την εντύπωση ότι κάτι δεν έχει γίνει σωστά, ή ίσως αν είχες κάνει διαφορετικές επιλογές σε κάποια πράγματα τα πραγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.
Προσοχή δεν λέω ότι οι επιλογές σου είναι λάθος ή πολύ περισσότερο ότι πρέπει να αλλάξεις χώρο για να είσαι by the book σε όλα. Καταλαβαίνω ότι αυτό δεν γίνεται σε πολλούς .
Απλώς έτσι όπως θα σε διαβάσει ο άλλος θα βγάλει μάλλον λάθος συμπερασμα σχετικά με την χρησιμότητα των υπογούφερ.
Μπορεί να κάνω και λάθος στην κατανόηση του κειμένου σου βεβαια.
Κατά τα άλλα να χαίρεσαι τα νέα σου ηχεία,το να έχεις ευχαρίστηση από μια αγορά είναι θετικό πάντα.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.995
Η μόνη εξαίρεση για μένα προσωπικά, θα ήταν με ένα ιμερσιβ σεταπ από φουλ me geithein 901 ή 801, και τα δύο με 16" γουφερ.
Σε τέτοιο σετάπ όμως, θα έπαιζε το γουεϊβτέτχοιο του Τρινόβ?

Reaction score
1.431
γιαατί? για να ψάξεις να τα ακούσεις στο γιουτουμπ? :roflmao:
Εισαι καλος εσυ... Βουλωμενο γραμμα διαβαζεις
είχα τα 8020 που φύγανε επειδή άρχισα να δουλεύω από το σπίτι και δε χωρούσανε στο γραφείο μαζί με 3 οθόνες υπολογιστή (θα τα ξαναπάρω όταν θα έχω χώρο)
και έχω τα 8350 σαν δικάναλο
Τα εχεις αρα και για επαγγελματικη χρηση.

Ειμαι σιγουρος οτι δε θα μου αρεσει ο ηχος τους. Οχι οτι εχει καμια σημασια αλλα...γι'αυτο ειπα μη μου μιλατε για τζενελεκ

Last edited:

Reaction score
2.793
Hi Fi σημερα ε?
χτες αυτοκαλεστηκα στο νεο σπιτι ενος φιλου, συνδειτοποιημενος , πρωην audiofile , καπου αραια και που διαβαζει εδω μεσα( δεν ξερω καν το προφιλ του) , και η απορια ηταν να ακουσω τα λιγα κομματια του.

ενας απλος δικαναλος marantz 2X45 , ME dac και κατι κακασχημα ηχεια vandersteen 1c.
ενα απλο πολυμπριζο supra , καλωδια ηχειων atlas , και ρευματος νομιζω kimper
ναι δεν θυμαμαι η δεν το εψαξα.
χωρος 3,5 μετρα αποσταση απο το τριγωνο , ενα τυπικο σχετικα αδειο σαλονι με τα ακρως υποχρεωτικα, μιας και μενει μονος του.
χαλαρες πολυ ηπιες ακροασεις καναμε μεσω ιντερνετ , ετσι για πλακα..........μιας και ακριβως απο κατω μια κοντα στα 30 κοπελια ηταν στραβωμενη και μας εβαλε χερι.

το συμπερασμα το δικο μου τωρα.
επαθα ενα σοκ απο το μεγεθος της ηχητικης σκηνης , το χαμηλο απο τα ηχεια και η αριστη στερεοφωνικη εικονα.
ολα αυτα με τον marantz του 500αρικου καινουργιος , αφου ο audio analog του αφησε χρονους.......
ενα ηχοσυστημα με τα ακρως απαραιτητα και λιγα, μας εδωσε την μεγιστη χαρα που δεν συναντας ευκολα σε αλλα σπιτια με δεκαπλασια κοστολογια και ενα σωρο μαντζουνια !!!!!

τωρα τα κακασχημα ηχεια......ο χωρος....τι σιχτηρια δεν καταλαβα.
εμενα παντως ετσι δεν επαιζε ο pearl lite Ken Insiwata....
Garbage in,garbage out.Υστερα,τι περιμένεις να κάνει ο χώρος;Να μη μυρίζουν τα σκουπίδια;

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.200
Garbage in,garbage out.Υστερα,τι περιμένεις να κάνει ο χώρος;Να μη μυρίζουν τα σκουπίδια;
Ο χώρος κάνει πάντα τα δικά του .
Ο, τι μα ότι και να βάλεις μέσα ο χώρος θα τα κάνει πτάνα όλα.
Οταν το καταλάβεις αυτό , ξανάπες μας για μηχανές και αηδίες.
Οσο για τα σκουπίδια , μάλλον είσαι μακριά νυχτωμένος.

Reaction score
2.793
Ο χώρος κάνει πάντα τα δικά του .
Ο, τι μα ότι και να βάλεις μέσα ο χώρος θα τα κάνει πτάνα όλα.
Οταν το καταλάβεις αυτό , ξανάπες μας για μηχανές και αηδίες.
Οσο για τα σκουπίδια , μάλλον είσαι μακριά νυχτωμένος.
Μάλλον δεν κατάλαβες τι έγραψα.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.292
βιοκάλ δεν θα έπαιρνα ποτέ...είναι τρε μπανάλ...δεν ακούγεται χάι εντ
θυμίζει μάρκα για γιαουρτάκια

Reaction score
11.346
Με subwoofer αλλαζει η αποψη μου για τα τζενελεκ. Εδω παιζει πολυ ωραια. Αλλα η μεσαια περιοχη ακουγεται πολυ λεπτη και στεγνη και δεν εχει καλο decay - ακουγεται λιγο πνιγμενη (στο μπασο εχει τελειο). Λειπει το σωμα στις μεσαιες και τα ειδωλα φαινονται μικρα και μου ακουγεται οτι οι μεσοχαμηλες ειναι λιγο πιο κατω και οι μεσουψηλες λιγο πιο πανω και δε μου αρεσει αυτο. Το μπασο εντυπωσιακα καθαρο ομως.

Χωρις το sub ακουγεται σα τρανζιστορακι.
Σοβαρά τα λες αυτά τώρα και τα πιστεύεις ή έτσι για να σπάσουμε πλάκα;
Πέτρο μου, πόσες άραγε φορές θα χρειαστεί να κατέβει μουσικό όργανο κάτω από τα 30hz κατά την ακρόαση μουσικής?
Προσωπικά πάντως, παρόλο που έχω δύο subs SVS, αυτά δεν τα χρησιμοποιοώ κατα την ακρόαση μουσικής γιατί δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα. Μου φαίνεται κάπως ψεύτικο το άκουσμα. Τα ηχεία μου, δίνουν πολύ πιο πιστικό αποτέλεσμα, πιο αληθοφανές πιο στακάτο. Το χτύπημα των κρουστών πιο αληθοφανές, το κόντρα μπάσο, πιο σωστό, το χαμηλό του Πιάνου πολύ πιο κοντά με αυτό του σπιτιού μου. Ακόμη και σε ηλεκτρονική μουσική, ακούγεται πιο ευχάριστο.
Αρκετά συχνά. Για τα δικά σου sub απορώ. Μάλλον κάτι δεν έχει ρυθμιστεί σωστά. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.170
Members
38.299
Νεότερο μέλος
icaris