Τελικά, υπάρχει hi-fi σήμερα;

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.027
Ωραία δέχομαι οτι έχετε δίκιο. Λογικό άλλωστε είναι οτι αφού η αποστολή ενός sub είναι το χαμηλό, να βοηθά ένα σύστημα σε αυτό το κομμάτι. Πως όμως γίνεται στον χώρο μου να μην ικανοποιούν αυτά, τουλάχιστον όσο τα κύρια ηχεία μου. Πολύ εύκολο για μένα θα ήταν να συμφωνήσω μαζί σας και να ακολουθήσω τις προτάσεις σας. Τόσο πια χάλια είναι ο χώρος μου που ξεγυμνώνει τελείως δύο subs με δωδεκαρια μεγάφωνα?
Ναι όταν ανεβάζω εντάσεις γκρεμίζουν τον χώρο, όμως κάνουν μόνο αυτό. Μπάσο δυνατό χωρίς όμως πιστότητα. Υπέροχο για εκρήξεις και τα συναφή, όχι όμως για σωστή αναπαράσταση των σχετικών μουσικών οργάνων. (Εννοείται σε σχέση με τα ηχεία μου). Δεν ξέρω αν έγινα αντιληπτός…

Reaction score
2.415
Ωραία δέχομαι οτι έχετε δίκιο. Λογικό άλλωστε είναι οτι αφού η αποστολή ενός sub είναι το χαμηλό, να βοηθά ένα σύστημα σε αυτό το κομμάτι. Πως όμως γίνεται στον χώρο μου να μην ικανοποιούν αυτά, τουλάχιστον όσο τα κύρια ηχεία μου. Πολύ εύκολο για μένα θα ήταν να συμφωνήσω μαζί σας και να ακολουθήσω τις προτάσεις σας. Τόσο πια χάλια είναι ο χώρος μου που ξεγυμνώνει τελείως δύο subs με δωδεκαρια μεγάφωνα?
Ναι όταν ανεβάζω εντάσεις γκρεμίζουν τον χώρο, όμως κάνουν μόνο αυτό. Μπάσο δυνατό χωρίς όμως πιστότητα. Υπέροχο για εκρήξεις και τα συναφή, όχι όμως για σωστή αναπαράσταση των σχετικών μουσικών οργάνων. Δεν ξέρω αν έγινα αντιληπτός…
Έγινες, τουλάχιστον σε εμένα , απόλυτα αντιληπτός.
Αν τα έχεις εηκαταστήσει σωστά, δεν τα ακούς τα subs, υπό την έννοια ότι δεν τα ξεχωρίζεις από τα κύρια ηχεία.
Δίνουν όμως να ξέρεις ηχητική ενέργεια χαμηλού στο χώρο , εφόσον όπως προανέφερα τα έχεις στήσει όλα σωστά, που σημαίνει να πληρώσεις ειδικό, γιατί λίγοι μπορούν να τα κάνουν όλα μόνοι τους.

Reaction score
2.805
Καλημέρα, επειδή κατά βάθος σου αρέσει κι εσένα το μαυροκόκκινο, κάνε το επόμενο βήμα και αγόρασε στη γειτόνισσα ένα γνήσιο μπεϊμπιντόλ της Βιοκάλ .

View attachment 356678
Πρέπει πρώτα να διαμορφωσω "σφαιρική" άποψη.

Last edited:

Reaction score
11.352
οχι λαθος, αμα ειχε τα διαφανες βιοκαλ θα ηταν χαιεντας.

"Στην Accordia προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία καλωδίων ηχείων που καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις. Από τα κλασικά πλακέ κόκκινα-μαύρα έως τα Hi-End Goliath με χαλκό ελεύθερο οξυγόνου, Oxygen Free Electronic, καθαρότητας 99,99%, 5ppm."

και εσυ παιρνεις neotech κλπ. Accordia greek OCC ποτε;
Αυτό ήθελα να γράψω τώρα. Τέρμα η ΒΙΟΚΑΛ. Τώρα λέγεται Accordia. Ξενομανία.

Reaction score
2.805
Π.Α.Η. είσαι ένα άτομο στο προφίλ....ή και άλλοι...κάτι σαν σύλλογος
πχ Πρωτοβουλία Αρνητών Ηλεκτρολογίας ? :laugh:
Έχεις δει μια Πρωτοβουλία στην οποία ανήκουν οι πάντες εκτός από 5-10; Ε,αυτή είναι!

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.804
Αυτό ήθελα να γράψω τώρα. Τέρμα η ΒΙΟΚΑΛ. Τώρα λέγεται Accordia. Ξενομανία.
Είναι πιο ...μουσικό αυτό το όνομα, όσο να πεις!
Βουρ στα μαυροκόκκινα Accordia λοιπόν... με 15 ευρά έτοιμοι και τα άλλα ...σουβλάκια (ή ηχεία)

Reaction score
1.439

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
31.008
Ναι όταν ανεβάζω εντάσεις γκρεμίζουν τον χώρο, όμως κάνουν μόνο αυτό. Μπάσο δυνατό χωρίς όμως πιστότητα. Υπέροχο για εκρήξεις και τα συναφή, όχι όμως για σωστή αναπαράσταση των σχετικών μουσικών οργάνων. (Εννοείται σε σχέση με τα ηχεία μου). Δεν ξέρω αν έγινα αντιληπτός…
Διόρθωσέ με αν θυμάμαι λάθος, είχες γράψει νομίζω ότι τα ηχεία τα έχεις να παίζουν full range. Αυτό και μόνο αρκεί για να είναι λάθος η σύζευξη. Παραπέρα, είναι σωστά το delay? Έχει γίνει σωστά η τοποθέτηση των σαμπζ?

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.332
Τόσο πια χάλια είναι ο χώρος μου που ξεγυμνώνει τελείως δύο subs με δωδεκαρια μεγάφωνα?
ολοι σχεδόν οι χώροι είναι χάλια....η σωστή τοποθέτηση είναι το ζητούμενο

δεν είναι μπάσο αυτό που ακούς Ιάκωβε....απλά σου έχουν κάτσει στο σημείο ακρόασης κάποιες ''έντονες'' συχνότητες που νομίζεις ότι είναι χαμηλές...στην ουσία είναι ιδιοσυντονισμοί του δωματίου που τους διεγείρουν τα ηχεία...χωρίς καθόλου έλεγχο κ ενέργεια...

το έχουμε δει άπειρες φορές να αναφέρεται αυτό από μέλη που λένε ακριβώς την ίδια ατάκα για τα ηχεία τους...ότι έχουν μπάσο....και μόλις μπει umik βλέπουμε τραμπάλα

η πιο απλή παραδοσιακή τακτική εύρεσης κατάλληλης θέσης για τα σαμπς είναι η εξής

ανεβάζεις το σαμπ στη θέση ακρόασης...στο ύψος του κεφαλιού.....βάλε να παίξει ένα καλό μπασάτο κομμάτι.....και πέφτεις στα 4 :biggrin: και κάνεις γύρες το δωμάτιο
εκεί που θα ακούσεις καθαρότερα το μπάσο.....εκεί πρέπει να τα βάλεις

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.804
Δυστυχώς τα subs δεν τα βάζεις απλά και τελειώνει η ιστορία.... Και μόνο με το σημείο που θα τα βάλεις στο χώρο να παίξεις θα δεις τεράστιες διαφορές. Από κει και πέρα έχεις να παίξεις με την ένταση τους, τη φάση, τη συχνότητα cross... για να δαμάσεις το θηρίο. Ενίοτε δεν αρκούν και θες κάποιο PEQ + delay... αν έχει τέτοια δυνατότητα το sub έχει καλώς, αν όχι αρχίζεις και αναζητάς συσκευές (π.χ. minidsp, dacs με τέτοιες δυνατότητες κ.λπ.) που θα σου δώσουν και αυτές τις ρυθμίσεις...
Θέλει λίγο ενασχόληση... πολλοί θα πουν "φέρε επαγγελματία", εγώ δε θα το πω... αφού είναι το χόμπυ μας θα έλεγα να διαβάσεις και να παίξεις μέχρι να δεις φως... ο επαγγελματίας θα είναι η τελευταία λύση.

Reaction score
1.439
@Vakis2000 Εγω πιστευω οτι χρειαζεσαι πολυ υψηλης ποιοτητας sub και τα svs δεν ειναι. Ολα τα κυκλωματα απο το crossover , ενισχυτες κλπ πρεπει να μην προκαλουν θεματα. Οσο αυξανεις τον αριθμο των sub μειωνεις την απαιτησεις απο το καθενα σε ενταση αρα και σε καταπονηση/παραμορφωση. Βοηθαει στην εξισορροπηση του group delay και του bass overhang/decay στο χωρο ωστε το μπασο να ειναι στακατο γρηγορο λεπτομερες χωρις να χανει σε impact. Ωραιες ιδεες οι τριγωνικες διαταξεις που δοκιμασε ο @Bhutia . Δεν πιστευω οτι εχεις εξαντλησει το θεμα και θα καλουσα βοηθεια στη θεση σου για να ρυθμιστουν ολοι οι παραμετροι οσο το δυνατον λιγοτερο επεμβατικα, σεβομενοι τα ηχεια που ηδη εχεις, και λαμβανοντας υποψιν τον χωρο σου πριν τα απορριψεις, εφοσον τα εχεις και καθονται.

Reaction score
344

Με subwoofer αλλαζει η αποψη μου για τα τζενελεκ. Εδω παιζει πολυ ωραια. Αλλα η μεσαια περιοχη ακουγεται πολυ λεπτη και στεγνη και δεν εχει καλο decay - ακουγεται λιγο πνιγμενη (στο μπασο εχει τελειο). Λειπει το σωμα στις μεσαιες και τα ειδωλα φαινονται μικρα και μου ακουγεται οτι οι μεσοχαμηλες ειναι λιγο πιο κατω και οι μεσουψηλες λιγο πιο πανω και δε μου αρεσει αυτο. Το μπασο εντυπωσιακα καθαρο ομως.

Χωρις το sub ακουγεται σα τρανζιστορακι.
Μαλλον δεν εισαι ο μονος με αυτη την γνωμη.

Reaction score
2.805
Δυστυχώς τα subs δεν τα βάζεις απλά και τελειώνει η ιστορία.... Και μόνο με το σημείο που θα τα βάλεις στο χώρο να παίξεις θα δεις τεράστιες διαφορές. Από κει και πέρα έχεις να παίξεις με την ένταση τους, τη φάση, τη συχνότητα cross... για να δαμάσεις το θηρίο. Ενίοτε δεν αρκούν και θες κάποιο PEQ + delay... αν έχει τέτοια δυνατότητα το sub έχει καλώς, αν όχι αρχίζεις και αναζητάς συσκευές (π.χ. minidsp, dacs με τέτοιες δυνατότητες κ.λπ.) που θα σου δώσουν και αυτές τις ρυθμίσεις...
Θέλει λίγο ενασχόληση... πολλοί θα πουν "φέρε επαγγελματία", εγώ δε θα το πω... αφού είναι το χόμπυ μας θα έλεγα να διαβάσεις και να παίξεις μέχρι να δεις φως... ο επαγγελματίας θα είναι η τελευταία λύση.
Αυτό είναι χειρότερο κι από γυναίκα που έχει τα μητρικά της! Κατά τ' αλλα,τα καλωδιακια σας φταίνε.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.804
Αυτό είναι χειρότερο κι από γυναίκα που έχει τα μητρικά της! Κατά τ' αλλα,τα καλωδιακια σας φταίνε.
ότι πεις!

άλλαζε καλώδια εσύ!!

αγόρασε/δοκίμασε/πούλα σε μόνιμη λούπα!

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.804
Γιατί ανακατεύεστε με στουντιακά ηχεία δεν έχω καταλάβει... :p

Είστε μουσικοί, στουντιάδες, παραγωγοί, συνθέτες, μιξαδώροι, μαστεράδες;;;
Αυτά είναι εργαλεία... κάποια παίζουν υπέροχα και κάποια όχι (αλλά κάνουν αυτό που θέλει ο εκάστοτε στουντιάς...)

Τον στουντιά παραπάνω τον ενδιέφερε (μεταξύ άλλων) να καταλαβαίνει πόσο reverbation βάζει... τι σας κόφτει εσάς αυτό το ζήτημα και ταλαιπωρείστε;;;

Έχει το forum τμήμα με επαγγελματικό ήχο, όποιος ασχολείται μπορεί να γράψει εκεί...

Πάρτε ηχειάκια HiFi να γίνει η δουλειά σας.... παθητικά κατά προτίμηση...

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.027
Δίκιο έχετε όλοι σας, φταίει ο χώρος, φταίνε οι ρυθμίσεις, φταίνε τα αυτιά μου... Θέλω και ποιότητα...
Έχω μια εφαρμογή που έχει τις συχνότητες των χαμηλών ( από 20 έως 250 hz ) ανά 5. Το ένα μου αυτί "ακούει " μέχρι τα 70 hz από εκεί και κάτω ... τίποτα!

Φαντάζομαι δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα αυτό...Ακουστικό που να διορθώνει το πρόβλημα.....γιοκ

Reaction score
344
Γιατί ανακατεύεστε με στουντιακά ηχεία δεν έχω καταλάβει... :p

Είστε μουσικοί, στουντιάδες, παραγωγοί, συνθέτες, μιξαδώροι, μαστεράδες;;;
Αυτά είναι εργαλεία... κάποια παίζουν υπέροχα και κάποια όχι (αλλά κάνουν αυτό που θέλει ο εκάστοτε στουντιάς...)

Τον στουντιά παραπάνω τον ενδιέφερε (μεταξύ άλλων) να καταλαβαίνει πόσο reverbation βάζει... τι σας κόφτει εσάς αυτό το ζήτημα και ταλαιπωρείστε;;;

Έχει το forum τμήμα με επαγγελματικό ήχο, όποιος ασχολείται μπορεί να γράψει εκεί...

Πάρτε ηχειάκια HiFi να γίνει η δουλειά σας.... παθητικά κατά προτίμηση...
Βασικα τον ενδιεφερε να εχει μεσαιες . Ανακατευομαστε γιατι καθε δευτερη κουβεντα προκυπτει οτι χρειαζεται "στουντιακο setup" για να ακουσουμε μουσικουλα στο σαλονι μας. Δες τις αναρτησεις μεχρι εδω.
Κατα τα λοιπα αν και καθημενος ορθως εμιλησες:drinks:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.175
Members
38.301
Νεότερο μέλος
902 TV