Τεράστιο Πρόβλημα με Opticum 9600 HD TS Combo

Reaction score
0
Απάντηση: Τεράστιο Πρόβλημα με Opticum 9600 HD TS Combo

Μόλις παρέλαβα των Opticum HD TS 9600 αλλά νομίζω δυστυχώς φίλοι μου ότι θα έχω το ίδιο πρόβλημα με τον "Kokkoras123".

Στην πολυκατοικία που μένω βάλλαμε πρόσφατα καινούργιο πιάτο με 2 LNB και πολυδιακόπτη της EDISION (για Hotbird & ASTRA). Στο διαμερισμά μου συνδέω το καλώδιο των δορυφορικών καναλιών στη σωστή υποδοχή (LNB in) και το HDMI στη τηλεόραση. Ανοίγω την τηλεόραση και μετά τα 3 πρώτα βήματα που ακολουθούν για να ορίσεις γλώσσα κ.λ.π στο 4ο βήμα σε βγάζει στην επιλογή δορυφόρων και αναζήτηση καναλιών. Στην αυτόματη αναζήτηση για Hotbird (το ίδιο και για ASTRA) έχω σήμα απελπιστικά χαμηλό το οποίο ανεβοκατεβαίνει μεταξύ 0%-17% και να κλειδώνει μετά από λίγο στο 0% ενώ η ποιότητα μόνιμα στο 0%. Οι επιλογές στην καρτέλα για την αυτόματη αναζήτηση είναι 2 σταθερές, η "ισχύς LNB" που έχει τιμή "ενεργοποίηση" και η επιλογή "συχνότητα LNB" που έχει την τιμή "9750/10600, επίσης υπάρχουν και 2 μεταβλητές παράμετροι και έχουν να κάνουν με τον διακόπτη diseqc και τη θύρα diseqc στα οποία βάζω τιμή "κανένα" (αν και έχω δοκιμάσει διάφορους άλλους συνδυασμούς).

Δυστυχώς δεν πιάνω κανένα δορυφορικό κανάλι.

Σημειωτέον ότι εγώ μένω στο 3ο όροφο και έχω τσεκάρει ότι ο 8ος αλλά και ο 1ος παίρνουν σήμα οπότε το δορυφορικό σύστημα δεν έχει πρόβλημα. Επίσης πριν από μήνες που είχαμε ένα παλιό και ψιλοχαλασμένο δορυφορικό σύστημα με αυτό και σε συνδυασμό με ένα argus mini 2in1 έπιανα περι 300 κανάλια του hotbird άρα και τα καλώδια ή πρίζες του σπιτιού πρέπει να δουλεύουν καλά.

Επίσης έκανα και το ακόλουθο πείραμα. Συνέδεσα την επίγεια κεραία με το δέκτη και στην αυτόματη αναζήτηση μου βρήκε τα κανάλια της digea. Λέτε να έχουμε το ίδιο θέμα με την περίπτωση του "Kokkora123" με τυχόν αποκόληση του tuner;

Reaction score
0
Δέκτης Οκ, που είναι το πρόβλημα;

Να χαρώ ή να λυπηθώ :111:; Μόλις κατέβηκα από τον 8ο όροφο της πολυκατοικίας μου όπου τον συνέδεσα με το αντίστοιχο καλώδιο διαμερίσματος και είδα πολύ καλό σήμα τόσο σε Hotbird όσο και στον ASTRA. Άρα ο δέκτης Opticum HD TS 9600 λειτουργεί μια χαρά.

Επίσης έκανα και τον εξής έλεγχο. Πήρα μία τηλεόραση και πήγα στη ταράτσα όπου με ένα scart συνέδεσα τον δέκτη απευθείας στην έξοδο του πολυδιακόπτη και εκεί είχα σήμα που έφτανε το 95% :111: Άρα ο δέκτης συνεργάζεται άψογα και με τον δορυφορικό εξοπλισμό της ταράτσας.

Άρα για να τα βάλουμε κάτω μπορεί να συμβαίνει
1) Το καλώδιο που βγαίνει από τον πολυδιακόπτη EDISION (επίγεια & δορυφορικά) και μέχρι να φτάσει στο διαμέρισμά μου (5 όροφοι) να έχει κάποιο πρόβλημα,
2) Η πρίζα του δωματίου που παίρνω σήμα και βγαίνουν τα 2 καλώδια για τα επίγεια και τα δορυφορικά να έχει πρόβλημα,
3) Το δορυφορικό καλώδιο από την πρίζα μέχρι το δέκτη να έχει πρόβλημα.

Δεδομένου όμως ότι με το καλώδιο της κεραίας ήδη βλέπω τα επίγεια τόσο όταν το συνδέω απευθείας στην τηλεόραση όσο και όταν τον συνδέω στον δέκτη μάλλον το 1ο (και το χειρότερο σενάριο) δεν πρέπει να συμβαίνει. Μπορούμε να εστιάσουμε που μπορεί να υπάρχει η ζημιά;

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Τεράστιο Πρόβλημα με Opticum 9600 HD TS Combo

Ο πολυδιακόπτης παίρνει και τα επίγεια μαζί?
θα πρέπει να δεις το καλώδιο σου σε πρώτη φάση.
Σε πόσες πρίζες πηγαίνει από την στιγμή που μπαίνει στο διαμέρισμα?
Αν είναι 1 τότε υποπτεύομαι ότι είναι η πρίζα.
Εναλλακτικά όμως μπορεί να είναι το καλώδιο που συνδέει πρίζα -> δέκτη.
Δοκίμασε ένα άλλο. Δεν νομίζω να είναι το καλώδιο που κατεβαίνει γιατί παίζουν τα επίγεια, οπότε δεν έχει διακοπές.

Reaction score
0
Το πρόβλημα ήταν στο καλώδιο-βύσμα της κεραίας

Έχεις δίκιο Πάνο, πριν ξηλώσω την πρίζα έβαλα ένα μικρό καλώδιο που είχα (30cm) και ο δέκτης βρήκε αμέσως δορυφορικό σήμα, άρα το πρόβλημα περιορίζεται στο αρχικό καλώδιο. Επίσης για να μην ξηλώνω όλο το καλώδιο από τοίχο σε τοίχο έβγαλα τα μεταλλικά βυσματάκια του καλωδίου αυτά που είναι στο ακροφύσιο του καλωδίου της κεραίας και συνδέονται το ένα στο τοίχο και το άλλο στο δέκτη και όπως ήταν έτσι γυμνά τα έβαλα κατευθείαν στις υποδοχές και ο δέκτης είχε πάλι σήμα όχι σταθερό βέβαια λόγω του πρόχειρου της κατασκευής άλλα πάντως είχα. Άρα πρέπει το μεταλλικό βυσματάκι να μην είχε δέσει καλά μέσα στο καλώδιο. Σήμερα το απόγευμα θα κόψω λίγο από το καλώδιο και θα περάσω εκ νέου το βυσματάκι και νομίζω ότι δεν θα έχω πρόβλημα. Ευτυχώς πάντως που από όλα τα υποθετικά σενάρια το πρόβλημα ήταν στο λιγότερο επιζήμιο αλλά δυστυχώς ανακαλύφθηκε στο τελευταίο στάδιο. Τέλος καλά όλα καλά :107:.

Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τις υποδείξεις σας.

Βασίλης.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.185
Members
38.667
Νεότερο μέλος