Τεράστιο Πρόβλημα με Opticum 9600 HD TS Combo

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Τεράστιο Πρόβλημα με Opticum 9600 HD TS Combo

Το συγκεκριμένο δέκτη τον έχω και εγώ.
Εμένα δεν μου παρουσιάζει πρόβλημα με Diseqc 1.0 με τα τεσσερα LNB που έχω στο πιάτο μου, τα "γυρνάει" κανονικά.

Λοκάρει κανονικά τα κανάλια και μάλιστα πατώντας το STATUS παρουσιάζεται μια τεράστια ανάλυση για το τί συμβαίνει στο κανάλι και στον δέκτη.

Εαν έχεις πρόβλημα γιατι δεν επικοινωνείς με την αντιπροσωπεία :

AXSAT
ΟΔΟΣ:ΕΥΒΟΙΑΣ 8 ΓΑΛΑΤΣΙ
ΑΘΗΝΑ
Greece
111-47
+30 210-2928700
[email protected]
http://www.axsat.gr

Reaction score
0

έστειλα email σήμερα το πρωί...Περιμένω απάντηση...Το θέμα είναι πως τον αγόρασα από το εξωτερικό...Θα μου παρέχουν support οι της Axsat;

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

μια δοκιμή θα μας πείσει...:109:

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Ο δέκτης είναι αρκετά καινούργιος.

Βρίσκεται σε αναβαθμίσεις, χωρίς εμένα να μου παρουσιάζει προβλήματα λειτουργίας.
Η έκδοση που έχω φορτώσει ειναι της 25 Φεβρουαρίου, η 3.19 λογισμικό, 3.02 hardware, 4.03 loader.
Για την ακρίβεια αυτη με το cccam. Υπάρχει και μια πιο καινούργια αλλα δεν το περιέχει.
Υποστηρίζει όμως diseqc 1.0, 1.1, 1.2, USALS και δουλεύουν όλα.

Θα κάνω και ενα πιο ενδελεχές τεστ τις επόμενες ημέρες....:126:

Reaction score
0

Όταν επιλέξω τον δορυφόρο και το αντίστοιχο σημείο του διακόπτη, δεν έχω ποτέ πράσινο στις μπάρες....100 % έχω "τούβλο" και όχι δέκτη...

Reaction score
0

...Και η Axsat δεν απαντά...Θα δοκιμάσω αύριο...

Reaction score
0

Έχω νέα από το μέτωπο...ένωσα τον receiver σε σπίτι φίλου μου, ο οποίος έχει ένα πιάτο, με ένα lnb, με ένα καλώδιο...Το αποτέλεσμα: Πήγα στο μενού και τσέκαρα το σήμα του Hotbird: signal 22% και quality 50%(με το δέκτη που έχει ο φίλος μου signal 66% quality 77%)....Πάω και κοιτώ το signal και το quality σε κάθε transpoder ξεχωριστά...Παραδόξως σε όλους transpoders είχα signal 22% και quality 50%...Λέω Οκ, ας κάνω και ένα scan: βρίσκει 15 κανάλια από τον πρώτο transpoder και μετά δεν βρίσκει τίποτα άλλο...Το κουφό της υπόθεσης είναι πως καθώς έψαχνε στρους υπόλοιπους tp το signal και το quality ήταν στο 0% σταθερά...
Τι άλλο πρέπει να δω για να θεωρήσω πως το tuner του έχει πρόβλημα;

Επίσης να πω πως βρίσκομαι και σε επικοινωνία με την Axsat οι άνθρωποι της οποίας είναι πολύ ευγενικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν...

Reaction score
114

Πιθανον να το εχεις κοιταξει αλλα θα σου το επισημανω μηπως και ειναι αυτο.
Μεσα απο το μενου του δεκτη ,δες αν ο τυπος του lnb,να ειναι επιλεγμενος στο universal.

Reaction score
0

johnny, χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω πως δεν έχει επιλογή για Universal όσον αφορά το lnb. Το είχα ψάξει διότι στους άλλους δέκτες που είχα υπήρχε αυτή η επιλογή... Μόνο κάτι για auto και off νομίζω πως λέει(δεν είμαι και στο σπίτι για να το τσεκάρω)....Αν μπορεί ο Πάνος να το τσεκάρει ας μας πει...Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

εαν βάλεις τον δέκτη σε manual search satellite και πατήσεις το πράσινο κουμπί επεξεργασία, αφού επιλέξεις δορυφόρο, σου επιτρέπει να διαλέξεις συχνότητα LNB.
Απο εκεί επιλέγεις 9750/10600 ή 9750/10750 που είναι για universal lnb.
Εχει επίσης και επιλογές Unicable αλλά και αλλες συχνότητες...

Reaction score
0

A, εντάξει τώρα θημήθηκα...εγώ το αφήνω στο default, που νομίζω πως είναι το 9750/10600...Άρα είμαι Οκ σε αυτή τη ρύθμιση

Reaction score
114

Δεν εχω τον δεκτη και δεν μπορω να βοηθησω πολυ παρα μονο θεωρητικα.
Αν μπορεις να βγαλεις μια φωτο απο αυτο το μενου για να δουμε και τις αλλες επιλογες η' να σου πει ο Πανος τι πρεπει να βαλεις.
Πρεπει να υπαρχει και επιλογη lnb power 13/18 v η' κατι αλλο που να δημιουργει προβλημα.
Κανε και factory reset και μην περασεις ετοιμη λιστα καναλιων.
Προσπαθησε να σκαναρεις εσυ αν βρεις σημα......

Reaction score
0

LNB Power έχει και το έχω στο ON από ότι θυμάμαι...έχει και auto και το έχω δοκιμάσει κι εκεί...

Reaction score
114

Αν εχεις εξαντλησει ολες τις πιθανοτητες,τοτε νομιζω οτι ειναι η ωρα να τον γυρισεις πισω απο εκει που τον πηρες.
Μηχανηματα ειναι και συμβαινει και αυτο καποιες φορες.....

Reaction score
0

Το έχω στείλει ήδη...Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια...Θα σας ενημερώσω για το τι θα γίνει...

Reaction score
0

Καλημέρα, μετά από επικοινωνία που είχα χτες με το service της εταιρείας(από την οποία είχα αγοράσει το δέκτη), μου είπαν πως το πρόβλημα ήταν το εξής: το satellite tuner είχε μετακινηθεί λίγο από τη θέση του πάνω στη motherboard! Είναι δυνατόν να συνέβη αυτό το πράγμα;

Reaction score
1

οτι και να σου ειπαν αρκει να λυσεις το προβλημα σου
ολα ειναι πιθανα σε μια βλαβη

Reaction score
0

Έχεις δίκιο φίλε teomad, αλλά νομίζω πως τέτοιου είδους πρόβλημα μπορεί να δημιουργήθηκε μόνο στο εργοστάσιο...Τόσο εύκολα μπορεί να φύγει από τη θέση του ένα tuner; Το θεωρησαν φυσιολογικό το πρόβλημα...Και η απορία μου είναι: δεν ελέγχονται οι δέκτες πριν διοχετευθούν στην αγορά;

Reaction score
1

ειναι πολλα που μπορουν να συμβουν σε ολους τους δεκτες και οχι μονο στον συγκεκριμενο
το θεμα ειναι η ανταποκριση απο το καταστημα να σου επισκευασει η να σου αντικαταστισει τον δεκτη

ακομα και η μεταφορα ενος δεκτη απο το εξωτερικο ενας να τον κοπανησει για παραδειγμα στην διαδρομη εσυ και εγω αλλο τοσο και το καταστημα δεν θα το μαθουμε ποτε

Reaction score
0

Thanks για την απάντηση teomad. Εγώ παραδέχομαι το κατάστημα για την άμεση εξυπηρέτηση και το ευχαριστώ...Άλλα, πιστεύεις οτι μπορεί να φύγει ένα tuner από τη θέση του με ένα χτύπημα; Θα μπορούσαν να πουν πως το "κοπάνησα" εγώ και πάπαλα η εγγύηση...Συμφωνείς;

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.161
Members
38.663
Νεότερο μέλος
kyrios_nikos