Τεστ καλωδιων ρεύματος και UPS - Τι είδαμε

Reaction score
14
Νίκος Τσαρουχάς said:
Μέχρι εδώ είσαι ένας ισορροπημένος άνθρωπος που απλά αρκείσαι στην μετριότητα. Φυσικά και δεν είναι ελάττωμα αυτό.
Αυθαιρετείς βάναυσα Νίκο.
Γνωρίζεις τίποτε για το επίπεδο ζωής μου που δεν το γνωρίζω εγώ;

Νικόλα μου, επειδή είμαι σίγουρος ότι έχεις παρεξηγήσει το νόημα όλων αυτών, θα προσπαθήσω να το κάνω πιο "λιανά" παρακάτω, αλλά θα σου συνιστούσα κιόλας (αν μου επιτρέπεις φυσικά), να αφήνεις ικανό χώρο σε όποιον το επιθυμεί, να εκφράζει την άποψή του ή ακόμη καλύτερα την εμπειρία του για τα δρώμενα, χωρίς να τον τοποθετείς στην κατηγορία ψυχασθενών. Πρώτον γιατί δεν είναι δυνατόν όποιος διαφωνεί μαζί μας να είναι ανισόρροπος, δεύτερον γιατί με την παραπάνω στάση δεν θα ασχολούνται μαζί μας και πολλοί και τρίτον γιατί η κατηγορία με τους ψυχασθενείς, πίστεψέ με, είναι πλήρης. Δεν χωράνε άλλοι βρε παιδί μου...
Εντελώς φιλικά μην με παρεξηγήσεις ε?
α) Μου δείχνεις τα ..αμπελοχώραφά μου ή ιδέα μου είναι; :roll:
β) Είναι αδιαμφισβήτητο πλέον γεγονός επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το shopping αποτελεί μορφή
ψυχοθεραπείας. Εκατομμύρια θεόμουρλοι ...δεν μπορεί να κάνουν λάθος! :p :lol:
γ) Σε κάποιο βαθμό διακρίνω δυσεπικοινωνία. Κάνω λάθος; Ή διαβάζεις επιφανειακά;

Η άποψη μου ...για τον κόσμο μου όντως είναι η μόνη ορθή. Οι υπόλοιποι είστε για δέσιμο. :p :p
Ευχαριστώ για τις υποδείξεις.
Διέκρινες πουθενά τις δικές μου;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Καλά μάνα 'μ μην το κάνεις θέμα, απλά άμα μιλάμε για καλώδια ή προβολείς, άφηνε τις ψυχοθεραπείες για αλλού, αυτό λέω.

Και βέβαια, μην ξεψαρώνεις νομίζοντας ότι επειδή τα αμπελοχώραφά σου έχουν ευρύ αντικείμενο, καλύπτουν και τα αμπελοχώραφα των άλλων. Άρα άσε να ξέρει και κανας άλλος καλύτερα για καλωδία ή τουλάχιστον άστον να λέει την γνώμη του, χωρίς να προσπαθείς να βρεις σε ποιό ψυχοσωματικό σύνδρομο οφείλεται αυτή η γνώμη (ή η αγορά ενός καλού καλωδίου). :wink: :lol:

Τέλος πάντων, ρε Νικόλα αυτά τα έγραψα γιατί (θα συμφωνήσεις μαζί μου άλλωστε), είναι πάντα καλύτερο να μιλάμε για το θέμα μας και όχι για τις προσωπικότητές μας. Κρίνοντας λοιπόν κάποιος, αυτόν που αγοράζει τα καλώδια ή τους ακριβούς προβολείς ή τα ακριβά ρολόγια τες πα, (και όχι το τεχνικό μέρος του θέματος φυσικά), ή αποδεικνύει την αμάθειά του, ή κάνει κρεμαστάρια ότι δεν μπορεί να αποκτήσει. Πάντως σε κάθε περίπτωση δεν κάνει ουσιαστικό και επί της ουσίας διάλογο για το θέμα.

Παράδειγμα:
- Μου αρέσουν περισσότερο οι DLP γιατί έχουν καλύτερο μαύρο.
- Ναι αλλά είσαι ψυχασθενής διότι με τα ίδια χρήματα θα αγόραζες δύο LCD.
........

Αφού καταλαβαινόμαστε βρε παιδάκι μου. :wink: :lol: :lol:

Reaction score
5
Τα πολλά λόγια είναι φτώχια, έγινε ένα test και αποδείχτηκε ότι οι διαφορές στα καλώδια στο συγκεκριμένο setup ήταν σχεδόν ανύπαρχτες και ανάξιες λόγου, δεν βλέπω λοιπόν τον λόγο γιατί πρέπει να το ψάχνουμε σώνει και καλά για να αποδείξουμε ότι σε έναν LCD προβολέα οι διάφορες θα ήταν περισσότερο από εμφανής!

Επιτρέψτε μου να έχω και τις αμφιβολίες μου και για την βελτίωση μου παρατηρήσατε με το Line conditioner, έχω την εντύπωση ότι αυτή η ελάχιστη βελτίωση στην κίνηση που παρατηρήσατε αν κάνετε ξανά το ίδιο τεστ ίσως αυτή η παρατήρηση να μην έχει επαναληψημότητα, και ο λόγος πιστεύω είναι η κακή ποιότητα του ρεύματος που επικρατούσε την συγκεκριμένη στιγμή, ένα φαινόμενο που έχω παρατηρήσει και εγώ αλλά πολύ σπάνιες φορές!

Reaction score
14
Είναι καιρός να γράψω και εγώ τις εντυπώσεις μου από αυτό το ...τέστ.

Μερικά πραγματάκια...έτσι για εισαγωγή.

1) Έχω όραση 10/10
2) Είμαι εξαιρετικά παρατηρητικός. Σε ενοχλητικό βαθμό. (Έτσι μου λένε)
3) Όταν χρειάζεται....και λεπτολόγος. (Σε πολύ ενοχλητικό βαθμό...ψείρας, από ότι με ...κατηγορούν)
4) Όταν "μελετώ" κάτι μου αρέσει να έχω ησυχία. Ηρεμία. Απομόνωση.
Αυτό μοιραία δεν υπήρξε στις προάλλες στην Ηχοέκφραση και μπορεί να επηρρέασε την ...ετυμηγορία μου.
Άσε το +31 στο air condiion από τον ...ανοιχτοχέρη...Καφάτο. :p :lol:
5) Οι φωτογραφίες του Spylab δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να μας αναδείξουν διαφορές.
Γιατί;
α) Αδυναμία σένσορα + επιβάρυνση εικόνας με τα "χαρακτηριστικά" του.
β) Διαφορετική έκθεση.
γ) Διαφορετικά "κάδρα" και καρέ.

Επειδή ήδη έχουν διηγηθεί τα παιδιά όλο το παρασκήνιο δεν αξίζει να κάνω και εγώ το ίδιο.
Θα πω κατευθείαν τις εντυπώσεις μου.

Αλλαγή κοινού καλωδίου με Ultralink
Αρχικά μου φάνηκε ότι εντόπισα κάποια διαφορά στο χρώμα. Δεν είπα βελτίωση.
Η εντύπωση που μου δημιουργήθηκε ήταν κάποια υπερκορεσμένα (κόκκινο) χρώματα με το Ultralink.
Όπως επίσης και μια ελαφρά "διαρροή" χρώματος έξω από το φυσιολογικό του περίγραμμα.
Στην επόμενη αλλαγή αυτή η εντύπωση δεν επιβεβαιώθηκε!
Στις επόμενες μάλιστα απανωτές αλλαγές ....εξατμίστηκε. :?
(Μάλλον ήθελα να δω την διαφορά)

Αρχίζω να ...συγκεντρώνομαι...γιατί μου έκανε εντύπωση το ότι μου φάνηκε πως είδα κάτι...και μετά
αυτό το κάτι...εξαφανίστηκε.

Αλλαγή κοινού καλωδίου (και Ultralink) με XLO

Τίποτα! :shock:
Μα τίποτα σας λέω... :o
-Τι διάλα (λέω από μέσα μου)...
Και όμως. Τ ί π ο τ α.
Ντιπ για ντιπ. Πως το λένε;

Αλλαγή κοινού καλωδίου (και Ultralink-XLO) με πλήρη συνδιασμό Exact Power + XLO

Χμμμ...
Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν. Έχουμε ρίξει και 4 χιλιάρικα στη πρίζα...δεν μπορεί...κάτι πρέπει να δούμε.
Κάποια στιγμή νόμισα ότι υπήρξε μια αίσθηση καλύτερης ροής της εικόνας.
Ούτε καλύτερα χρώματα ούτε τίποτα αλλο.
Μόνο μια ...αίσθηση καλύτερης ροής.
Σαν να ελαχιστοποιήθηκε κάποιο wow & flutter όπως είπε και ο Ρένος.

Με διαβάζετε...προβληματισμένο. Ε; :?
Όντως.
Γιατί σε καμμία περίπτωση δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι αυτή η καλύτερη ροή στην εικόνα όντως υπήρξε και ότι δεν επηρρεάστηκα από το 4άράκι χιλιάρικα που "έπαιζε" μεταξύ πρίζας και προβολέα. :wink:

Συμπέρασμα;
Αβασάνιστα ...ίσως μια ιδέα καλύτερης ροής.
Βασανισμένα; Μπά. Τρίχες. Μπαρμπούτσαλα.
Ανοιγόκλεισε 2-3 φορές τα βλέφαρά σου και θα σου περάσει. (Μου είπα)
Βάλε λίγο Septobore και θα "ισιώσουν" όλα. :p

Επίλογος

Με το συγκεκριμένο setup....πολύ κακό για το τίποτα.

Ειδικά μάλιστα αν σκεφτεί κανείς ότι η "φροντίδα του ρεύματος" του... μπορεί να του στοιχίσει την απόκτηση προβολέα.
Τι θέλω να πω;
Με 4.000 euro ή παίρνεις το Exact power + XLO ....και κάθεσε και τα ..κοιτάς... ή αγοράζεις έναν προβολέα σαφώς καλύτερο από αυτόν που τεστάραμε και βλέπεις...ταινίες!
Η ανάλυση του Καφάτου με καλύπτει απόλυτα.

Συμπέρασμα...τίποτα.
Ή τουλάχιστον τίποτα που να μην φτιάχνεται με λίγο προσεκτική ρύθμιση.

Reaction score
298
Δεν είναι λογικό να υποθέσουμε ότι το ρεύμα στην Ηχοέκφραση είναι πολύ "βρώμικο"? Μία περιοχή πήχτρα στην πολυκατοικία, και ένα κτήριο/όροφος/δωμάτιο πήχτρα στις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Και παρ' όλα αυτά, καμμία διαφορά. Οπότε τι μένει: το να έχεις σταθεροποιητή τάσης για λόγους προστασίας και μόνο, όχι ποιότητος. Σοβαρότατος λόγος, αλλά άσχετος με το αρχικό ζητούμενο.

Reaction score
14
Κάποια ναι.
Όμως η φωτοδεοντολογία απαιτεί και ίδια αξία έκθεσης καθώς και απόλυτα ελεγχόμενες "συνθήκες".
Αυτές κατά την γνώμη μου δεν τηρήθηκαν.

Πέρα από τα παραπάνω όμως....οι διαφορές που ψάχναμε...τελικά αποδείχτηκαν τόσο αμελητέες που
δεν υπάρχει περίπτωση να τις πιάσει ούτε το φακουδάκι της Canon, ούτε ο μικρός της αισθητήρας,
ούτε να τις αφήσουν ανεπηρέαστες οι αλγόρυθμοι jpeg συμπίεσης.

Reaction score
0
σωστα η ταινια του καπελου στις φιλοτιμες φωτογραφιες δεν φαινεται να εχει καμμια διαφορα σε σχεση με αυτο που ολοι ειδαμε

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.278
Φτάνοντας ως εδώ, νομίζω η δοκιμή που πραγματοποιήθηκε ήταν απόλυτα πετυχημένη.

Έδειξε (και απέδειξε) κάτι για το οποίο κανείς εκ των προτέρων δεν ήταν κατηγορηματικά βέβαιος.

Απέδειξε ότι το καλώδιο ρεύματος και το Exact Power δεν επηρεάζουν (βελτιώνουν) ΚΑΘΟΛΟΥ τον προβολέα της δοκιμής (και άρα πιθανότατα όλους τους προβολείς ίδιας κατηγορίας τιμής και ίδιας φιλοσοφίας τροφοδοτικού).

Αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας οι άνθρωποι που σπαταλήσανε χρόνο για να μας δώσουν αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο μάλιστα πιθανά να είναι και προτωποριακό.

Ελπίζω να επαναληφθούν παρόμοια "τεστ" και με άλλα μηχανήματα (προτείνω On-Line UPS), και σε μεγαλύτερη γκάμα βιντεοπροβολέων (και LCD ίδιου αλλά και μεγαλύτερου κοστολογίου πχ.>5000 ευρώ) ώστε να έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το θέμα αυτό.

Φυσικά και τεστ ψηφιακών καλωδίων μεταφοράς εικόνας (HDMI) θα ήταν ιδιαίτερα επίκαιρο.

Αναμένουμε λοιπόν την συνέχεια....

Reaction score
298
Και γιατί να αναλίσκεται χρόνος και κόπος για το συγκριτικά πιο ασήμαντο κομμάτι της αναπαραγωγής, δηλαδή τα καλώδια? Επειδή πουλάει καλώδια ο LUXMAN?

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
37.026
Νομιζω πως ειναι λιγο αδικο το σχολιο αυτο αγαπητε Doh :o

Reaction score
14
RDoherty said:
Και γιατί να αναλίσκεται χρόνος και κόπος για το συγκριτικά πιο ασήμαντο κομμάτι της αναπαραγωγής, δηλαδή τα καλώδια? Επειδή πουλάει καλώδια ο LUXMAN?
και αν υπήρχαν διαφορές???

Εσύ εχεις ακούσει να έχει γίνει τέτοιο παρόμοιο τέστ κάπου άλλου?

Τόσο ο κόπος όσο και ο χρόνος μας έπιασαν τόπο καθώς περάσαμε πολύ καλά.

Reaction score
298
Δεν αμφιβάλλω ότι περάσατε καλά. Τα (αναμενόμενα) συμπεράσματα της δοκιμής σχολιάζω. Η οποία έδειξε για ποιό λόγο δεν "έχει γίνει τέτοιο παρόμοιο τέστ κάπου άλλου" (sic).

Reaction score
14
argiris said:
σωστα η ταινια του καπελου στις φιλοτιμες φωτογραφιες δεν φαινεται να εχει καμμια διαφορα σε σχεση με αυτο που ολοι ειδαμε

Έχεις ανάλογες των καλωδίων γνώσεις....και στην φωτογραφία Αργύρη; :roll: :)

Reaction score
49
RDoherty said:

.........................................

Reaction score
0
τωρα μπορω να πιω με ασφαλεια τα χαπια μου και να παω για υπνο γιατι καποιοι αλλοι αλλα ειπανε την προηγουμενη τεταρτη οποτε τα παρεσθησιογονα μου θα με κανουν να αισθανθω μια χαρα. Αραγε αλλος βλεπει και αλλος δεν βλεπει η δεν θελει να δει ? Οποτε τι τεστ να κανουμε σε ups και hdmi ολα ιδια θα ναι
Oπως ολα τα αυτοκινητα εχουν 4 ροδες ετσι και ολα τα ups ιδια ειναι οπως και τα hdmi .Και παει λεγοντας
ελπιζω στον υπνο μου να δω ενα τεστ μεταξυ rotel και mark levinson και το ροτελακι μου με τα burr brown 1212 και τους πυκνωτες leema ahi να σκισει το μαρκακι........
μετα ξυπνησα.........

Reaction score
0
μιας και τα εγκεφαλικα κυταρα της μνημης μου ειναι αλιωμενα. Μπορει να μου θυμισει καποιος ποιο προιον δεν κανει τιποτα αλλα βγηκε στην αμερικη προιον της χρονιας συναγονιζομενο αλλα πολυ ακριβοτερα. Και ταυτοχρονα να μην μπορουμε η να μην θελουμε να δουμε διαφορες απλα να ειναι για τα μπαζα αλλα και να ειναι προιον της χρονιας αραγε ολα αυτα τα προιοντα που βγαινουν προιοντα της χρονιας ειναι τοσο φολα για μας. Ειτε ειναι αυτο προβολεας ειτε ενισχυτης ειτε καθετι

Reaction score
0
www.exactpower.com/reviews.html
ειναι πολλα τα βραβεια αρη αν τα αμφισβητεις μπες στον κοπο να περασεις το ποταμι και να τους αποδειξεις οτι ολοι εκει ειναι χαζοαμερικανακια και μεις οι ανοιχτοματοιδες ουγκ
αληθεια γιατι πανε καποιοι εκει και πιστοποιουνται λες να ναι και αυτο μουφα

Reaction score
0
απο φωτογραφιες δεν ξερω να φανταστειτε μου δειχνουν γελοιογραφια και μπερδευομαι Οπως καποιοι μπερδεψαν τα χρωματα απο τις φωτογραφιες με τα χρωματα που εδειξα με τα χερια μου στο καπελο
αυτο για οσους δεν ξερουν απο ουζο η ξεχνουν επιτηδες τη λευχεμια της κοκκινης τσοχας του καπελου
και οπως λενε και οι χαζοαμερικανοι δεν φταιει το παιχνιδι ο παικτης φταιει

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm