Την σήμερον ημέρα..........

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Την σήμερον ημέρα..........

Βλαση το βασικο ειναι το ηχείο που γουσταρεις και ο χωρος, τον οποιο πρωτα πρεπει να σιαξεις οπως τον εσιαξες εσυ π.χ....

Απο εκει αρχιζεις....

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.705

Βλαση το βασικο ειναι το ηχείο που γουσταρεις και ο χωρος, τον οποιο πρωτα πρεπει να σιαξεις οπως τον εσιαξες εσυ π.χ....

Απο εκει αρχιζεις....
τσιμπησες βρε μπαγασα?:tongue:

Σε ειδα μεσα και λεω.........ας πεσει η σποντα..........και επεσε.......και τσιμπησες!!!!!!!!!!:biggrin:

PIECE!!!!!!!!:geek:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Απάντηση: Την σήμερον ημέρα..........

Παρακαλώ μην πέσουμε στην παγίδα πάλι analog-digital και χαθεί η μπάλλα.
Το θέμα είναι η προσέγγιση και πως επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Κοιτα να δεις Βλαση, σε ενα φορουμ (τουλαχιστο σε οτι με αφορά) δε γραφουμε να τα λεμε μεταξυ μας, Δοξα τω Θεω, καλώς η κακως στησαμε οτι στησαμε, νομιζω πιο πολυ πρεπει να γραφουμε για τους μη και τοσο μυημένους....

Τεσπα, ας συνεχισει το θεμα... το ξερεις οτι εγω δεν προκειται να τσακωθω, αρκει να σεβεται ο ενας τον άλλον.... :wink:

Το θεμα εχει μια ψηφιακη προσεγγιση και δεν μου πέφτει λόγος....

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.705

O .....nothing else matter!!!!!!!!!!!!!τελειιιιιιιιιοοοοοοοοοοο ασμα.......:roflmao:

Κογια........στης 19 του Απριλη σι θελου στην Σαλλονικη.............can you pleaseeeeeeeee???????/

Reaction score
4.804
να κανω και εγω μια ερωτηση ?
στηνεις το συστημα οπως θελεις και παιζει καλα .
βαζεις πχ ενα προγραμμα ισοσταθμισης (βαλτε οποιο θελετε εσεις πχ dpa 1, rp 1 ,metric κλπ ...) και παιζει καλυτερα και σωστοτερα .
δοκιμαζεται μετα ενα αλλο καλωδιο στο μηχανημα ισοσταθμισης , ειτε ρευματος , ειτε συνδεσης ,
και "παιζει" ενα κλικ καλυτερα.
τι κανεις μετα ?
ετσι ρωταω και εγω για να μαθαινω σαν ασχετος που ειμαι ...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
ότι κοστίζει όσο ένα αυτοκίνητο, άρα πρέπει να παίξει καλύτερα...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Το θεμα εχει μια ψηφιακη προσεγγιση και δεν μου πέφτει λόγος....
Το θέμα έχει μια ορθολογιστική προσέγγιση .
Επιλέγεις συνειδητά την προσέγγιση που περιγράφεται με την γνωστή ατάκα "Α ρε κουστουμιά ο σακάτης!"
Και εξηγούμαι γιατί πιθανόν να μην γνωρίζουν όλοι το ανέκδοτο....
Υποθέτουμε οτι ο Χ ακροατής έχει προβληματικό ήχο στο σπίτι του .
Αυθαίρετα αποφασίζει οτι του φταίει το ρακ και χώνει 1600 € και παίρνει ενα καινούργιο πιό στιβαρό .Μετά αλλάζει τα καλώδια ηχείων με κάποια άλλα,μετά τα interconnect και τα βύσματα και καταλήγει σε ένα διαφορετικό ήχο,έστω καλύτερο .Τότε πέφτει στην ευκαιρία πάνω και χτυπάει ένα ενισχυτή στο 35% της ονομαστικής του αξίας .Αλλά τα καλώδια των ηχείων πλέον δεν "ματσάρουν". Νέος κύκλος αγοροπωλησιών. Νιρβάνα..............αγαλλίαση......μουσική.
η....δίνει κάποια χρήματα σε κάποιον που ξέρει τι του γίνεται και του λέει :
"Παιδάκι μου εδώ μέσα έχεις μια τρύπα στα 45Ηζ που κρύβεις αυτοκίνητο και η σερβάντα της θειάς σου απέναντι από το δεξί ηχείο κουδουνάει συνέχεια .Αν δεν αλλάξουν αυτά μπάσο δεν φτιάχνεις ."

Κάποτε δεν τα ξέραμε αυτά και αγοράζαμε καλώδια ,
την σήμερον ημέρα όμως.......

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Παντα τα ξερατε, απλα δεν ακουγατε....

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

να κανω και εγω μια ερωτηση ?
στηνεις το συστημα οπως θελεις και παιζει καλα .
βαζεις πχ ενα προγραμμα ισοσταθμισης (βαλτε οποιο θελετε εσεις πχ dpa 1, rp 1 ,metric κλπ ...) και παιζει καλυτερα και σωστοτερα .
δοκιμαζεται μετα ενα αλλο καλωδιο στο μηχανημα ισοσταθμισης , ειτε ρευματος , ειτε συνδεσης ,
και "παιζει" ενα κλικ καλυτερα.
τι κανεις μετα ?
ετσι ρωταω και εγω για να μαθαινω σαν ασχετος που ειμαι ...
Το θέμα δεν είναι αν υπάρχουν καλύτερα μηχανήματα .Σαφώς και υπάρχουν
Ένας Πιονέρος 2Χ80 σαφώς θα παίξει χειρότερα από ένα Κλασέ.......
Αλλά άμα είναι να δώσεις πχ 3000 € που τα δίνεις .Στο Lyngdorf η στα AudioQuest

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

... Υποθέτουμε οτι ο Χ ακροατής έχει προβληματικό ήχο στο σπίτι του .
Αυθαίρετα αποφασίζει οτι του φταίει το ρακ και χώνει 1600 € και παίρνει ενα καινούργιο πιό στιβαρό.
Μετά αλλάζει τα καλώδια ηχείων με κάποια άλλα, μετά τα interconnect και τα βύσματα και καταλήγει σε ένα διαφορετικό ήχο, έστω καλύτερο. Τότε πέφτει στην ευκαιρία πάνω και χτυπάει ένα ενισχυτή στο 35% της ονομαστικής του αξίας.
Αλλά τα καλώδια των ηχείων πλέον δεν "ματσάρουν". Νέος κύκλος αγοροπωλησιών. Νιρβάνα.............. αγαλλίαση...... μουσική.
η....δίνει κάποια χρήματα σε κάποιον που ξέρει τι του γίνεται και του λέει :
"Παιδάκι μου εδώ μέσα έχεις μια τρύπα στα 45Ηζ που κρύβεις αυτοκίνητο και η σερβάντα της θειάς σου απέναντι από το δεξί ηχείο κουδουνάει συνέχεια. Αν δεν αλλάξουν αυτά μπάσο δεν φτιάχνεις ."

την σήμερον ημέρα όμως.......
Ο ανωτερω αυθαίρετος.... αφου αρχισε λάθος... στο τελος θα καταλήξει με πολλα καλωδια, πολλά racks και πολλά μηχανηματα και οτι να κανει δεν θα ειναι eυχαριστημενος, γιατι απλα... και δεν ακουει, και βαριακουει...

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.909

"Παιδάκι μου εδώ μέσα έχεις μια τρύπα στα 45Ηζ που κρύβεις αυτοκίνητο και η σερβάντα της θειάς σου απέναντι από το δεξί ηχείο κουδουνάει συνέχεια .Αν δεν αλλάξουν αυτά μπάσο δεν φτιάχνεις ."

την σήμερον ημέρα όμως.......[/QUOTE]

Κρύβεις το αυτοκίνητο μέσα στην τρούπα, μετακομίζεις την σερβάντα της θειάς σουι πίσω απο τη θέση ακρόασης, την γεμίζεις και ρικοφόν , και φιάχνεις μια χαρά μπασοπαγίδα.

Την σήμερον ημέρα αυτά.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.705

Τελικα βρε παιδια μηπως οταν ας πουμε κατασταλαξουμε στις μηχανες που λεμε οτι γουσταρουμε να πηγαινουμε σε κατι ποιιο ουσιωδες και να αραζουμε ?

πχ.εχθες το βραδυ εγινε ενα ουσιαστικο παιχνιδι στο τσαρδι μου........ουσιαστικοτατο θα ελεγα!!!!!

Και να το κανω λιγο ποιο σαφες το θεμα.......ποτε μα ποτε δεν ειχα μετρησει για το πως παιζει το ενα με το αλλο ηχειο,δηλαδη ...ακουγονται τα ιδια?

Βαζοντας ροζ θορυβο με συγκεκριμενο track και τσεκαροντας το καθε ηχειο ξεχωριστα οι διαφορες μεταξυ τους(δυστυχως το δεξι δοκαρι δεν μου κανει το χατηρι να μην ανακατευεται οταν ακουω μουσικη)ηταν σημαντικες και σαφως αν προσεξεις τις καταλαβαινεις......οσα καλωδια η βυσματα η πολυμπριζα η καλωδια και να αλλαξω ενα-καποιο-συγκεκριμενο προβλημα (στην δικη μου περιπτωση η κολωνα )θα υπαρχει εκτος και αν καποιος εχει φτιαξει τον ιδανικο χωρο οπου μειωνοντε σημαντικα οι αναγκες για οποιδηποτε μαντζουνια.......

http://

Φερνουμε τα ηχεια στα ισια τους και παθαινω εγκεφαλικη φλομπα απο την διαφοροποιηση της εικονας του sweet spot αλλα και της ποιο συγκεκριμενης εστιασης στην μεσαια περιοχη..........ομοιογενεια στο μπασο και ανατριχιλα on the air σε βαθμο να γελας σαν μαλακας βλεποντας οτι --ΝΑΙ---πρεπει να γινονται πρωτα καποια ποιο ουσιαστικα πραγματα απο αυτα που εχουμε συνηθισει να κανουμε η να το πω ποιο ποιο χυμα...να μην κανουμε αυτα που για χρονια μας προσφερουν δια του λογου τους καποιοι ...........στον κυκλο μας!!!!!!

Ωραιο ειναι ενα φανταζι στρινγκακι....αμα ομως δεν το φορεσει ωραιος κωλος......θα ειναι απλα ενα ωραιο μαντζουνι......:tongue:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Την σήμερον ημέρα..........

Βαζοντας ροζ θορυβο με συγκεκριμενο track και τσεκαροντας το καθε ηχειο ξεχωριστα οι διαφορες μεταξυ τους(δυστυχως το δεξι δοκαρι δεν μου κανει το χατηρι να μην ανακατευεται οταν ακουω μουσικη)ηταν σημαντικες και σαφως αν προσεξεις τις καταλαβαινεις......οσα καλωδια η βυσματα η πολυμπριζα η καλωδια και να αλλαξω ενα-καποιο-συγκεκριμενο προβλημα (στην δικη μου περιπτωση η κολωνα )θα υπαρχει εκτος και αν καποιος εχει φτιαξει τον ιδανικο χωρο οπου μειωνοντε σημαντικα οι αναγκες για οποιδηποτε μαντζουνια.......
Φερνουμε τα ηχεια στα ισια τους και παθαινω εγκεφαλικη φλομπα απο την διαφοροποιηση της εικονας του sweet spot αλλα και της ποιο συγκεκριμενης εστιασης στην μεσα περιοχη..........ομοιογενεια στο μπασο και ανατριχιλα on the air σε βαθμο να γελας σαν μαλακας βλεποντας οτι --ΝΑΙ---πρεπει να γινονται πρωτα καποια ποιο ουσιαστικα πραγματα απο αυτα που εχουμε συνηθισει να κανουμε η να το πω ποιο ποιο χυμα...να μην κανουμε αυτα που για χρονια μας προσφερουν δια του λογου τους καποιοι ...........στον κυκλο μας!!!!!!
Γενικότερα τα ηχεία μετρούν διαφορετικά μεταξύ τους. Είναι γνωστό αυτό ενώ η b&W που δίνει και διάγραμμα απόκρισης το θεωρεί και δεδομένο.

Ασχέτως λοιπόν του χώρου τα ηχεία μετράν διαφορετικά. Και αν τα φτιάξεις μέσω ισοστάθμισης (ειδικά αν είναι ενεργά) παθαίνεις πλάκα. Τα έλεγε ο ίαρ αλλα...

Y

Yiannis_B

Guest

Βγάλε βρε αγοράκι μου την audiomagic κάτω από την metric, πως να σε πάρουμε στα σοβαρά? :roflmao:

Να είχες πικάπ, πα στα διάλα...:biggrin:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.705

Βγάλε βρε αγοράκι μου την audiomagic κάτω από την metric, πως να σε πάρουμε στα σοβαρά? :roflmao:

με πεθανες ρε κιαρατα νυχτιατικα..........εισαι μια εσυ παντως.......:biggrin:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.705
Απάντηση: Re: Απάντηση: Την σήμερον ημέρα..........

Γενικότερα τα ηχεία μετρούν διαφορετικά μεταξύ τους. Είναι γνωστό αυτό ενώ η b&W που δίνει και διάγραμμα απόκρισης το θεωρεί και δεδομένο.

Ασχέτως λοιπόν του χώρου τα ηχεία μετράν διαφορετικά. Και αν τα φτιάξεις μέσω ισοστάθμισης (ειδικά αν είναι ενεργά) παθαίνεις πλάκα. Τα έλεγε ο ίαρ αλλα...
Τασαξα παλλικαρι μου....επιτελους βεβαιως βεβαιως.......:party:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.705

Α ρε κρυφοχαιεντα............:lol:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.888
Members
38.255
Νεότερο μέλος
grMarios