Τι είδαμε, τι θα δούμε

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
100.417
The Counselor.

Τη είδα... όλη κι εγώ!:superman:

Αν αντέξετε τους βαρετούς διαλόγους (η αλήθεια είναι ότι πιέστηκα πολύ να μην πατήσω το STOP), πιστεύω θα σας αρέσει.

Ο Bardem καταπληκτικός. Και η Diaz, πολύ καλή και ιδανική για το ρόλο της.

Κι ο δικηγόρος μού άρεσε μετά τη μέση της ταινίας.

Ωραίες οι λεοπαρδάλεις.

Ωραία η σκηνή της Diaz που ''λέρωσε'' το παρμπρίζ, κι ας μην έπαιζε η ίδια!:cool:

Ωραία κινηματογράφηση.

Ωραία εναλλαγή χρωμάτων ανάλογα τη σκηνή.

Θα της βάλω 7-/10

Γιατί τόσο χαμηλή βαθμολογία με τα τόσα συν που γράφω παραπάνω;

Γιατί δεν πολυκατάλαβα την ταινία. Δεν μπορούσα να συνδέσω όλα τα γεγονότα που έβλεπα.

Ίσως γι αυτό έχει χαμηλή βαθμολογία στο imdb.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.460
συμφωνω με τους περισσοτερους για το Counselor..

Περιεργη ταινια, αναμικτα συναισθηματα, περιεργο τελος..

Περιμενα περισσοτερα!

abcd

Super Moderator
Reaction score
100.417
Και τι δε θα 'δινα για ένα like απ' τον Άλεξ! :D

melina

Cargo 200
Reaction score
42.746
Ποιος ο ρόλος των βασικών ενστίκτων επιβίωσης στη σύγχρονη κοινωνία; Πόσο ισχυρά είναι τα θεμελιώδη κίνητρα της συμπεριφοράς μας όπως ο φόβος και ο έρωτας όταν αντικρούουν αποδεκτές κοινωνικές νόρμες; Τι είναι προβλέψιμο και τι απρόβλεπτο στην ανθρώπινη συμπεριφορά; Τα αρσενικά σήμερα διατηρούν το ένστικτο του κυνηγού; Τα θυληκά έχουν ανάγκη προστασίας; Στον ίδιο τόπο και χρόνο, στην ίδια παρέα, πόσα διαφορετικά σύνολα αξιών και ιεράρχησης αυτών κυριαρχούν στη ζωή του κάθε ξεχωριστού ατόμου;

Ερωτήματα που μπορεί να διερευνήσει σε βάθος μόνο μια ελεύθερη ματιά, ένα εγώ που είναι ολοκληρωμένο και δεν νοιώθει την ανάγκη να αποδείξει τι είναι και τι μπορεί να κάνει. Οταν δε, συνομωτεί το σύμπαν, και συναντιούνται καταξιωμένοι καλλιτέχνες και ενώνουν τις δυνάμεις τους απελευθερωμένοι από τα δεσμά της επιτυχίας και της ματαιοδοξίας δεν μπορεί παρά να δημιουργηθεί το απόλυτο, το ένα και μοναδικό αριστούργημα. Κυρίες και κύριοι σας παρουσιάζουμε την ανεπανάληπτη, επικών διαστάσεων κινηματογραφική παραγωγή....

the-counselor-poster07.jpg

Υ.Γ. η ταινία είναι epic fail, νομίζω ότι έβαλαν στοίχημα αν ποτέ άλλοτε θα καταφέρουν κάποιοι άλλοι με τέτοιο μπάτζετ και τέτοιους συντελεστές παραγωγής να κάνουν χειρότερη ταινία από τη δικιά τους. Δικαιωματικά κατέχουν την πρώτη θέση και πιστεύω θα την κατέχουν για πάντα! Κουλούρι (0, μηδέν) και από μένα λοιπόν :p

melina

Cargo 200
Reaction score
42.746
Δηλαδή συμφωνείς μ' αυτά που έγραψα! :whistling: :tongue:
ποιος εγώ; με το 7 δεν συμφωνώ με τίποτα, ωραίος ο μπαρδέμ αλλά σε ποιο ρόλο; τι μας είπε; τι έκανε; η Diaz εντάξει 'φωνάρα' αλλά και αυτή τι μας είπε; ξεδίπλωσε κάποιο χαρακτήρα; Η αχώνευτη για μένα Πηνελόπη τι έπαιξε εκτός από την καβλωμένη στην αρχή; προφανώς και δεν φταίνε για αυτό οι ηθοποιοί αλλά το σενάριο και στο βαθμό που έχει επέμβει σε αυτό και ο σκηνοθέτης. Οτι έγραψα στην αρχή ήταν καλαμπούρι, είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν και κάποιοι που θα τη δουν με κάποια διαφορετική (καλλιτεχνική) ματιά την ταινία, και θα πετάνε τέτοια ωραία κειμενάκια περί βαθύτερων νοημάτων, παπαριές για μένα, δικαίωμα τους βέβαια. Η ταινία είναι ασυνάρτητη απλά, αν τώρα περιμένει ο σκηνοθέτης να κάτσει ο θεατής και να συναρμολογήσει αυτό το πράγμα τότε απευθύνεται μάλλον σε ένα πολύ ειδικό κοινό με υψηλότατο IQ και EQ και ας τα βρουν μεταξύ τους. Για μένα παραμένει η μεγαλύτερη μαλακία όλων των εποχών και ας μην έχω δει ότι έχει κυκλοφορήσει σε όλες τις εποχές.

abcd

Super Moderator
Reaction score
100.417
Η ταινία είναι ασυνάρτητη απλά, αν τώρα περιμένει ο σκηνοθέτης να κάτσει ο θεατής και να συναρμολογήσει αυτό το πράγμα...

Ακριβώς αυτό είναι το μεγάλο λάθος της ταινίας και γι αυτό η χαμηλή μου βαθμολογία! :)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.146
Δηλαδή συμφωνείς μ' αυτά που έγραψα! :whistling: :tongue:
Όχι, απλά θαύμασα το κουράγιο σου που την είδες. ;)
αν τώρα περιμένει ο σκηνοθέτης να κάτσει ο θεατής και να συναρμολογήσει αυτό το πράγμα τότε απευθύνεται μάλλον σε ένα πολύ ειδικό κοινό με υψηλότατο IQ και EQ και ας τα βρουν μεταξύ τους.
Σιγά μην κάτσει ένας ευφυής άνθρωπος να χάσει το χρόνο του με τα αποτυχημένα πειράματα του σκηνοθέτη. 8-)

Τις ταινίες τις θεωρώ ψυχαγωγία διάρκειας όσης και της ταινίας ακριβώς. Δεν θέλω να τη σκέφτομαι πριν και μετά, δεν θέλω να συζητάω με άλλους τα κρυφά μηνύματα, δεν μ' ενδιαφέρει τι σκ@τά είχε στο μυαλό του ο σκηνοθέτης ή ο σεναριογράφος, δεν θα γίνω beta tester στο ψάξιμο των ηθοποιών για κάτι διαφορετικό.

melina

Cargo 200
Reaction score
42.746
Οι ταινίες, όπως κάθε μορφής τέχνη, θα πρέπει την ώρα της 'κατανάλωσης' τους να σε ευχαριστήσουν, ποικιλοτρόπως τον καθένα. Ενίοτε θα σε προβληματίσουν για πολύ ή λίγο καιρό μετά την 'κατανάλωση'. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις δε, μπορεί να σημαδέψει σημαντικά τη ζωή σου. Όλα αυτά είναι καλά και ωραία.
Απλά εδώ μιλάμε για μια ταινία που ούτε με ευχαρίστησε με κάποιο τρόπο όσο την έβλεπα και το μόνο που κατάφερε μετά είναι να μου δώσει κίνητρο να την μπινελικώνω εδώ μέσα. Κάτι και είναι αυτό βέβαια.

Reaction score
402
Όχι, απλά θαύμασα το κουράγιο σου που την είδες. ;)

Σιγά μην κάτσει ένας ευφυής άνθρωπος να χάσει το χρόνο του με τα αποτυχημένα πειράματα του σκηνοθέτη. 8-)

Τις ταινίες τις θεωρώ ψυχαγωγία διάρκειας όσης και της ταινίας ακριβώς. Δεν θέλω να τη σκέφτομαι πριν και μετά, δεν θέλω να συζητάω με άλλους τα κρυφά μηνύματα, δεν μ' ενδιαφέρει τι σκ@τά είχε στο μυαλό του ο σκηνοθέτης ή ο σεναριογράφος, δεν θα γίνω beta tester στο ψάξιμο των ηθοποιών για κάτι διαφορετικό.
Με λίγα λόγια δεν σε ενδιαφέρει ο κινηματογράφος ως μορφή έκφρασης κ τέχνης αλλα ως ψυχαγωγία/θέαμα.

Η ταινία παρόλα αυτά αυτόαναλώνεται θελωντας να αναδείξει το ανούσιο, δυστυχώς απο ενα σκηνοθέτη που εχει υπογράψει το blade runner.

δεν χρειάζεται κατι να εχει νόημα κ λογική για να διεγειρει τις αισθήσεις, εκτός και αν τα αισθητήρια όργανα του θεατή εχουν διαβρωθει σε απόλυτο βαθμό απο την λογική. Τότε οτιδήποτε προς ελεύθερη μετάφραση ή μια διαφορετική αντίληψη, δημιουργεί σύγχυση στον θεατή, που εχει μάθει στην τάξη κ την αςφαλεια της στενής λογικής του.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.146
δεν χρειάζεται κατι να εχει νόημα κ λογική για να διεγειρει τις αισθήσεις, εκτός και αν τα αισθητήρια όργανα του θεατή εχουν διαβρωθει σε απόλυτο βαθμό απο την λογική. Τότε οτιδήποτε προς ελεύθερη μετάφραση ή μια διαφορετική αντίληψη, δημιουργεί σύγχυση στον θεατή, που εχει μάθει στην τάξη κ την αςφαλεια της στενής λογικής του.
Στη μουσική είμαι πιο ανεκτικός στην "τέχνη". Στον κινηματογράφο με νοιάζει η ακριβή και θεαματική παραγωγή. Και όχι, δεν θέλω λογική, θέλω έντονες υπερβολές που δεν ισχύουν στην πραγματικότητα, αλλά σε επίπεδο θεάματος. Κι αν δεν υπήρχαν οι αίθουσες V-MAX, τα Dolby και τα HD, δεν θα έβλεπα ταινίες.

Υ.Γ. Το Blade Runner τότε το είχα βρει μέτριο. Τώρα δεν θα το έβλεπα καν.

melina

Cargo 200
Reaction score
42.746
Mr. Morgan's Last Love (2013), 7-/10, τσουλάει όμορφα όλη η ταινία, μόνο προς το τέλος με χάλασε, πάντως δεν έμεινα με την αίσθηση ότι έχασα την ώρα μου. Μου αρέσει πολύ ο Michael Caine, και πιο πολύ μου αρέσει που αποδέχεται το πέρασμα του χρόνου πάνω του.

Reaction score
249
The counselor αδιαφορη οτι αξιζε ηταν η σκηνη με τον Brad στο τελος
The house at the end of times Βραζιλιανικη καπως ερασιτεχνικη αλλα πολυ πιο ενδιαφερουσα
Thor the dark world δεν ειναι κακη αλλα μου τη σπαει το ελατε να δειτε το τριτο μερος στυλ ταινιας
(Τις ταινιες τις ειδα μεχρι Κυριακη αλλα λογω ανωτερας βιας γραφω τωρα)

melina

Cargo 200
Reaction score
42.746
Camil Claudel (2013)
τώρα που έβαζα το λινκ από το imdb είδα ότι υπάρχει και άλλη ταινία με το ίδιο όνομα και θέμα του 1988 με διάρκεια 175 min. ίσως εκείνη να είναι ταινία γιατί αυτή η version δεν εμπίπτει στο πεδίο ορισμού των ταινιών ΙΜΗΟ.
10 στη Juliette και 0 στην ταινία. To 0 πάει κυρίως γιατί επαλήθευσα την υποψία που είχα όταν έβλεπα την ταινία..."Dumont uses mentally-disabled patients and their nurses as actors"...αισχρό κατά τη γνώμη μου!

Reaction score
402
Ο Mungiu μετα το αποκαθιλωτικο αριστούργημα του http://www.imdb.com/title/tt1032846/ (97 imdb) το οποίο ταξίδεψε προςωπικα και πρόβαλε σε όλη την χώρα του (Ρουμανία) με δικές του κινητές μονάδες προβολής (με τα λεφτά που κέρδισε απο τις καννες) και γνωστοποίησε το θεμα που διαπραγματεύεται η ταινία του, γυρίζει ενα απο τα καλυτερα φιλμ του 2012 http://www.imdb.com/title/tt2258281/ κυκλοφορεί απο την artificial eye σε bluray.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.340
Members
38.171
Νεότερο μέλος
GBOUGAS