Τι θα γινει με την εγκληματικοτητα?

Reaction score
593
Αλήθεια;
Ρίχνανε ξύλο και τότε οι ανήλικοι στους μεγάλους;

Πήγαιναν και στο σχολείο σου με μαχαίρι και δεν ήξερε τι να τους κάνει η διεύθυνση;
Σ αυτά τα δυο, θα σου απαντήσω με ενα γεγονός, μέσα ’80 μαθητής λυκείου στο συγκρότημα της Γκραβα (που πήγαινα κι εγώ), χτύπησε τον καθηγητή της θεολογίας με δυο τρεις μπάτσες στο διάλειμμα, διχως να πάρει καμία διάσταση το θέμα. Καλύφθηκες ;

ika

News
Reaction score
17.800
Από το 80-81 και μετά ξεκίνησε σταδιακά η ατιμωρισία. Μέχρι το 79 που τέλειωσα το δημόσιο λύκειο, δεν τολμούσες να κάνεις κάτι. Γινόντουσαν που και που κάτι ελληνορωμαϊκές αλλά έπεφτε η αποβολή και ερχόσουν στα ίσια σου.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
84.737
βλέπω ότι πολλά μέλη του αβουσαιτ αποφοίτησαν από ελληνοχριστιανικά ιδρύματα …
Οπότε κατανοώ το σοκ για τη σημερινή κοινωνία:biggrin:

Reaction score
593
Είμαστε η γενιά που ζούμε από τύχη, απλά τότε δεν υπήρχαν ναρκωτικά και όπλα στον σημερινό βαθμό.

daharis666

Moderator
Reaction score
84.737
Είμαστε η γενιά που ζούμε από τύχη, απλά τότε δεν υπήρχαν ναρκωτικά και όπλα στον σημερινό βαθμό.
Για την πόλη μου τουλάχιστον…ισχύει σχεδόν το αντίθετο…τα χρόνια που ήμουν σχολείο γινόταν χαμός με ηρωίνη…μέχρι που ήρθε ένας διοικητής κ τα καθάρισε όλα…έχασα φίλο από υπερβολική δόση στα 15-16… δεν μιλάω για μπαφους κ χαλαρά ναρκωτικά…αυτά πάντα θα υπάρχουν…απλά πλέον τα ναρκωτικά που έχει πάρει το αφτί μου να κυκλοφορούν είναι ναρκωτικά διασκέδασης και όχι να σε λιώνουν … και ειδικά τα κοριτσάκια τα τραβάνε πιο πολύ γιατί έχουν και πολύ πιο οικονομικούς τρόπους στο να τα αποκτήσουν :whistling: :biggrin:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.736
Στην ....παρελθοντολαγνεία σας απλώς να παρατηρήσω, ότι όλη αυτή η εκστρατεία κατά του bullying δεν γίνεται για να γυρίσουμε στο 1980 και 1990, αλλά διότι οι καταστάσεις του 80 και του 90 ήδη κρίνονται ως απαράδεκτες.

Από εκεί και πέρα, φυσικά δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Ίσως θα θυμάστε την ταινία Back to the Future, πώς περνούσε του λιναριού τα πάθη ο ντεμεκ πατέρας του Μακφλάι από τον Μπιφ και την παρέα του. Αυτά υποτίθεται το 1955.
Όταν όμως εμφανιζόταν ο Στρικλαντ (εάν θυμάμαι τον επιτηρητή του σχολείου) όλοι κάθονταν σούζα. Αυτό λοιπόν άλλαξε.
Δηλαδή όταν έπιαναν κάποιον την ώρα που έτρεχαν για να μην τους πιάσει το θύμα…δεν γυρνούσε η παρέα πίσω για να τον γλιτώσει κ τον ξυλοφόρτωναν για να τον αφήσει;
Με τη δύναμη της αγάπης τον άφηνε;
Δεν ξέρω, δεν έχω δει ποτέ μου να πλακώνουν στο ξύλο μεγάλο άνθρωπο. Εσύ καταλαβαίνω ότι όχι μόνο έχεις δει αλλά το θεωρείς και αναμενόμενη εξέλιξη.

daharis666

Moderator
Reaction score
84.737
Δεν ξέρω, δεν έχω δει ποτέ μου να πλακώνουν στο ξύλο μεγάλο άνθρωπο. Εσύ καταλαβαίνω ότι όχι μόνο έχεις δει αλλά το θεωρείς και αναμενόμενη εξέλιξη.
Το ότι συμπεραίνεις αυτό…δεν σημαίνει ότι το είπα κιόλας…;)

αυτό που εστίασα είναι αυτό που είπες μόλις πριν λίγο κ εσυ
Ο νέος πάντα θα έχει τη μαλακία στο αίμα του. Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι σήμερα δεν έχει όρια.
Όσο για τα όρια…είναι στα μέτρα που ορίζει η κάθε κοινωνική εποχή…
Τα μέτρα που θεωρείς ότι δεν έχουν σήμερα οι νέοι…η δικιά σου κ η δικιά μου γενιά τα δημιούργησαν …να μην το ξεχνάμε αυτό

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.736
Το ότι συμπεραίνεις αυτό…δεν σημαίνει ότι το είπα κιόλας…;)

Τελικά είδες ή δεν είδες να δέρνουν μεγάλο άνθρωπο;
Αυτό που λέω είναι ότι οι μλκιες ήταν μεταξύ των συνομηλίκων. Και φυσικά άλλο αδιανόητο θα ήταν οι γονείς των φταιχτων να βγούνε να πουν ότι τα παιδιά μας έχουν λοουερ

daharis666

Moderator
Reaction score
84.737
Τελικά είδες ή δεν είδες να δέρνουν μεγάλο άνθρωπο;
Σε αυτό τώρα πως κόλλησες; Όχι…αλλά έχω ακούσει ιστορίες κ από τα παλιά χρόνια τα ελληνορθόδοξα… τότε που όλοι κοιμόμασταν με ανοιχτά τα παράθυρα αλλά κ πιο πρόσφατες 80s…
Αυτό που λέω είναι ότι οι μλκιες ήταν μεταξύ των συνομηλίκων. Και φυσικά άλλο αδιανόητο θα ήταν οι γονείς των φταιχτων να βγούνε να πουν ότι τα παιδιά μας έχουν λοουερ
Οι γονείς αυτοί είναι συνομήλικοι σου κ μου…και έζησαν σε εποχές που υπηρχε σέβαση και σφαλιάρα…όμως
τι πήγε στραβά;

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.736
Ας ξεκινήσουμε εντοπίζοντας ότι πράγματι κάτι πηγαίνει στραβά. Γιατί μέχρι τώρα διαβάζω ότι πάντα περίπου έτσι ήταν.

Τώρα ότι ο σημερινός κόσμος φτιάχτηκε από τις προηγούμενες γενιές, δεν είναι και φοβερή διαπίστωση. Από ποιους θα φτιαχνόταν, από εξωγήινους;
Κρατώ βέβαια μια επιφύλαξη τι θα αποκαλύψει αύριο ο Τραμπ

ika

News
Reaction score
17.800
βλέπω ότι πολλά μέλη του αβουσαιτ αποφοίτησαν από ελληνοχριστιανικά ιδρύματα …
Οπότε κατανοώ το σοκ για τη σημερινή κοινωνία:biggrin:
Όταν έχει κάποιος δει και άλλες καταστάσεις, γιατί να μην σοκάρεται με τις σημερινές.
Μέχρι το 92 που άνοιξε ο Αντώνης τα σύνορα, η εγκληματικότητα πχ ήταν σημαντικά μικρότερη.

Ας ξεκινήσουμε εντοπίζοντας ότι πράγματι κάτι πηγαίνει στραβά. Γιατί μέχρι τώρα διαβάζω ότι πάντα περίπου έτσι ήταν.
...
Στην ΤΒ είπαν πως οι γονείς της 16χρονης δεν παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο και δικηγόρο της όρισε η πολιτεία.
Στην περίπτωση αυτή πάνε και άλλα στραβά, εκτός της 16χρονης.
Οι γονείς της δεν πάνε στο δικαστήριο, αλλά συνεντεύξεις στην ΤΒ δίνουν....

Last edited:

daharis666

Moderator
Reaction score
84.737
Μου θυμίζεις αυτό που λένε οι ψεκ…ότι κάποτε δεν πέθαιναν νέοι άνθρωποι όπως σήμερα…
Πάντα περίπου έτσι ήταν…απλά τότε δεν τα μαθαίναμε κ δεν είχαμε και σχολιαστές του πληκτρολογίου 24/7 να κουνάνε δαχτυλα
Ακουγότανε μια δυο μέρες στην γειτονιά κ μετά τέρμα στις δουλειές τους
Τώρα ότι ο σημερινός κόσμος φτιάχτηκε από τις προηγούμενες γενιές, δεν είναι και φοβερή διαπίστωση. Από ποιους θα φτιαχνόταν, από εξωγήινους;
Κρατώ βέβαια μια επιφύλαξη τι θα αποκαλύψει αύριο ο Τραμπ
Εννοείται…αλλά λέτε ότι οι παλιές γενιές ήταν σωστά παιδιά κ έγιναν και σωστοί άνθρωποι …γιατί έμαθαν σεβασμό με τους τρόπους που αναφέρετε…
Επομένως πως αυτοί οι σωστοί άνθρωπο δημιούργησαν αυτά τα παιδιά του σήμερα;

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.736
Εγώ δεν είπα ότι παλιά ήταν σωστοί και έβγαζαν σωστά παιδιά. Είπα ότι παλιά δεν υπήρχε περίπτωση να μην μπορούν να φέρουν βόλτα στο σχολείο έναν 14χρονο και όχι αυτό δεν οφείλεται στην έλλειψη ειδήσεων, ότι γινόταν αλλά δεν το μαθαίναμε. Υπάρχουν και οι εγκληματολογικες στατιστικές αν μη τι άλλο. Πχ βιασμούς από ανήλικους δεν θα δεις καθόλου πριν τα μέσα της δεκαετίας του 80. Τώρα φτασαμε να εχουμε ομαδικό βιασμό σε απευθείας αναμετάδοση.

daharis666

Moderator
Reaction score
84.737
θα θέλαμε πολύ να αναρτήσεις εγκληματικές στατιστικές ή όπου αντίστοιχα μπορεί να έχεις προσβαση
βιασμοί ομαδικοί ή μη από ανήλικους μσντραχαλαδες εννοείται ότι υπήρχαν…φυσικά όχι με βίντεο…
Υπάρχουν ρετρό ταινίες εποχής που το φορτώνουν στην κατάντια της τότε νεολαίας
Το θέμα ήταν ποιο θύμα τολμούσε να πάει στο τμήμα…ώστε να καταγραφεί

τώρα για το σχολείο κ τι μπορούσαν να φέρουν βόλτα τα παλαιότερα χρόνια…απλά όταν ο νέος δεν έπαιρνε απο διαπαιδαγώγηση…παρατούσε το σχολείο κ το γυρνούσε σε εργασία…κ άρα εξαφανιζόταν από την εκπαιδευτική στατιστική
Και επειδή έχω ήδη παρεξηγηθεί…εννοείται ότι πιστεύω ότι τα πράματα έχουν ξεφύγει σε πολλές περιπτώσεις στη σημερινή εποχή …αλλά κ τα αντίστοιχα που γινόταν κάποτε πάλι αντίστοιχο σοκ προκαλούσαν στην κοινωνια
Το μόνο σίγουρο είναι ότι καμία σφαλιάρα δεν βοήθησε τελικά στο να καλυτερεύσει η αυριανή κοινωνία….αρα γιατί την επικαλούμαστε ως μετρο συμμόρφωσης;

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.736
Εγώ είπα για τιμωρία, και τι εστί τιμωρία. Δεν είπα για σφαλιάρες και μπάτσους.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.861
Μέχρι να συμφωνήσουμε για το τι πήγε στραβά στην κοινωνία και για το ποια θα πρέπει να είναι η τιμωρία του παραβατικού εφήβου, προέχει η προστασία των μαθητών που δεν έχουν σχέση με όλα αυτά. Αν περιμένουμε τον μαχαιροβγάλτη να συνετιστεί μέσα σε σχολική τάξη, κάτι έχουμε κάνει λάθος.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.736
Μέχρι να συμφωνήσουμε για το τι πήγε στραβά στην κοινωνία και για το ποια θα πρέπει να είναι η τιμωρία του παραβατικού εφήβου, προέχει η προστασία των μαθητών που δεν έχουν σχέση με όλα αυτά. Αν περιμένουμε τον μαχαιροβγάλτη να συνετιστεί μέσα σε σχολική τάξη, κάτι έχουμε κάνει λάθος.
Τους θηρευτές τους βάζεις σε ιδιαίτερο κλουβί στον ζωολογικό κήπο.

Reaction score
3.477
Η τιμωρία αν παραβείς τους κανόνες είναι βασικό κομμάτι της εκπαίδευσης.
Εκπαίδευση χωρίς τιμωρία παράβασης σημαίνει επιβράβευση της παραβατικότητας.

Στο εκπαιδευτικό μας σύστημα τις τελευταίες δεκαετίες αυτό κάνουμε, επιβραβεύουμε την παραβατικότητα.
Οπότε λογικό να έχουμε φτάσει στο σημείο που έχουμε φτάσει σήμερα, με την πολύ μεγαλύτερη 'ποσότητα βίας' σε σχέση πχ με τη δεκαετία του 90 ή του 80.

daharis666

Moderator
Reaction score
84.737
εσύ που είσαι κ αμερικανοθρεμένος....τι θα καναν σε αντίστοιχο γυμνάσιο του Μπρόνξ? :biggrin:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.861
εσύ που είσαι κ αμερικανοθρεμένος....τι θα καναν σε αντίστοιχο γυμνάσιο του Μπρόνξ? :biggrin:
Τα "δύσκολα" σχολεία στις ΗΠΑ έχουν ανιχνευτές μετάλλων στην είσοδο και συνεχή αστυνομική επιτήρηση. Σε περιπτώσεις μαχαιρώματος θα γινόταν άμεση σύλληψη με βαριές κατηγορίες.

Τα τελευταία χρόνια όμως έχουμε κι εκεί ευαισθητούληδες που πιστεύουν στη μεταμέλεια του δράστη και στο ρίξιμο της ευθύνης στην πουτνα την κοινωνία... Ειδικά στις μεγάλες πόλεις που είναι πιο οργανωμένες οι συριζοκαταστάσεις.

Υ.Γ. Η αντιμετώπιση αυτών των περιστατικών έχει να κάνει με τη διατήρηση μίας ισορροπίας. Η εξάλειψη είναι απίθανη. Αυτό που προέχει είναι η μη αύξηση σε συνδυασμό με την προστασία των υπόλοιπων από τους παραβατικούς.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.962
Members
38.631
Νεότερο μέλος
Manosmathiou