Τι να κάνω γιά ΜΕΓΑΛΗ εικόνα?

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.501
Εμένα με πήρε τηλέφωνο έξαλλος ο Μανώλης, γιατί του μπαίνεις. Τι έχεις μαζί του Κώστα? :144:

satsok? ΄Ελα ντε?

Reaction score
15.543
Απάντηση: Τι να κάνω γιά ΜΕΓΑΛΗ εικόνα?

και τι δεν εχω......πολλα μαζεμενα για την γουνα του..!!!!!!!
....οταν χτυπησουμε καμια ρακι θα του τα πω να ησυχασω

:204::204::204::204:

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.879

...παιδιά ένα ωραίο...

όταν ήταν εδώ ο Βαγγέλης Λάμπρου και μου εξηγούσε διάφορα για τα καλώδια(hdmi-cat6 κλπ) πως θα τα περάσω,τι να προσέξω....

τον ρώτησα 'Βαγγέλη,να βάλω και component;;;....καλά μ@λ@κ@ς είσαι μου λέει'

....όχι 'Κεφάλας' του λέω...

Μπουαχαχαχαχά που θα έλεγε και ο Βογιατζάκης !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
152

:410:...επρεπε να βαλω την νεα βαση με τα BR πανω στο καλοριφερ ρε φουστη..:116:
βρε συ,αυτα τα εχει για πρωινο,γιαυτο τα εχει βαλει στο καλοριφερ....
σαν τον Γκουσγκουνη....:143::143:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
101.733

...παιδιά ένα ωραίο...

όταν ήταν εδώ ο Βαγγέλης Λάμπρου και μου εξηγούσε διάφορα για τα καλώδια(hdmi-cat6 κλπ) πως θα τα περάσω,τι να προσέξω....

τον ρώτησα 'Βαγγέλη,να βάλω και component;;;....καλά μ@λ@κ@ς είσαι μου λέει'

....όχι 'Κεφάλας' του λέω...

Μπουαχαχαχαχά που θα έλεγε και ο Βογιατζάκης !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:204::204:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.048
Απάντηση: Re: Τι να κάνω γιά ΜΕΓΑΛΗ εικόνα?

Πάντως η φωτογραφία δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα σε ότι αφορά το χρώμα της βάσης. Στην πραγματικότητα είναι γκρι, χωρίς να φαίνεται πουθενά αυτός ο τόνος γαλάζιου.

Θα την προτιμούσα βέβαια off-black (sic...), όπως είναι και οι βάσεις των ηχείων, αλλά δεν υπάρχει κανένα θέμα χρωματικής ανομοιογένειας.

ΥΓ. Γιατί ρε π@υστη μου κάθε φορά που πηγαίνω στο σπίτι του Ζιζικ, νοιώθω άσχημα από την καθαριότητα που επικτατεί? :141: Αχ, πόσο χάρηκα όταν χρειάστηκε να φυσήξει.... κάτι από μια γωνίτσα του τραπεζιού......:114:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.501
Re: Απάντηση: Re: Τι να κάνω γιά ΜΕΓΑΛΗ εικόνα?

ΥΓ. Γιατί ρε π@υστη μου κάθε φορά που πηγαίνω στο σπίτι του Ζιζικ, νοιώθω άσχημα από την καθαριότητα που επικτατεί? :141: Αχ, πόσο χάρηκα όταν χρειάστηκε να φυσήξει.... κάτι από μια γωνίτσα του τραπεζιού......:114:
Δεν χρειάζεται να αισθάνεσαι άσχημα μωρό μου.

Χρειάζεται μόνο να μη λερώσεις! :609::125:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.048

Για πες εδώ λοιπόν, τι έλεγε ο Μανώλης?

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.501
Έλεγε πόσο καλύτερη εικόνα έχω εγώ από εσένα. :142:

Μου έφερε ένα sub crossover Nakamichi αυτοκινήτων, το συνδέσαμε στο James, και κόψαμε τις συχνότητες από 70Hz και πάνω.
Μου ρύθμισε και τη φάση στο SVS, και ξαφνικά είχαμε πάρα πολύ καλό δέσιμο, και μεταξύ τους, και συνολικά στο χώρο.
Το James, που είναι κολλητά στον καναπέ, σχεδόν δεν καταλαβαίνεις που βρίσκεται. :145:

Όσον αφορά στην εικόνα, μετρήσαμε κέντρο και άκρα, και βρήκαμε πολύ μικρές διαφορές. Και περίπου 9fl. Με πάρα πολύ φως. :203:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.048

Έλεγε πόσο καλύτερη εικόνα έχω εγώ από εσένα. :142:
Άσε να το πει ο ίδιος. Μήπως γι' αυτό τον φέρνεις μέρα παρά μέρα? Τον δωροδοκείς βρε αθεόφοβε?

Το James, που είναι κολλητά στον καναπέ, σχεδόν δεν καταλαβαίνεις που βρίσκεται. :145:
Έχει γίνει αναίσθητος ο νι-κολής σου.......:135:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.501
Άσε να το πει ο ίδιος. Μήπως γι' αυτό τον φέρνεις μέρα παρά μέρα? Τον δωροδοκείς βρε αθεόφοβε?

Δεν τον φέρνω, μόνος του έρχεται. Με τέτοια εικόνα και ήχο, θέλω να έρχομαι κάθε μέρα, μου είπε. :116:

Έχει γίνει αναίσθητος ο νι-κολής σου.......:135:
Μέσα σε δέκα λεπτά? :139::140:

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.879

Όσον αφορά στην εικόνα, μετρήσαμε κέντρο και άκρα, και βρήκαμε πολύ μικρές διαφορές. Και περίπου 9fl. Με πάρα πολύ φως. :203:
...δεν με εκπλήσσει αυτό πλέον...

σύμφωνα με ένα link που έβαλε ο ιδρυτής(σε άλλο thread) και ο δικός μου '10.9'fl έχει μετά από χίλιες(1000:116:)ώρες...κι όμως φωτίζει όλο το δωμάτιο χαλαρά...

...παρόλο που τα standards είναι ~14fl(νομίζω)...

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.501
Μου εξήγησε εχθές ο Μανώλης (ο άλλος, ο Καστρουνής :114:), γιά το πως οι LED προβολείς προβάλλουν όλα τα χρώματα συγχρόνως, και δείχνουν πολύ πιό φωτεινοί από όσο μετράνε.

Αλλά ας τα πει ο ίδιος καλύτερα, γιατί αν περιμένετε από εμένα, σωθήκατε. :142:

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.879

Μου εξήγησε εχθές ο Μανώλης,γιά το πως οι LED προβολείς προβάλλουν όλα τα χρώματα συγχρόνως, και δείχνουν πολύ πιό φωτεινοί από όσο μετράνε.
...σοβαρά;;;

λες να μου έβαλε και μένα ledάκια ο ιδρυτής όταν μου τον πούλησε και να τον έχω για πάντα και έτσι φωτεινό;:135:

Υ.Γ όντως ενδιαφέρον...αν έχει χρόνο,καλό θα ήταν να μας πει περισσότερα...

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.879

Δεν τον φέρνω, μόνος του έρχεται. Με τέτοια εικόνα και ήχο, θέλω να έρχομαι κάθε μέρα, μου είπε. :116:
...γιατί δεν κάνει μια ειδική παρουσίαση στον 'ήχο';;;

δεν νομίζω να υπάρχουν αρκετά τέτοιας ποιότητας home cinema στην Ελλάδα...

ειδικά με Led-αναμορφικό-κοίλη οθόνη...

...ωραία πρόταση,έτσι;;;:107:

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.065

Μου εξήγησε εχθές ο Μανώλης (ο άλλος, ο Καστρουνής :114:), γιά το πως οι LED προβολείς προβάλλουν όλα τα χρώματα συγχρόνως, και δείχνουν πολύ πιό φωτεινοί από όσο μετράνε.

Αλλά ας τα πει ο ίδιος καλύτερα, γιατί αν περιμένετε από εμένα, σωθήκατε. :142:
Μιλάμε για μέτρηση χρώματος φασματικά και μη. Η μέτρηση αυτή είναι κατά Nist (με ημερομηνία 2009).
Η μέτρηση δε είναι η τυπική ένα pattern κάθε φορά (RGBYCM) είτε windows είτε full field.
Είναι μέτρηση 3X3 (RGB) με απουσία λευκού. Η διαδικασία της όλης μέτρησης απαιτεί πολύ χρόνο και ακρίβεια μια και το όργανο μέτρησης θα πρέπει να κινείται πάνω σε άξονες ώστε η γωνία και η απόσταση να παραμένει σταθερή.

Φυσικά το αποτέλεσμα φωτεινότητας είναι το άθροισμα του μέσου όρου μέτρησης της φωτεινότητας του κάθε χρώματος επί της επιφάνειας προβολής.
Σε αυτή την μέτρηση δεν παρεμβάλλεται ο παράγοντας οθόνη μια και η μέτρηση γίνεται με το όργανο να κοιτά τον φακό.
Οι LCD και Led προβολείς έχουν δείξει πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε μια τέτοια δοκιμασία.

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.065

...δεν με εκπλήσσει αυτό πλέον...

σύμφωνα με ένα link που έβαλε ο ιδρυτής(σε άλλο thread) και ο δικός μου '10.9'fl έχει μετά από χίλιες(1000:116:)ώρες...κι όμως φωτίζει όλο το δωμάτιο χαλαρά...

...παρόλο που τα standards είναι ~14fl(νομίζω)...
Μανολιό πως κάνατε την μέτρηση;

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.886
Members