Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.564
Μιας και λέμε για γκουρμεδιές δείτε τι μέλι πουλάνε στα σούπερ μάρκετ...
Μου αρέσει που λέει ότι το προϊόν διατηρείται σε μέρος ξηρό και δροσερό αντί να πει στα ...σκουπίδια. :D

IMG_0806.jpg

D

Deleted member 23222

Guest
Μου αρέσει που λέει ότι το προϊόν διατηρείται σε μέρος ξηρό και δροσερό αντί να πει στα ...σκουπίδια. :D

View attachment 111998
Το γράφουν τουλάχιστον, και αυτό είναι πραγματικά καλό!!
Μπορεί ο καταναλωτής να το επιλέξει για την τιμή του, αλλά ο παραγωγός που πουλά ακριβότερα, γιατί έχει καλύτερο προιόν, να ξέρει ότι δεν θα πρέπει να τα παρατήσει γιατί θα έχει το δικό του κοινό, και θα ανταγωνιστεί ισότιμους παίκτες...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.473
Από το χρώμα που βλέπω κάτι δεν πάει καλά με αυτό το μέλι....Εκτός και αν οι μέλισσες τρέφονταν με πίσσα...:D:roflmao:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.564
Το γράφουν τουλάχιστον, και αυτό είναι πραγματικά καλό!!
Μπορεί ο καταναλωτής να το επιλέξει για την τιμή του, αλλά ο παραγωγός που πουλά ακριβότερα, γιατί έχει καλύτερο προιόν, να ξέρει ότι δεν θα πρέπει να τα παρατήσει γιατί θα έχει το δικό του κοινό, και θα ανταγωνιστεί ισότιμους παίκτες...
Σίγουρα έτσι είναι. Και θα βρεθούν και αρκετοί που θα τους αρέσει κιόλας.
Μερικές φορές σκέφτομαι, ειδικά για προϊόντα που δεν είναι πρώτης-πρώτης ανάγκης, πόσο μπορεί να θυσιαστεί η ποιότητα λόγω χαμηλής τιμής. Γιατί να φάω κάτι που μόνο στο όνομα έχει σχέση με το αυθεντικό;

melina

Cargo 200
Reaction score
45.590
Η ανάγκη δεν είναι μόνο για χαμηλή τιμή αλλά και για μεγάλες ποσότητες.
Συνήθως η επίτευξη του δεύτερου είναι που φερνει το πρώτο.

D

Deleted member 23222

Guest
Μα βρωμάει ο τόπος στο καλό μέλι. Είναι τόσο φθηνότερο; :confused:
Είναι και θέμα νοοτροπίας καταναλωτή.
Ο άλλος που μελώνει...μελομακάρονο, σου λέει σιγά μη πάρω μέλι από τον γέροντα Παίσιο,που το δίνει καραβίσιο:D
[DOUBLEPOST=1544035208][/DOUBLEPOST]Μη γελάς zizik, γιατί άχτι το έχω να βρω κάτι από ένα μοναστήρι ή μια μονή, που να θέλεις να το αγοράσεις, έτσι για να τους ενισχύσεις, και να έχει μια..."λογική-Θεάρεστη" τιμή...

Τέλος πάντων...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

View attachment 111998

εχει την μανταλα πανω και το σωνει,,,,:thumbsup::thumbsup:
το χρωμα φερνει λιγο σε κουμαρομελο.....
Οσο αφορα το μελι....πολυ απατη.......
θειου μου στην λακωνια ερχονται συχνα πυκνα να του αγορασουν το λιγο που εχει για να το πουλησουν σαν δικο τους
Τοπ επιλογη ( για μενα ρεικι κουμαρομελο και μελιτωμα).......
ειμαι του στακιν........του θειου μου ....δεν μου κανει κλικ στο στομα....
οπως και καμποσα που εχω δοκιμασει απο ολη την ελλαδα........

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.800
Μη γελάς zizik, γιατί άχτι το έχω να βρω κάτι από ένα μοναστήρι ή μια μονή, που να θέλεις να το αγοράσεις, έτσι για να τους ενισχύσεις, και να έχει μια..."λογική-Θεάρεστη" τιμή...
Πήραμε το καλοκαίρι απο μονή και ήταν σούπερ. Το μέλι, όχι η τιμή. :D

Σταματάμε πρόπερσι στο Πήλιο σε "κατάστημα" στην άκρη του δρόμου, δοκιμάζουμε και είναι και οι δύο γεύσεις θεϊκές, και η τσιγκούνα η Ντολμαδίτσα παίρνει μόνο 2 απ' το καθένα ενώ είναι τζάμπα.
Ακόμα τη βρίζω γιατί αν κι εγώ τρώω σπάνια μέλι ενώ μ' αυτό τρελλάθηκα, αυτή το χλαπακιάζει. Βάζει μέχρι και στον καφέ. :D:D

Last edited:

melina

Cargo 200
Reaction score
45.590
Πάντως στο συγκεκριμένο μέλι τι είναι αυτό που σας χαλάει; Το οτι αναφέρει Βουλγαρία και Βιετνάμ; Τι σας κάνει να πιστεύετε οτι εκεί οι μελισσες δεν κάνουν καλό μελι ανθέων; ή μήπως πιστεύετε οτι ο Έλληνας μελισσοκόμος δεν μετέρχεται πρακτικών ακατάλληλων για τη συλλογή του μελιού;

melina

Cargo 200
Reaction score
45.590
Θέμε γκρηκ χάνυ κυρά μου, τι ζόρι τραβάς; Χωρίς αυτό που βάζουν μέσα, δε θυμάμαι πωστολέν.
Αυτό το πωστολεν που είναι για να καθαρίζουν τις κυψέλες και να παίρνουν όλο το μέλι νομίζω οτι έχουμε τη μεγαλύτερη κατανάλωση εδώ :laugh:

Παίρνουνε μέλι μόνο από γνωστούς μας μελισσοκόμους είτε από Ηλεία είτε από Κεφαλονιά.
Τα κορίτσια μου, μικρά μεγάλα, το τρώνε καθημερινά. Εγώ όχι και τόσο.
Προτιμάμε το σπάνιο μέλι βανίλιας. Οταν βγαίνει τέτοιο μέλι παίρνουμε 15-20 κιλά. 10 ευρώ το κιλό.

D

Deleted member 23222

Guest
Εγώ εδώ για λόγους καθαρά μεταφορικούς, παίρνω το μέλι Αττική από Ελλάδα.

Κάποια στιγμή, βρήκα εδώ τυχαία μέλι Βραζιλίας με Αμερικάνικη πιστοποίηση.
Άνοστο...
Παίζει ρόλο και η φύση.
Εδώ που είναι ζούγκλα, η φύση δεν έχει καν ...μυρωδιές, δεν βλέπεις λουλούδι, το μέλι είναι φυσικά μπάχαλο και βρωμάει κιόλας...μια φορά πήρα και το χάρισα αμέσως...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.564
Πάντως στο συγκεκριμένο μέλι τι είναι αυτό που σας χαλάει; Το οτι αναφέρει Βουλγαρία και Βιετνάμ; Τι σας κάνει να πιστεύετε οτι εκεί οι μελισσες δεν κάνουν καλό μελι ανθέων; ή μήπως πιστεύετε οτι ο Έλληνας μελισσοκόμος δεν μετέρχεται πρακτικών ακατάλληλων για τη συλλογή του μελιού;

Σκέφτομαι όλη τη διαδικασία μεταφοράς, αποθήκευσης, ανάμιξης και σε συνδυασμό με την τελική τιμή και την εμφάνιση προτιμώ να φάω ένα ...υποβρύχιο μαστίχα. :D

Προτιμώ το μέλι από κωνοφόρα και γενικά τα πιο ιδιαίτερα στη γεύση. Το θυμαρίσιο ή των ανθέων δεν με τρελαίνει. Όποτε δεν βρω εκεί που ξέρω, παραγγέλνω από το Καρπενήσι που τους ξέρω και τους εμπιστεύομαι.

Μελισσοκομία Καρανίκα

D

Deleted member 23222

Guest
Πάντως δεν βλέπω να ανησυχούμε και πολύ για τον θάνατο των μελισσών από τα φυτοφάρμακα.
Αν βρούμε όμως κανένα σκυλί σκοτωμένο, ξεσηκώνονται τα πλήθη.

View attachment 112006 View attachment 112007
Γιατί τα μπλέκεις όμως;
Ο σκύλος έχει συναισθηματική αξία, οι μέλισσες είναι ζωικό κεφάλαιο...
Οδυνηρή κάθε απώλεια για διαφορετικούς λόγους.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.108
Members
38.531
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON