Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.575
Άμα σε τρώει η γκρίνια αυτά τραβάς...γύρισα σπίτι και υπάρχει βλάβη στο δίκτυο του νερού, νερό γιοκ για σήμερα ίσως και αύριο.
Θα μαγείρευα μπάμιες, κάποιος με έχει κάνει βουντού.
Δεν θα σου περάσει όμως...θα πάω να πάρω εμφιαλωμένο νερό να ξορκισω το κακο!! :p
Μελινάκι, ορίστε μόλις το έβγαλα από το ψυγείο, μπορείς να καταλάβεις ότι δεν είναι μπετό, ούτε νερό θα χρειαστεί.
20191220_133914.jpg

Last edited:

D

Deleted member 23222

Guest
Θα το μεταφέρω στην πεθερά μερυντόταααααα
Πήγαινε στη κουζίνα να της πεις εμφατικά, να δένει σωστά τα φηγητά, γιατί τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν χαρίζεται , ούτε είναι δεδομένο, αλλά καταχτιέται!!!

Μετά απομακρύνσου σβέλτα. :p

Reaction score
2.803
Άμα σε τρώει η γκρίνια αυτά τραβάς...γύρισα σπίτι και υπάρχει βλάβη στο δίκτυο του νερού, νερό γιοκ για σήμερα ίσως και αύριο.
Θα μαγείρευα μπάμιες, κάποιος με έχει κάνει βουντού.
Δεν θα σου περάσει όμως...θα πάω να πάρω εμφιαλωμένο νερό να ξορκισω το κακο!! :p
Μελινάκι, ορίστε μόλις το έβγαλα από το ψυγείο, μπορείς να καταλάβεις ότι δεν είναι μπετό, ούτε νερό θα χρειαστεί.
View attachment 147954

Πιάσε κόκκινο:

Τραχανάς.jpg

Θα φάω 3 πιάτα, τον έκανα αρκετά αραιό.8-)

D

Deleted member 23222

Guest
Γιατί;;
Γιατί έχει, μεταξύ πολλών άλλων, ένα προνόμιο.

Όταν τηρείς τους (ελάχιστους) χρόνους μαγειρέματος, το νερό που βάζεις με το μάτι, είναι χονδρικά κι αυτό που θα προκύψει στο τέλος.
Μικρή εξαίρεση αποτελούν τρόφιμα που "πίνουν" νερό όταν μαγειρευτούν, όπως όσπρια (μόνο όμως αυτά που θέλουν μούλιασμα), ρύζια για σούπες κλπ...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.575
Τραχανάς στη χύτρα Μαίρηκόρη ?
Φάνη τι αναφυλαξία έβγαλε ο τραχανάς που έφτιαξες?
Όλα αυτά τα μαύρα τι είναι?

D

Deleted member 23222

Guest
Ο δικός σου που θέλει μισή ώρα κατσαρόλα, ναι.
Ο δικός μου που θέλει πέντε λεπτά στη κατσαρόλα, όχι.

ΥΓ. Αν μιλάμε για σούπες φυσικά.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.575
Η χύτρα είναι αναγκαίο κακό, δεν μαγειρεύει νόστιμα, ελάχιστα τη χρησιμοποιώ και όχι βέβαια στο τραχανά.
30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά το βραζω, δεν θέλει πολύ φωτιά γιατί εξατμίζεται πολύ γρήγορα το νερό και πιάνει στο πάτο το φαγητό, έτσι και πιάσει πέταξε το πουλάκι γιατί αλλάζει γεύση ο τραχανάκος.
Πιάνει εννοώ κολλάει και καίγεται.

Reaction score
2.803
Φάνη τι αναφυλαξία έβγαλε ο τραχανάς που έφτιαξες?
Όλα αυτά τα μαύρα τι είναι?
Γιατί έχει, μεταξύ πολλών άλλων, ένα προνόμιο.

Όταν τηρείς τους (ελάχιστους) χρόνους μαγειρέματος, το νερό που βάζεις με το μάτι, είναι χονδρικά κι αυτό που θα προκύψει στο τέλος.
Μικρή εξαίρεση αποτελούν τρόφιμα που "πίνουν" νερό όταν μαγειρευτούν, όπως όσπρια (μόνο όμως αυτά που θέλουν μούλιασμα), ρύζια για σούπες κλπ...

Ο τραχανάς κι αν ρουφάει νερό!

Χύτρα ταχύτητας δεν είχα ποτέ, δεν ξέρω αν πάρω κάποια γιατί έχω συνηθίσει στο παραδοσιακό μαγείρεμα στην κατσαρόλα.

Χρήστο, ρίγανη είναι που την πρόσθεσα 1 λεπτό πριν κλείσω την εστία γιατί νωρίτερα αν τη βάλεις πικρίζει, επίσης πρόσθεσα τοματοχυμό, 1 βιολογικό κύβο κνορ λαχανικών και ελαιόλαδο τέσσερα λεπτά πριν κλείσω τη φωτιά, ο τραχανάς ήταν ξινός "Βλάχα Οικογένεια Μπεκιάρη".

D

Deleted member 23222

Guest
Η χύτρα είναι αναγκαίο κακό, δεν μαγειρεύει νόστιμα, ελάχιστα τη χρησιμοποιώ και όχι βέβαια στο τραχανά.
30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά το βραζω, δεν θέλει πολύ φωτιά γιατί εξατμίζεται πολύ γρήγορα το νερό και πιάνει στο πάτο το φαγητό, έτσι και πιάσει πέταξε το πουλάκι γιατί αλλάζει γεύση ο τραχανάκος.
Πιάνει εννοώ κολλάει και καίγεται.
Όσο για το "αναγκαίο κακό" διαφωνώ, διότι για τις δικές μου μαγειρικές ικανότητες,μαγειρεύει από καλύτερα, μέχρι ισάξια.
Αλλά, επειδή δεν είμαι γευσιγνώστης, ούτε μάγειρας με...πολλά αστέρια, δεν θέλω να επιμείνω ως γενικό κανόνα για λόγους σεβασμού σε όσους είναι επαγγελματίες.

Όσο για τον τραχανά, ποτέ σε κρύο νερό, αν βράσεις σε βραστήρα το νερό, στη χύτρα δεν συσσωματώνει... ;)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.575
Φανη Μακριά από τους κύβους, όλων των ειδών.
Όσο για τη ρίγανη, γούστα είναι αυτά!!
Όσο για το "αναγκαίο κακό" διαφωνώ, διότι για τις δικές μου μαγειρικές ικανότητες,μαγειρεύει από καλύτερα, μέχρι ισάξια.
Αλλά, επειδή δεν είμαι γευσιγνώστης, ούτε μάγειρας με...πολλά αστέρια, δεν θέλω να επιμείνω ως γενικό κανόνα για λόγους σεβασμού σε όσους είναι επαγγελματίες.

Όσο για τον τραχανά, ποτέ σε κρύο νερό, αν βράσεις σε βραστήρα το νερό, στη χύτρα δεν συσσωματώνει... ;)
Μα εννοείται ποτέ σε κρύο νερό, εγώ μίλησα για υψηλή φωτιά

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.427
Members
38.453
Νεότερο μέλος
Xatzisjim