Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Reaction score
5.360
- θέλω να φτιάξω τσιγαριαστό κοτόπουλο , βρίσκω διάφορες συνταγές . . . δυνατή φωτιά στην αρχή , σβήσιμο με κρασί , κλείσιμο κατσαρόλας και περίπου μία ώρα χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι κλπ , όμως . . .

. . . θέλω να το φτιάξω αργά , σαν την παραδοσιακή συνταγή της γίδας πχ , δηλαδή το δεύτερο στάδιο να κρατήσει 3+ ώρες , , , παίζει κάτι τέτοιο ;

- επίσης να το κόψω στα 4 ή 8 , οπότε να σπάσω τα κόκαλα για extra γεύση ;

- ευχαριστώ
Τόσο πολύ ένα κοτοπουλόπουλο;
Πολύ δεν είναι 3 ώρες;

Reaction score
5.360
Κάνε δοκιμή Σποκ.... Ένα κοτόπουλο είναι στο κάτω κάτω.... Αποκλείεται να μην τρώγεται..... Κόψτε το κοτοπουλάκι σε κομμάτια..... Στο δίωρο όμως δοκίμασε το μπορεί να μην θέλει άλλο....

D

Deleted member 23222

Guest
- θέλω να φτιάξω τσιγαριαστό κοτόπουλο , βρίσκω διάφορες συνταγές . . . δυνατή φωτιά στην αρχή , σβήσιμο με κρασί , κλείσιμο κατσαρόλας και περίπου μία ώρα χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι κλπ , όμως . . .

. . . θέλω να το φτιάξω αργά , σαν την παραδοσιακή συνταγή της γίδας πχ , δηλαδή το δεύτερο στάδιο να κρατήσει 3+ ώρες , , , παίζει κάτι τέτοιο ;

- ευχαριστώ
Θεωρώ ότι πρέπει μετά να το γυρίσεις στο φούρνο.
Στη κατσαρόλα τόσες ώρες δεν έχει νόημα, θα χρειαστείς και πολύ νερό.
Στο φούρνο, σκεπασμένο σε θερμοκρασίες στη περιοχή των 100, μπορείς να παίξεις.

Στο τέλος γκάζια για χρώμα...
ΥΓ. Να μην το κόψεις καθόλου αν είναι δυνατόν.
Σκοπός να κρατήσει υγρά, αν είναι να μείνει με τις ώρες.
Αλλιώς δεν βρίσκω νόημα.

Last edited by a moderator:

Reaction score
5.360
Θεωρώ ότι πρέπει να το γυρίσεις στο φούρνο.
Στη κατσαρόλα τόσες ώρες δεν έχει νόημα, θα χρειαστείς και πολύ νερό.
Στο φούρνο, σκεπασμένο σε θερμοκρασίες λίγο πάνω από 100, μπορείς να παίξεις.

Στο τέλος γκάζια για χρώμα...
Μπα..... Δινουμε και συμβουλές; :tongue:

Reaction score
5.360
- εγώ τις ζήτησα και το ευχαριστώ . . . θα πράξω τα δέοντα και θα επανέλθω

- βέβαια
Ναι... Ναι.... Κάνε δουλειά... Καλό θα βγει....
Ασε μας εμάς..... Έχουμε τα δικά μας..... 8-)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.467
- βέβαια
Μπορείς να το ψησεις στη γάστρα λοιπόν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3 ώρες που θες.
Σε μεταλλική γάστρα καλό θα ήταν να μη έρχεται σε επαφή το κοτόπουλο με το πάτο της γάστρας, σε πήλινη δεν έχεις πρόβλημα.
Ρίχνεις και το κρασάκι μέσα και θα είσαι άρχοντας!!

minas

Πισιά
Reaction score
4.189

- ευχαριστώ
Τα κόκκινα κρέατα έχουν πιο πολλούς σκληρούς συνδετικούς ιστούς (κολλαγόνο) που χρειάζεται πολύ ώρα για διασπαστεί, ώστε να μαλακώσει και να γίνει αυτό το νόστιμο ζελέ που δένει το φαγητό.
Στο κοτόπουλο μπορείς να το κάνεις, αλλά δεν θα περίμενα μεγάλη διαφορά στο αποτέλεσμα...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.750
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88