Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;




xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
39.630
Reaction score
97.139
Εεεε, δεν είμαι πατατολόγος, οπότε το ποιοτικά δεν το γνωρίζω. Καταλαβαίνεις φυσικά ότι όπως όλα τα τρόφιμα το ποιος, που, πότε, πως παίζει τεράστιο ρόλο.
Αφού σου άρεσαν τα υπόλοιπα περισσεύουν.
Ένας βασικός λόγος που οι πατάτες διαφέρουν από παρτίδα σε παρτίδα ακόμα κι αν έχουν την ίδια προέλευση είναι ο χρόνος και οι συνθήκες αποθήκευσής τους μέχρι να φτάσουν στον τελικό αποδέκτη.

Όταν φυλάσσονται σε πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (>20°C και <10°C) "σπάει" το άμυλο (πολυσακχαρίτης) σε απλά σάκχαρα. Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό τους, τόσο πιο εύκολα μαυρίζουν στο τηγάνι πριν προλάβουν να ψηθούν εσωτερικά.

Θεωρητικά το φαινόμενο είναι αναστρέψιμο. Αν δηλαδή τις αφήσουμε λίγες μέρες σε θερμοκρασία 10-20 θα επανέλθει η αρχική ισορροπία. Αλλά πρακτικά το κακό έχει γίνει.
 




bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
18.012
Reaction score
53.472
Πολύ ολιγαρκής είσαι. Εύγε.
Έχεις δίκιο, γι αυτό πήγα στη υπόγα έβαλα στη κανάτα κι αλλο κρασί και έφτιαξα μια ομελέτα!!

20191230_225708-01.jpeg

Η πιπεριά είναι από αυτές που τις τρως και μετά βγαίνει φλογοβόλο από τα ''μετόπισθεν'';
Όχι είναι πράσινη από το μπαξέμ.
 





xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
39.630
Reaction score
97.139
Χρονιαρες μερες , αλλα εγω θα ρωτησω. Αυτα τα ξυλινα πιατα - δισκους που σερβιρουνε εσχατως τα εστιατορια , απο αποψης καθαριοτητας - υγειινης ηντα λενε ?
Οι παθογόνοι μικροοργανισμοί "κρύβονται" πιο εύκολα στα αυλάκια που δημιουργούν τα μαχαίρια. Τα πλαστικά και τα ξύλινα πιάτα είναι πιο επιρρεπή στις αυλακώσεις αυτές. 'Όμως, το καλό και σωστό πλύσιμο εκμηδενίζει τις διαφορές αυτές.
Το μυστικό για τα ξύλινα πιάτα είναι να μην τα μουλιάζουμε γιατί βαθαίνουν τα φυσικά ραγίσματα που έχουν. Καλό επιφανειακό τρίψιμο με καυτό νερό και σαπούνι.

Πρακτικά, η υγιεινή των ατόμων που έρχονται σε επαφή με το φαγητό μέχρι να σερβιριστεί στο τραπέζι, είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τροφικές δηλητηριάσεις και μεταδόσεις μικροβίων. Ο μάγειρας που πάει τουαλέτα και δεν πλένει τα χέρια του, το γκαρσόνι που έχει πιάσει χρήματα και μετά το πιάτο μας κτλ.
 



Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.905
Reaction score
22.915
Χρονιαρες μερες , αλλα εγω θα ρωτησω. Αυτα τα ξυλινα πιατα - δισκους που σερβιρουνε εσχατως τα εστιατορια , απο αποψης καθαριοτητας - υγειινης ηντα λενε ?
Τίποτε. Από δηθενιά, όμως, τα πάνε πολύ καλά. Ειδικά αν.... Τέλος πάντων...
 






Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.754
Μηνύματα
3.026.678
Members
38.490
Νεότερο μέλος
c01l
Top