Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;


Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
28.283
Reaction score
83.215
Αβγδ μη φύγεις, τώρα σιάχνω το μεσημεριανό.
Παρασκευή σήμερα, ημέρα νηστείας, αλλά επειδή πεινάω λέω να βάλω δίπλα και κανά δγιό μπιφτέκια.
Βάλε φωτογραφία μόνο τα μπιφτέκια, μην μπαίνει ο @abcd σε κόπο Παρασκευιάτικα
Έχω βιβλιογραφία άμα θες :lolsign:
Βιβλο-γραφία μήπως;
 








Μηνύματα
7.099
Reaction score
1.161
Σήμερα έχει φρέσκο ψαράκι στη σχάρα, με μπόλικο λεμόνι και πιπέρι.
Θα το σκεφτώ αν θα προσθέσω και μαϊντανό για να φύγει, επειδή τρώω πολύ μαϊντανό και εχω ακόμα δυο ματσάκια στο ψυγείο .

20240928_172747.jpg
 





kalitsouni

Ακουστικά
Μηνύματα
3.375
Reaction score
9.841
Απ'ότι καταλαβαίνετε από τα συμφραζόμενα έχω βρει ένα ασύλληπτο σαντουιτσάδικο στο κέντρο του ηρακλείου και δοκιμάζω τα σάντουα του το ένα μετά το άλλο όποτε βρίσκομαι στο κέντρο για δουλειές.

Αυτό που έφαγα σήμερα όμως δεν έχει προηγούμενο και βραβεύεται χαλαρά ως το καλύτερο σάντουο που έχω φάει ποτέ όλων των εποχώνε!

Το μέρος λέγεται ASAP και είναι στην αρχή της Κοραή για όσους είναι ιθαγενείς τσι Κρήτης!

IMG_2768.JPG
 

Μηνύματα
20.672
Reaction score
15.847
Μερικά πράγματα εξηγούνται.Οπως για παράδειγμα αυτή η τούρτα που μ έχει εκπλήξει με τη γεύση της από τηνπρωτη πιρουνια.


Τούρτα Punch Victoria

Αυτή η τούρτα έγινε παγκοσμίως γνωστή χάρη στη βασίλισσα Ελισάβετ Β, η οποία έλαβε την τούρτα από τον Χάινερ Στροχάουερ το 1962. Ένα εξαιρετικό μείγμα από χυμό πορτοκαλιού, κρέμα γάλακτος, λεμόνι, τάρτα κρασιού και ρούμι στηρίζεται σε φίνο κέικ σοκολάτας.

IMG_3827.jpeg


IMG_3829.jpeg


…η αρχική συνταγή προστατεύεται και στην πραγματικότητα κρατείται αυστηρά μυστική.



Το «Viktoria von Eberbach Torte» είναι ένα προστατευμένο προϊόν του οποίου η συνταγή δεν επιτρέπεται να δημοσιοποιηθεί χωρίς την άδεια του κατόχου των δικαιωμάτων, σύμφωνα με τη δήλωση της ομάδας του Café Viktoria.

Η τούρτα “Viktoria από το Eberbach ανακηρύχθηκε το καλύτερο κέικ στη Γερμανία στο τηλεοπτικό περιοδικό Pro Sieben "Galileo" τον Νοέμβριο του 2011.


Η ιστορία πίσω από τη δημιουργία :

.».το 1962, κατά τη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου, μια γερμανική αντιπροσωπεία ζαχαροπλαστών προσκλήθηκε στο διάσημο ξενοδοχείο Grand Hotel της Στοκχόλμης. Εκεί συνήθως γιορτάζονται τα βραβεία Νόμπελ. Η σουηδική βασιλική οικογένεια κάλεσε καλεσμένους στο συμπόσιο. Το μέλος της αντιπροσωπείας Heiner Strohauer ήταν πολύ ενθουσιασμένος με το γλυκό επιδόρπιο. Φυσικά ήθελε αμέσως τη συνταγή που του «γαργάλισε» τον ουρανίσκο. Ωστόσο, ο υπεύθυνος Ελβετός ζαχαροπλάστης δεν έδωσε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του για την τούρτα: «Μόνο πάνω από το πτώμα μου», είπε επί λέξει στα ξυστά ελβετικά γερμανικά.

Αλλά ένας ζαχαροπλάστης ξέρει από πού προέρχεται μια συγκεκριμένη γεύση. Εάν δεν υπάρχει τίποτα γραπτώς, πρέπει να αρκεί η εμπειρία του ειδικού. Ο Heiner Strohauer συγκέντρωσε τα συστατικά από μνήμησ.Όταν έφτασε στο Έμπερμπαχ, συνέθεσε αμέσως τα υλικά του για να πλησιάσει όσο το δυνατόν πιο κοντά στην απόλαυση που είχε ζήσει.
….βρήκε και το σωστό όνομα για τη νέα του τούρτα…καθώς ο θρύλος λέει πως παραλίγο να γεννηθεί δυο στενά πιο πέρα από το ζαχαροπλαστείο του το 1819 η μετέπειτα βασίλισσα της Αγγλίας Βικτωρια η πρώτη.


IMG_5913.jpeg
 

Attachments


Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Μηνύματα
8.776
Reaction score
29.310
Μερικά πράγματα εξηγούνται.Οπως για παράδειγμα αυτή η τούρτα που μ έχει εκπλήξει με τη γεύση της από τηνπρωτη πιρουνια.


Τούρτα Punch Victoria

Αυτή η τούρτα έγινε παγκοσμίως γνωστή χάρη στη βασίλισσα Ελισάβετ Β, η οποία έλαβε την τούρτα από τον Χάινερ Στροχάουερ το 1962. Ένα εξαιρετικό μείγμα από χυμό πορτοκαλιού, κρέμα γάλακτος, λεμόνι, τάρτα κρασιού και ρούμι στηρίζεται σε φίνο κέικ σοκολάτας.

View attachment 345441

View attachment 345442

…η αρχική συνταγή προστατεύεται και στην πραγματικότητα κρατείται αυστηρά μυστική.



Το «Viktoria von Eberbach Torte» είναι ένα προστατευμένο προϊόν του οποίου η συνταγή δεν επιτρέπεται να δημοσιοποιηθεί χωρίς την άδεια του κατόχου των δικαιωμάτων, σύμφωνα με τη δήλωση της ομάδας του Café Viktoria.

Η τούρτα “Viktoria από το Eberbach ανακηρύχθηκε το καλύτερο κέικ στη Γερμανία στο τηλεοπτικό περιοδικό Pro Sieben "Galileo" τον Νοέμβριο του 2011.


Η ιστορία πίσω από τη δημιουργία :

.».το 1962, κατά τη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου, μια γερμανική αντιπροσωπεία ζαχαροπλαστών προσκλήθηκε στο διάσημο ξενοδοχείο Grand Hotel της Στοκχόλμης. Εκεί συνήθως γιορτάζονται τα βραβεία Νόμπελ. Η σουηδική βασιλική οικογένεια κάλεσε καλεσμένους στο συμπόσιο. Το μέλος της αντιπροσωπείας Heiner Strohauer ήταν πολύ ενθουσιασμένος με το γλυκό επιδόρπιο. Φυσικά ήθελε αμέσως τη συνταγή που του «γαργάλισε» τον ουρανίσκο. Ωστόσο, ο υπεύθυνος Ελβετός ζαχαροπλάστης δεν έδωσε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του για την τούρτα: «Μόνο πάνω από το πτώμα μου», είπε επί λέξει στα ξυστά ελβετικά γερμανικά.

Αλλά ένας ζαχαροπλάστης ξέρει από πού προέρχεται μια συγκεκριμένη γεύση. Εάν δεν υπάρχει τίποτα γραπτώς, πρέπει να αρκεί η εμπειρία του ειδικού. Ο Heiner Strohauer συγκέντρωσε τα συστατικά από μνήμησ.Όταν έφτασε στο Έμπερμπαχ, συνέθεσε αμέσως τα υλικά του για να πλησιάσει όσο το δυνατόν πιο κοντά στην απόλαυση που είχε ζήσει.
….βρήκε και το σωστό όνομα για τη νέα του τούρτα…καθώς ο θρύλος λέει πως παραλίγο να γεννηθεί δυο στενά πιο πέρα από το ζαχαροπλαστείο του το 1819 η μετέπειτα βασίλισσα της Αγγλίας Βικτωρια η πρώτη.


View attachment 345444
Κρίμα πάντως για τον Ελβετό που δεν πρόλαβε να κατοχυρώσει τη συνταγή.
 


Μηνύματα
20.672
Reaction score
15.847
Κρίμα πάντως για τον Ελβετό που δεν πρόλαβε να κατοχυρώσει τη συνταγή.
Απ όλα τα παραπάνω αυτό συγκράτησες?

Το άρθρο στη γερμανική γλώσσα χρησιμοποιεί τη λέξη «πατέντα« για τη δημιουργία του Ελβετού ζαχαροπλάστη,μάλλον υπό διαφορετικό όνομα ήταν η τούρτα του γνωστή.

Αυτό το έργο απλά θα μπορούσε να ονομαστεί : »Κέικ με κρέμα κρασιού - κρεμα γάλακτος και πορτοκάλι, περιτυλιγμένο από ρολό μπισκότου».

Επειδη πραγματικά δεν υπάρχει πουθενα γραμμένη η συνταγή,και οποίος προσπάθησε να την φτιάξει στο περίπου μηνύθηκε,γι αυτό μου κέντρισε το ενδιαφέρον να ψάξω περισσότερα στοιχεία γι αυτήν.

Ο Φ.Μυτεραν και ο Χ. Κολ δοκιμάζουν το γλύκισμα.

IMG_5914.jpeg
 

Μηνύματα
3.382
Reaction score
11.147
Μπρισκετ μοσχαριού, λουκάνικα, παντσετες, μπιφτέκια, παιδάκια πρόβια . Όλα καπνιστά, τσίλι κον καρνε, φασόλια καπνιστά με μπρισκετ, πατάτες σκετες κ με σως με τσενταρ ……κόλαση
IMG_3625.jpeg
IMG_3624.jpeg
IMG_3622.jpeg
IMG_3623.jpeg
IMG_3621.jpeg


δεν τα πρόλαβα όλα :sleep:
 


Staff online

  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.070
Μηνύματα
2.927.119
Members
38.127
Νεότερο μέλος
greekdori
Top