bretsos
Μπάμιας
- Μηνύματα
- 15.578
- Reaction score
- 47.927
Έχω βιβλιογραφία άμα θες
Βάλε φωτογραφία μόνο τα μπιφτέκια, μην μπαίνει ο @abcd σε κόπο ΠαρασκευιάτικαΑβγδ μη φύγεις, τώρα σιάχνω το μεσημεριανό.
Παρασκευή σήμερα, ημέρα νηστείας, αλλά επειδή πεινάω λέω να βάλω δίπλα και κανά δγιό μπιφτέκια.
Βιβλο-γραφία μήπως;Έχω βιβλιογραφία άμα θες
αίσχος!!
Κρίμα πάντως για τον Ελβετό που δεν πρόλαβε να κατοχυρώσει τη συνταγή.Μερικά πράγματα εξηγούνται.Οπως για παράδειγμα αυτή η τούρτα που μ έχει εκπλήξει με τη γεύση της από τηνπρωτη πιρουνια.
Τούρτα Punch Victoria
Αυτή η τούρτα έγινε παγκοσμίως γνωστή χάρη στη βασίλισσα Ελισάβετ Β, η οποία έλαβε την τούρτα από τον Χάινερ Στροχάουερ το 1962. Ένα εξαιρετικό μείγμα από χυμό πορτοκαλιού, κρέμα γάλακτος, λεμόνι, τάρτα κρασιού και ρούμι στηρίζεται σε φίνο κέικ σοκολάτας.
View attachment 345441
View attachment 345442
…η αρχική συνταγή προστατεύεται και στην πραγματικότητα κρατείται αυστηρά μυστική.
Το «Viktoria von Eberbach Torte» είναι ένα προστατευμένο προϊόν του οποίου η συνταγή δεν επιτρέπεται να δημοσιοποιηθεί χωρίς την άδεια του κατόχου των δικαιωμάτων, σύμφωνα με τη δήλωση της ομάδας του Café Viktoria.
Η τούρτα “Viktoria από το Eberbach ανακηρύχθηκε το καλύτερο κέικ στη Γερμανία στο τηλεοπτικό περιοδικό Pro Sieben "Galileo" τον Νοέμβριο του 2011.
Η ιστορία πίσω από τη δημιουργία :
.».το 1962, κατά τη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου, μια γερμανική αντιπροσωπεία ζαχαροπλαστών προσκλήθηκε στο διάσημο ξενοδοχείο Grand Hotel της Στοκχόλμης. Εκεί συνήθως γιορτάζονται τα βραβεία Νόμπελ. Η σουηδική βασιλική οικογένεια κάλεσε καλεσμένους στο συμπόσιο. Το μέλος της αντιπροσωπείας Heiner Strohauer ήταν πολύ ενθουσιασμένος με το γλυκό επιδόρπιο. Φυσικά ήθελε αμέσως τη συνταγή που του «γαργάλισε» τον ουρανίσκο. Ωστόσο, ο υπεύθυνος Ελβετός ζαχαροπλάστης δεν έδωσε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του για την τούρτα: «Μόνο πάνω από το πτώμα μου», είπε επί λέξει στα ξυστά ελβετικά γερμανικά.
Αλλά ένας ζαχαροπλάστης ξέρει από πού προέρχεται μια συγκεκριμένη γεύση. Εάν δεν υπάρχει τίποτα γραπτώς, πρέπει να αρκεί η εμπειρία του ειδικού. Ο Heiner Strohauer συγκέντρωσε τα συστατικά από μνήμησ.Όταν έφτασε στο Έμπερμπαχ, συνέθεσε αμέσως τα υλικά του για να πλησιάσει όσο το δυνατόν πιο κοντά στην απόλαυση που είχε ζήσει.
….βρήκε και το σωστό όνομα για τη νέα του τούρτα…καθώς ο θρύλος λέει πως παραλίγο να γεννηθεί δυο στενά πιο πέρα από το ζαχαροπλαστείο του το 1819 η μετέπειτα βασίλισσα της Αγγλίας Βικτωρια η πρώτη.
View attachment 345444
Απ όλα τα παραπάνω αυτό συγκράτησες?Κρίμα πάντως για τον Ελβετό που δεν πρόλαβε να κατοχυρώσει τη συνταγή.