JOHN MARKOU
Münchhausen
- Μηνύματα
- 29.137
- Reaction score
- 28.482
Το έχω δεί αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Τι λέει?
- λέει λέει, ειδικά αυτόΤο έχω δεί αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Τι λέει?
Σωστά , τσιγάρισμα στην αρχή και μετά σταδιακά προσθήκη νερού , ζεστό αν είναι δυνατόν , knorr σκόνη βάζω εγώ , αρκετό , και ρύζι κίτρινο μπονέ.
Όταν βράσει αφού το έχω χαμηλώσει , είναι εξαιρετικό , εννοείται ότι δεν το σουρώνουμε ποτέ.
Το σούρωμα του ρυζιού το έκαναν παλιά οι νοικοκυρές που δεν ήξεραν.
Post automatically merged:
Το ριζότο παιδιά είναι σκέτη λάσπη. Το ρύζι πρέπει να είναι σπυρωτό.
- και αυτό το σώζεις κάπως με το τσιγαρισμαΓιάννη, υπάρχουν δεκάδες τύποι ρυζιού με αρκετά απ' αυτά να έχουν την ιδιότητα να λασπώνουν (να πήζουν δλδ) όπως το γλασέ που έβαλα καλή ώρα χτες στην ψαρόσουπα .![]()
Σωστά ! το γλασσέ όντως λασπώνει. Το είχα ξεχάσει αυτό. Το βάζει η μάννα μου στα γεμιστά και δεν τρώγεται.
Εγω βάζω πάντα μπονέ.
Χρήσιμα και τα εμπειρικά, αλλά εδώ είναι AVsite και μιλάμε με αριθμούς. Ο σωστός τύπος για τον όγκο ρυζιού που αναλογεί στο ζωμό είναι:Ένα tip που ισχύει όταν υπάρχει ζωμός,που θέλουμε μέσα να βάλουμε ρύζι για να γίνει ένα σχετικό πιλάφι.
Αφού και καλά, δεν μπορούμε να το μετρήσουμε, στο κέντρο του σκεύους, χωρίς να κοχλάζει, ρίχνουμε ρύζι, μέχρις ότου σχηματιστεί ένα βουναλάκι που μόλις εξέχει από το ζωμό.
Μακαρόνια και ρύζι πρέπει να κρατάνε. Αν είναι λαπάς τα πετάμε. Το γλασέ ρύζι είναι για τους σκύλους.Καλά κάνει και το βάζει!
Βέβαια, άλλοι τα θέλουν σπυρωτά τα γεμιστά, περί ορέξεως... κολοκυθόπιτα.
Μακαρόνια και ρύζι πρέπει να κρατάνε. Αν είναι λαπάς τα πετάμε. Το γλασέ ρύζι είναι για τους σκύλους.
Για ριζότο τρεις είναι οι ποικιλίες ρυζιού:
1. Carnaroli
2. Vialone nano
3. Arborio
Αλήθεια τώρα?Συνταγή για τραχανά και μπάμιες ποτέ θα γράψει ο @bretsos ;
Αλήθεια τώρα?
Βασικά άμα ξέρεις να μαγειρεύεις ποτέ δεν ακολουθείς κατά γράμμα μια συνταγή, ποτέ δεν το έκανα και όσες φορές έτυχε το αποτέλεσμα ήταν χάλια!!
Βιβλία με συνταγές από γνωστούς σεφ απευθύνονται κυρίως σε χθεσινοβραδινες-φρεσκο νυμφευμένες μανταμίτσες που ξαφνικά τη είδαν νοικοκυρές...
Η μαγειρική είναι έμπνευση που περιέχει πολλές δόσεις φαντασίας, μόνο έτσι τα απλά υλικά αποκτούν αξία, ότι δηποτε άλλο είναι για να γεμίσει το ψωμοσάκουλο!!
Τα λοιπά περί χρησιμότητας και αναγκαιότητας των συνταγών θα τα αφήσω απλά ασχολίαστα.Αλήθεια...?
Δεν το πρόσεξα, ζητώ συγγνώμη, θα επανορθώσω!!
Προσωπικά τρώω μόνο αυτό που φτιάχνω, τα αποτελέσματα με τους έτοιμους του μάρκετ είναι πολύ απογοητευτικά.
Η πρώτη ύλη παίζει τεράστιο ρόλο γιατί ουσιαστικά δεν είναι και πολλά τα υλικά ώστε να το σώσεις κάπως...
Ως τόσο για 2 χορταστικα πιάτα θα χρειαστείς 6-7 κουταλιές της σούπας τραχανά, μια ντομάτα μεγάλη στο τρίφτη, 4-5 κουταλιές της σούπας λάδι και αλάτι.
Βάζεις πρώτα τη ντομάτα να σωταριστεί, προσθέτεις ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνεις το τραχανά το αλάτι και το λάδι.
Χαμηλωνεις τη φωτιά και έχεις το νου σου στο νερό, μόλις αρχίσει να χυλωνει προσθέτεις λίγο καυτό νερό, σε 30 λεπτά ~ είναι έτοιμος.
Στο νερό δεν υπάρχει μπούσουλας γιατί ανάλογα το τραχανά θα χρειαστεί και το ανάλογο νερό.
Όλα τα παραπάνω αφορούν το γλυκό τραχανά.
Για το ξινό ισχύουν όλα τα παραπάνω εκτός της ντομάτας.
Καλή όρεξη!!![]()
Και εγώ στα πάντα. Σερραικό κίτρινο.Εγω βάζω πάντα μπονέ.