Το νέο μου hi fi , ειναι σωστα στημενο?

Reaction score
12.046
Εγώ θα ήθελα να γράψω τις σκέψεις μου, αλλά θα είμαι αυστηρός. Οπότε όχι τώρα. 2πράγματα μόνο, επιγραμματικά:
1. Sub τόσο ακριβό και να μην έχει περιστροφική ρύθμιση φάσης; Και να έχει διακόπτη 0 ή 180; Ε, όχι.
2. Sub τόσο ακριβό και να μην έχει υψιπερατό φίλτρο για το σήμα που στέλνει στα ηχεία; Ε, όχι.

Και ένα τρίτο για να πάω για ύπνο:
3. Η καλύτερη συνδεσμολογία (είτε σου αρέσει είτε όχι) είναι: Πηγή-> συσκευή που θα κάνει cross το σήμα με εξόδους για 2 κανάλια που θα πάνε στον ενισχυτή (Accu ή λαμπάτο) και ένα κανάλι που θα πάει στο sub. Μόνο έτσι θα κάνεις μια καλή αρχή.

Reaction score
111
Φιλαράκι καλορίζικα όλα!!! Ωραίος χώρος που εχει την προσωπικη σου σφραγίδα σε χτίσιμο και επιλογες AV.

Μέσα από την συζήτηση κλέβω και εγώ γνώση από τους δασκάλους μας εδώ , να ναι καλά.

Εαν ξεχάσουμε για λίγο το τεχνικό κομάτι των μετρήσεων , αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι πώς ένιωσες το σύστημα σου αντικειμενικα μιλώντας όταν το έστησες έτσι όπως το έστησες με ή χωρίς το πανακριβο αυτό σαμπάκι ως βοηθεια και το άκουσες ?? Έπαιξες κανα μπασιάρικο τραγουδακι ?

Κλείνοντας τα μάτια εκει στην βασικη θέση ακρόασης , σου βγηκε αυθόρμητα το χαμόγελο της αναβάθμισης π έκανες συνολικά ?? Ένιωσες κάτι να σου λείπει ? Ένιωσες το εξτραδάκι της προσθήκης του σαμπγουφερακίου??

Άκουσες και μέτρησες ή μετρησες και άκουσες.... 😊

Δηλαδή θα ήθελα μια αυστηρή κριτική ακρόασης του συστήματος σου αν είναι εφικτό και στο επίπεδο που είναι εφικτό .
Αν το κομματι εχει μπάσο θα στα βγάλει όλα στη μούρη , massive attack ηλεκτρόνικη μουσικη ειναι απόλαυση! Δεν συγκρινεται με πρίν, δεν εχω εμπειρια απο άλλα σαμπ πλην ενος νταλι του 500ευρου πριν καιρο πολυ.
Φιλαράκι καλορίζικα όλα!!! Ωραίος χώρος που εχει την προσωπικη σου σφραγίδα σε χτίσιμο και επιλογες AV.

Μέσα από την συζήτηση κλέβω και εγώ γνώση από τους δασκάλους μας εδώ , να ναι καλά.

Εαν ξεχάσουμε για λίγο το τεχνικό κομάτι των μετρήσεων , αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι πώς ένιωσες το σύστημα σου αντικειμενικα μιλώντας όταν το έστησες έτσι όπως το έστησες με ή χωρίς το πανακριβο αυτό σαμπάκι ως βοηθεια και το άκουσες ?? Έπαιξες κανα μπασιάρικο τραγουδακι ?

Κλείνοντας τα μάτια εκει στην βασικη θέση ακρόασης , σου βγηκε αυθόρμητα το χαμόγελο της αναβάθμισης π έκανες συνολικά ?? Ένιωσες κάτι να σου λείπει ? Ένιωσες το εξτραδάκι της προσθήκης του σαμπγουφερακίου??

Δηλαδή θα ήθελα μια αυστηρή κριτική ακρόασης του συστήματος σου αν είναι εφικτό και στο επίπεδο που είναι εφικτό .
Εννοειται και εχω παιξει μουσικάρες και ηλεκτρονικες όλα τα είδη γενικά έχουν όγκο και απόλαυση
αν με ρωτας για το ποσό ήταν μεγαλο , δεν ξερω πως θα ήταν ο ανταγωνισμός ηθελα μουσικό sub όχι για home cinema να μου μεινει και για αργότερα αν παρω άλλα ηχεία και δευτερο σαμπ.
Δεν το μετανοιώνω
Screenshot_20251215_201240_ChatGPT.jpg
Screenshot_20251215_201240_ChatGPT.jpg

Πρωτα άκουσα φυσικα κ μετα μετρησα

Attachments

Reaction score
4
Καλησπέρα σας !

Λέγομαι Βασίλης , είμαι νέος στο χώρο .... Αγόρασα πριν λίγους μήνες τα dali ikon 7 ,marantz nr1200 kai Perpetuum Ebner PE 800 για τα βινύλιά μου. περιττό να πω ότι ο ενθουσιασμός μου καλά κρατεί ακόμα.

Όμως θέλω να βελτιώσω το χώρο μου καθώς μένω σε ψηλοτάβανο σπίτι (ύψος ταβανιού 3.90μ) διακρινω έκο

το σαλόνι είναι 4,5 Χ3.5 μ. Θα ήθελα σας παρακαλώ τη γνώμη σας για τη θέση των ηχείων και πώς γίνονται οι μετρησεις για να βελτιωθεί η ακουστική στο χώρο μου, θα ηταν καλυτερα να μπαιναν τα ηχεία στο μεγαλύτερο μήκος του δωματίου ? View attachment 205565 View attachment 205566 View attachment 205567
Καλησπέρα κ από εμένα μιας κ υπήρξα κάτοχος αρκετών Dali εγώ θα συμφωνήσω με κάποιους προλαλήσαντες αλλά θα σου πω το εξής ο χώρος σου ίσως κάνει αντίλαλο λόγω ότι είναι άδειος ( δεν έχει αποροφητικα υλικά) . Για μένα η καλύτερη Κ η φυσικότερη ακρόαση είναι να ακούσεις τα ηχεία σου μόνα τους (full range) με κανένα eq κ κανένα sub εφόσον ακούς κ βυνιλια. Από εκεί κ πέρα αν δεν σαρεσει το αποτέλεσμα πειραματίζεσαι με sub κτλ..

Υ.Γ για καλή θέση ακρόασης κάνε ένα ισοσκελές τρίγωνο με ελάχιστη κλήση περί τις 15 μοίρες

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.226
Αν το κομματι εχει μπάσο θα στα βγάλει όλα στη μούρη , massive attack ηλεκτρόνικη μουσικη ειναι απόλαυση! Δεν συγκρινεται με πρίν, δεν εχω εμπειρια απο άλλα σαμπ πλην ενος νταλι του 500ευρου πριν καιρο πολυ.

Εννοειται και εχω παιξει μουσικάρες και ηλεκτρονικες όλα τα είδη γενικά έχουν όγκο και απόλαυση
αν με ρωτας για το ποσό ήταν μεγαλο , δεν ξερω πως θα ήταν ο ανταγωνισμός ηθελα μουσικό sub όχι για home cinema να μου μεινει και για αργότερα αν παρω άλλα ηχεία και δευτερο σαμπ.
Δεν το μετανοιώνω View attachment 385212 View attachment 385212

Πρωτα άκουσα φυσικα κ μετα μετρησα
Hellooo AI !

H τακτική της REL είναι :

- Ξεκινάμε την προώθηση υποστηρίζοντας κι επιδεικνύοντας παράλληλα ένα στοιχείο βάσιμο, δηλαδή ότι η ενέργεια στις πρώτες οκτάβες τείνει να επηρεάζει τον τρόπο που θα μας ακούγονται οι ανώτερες.

- Κατόπιν μοντάρουμε 10ιντσα σε στιβαρές γυαλιστερές κομπίνες, εεε συγνώμη καμπίνες εννοούσα , βάζουμε και παθητικό ακτινοβολητή για ξεκάρφωμα και πουλάμε ακριβά αφού είμαστε σεβαστή εταιρεία με πολυετή παράδοση στα ΄΄μουσικά΄΄ sub.

- Αφορίζουμε σα να ήταν ο Ντάμιεν ο αντίχριστος line level συνδέσεις και υψιπερατά κροσαρίσματα. Αφήνουμε τα main ηχεία όσο ανίκανα και αν είναι να καταπονούνται εκπέμποντας ελεύθερα ταλαίπωρες παραμορφώσεις σε τυπική στάθμη αναφοράς που υποβαθμίζουν όχι μόνο την απόδοση στις μεσαίες αλλά και τη μεταβατική απόκριση στο setup.

- Προκρίνουμε γι αναβάθμιση και προαγωγή στην αποδιδόμενη ενέργεια stacking σε εξάδες ή δεκάδες με τρία και πέντε αντίστοιχα τεμάχια ανά κανάλι σε τοποθεσίες κοντινές προς τα main ηχεία και όχι με γνώμονα τη γεωμετρία δεδομένου χώρου μπας κι εξομαλυνόταν η απόκριση χάρη στη σύζευξη από διαφοροποιημένα μεταξύ των μοτίβα απόκρισης.

- Επειδή τα δικά μας sub είναι η επιτομή της μουσικότητας - καθότι τα πιο προσιτά μοντέλα δεν βγάζουν επαρκή ενέργεια - και απευθύνονται παράλληλα σε κοινό που απεχθάνεται διαχειρίσεις σήματος μέσω επεξεργαστών ή ενδελεχείς διερευνήσεις πάνω στην ενσωμάτωση sub μέσα από μετρητικά δεδομένα τους προπαγανδίζουμε πόσο σπουδαία θα είναι η ενσωμάτωση με το αυτί του εκάστοτε χρήστη και κατόπιν η οπτική πανδαισία από τους σωρούς τεμαχίων πάνω στην ίδια τοποθεσία.

- Ύστερα απ'όλα αυτά είναι επόμενο το sub να μην προβάλλεται ηχητικά αφού όσα και να έχουμε θα ήταν σα να ... μην είχαμε - για να παραφράσουμε και τον Άγιο Γέροντα . :sneaky:

Reaction score
111
Καλησπέρα κ από εμένα μιας κ υπήρξα κάτοχος αρκετών Dali εγώ θα συμφωνήσω με κάποιους προλαλήσαντες αλλά θα σου πω το εξής ο χώρος σου ίσως κάνει αντίλαλο λόγω ότι είναι άδειος ( δεν έχει αποροφητικα υλικά) . Για μένα η καλύτερη Κ η φυσικότερη ακρόαση είναι να ακούσεις τα ηχεία σου μόνα τους (full range) με κανένα eq κ κανένα sub εφόσον ακούς κ βυνιλια. Από εκεί κ πέρα αν δεν σαρεσει το αποτέλεσμα πειραματίζεσαι με sub κτλ..

Υ.Γ για καλή θέση ακρόασης κάνε ένα ισοσκελές τρίγωνο με ελάχιστη κλήση περί τις 15 μοίρες
Απορροφητικα εχει αριστερα και στο νταβανι πλεον και στις 2 γωνιες, αντιλαλο ειχα, πλεον δεν εχω

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.941
Members
38.629
Νεότερο μέλος
vespoukis