Το σαλόνι του SurfDrifter MKII

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.387
Πολύ ωραίος έγινε ο χώρος, μπράβο σε όλους όσους συνέβαλαν!!!

θα πρέπει να γίνει φροντίδα στις χαμηλές συχνότητες (σωωωωωωπαα!!!).
Δυστυχώς, αυτό το θέμα από μόνο του δε λύνεται..

Αυτά που θέλω να κάνω στο HC αυτη τη στιγμή θα ήταν να βάλω 2ο sub.
Η βέλτιστη λύση για την αναπαραγωγή των χαμηλών συχνοτήτων, είναι 4 σαμπ. Σκέψου κι αυτό το ενδεχόμενο. ;)

Reaction score
725
Πολυ ομορφο το αποτελεσμα πραγματι.
Για αποσβεση κοστους μπορεις να κοβεις και εισητηρια :)

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.692
Πολύ ωραίος έγινε ο χώρος, μπράβο σε όλους όσους συνέβαλαν!!!

Δυστυχώς, αυτό το θέμα από μόνο του δε λύνεται..

Η βέλτιστη λύση για την αναπαραγωγή των χαμηλών συχνοτήτων, είναι 4 σαμπ. Σκέψου κι αυτό το ενδεχόμενο. ;)
Εάν πρέπει να πάρει άλλα 3 σαν αυτό που παρήγγειλε για να λύσει το πρόβλημα, ε, ίσως να περιμένει να κερδίσει το Joker και μετά...:p

Reaction score
15.543
Δεν κάνω direct quote του κου. Λάμπρου, για να μην γεμίσει η οθόνη με το ίδιο κείμενο. Περαν τουτου, κι εγω θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την υπομονή που έδειξε στις παραξενιές μου και τις γκρίνιες μου.

Περιμένω να έρθει να με καλιμπράρει, που μου το έχει τάξει, αν και θα προτιμούσα μετα τις 10 Σεπτεμβρίου που παραλαμβάνω το SVS PB16 που παράγγειλα μόλις χθες από την Utimate Audio.

Δεν είχα σκοπό να το κάνω τώρα, αλλά ο κος. Καραγιάννης κατάφερε να με πείσει με μια αρκετά δελεαστική προσφορα τολμώ να πω! YOLO!
καλε ...θες να σκοτωσεις καποιον μαυτο ; :D

με το καλο.....δυνατο μπιμπελο πηρες ;)

Reaction score
2.195
'Αντε με το καλό να έρθει και το τέρας. Μπορεί να είσαι και ο πρώτος που το παίρνει στην Ελλάδα:D
Το 13αρι τι θα κάνεις; Θα παίζουν μαζί;

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
Καλοτάξιδο το ΝΕΟ 16αρι Άρη!
Θα λές αμάν να φύγει ο παλιοαύγουστος να τελειώσουν οι διακοπές .:party:

Reaction score
15.543
σε καποιες σκηνες θα αισθανεται τι θα γινει πριν το δει στην εικονα ...:D
.....που οι υπολοιποι εχουμε αγνοια...:showingbiceps:

Reaction score
2.482
'Αντε με το καλό να έρθει και το τέρας. Μπορεί να είσαι και ο πρώτος που το παίρνει στην Ελλάδα:D
Το 13αρι τι θα κάνεις; Θα παίζουν μαζί;
Ναι, παρέα θα παίζουν.

Καλοτάξιδο το ΝΕΟ 16αρι Άρη!
Θα λές αμάν να φύγει ο παλιοαύγουστος να τελειώσουν οι διακοπές .:party:
Χαχα, να σου πω την αλήθεια, είναι πρώτη φορά που δεν ανυπομονώ ΤΟΟΟΣΟ πολυ, αλλα δεν θα με χάλαγε να ερχόταν τέλη αυγουστου που θα έλειπαν οι γείτονες, να το τσιτωνα λίγο περισσότερο, χωρις αγχος.

Reaction score
1.531
Πως σκοπεύεις να τα κόψεις τα δύο sub;
Ή θα παίζουν ίδιες πάνω κάτω συχνοτητες;

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616

Reaction score
2.482
Πως σκοπεύεις να τα κόψεις τα δύο sub;
Ή θα παίζουν ίδιες πάνω κάτω συχνοτητες;
Θα κοπουν εκεί που επιτάσσει ο χώρος. Δεν θα αποφασίσω αυθαιρετα. Θα γινουν μετρήσεις, ώστε να υπάρχει σωστη "περασμα" από τα ηχεια στα sub. Τα Towers κατεβαίνουν στα 28hZ, οπότε σου δινουν την δυνατότητα να τα χρησιμοποιησεις χαμηλά, αλλά δεν σημαινει ότι οπως είναι στημένα στο χώρο μου είναι και καλυτερα. Ειναι σε γωνία, οπότε, τα μπάσα τους θέλουν μαζεμα.

Αν πωληθουν τα Towers και βάλω τα Βookshelves, τότε λογικα μεταξυ 60-100hZ θα ειναι το crossover. Mην σου πω 80-100hZ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.387
Μη σου πω 60-100 τώρα με τα ταουερς, ώστε να πέσει το κρος στην ιδιοσυχνότητα συντονισμού του ύψους του ταβανιού..

Μη ξεχνάς ότι πολύ σημαντική ποσότητα ενέργειας βγαίνει στο φάσμα 60-120, κατά βάση αυτό το φάσμα ορίζει τα μπάσα και θα πρέπει να έχεις σημαντικών δυνατοτήτων μεγάφωνα εκεί, ώστε να πλαισιώσουν τα τέρατα των υποβαθυφωνων που λέει κι ο μπουτχιας..

Δηλαδή, ναι μεν αισθητικά βλέπω λογικό το ενδιαφέρον σου για μπουκσελφ, αλλά με τέτοια σαμπ εκτιμώ ότι θα υπάρξουν "κενά" στο δέσιμο των δρόμων σε δυνατότητες μεταβατικών και συμπίεσης, ενώ η πολύ υψηλή συχνότητα κρος θα φτάσει στα επίπεδα κατευθυντικότητας, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχεις από 1 σαμπ στη θέση κάθε κυρίως ηχείου, οπότε χάνεται το πλεονέκτημα του μεγέθους, και ταυτόχρονα θα πρέπει το μεγάφωνο του σαμπ να είναι on axis τοποθετημένο προς τη θέση ακρόασης και στο τρίγωνο ακρόασης.

Δηλαδή, μην αλλάζεις ηχεία καλύτερα.. Ιδίως με τέτοια σαμπ. ;)
(Εκτός κι αν θες ακόμα μεγαλύτερα κυρίως ηχεια, που ίσως και να το πρότεινα)

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.387
Στην χρήση μικρών ηχείων με συνοδεία σαμπ, οδηγούμαστε για πολλούς λόγους.

Όταν το σημείο κρος παραμένει χαμηλά, μέχρι 30 ή άντε 40 κύκλους, προφανώς δεν μας απασχολεί η κατευθυντικότητα, πέραν του γεγονότος ότι σε αυτές τις συχνότητες ακούς μόνο το χώρο.

Όταν το κρος ανέβει, από 40 μέχρι 80, έχεις ξεκινήσει γερά τους συμβιβασμούς, διότι εκεί υπάρχει κατευθυντικότητα. Αν έχεις το σαμπ δεξιά, και παίζει κάποιος κανένα ακουστικο μπάσο ή κοντραμπάσο στα αριστερά, εσύ δεξιά θα τον ακούς. Αρχίζει και χάνεται η μπάλα, απλώς σε λίγους σχετικά ήχους.

Αν όμως η συχνότητα κρος είναι πάνω από 80 κύκλους, τότε φίλε μου έχεις ένα σαμπ κάτω από κάθε ηχείο, υποχρεωτικά. Κατά βάση, προσθέτεις ένα ακόμα δρόμο στην σχεδίαση του δορυφόρου σου. Είναι σα το b&w 801, ένας δορυφόρος με το σαμπ του από κάτω. Δε το πας αλλού το σαμπ, υποχρεωτικά κάτω από το δορυφόρο, κολλημένο το πουλάνε..

Reaction score
15.543
Δεν παρακολουθείς το φόρουμ παιδι μου; 3 μέρες φυλάκα.:gotcha::p
εσυ θα την φας την φυλακα....:fuckyou:
.... που δεν βοηθας να δω κατι που προσπερασα και ειναι τοσο σημαντικο :D

εκτος απο τον ma3stro και τον SurfDrifter δεν εχω δει κατι αλλο που να δηλωνει αυτο που λες..:p

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.012
Members
38.276
Νεότερο μέλος
mikepan