Το συστημα μου παιζει πολυ ασχημα...

Reaction score
1.872
Μήπως ειπώθηκε ότι παίρνεις αυτά τα ηχεία τώρα με την προοπτική να πάρεις μεγαλύτερα αργότερα, και να κάνεις αυτά surround;

Reaction score
17
Μήπως ειπώθηκε ότι παίρνεις αυτά τα ηχεία τώρα με την προοπτική να πάρεις μεγαλύτερα αργότερα, και να κάνεις αυτά surround;
οχι δεν ειπαμε ποτε κατι τετοιο. Και φανταζομαι ποτε δεν ξεκινας απο τα surround βαζοντας τα μπροστα για αρχη.
Δεν έχω πολυκάναλο και δεν ξέρω αυτά τα προγράμματα του διαβόλου :biggrin: :biggrin: .
Σε γενικές γραμμές κατέβασε λίγο τη στάθμη στο sub, πειραματίσου, μήπως το φέρεις σε ανεκτά επίπεδα και ακούς τη μουσικούλα σου μέχρι να δεις τι άλλο γίνεται...
Οι 98 στους 100 εδώ μέσα είναι πιο έμπειροι από εμένα... :oops:
Όλο και κάτι θα σκαρφιστούν να σου πουν..
Μια χαρα ποστ εγραψες, εκλεισα το audyssey που με ενοχλει ετσι και αλλιως και πηγα στο manual setup στον AVR και εβαλα τα ηχεια στο crossover στο 100. μετα εβαλα το crossover του sub πανω στο sub στο 100. Τα εκανα σωστα;

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.739
Εξαρτάται από το budget, και φαντάζεσαι λάθος γιατί πολλοί το κάνουν με αυτή τη σειρά.

Reaction score
17
Εξαρτάται από το budget, και φαντάζεσαι λάθος γιατί πολλοί το κάνουν με αυτή τη σειρά.
Αν δεις τον χωρο μου εχω γωνιακο τοιχο και τοιχο πισω απο τον καναπε. Τι surround να βαλω; και να θελω μπαινει κατι σε μενα;

Reaction score
11.109
στο manual setup στον AVR και εβαλα τα ηχεια στο crossover στο 100. μετα εβαλα το crossover του sub πανω στο sub στο 100. Τα εκανα σωστα;
Όπα! Ένας θα κάνει cross. Ή ο AV ή το sub. Όχι και τα δύο.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.739
Αν δεις τον χωρο μου εχω γωνιακο τοιχο και τοιχο πισω απο τον καναπε. Τι surround να βαλω; και να θελω μπαινει κατι σε μενα;
Για όλες τις περιπτώσεις υπάρχουν λύσεις, λιγότερο ή περισσότερο αποτελεσματικές. Πάντως δε θα ήσουν ο μόνος με καναπέ στον τοίχο και περιφερειακά κανάλια. Δε λέω πως είναι ιδανικό, αλλά τι α κανς.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.530
οχι δεν ειπαμε ποτε κατι τετοιο. Και φανταζομαι ποτε δεν ξεκινας απο τα surround βαζοντας τα μπροστα για αρχη.

Μια χαρα ποστ εγραψες, εκλεισα το audyssey που με ενοχλει ετσι και αλλιως και πηγα στο manual setup στον AVR και εβαλα τα ηχεια στο crossover στο 100. μετα εβαλα το crossover του sub πανω στο sub στο 100. Τα εκανα σωστα;
Δεν μπορώ να σου πω αν έκανες σωστά ή όχι..
Σου είπα μια ιδέα μήπως το ''σώσεις'' προσωρινά μέχρι να βρεθεί μια πιο σωστή και μόνιμη λύση.
Πειραματίσου με τη ησυχία σου και θα βρεις το σημείο που δεν θα σε ενοχλεί (για την ώρα).
Αδυνατώ να πιστέψω (όσο κι αν απογοητεύτηκες από την αγορά) πως δεν θα βρεις έναν τρόπο να χαρείς τη μουσική σου.
Αλλά μην το ''τερματίζεις'', κάθε ηχείο έχει τα όρια του.
Αν είχες στο μυαλό σου να γίνεται σεισμός και να ξεσηκώνεις τη γειτονιά με αυτά τα ηχεία, δεν... :biggrin:

Reaction score
8.754
Ναι, στην θεωρία μπορείς να βάλεις σαραουντ, το θέμα είναι ότι χρειάζεσαι το σαμπακι ειδικά για ταινίες, οπότε πρέπει να δεις τι θα κάνεις με το μπουμαρισμα που έχεις, είναι το θέμα πολύπλοκο, ένα πρόβλημα είναι πως να στήσεις μπροστά σου σωστά τα ηχεία και να βλέπεις ταινίες με το άνοιγμα στην κουζίνα.
Χρειάζεσαι κάποιον με εμπειρία σε στήσιμο χομ σινεμά. Μην κάνεις πάντως κάποια βεβιασμενη κίνηση, ένα λάθος δεν διορθώνεται με κάποιο άλλο.

768x478_mediaportal_682_20150621_150841_jpg.png

768x478_mediaportal_682_20150621_151241_jpg.png

Reaction score
17
Και να θελα να τα κανω suround αυτα, τι θα το κανω το κεντρικο; Η σειρα αυτη ειναι πανακριβη.
Το έπιπλο κάτω από την τηλεόραση το θες οπωσδήποτε;
Ναι

Last edited:

Reaction score
518
Ολα ειναι λαθος και δεν αξιζει να κανεις τι πο τα. Χωρος χαλι μαυρο το βασικοτερο.

η καλυτερη προταση που διαβασα ηταν ηχομπαρα με sub. Δεξου το και θα γλυτωσεις χρηματα.

δεν ξερω εαν αξιζει να παρεις ενεργο κεντρικο απο θεμα κοστους και πρακτικοτητας. θα σου πουν τα παιδια.

Reaction score
518
Κανεις λαθος.τα δυο ηχεια θα χουν χειροτερο αποτελεσμα διοτι τα δυο ηχεια πρεπει να ακουγονται και τα δυο το ιδιο σε ενα συγκεκριμενο σημειο. Ενω στην μπαρα δεν εχεις τετοιο θεμα παρα μονο τις ακυρωσεις και τα boost του χωρου. Μιλαω για το συγκεκριμενο συστημα.

VonKarayian

Επαγγελματίας
Reaction score
281
Επειδή το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και έχει αναφερθεί και το όνομα της εταιρείας μας, καθώς και χαρακτηρισμοί για τα άτομά μας, οφείλουμε σε αυτό το σημείο να παραθέσουμε και τη δική μας οπτική για το πως πραγματικά έγιναν τα γεγονότα, με το συγκεκριμένο "κύριο".
Επικοινώνησε μαζί μας στις αρχές Ιουλίου του 2019 και εξέφρασε την επιθυμία του για αγορά Ραδιοεν/τή AV και 3.1 σετ ηχείων. Ο εν λόγω, μας ενημέρωσε ότι μένει στο Λουτράκι.

Είμασταν αρκετά πιεστικοί στο να μας επισκευθεί για τους εξής λόγους:

1. η απόσταση δεν είναι απαγορευτική
2. επρόκειτο για μία αγορά σημαντικού κοστους
3. στο κατάστημα θα μπορούσαμε να συζητήσουμε και να ακούσουμε πολλές επιλογές. ώστε να βρούμε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στο χώρο και τα γούστα του πελάτη. Εξ'άλλου στο κατάστημά μας υπάρχουν 8 διαφορετικά συστήματα Home Cinema στημένα
4. θέλαμε να ακούσει τη διαφορά μικρών ηχείων δαπέδου με τα ηχεία βάσης που είχε εξ'αρχής θέσει ως επιλογή λόγω έλλειψης χώρου
5. θέλαμε να ακούσει τη διαφορά μεγάλων ηχείων βάσεις σχετικά με μικρότερα που είχε εξ'αρχής θέσει ως επιλογή λόγω έλλειψης χώρου
6. θα μπορούσαμε να επιδείξουμε από κοντά και να εξηγήσουμε πράγματα που ο πελάτης δεν μπορούσε να κατανοήσει τηλεφωνικά

Μιλήσαμε αρκετές φορές τηλεφωνικά και αφού δεν καταφέραμε να πείσουμε τον πελάτη για μία λύση που κατά τη γνώμη μας θα ήταν σωστότερη για το χώρο του αναγκαστήκαμε να τον ακολουθήσουμε στις απαιτήσεις του για ένα σύστημα ηχείων 3.1 το οποίο να είναι ιδιαίτερα οικονομικό λόγω περιορισμένου μπάτζετ, και τα front ηχεία, ιδιαίτερα μικρά λόγω περιορισμένου χώρου. Παρά τις ενστάσεις μας και τις συμβουλές μας, η μόνιμη απάντηση του πελάτη ήταν: έλα μωρέ μία ηχομπάρα είχα, αυτά θα παίζουν σίγουρα καλύτερα.

στις 19/07 στείλαμε την προσφορά μας στον πελάτη μετά από πολύωρες συζητήσεις για την τελική επιλογή προϊόντων.

Το συνολικό κόστος των ηχείων ήταν 890€.
Front ADVANCE ACOUSTIC K3S Gloss White 290€
Center ADVANCE ACOUSTIC K Center Gloss White 200€
Subwoofer ADVANCE ACOUSTIC K SUB 200 Gloss White 400€

Να ξεκαθαρίσουμε ότι θεωρούμε τα προϊόντα εξαιρετικά για την τιμή τους, αλλιώς δε θα τα εμπορευόμασταν.

Μετά την παραλαβή των προϊόντων από τον πελάτη συνομιλήσαμε μαζί του πολυάριθμες φορές για μεγάλο χρονικό διαστημα κάθε φορά, προσπαθώντας να τον κατευθύνουμε όσον αφορά τη σωστή τοποθέτηση των ηχείων, του subwoofer, και τη σωστή ρύθμιση του ενισχυτή, χωρίς μεγάλη επιτυχία όπως θα διαπιστώσατε από τις φωτογραφίες, αφού ο πελάτης δεν άκουγε καμία από τις συμβουλές μας.

Τέλος, του προτείναμε να σκεφθεί και τη πιθανότητα επίσκεψης ενός ειδικού calibrator για την καλύτερη αξιολόγηση και επίλυση των προβλημάτων.

Γιώργος Καραγιάννης
Ultimate Audio

Reaction score
3.628
Aν παίζεις σε μεγάλες εντάσεις υπό αυτές τις συνθήκες (μικρά ηχεία, κακός χώρος, πιθανόν λάθος ρυθμίσεις) είναι φυσικό να σε ενοχλεί το αποτέλεσμα. Ίσως ζητάς πάρα πολλά από τόσο μικρό ηχείο... (εντάσεις και τελικά παραμόρφωση).
Έχω την εντύπωση όμως πως αυτό που σε ενοχλεί κυρίως είναι το μπουμάρισμα από το sub λόγο κακής ρύθμισης και χώρου. Δοκίμασες να το κροσάρεις στα 90-100 hz και να το χαμηλώσεις λίγο? Το sub στα 150hz και τέρμα θα δίνει πόνο και θα καλύπτει και τα ηχεία λογικά, εκτός αν δεν έχω καταλάβει καλά.
Ακομα να παει ενας ανθρωπος να ακουσει το προβλημα επιτελους;;

Εγω κανονισα μεσα σε ενα βραδυ να κολλησω τα καλωδια της βελονας συμφορουμιτη και μαλιστα το εκανα σε ωρα εργασιας!!

:headbang:

Reaction score
6.190
Ακομα να παει ενας ανθρωπος να ακουσει το προβλημα επιτελους;;

Εγω κανονισα μεσα σε ενα βραδυ να κολλησω τα καλωδια της βελονας συμφορουμιτη και μαλιστα το εκανα σε ωρα εργασιας!!

:headbang:
Είναι αντίστοιχη απόσταση Θεσσαλονίκης με Βέροια το Λουτράκι, εκτός νομού δηλαδή.
Να ξεκαθαρίσουμε ότι θεωρούμε τα προϊόντα εξαιρετικά για την τιμή τους, αλλιώς δε θα τα εμπορευόμασταν.
Αυτο έπρεπε σίγουρα να αποσαφηνιστεί. Επίσης αν θέλετε απαντάτε φυσικά και αν θυμάστε βέβαια, σας ανέφερε ποτέ ο συγκεκριμένος κύριος ότι είχε κάποια συνομιλία στο ίντερνετ και συγκεκριμένα με κάποιο άτομο σε γειτονική πλατφόρμα που το κατεύθυνε προς αυτές τις αγορές και μάλιστα από το κατάστημα σας;

Last edited:

Reaction score
518
Καλο ειναι να μην γινεται λογος για μαγαζια ειδικα σε εναν χωρο που ειναι κατι σαν χομπι. Το θεωρω χαζο.

στην τελικη δεν σε αναγκαζει κανεις να αγορασεις. Ουτε το καταστημα εχει δει τον χωρο σου για να σου πει....εκτος εαν δειξεις φωτο.

προσωπικα δεν εχω κερδος απο τπτ και για το συγκεκριμενο καταστημα μονο κακα λογια δεν μπορω να πω. Και πηρα πραγματα ντεμο στον χωρο μου προς δοκιμη και χωρις αγορα...και δεν με πιεσε ποτε για αγορα και συμπεριφορα εξαιρετικη και προθυμος ειναι για οτι ευκολια μπορεσει.

τωρα εαν κατι δεν σ αρεσει δεν κατηγορεις..δεν ειναι τιμιο. Ειναι σαν να κατηγορεις τον ταδε που εχει αντιπροσωπεια της ταδε εταιριας αυτοκινητου λες και το εφτιαξε αυτος, ο ανθρωπος εχει αρκετες εταιριες τιμιες και low budget ακους ρωτας και κρινεις. Εαν δεν σ αρεσει πχ η ταδε εταιρια μην την αγοραζεις...

εδω ο φιλος που ανοιξε το θεμα (που καλως το ανοιξε) αλλα δεν εχει καταλαβει ακομα τα βασικα. Βασικα επρεπε να ανοιξει θεμα πολυ πριν την αγορα...ωστοσο πατατες ολοι εκαναν...ολοι ομως. Εστω και αργα να καταλαβει οτι ο συγκεκριμενος χωρος δεν κανει ακομα και συστημα 50.000ευρω να αγορασει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.481
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134