JOHN MARKOU
Münchhausen
- Reaction score
- 28.809
Από σπάνιο έως απίθανο.Κάτσε μάστορά μου, μπορεί να έχεις καμιά διαρροή ή επιστροφή απο ουδέτερο και να ανάψει το λαμπάκι.Καλύτερα πολύμετρο για σιγουριά.
![]()
Από σπάνιο έως απίθανο.Κάτσε μάστορά μου, μπορεί να έχεις καμιά διαρροή ή επιστροφή απο ουδέτερο και να ανάψει το λαμπάκι.Καλύτερα πολύμετρο για σιγουριά.
![]()
Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς αλλά άκουσε και 2 βλακείες από εμένα.Επαναλαμβάνω ότι δεν ξεκινώ ξανά λόγω ανύπαρκτης δισκοθηκης.
Δεν θέλω λάμπα που παίζει σαν τρανζίστορ από τη στιγμή που μπορώ ν' αγοράσω τρανζίστορ δίχως τα μειονεκτήματα της λάμπας και συνήθως φθηνότερο.
Επαναλαμβανω επίσης πως το πικάπ και το cd δεν μπορούν να ξεπεράσουν τη φύση τους και να κάνουν αλλαγή φύλου.
Φοβερό χιουμοράκι και πανέξυπνο!!!Βαζει το σταυρό γιατί έχει στείλει πολύ κόσμο εκεί που τους καλεί η φύση![]()
Θα σου κάνω εγώ τυφλό τεστ καλωδίων και ύστερα θα χρονομετρησω πόσο γρήγορα θα διανύσεις την απόσταση ως την Αθήνα(η την Θεσσαλονικη)για αγορά καλωδιων.Tελικο συμπερασμα οτι λιγοι καθονται να ακουσουν μουσικη ικαι να ευχαριστηθουν.... Καθονται για να ακουσουν μηχανηματα καυλωδια ηχεια.
Αμφιβαλω αν ευχαριστιουνται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τη μουσικη οταν ειναι σαν την γατα που γυρναει γυρω γυρω κυνηγοντας την ουρα της χανοντας το νοημα του ακουω μουσικη χωρις συνεχεια να ψαχνω ατελειες να διορθωσω ,μπαινοντας ετσι σε ενα φαυλο κυκλο και παραλληλα κανοντας πλουσιους τα σαινια τουε εμπορους ( οχι ολους) που εχουν πιασει το νοημα να πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες.
Κατα μαιο πλευρα οταν θα εχω μετακομισει στο μεγαλο σπιτι και εχω αγορασει εξ αναγκης οποιο τελοσπαντων ηχειο διαλεξω ( λογο μεγαλυτερου σαλονιου ) και με το υπαρχον σεταπ. απο τα αλλα ,ανευ μετρησεων κλπ κλπ ,ανευ πανακριβων καυλωδιων καιι φρου φρου και αρωματα αν θελει ο παης ειναι καλεσμενος μου στο λουτρακι να ακουσουμε μουσικουλα μετα καφε και φαγητου και αν θελει ας φερει μαζι του και κανα καλωδιο ρευματος και κανενα ιντερκονεκτ απο τα δικα του να του κανω ενα blind test να δουμε κατι.............
Α να γεια σου. Ο μόνος σωστός τρόπος είναι αυτός που έγραψες, να μειώσεις τα ρεύματα διαρροής.Σε μηχανηματα χωρις γειωση βαζουμε στην πριζα το καλωδιο τροφοδοσιας και με ενα πολυμετρο στη θεση AC μετραμε την ταση μεταξυ σασι και γειωσης στα ελασματα της πριζας αντιστρεφουμε το φις στην πριζα οπου δειχνει λιγοτερα βολτ τοτε ειναι σωστα η φαση.Τωρα σε μηχανηματα με γειωση φτιαχνουμε ενα καλωδιο χωρις γειωση με iec στην μια μερια και διπολικο στην αλλη και ενεργουμε το ιδιο οπως στα χωρις γειωση μηχανηματα.Μαρκαρουμε την σωστη πλευρα στο μηχανημα και στην πριζα την φαση αν ειναι ανακατεμενες
διαφωνώ...για τους πιουρίστες 2κάναλους χαιεντάδες...τα μετρητικά όργανα δεν παίζουν κανέναν απολύτως ρόλοΚαι κατι ακομα ποτε δεν εμπιστευομαστε το δοκιμαστικο κατσαβιδι των 2-3-5 ευρω μπορει να αναψει παντου μπορει και να μην αναψει παντου αναλογα τις συνθηκες.
η καποιος αλλος χρυσος κανονας δεκα μετρα μια κοβε ισχυει παντου
Αν δεν υπηρχαν οι δικαναλοι (χαιενταδες και μη) τα μετρητικα οργανα θα ηταν αγνωστες λεξεις !διαφωνώ...για τους πιουρίστες 2κάναλους χαιεντάδες...τα μετρητικά όργανα δεν παίζουν κανέναν απολύτως ρόλο
να βάζουν δάχτυλα στις πρίζες και να τα βρίσκουν
Οπως;Α να γεια σου. Ο μόνος σωστός τρόπος είναι αυτός που έγραψες, να μειώσεις τα ρεύματα διαρροής.
Βαργιόμουν να τα γράψω, υποτίθεται είναι γνωστά απ'τη δεκαετία του '60..
Να σημειωθεί βέβαια, πως υπάρχουν πραγματικά σωστά φτιαγμένες συσκευές, που δεν έχουν καμία μετρήσιμη διαφορά όπως κι αν τις συνδέσεις.
Σίγουρα.Δε θα παίξει που δε θα παίξει,μη σε στειλει κιόλας στον άλλο κόσμο!
Όσο πιο "παλιός" στο σπορ, τόσο πιο "προσεκτικός" γίνεσαι. Δυστυχώς, είναι αναντικατάστατη η εμπειρία.
Από συνήθεια μετράω όχι μόνον πιθανά βραχυκυκλώματα, αλλά ακόμα και αντίσταση από άκρο σε άκρο σε κάθε καλώδιο που φτιάχνω, παρ'οτι γίνεται κάθε φορά "κατά τας γραφάς", είτε διασύνδεσης είτε ρεύματος, με σύσφιξη προ της κόλλησης, με σλιβς, με ισχυρές επαφές και χορταστικές μονώσεις, λες και θα είναι μέσα στο νερό συνέχεια, και πάλι με άγχος και προσοχή, ενώ 40 χρόνια τα κάνω όλα αυτά (και πολύ περισσότερα, από ηχεία μέχρι ενισχυτές).
Σίγουρα πρέπει να κλείσουμε το γενικό πριν μετρήσουμε τις πρίζες για τη φάση. Έτσι @JOHN MARKOU;Και κατι ακομα ποτε δεν εμπιστευομαστε το δοκιμαστικο κατσαβιδι των 2-3-5 ευρω μπορει να αναψει παντου μπορει και να μην αναψει παντου αναλογα τις συνθηκες.Παντα εξακριβωση με πιο ακριβο τεστερ η καλο non contact tester η πολυμετρο.Για εργασιες στο ρευμα και τον γενικο να κλεισουμε παντα για σιγουρια μετραμε μην τυχων και υπαρχει ρευμα η εχει κανει καμια πατατα με τις καλωδιωσεις ο ηλεκτρολογος η καποιος αλλος χρυσος κανονας δεκα μετρα μια κοβε ισχυει παντου.
Αλλο το ενα αλλο το αλλο.Δεν εγραψα κινεζικα στις ηλεκτρολογικες εργασιες προσεχουμε εχω φαει σμπαρο απο ουδετερο.Τωρα για να βρει κανεις την φαση προφανως πρεπει να εχουν ρευμα οι πριζες ε? λογικο ακουγεται.Μην σου πω να κλείσουμε και τις ασφάλειες στο ρολόι , για σιγουριά.![]()
Δεν ξέρει απο ηλεκτρολογία ο Κος Μάρκουεχω φαει σμπαρο απο ουδετερο.
Στην επαρχία και στα χωριά που δεν έχουν ουδετερογείωση λές η πολιτκότητα του καλώδίου εκεί να παίζει ρόλο κα για αυτό ακούει ο ΠΑΗ διαφορές ;Ολοι την έχουμε φάει ουκ ολίγες φορές . Εγώ δε, άπειρες.
Φυσικά εννοείται ότι πρέπει να έχουμε τάση στο κύκλωμα για να δούμε που είναι η φάση.
Από απώλεια ουδετέρου έχουν γίνει οι μεγαλύτερες ζημιές.
Περίεργο βέβαια γιατί η ΔΕΗ γειώνει τον ουδέτερο .
Αλλά τότε γιατί γραφτηκε κάπου στο παρόν νήμα ότι πρέπει να είναι κατευασμένος ο γενικός ?
ακόμα είναιΑν δεν υπηρχαν οι δικαναλοι (χαιενταδες και μη) τα μετρητικα οργανα θα ηταν αγνωστες λεξεις !