Featured Το σύστημα μου

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.809
Κάτσε μάστορά μου, μπορεί να έχεις καμιά διαρροή ή επιστροφή απο ουδέτερο και να ανάψει το λαμπάκι. :D Καλύτερα πολύμετρο για σιγουριά. :D
Από σπάνιο έως απίθανο.

Reaction score
6.918
Επαναλαμβάνω ότι δεν ξεκινώ ξανά λόγω ανύπαρκτης δισκοθηκης.
Δεν θέλω λάμπα που παίζει σαν τρανζίστορ από τη στιγμή που μπορώ ν' αγοράσω τρανζίστορ δίχως τα μειονεκτήματα της λάμπας και συνήθως φθηνότερο.
Επαναλαμβανω επίσης πως το πικάπ και το cd δεν μπορούν να ξεπεράσουν τη φύση τους και να κάνουν αλλαγή φύλου.
Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς αλλά άκουσε και 2 βλακείες από εμένα.
Ένα καλό cd player είναι οδηγός για την αρτιότητα ενός στησίματος.
Αυτό θα σου τα δείξει όλα τα προβλήματα ( αν υπάρχουν ) , καλώδια , ηχεία , χώρο, τα πάντα. Αφού τα φτιάξεις όλα αυτά με γνώμονα αυτό που ακούς από το cd μετά ξεκινάς και σχολείσαι με το πικάπ.
Αν το καταφέρεις και αυτό ( το οποίο είναι πάρα πολύ δύσκολο ) τότε μόνο θα καταλάβεις τι σημαίνει ακούω μουσική. Δυστυχώς είναι ελάχιστοι αυτοί που το έχουν καταφέρει για αυτό φυσικό και επόμενο είναι να υπάρχει και πάρα πολλή αρνητικότητα από τη μάζα του χάι φάι που ακούει κουκου ρούκου τελείως
Όλα τα άλλα δεν είναι ούτε οδοντόκρεμες. Μόνο για μπάρμπεκιου και για να γράφεις σε φόρουμ όπως καλή ώρα😀😀

Εν τω μεταξύ σήμερα είχα πάρα πολύ χρόνο και έκανα ΑΒ δύο πικάπ ( τον παλιό και τον νέο ) δίπλα δίπλα να δω τι γίνεται. Τες πα. Μετά από πολλές ώρες χαμόγελου μόλις έβαλα πσηφιακό για να μπω να χαζέψω εδώω στο avsite.
Ρε σαν μεγαφωνάκι των 30 ευρώ παίζει τώρα ενώ μετά από 2 μέρες πχ αποχή που έχει κάνει eq το αυτί λες ρε τι πσηφιακό έχω που τα μαμάει όλα .
Και μετά βάζεις πικάπ....🍌🍌
χαχαχχα!!!

Reaction score
742
Tελικο συμπερασμα οτι λιγοι καθονται να ακουσουν μουσικη ικαι να ευχαριστηθουν.... Καθονται για να ακουσουν μηχανηματα καυλωδια ηχεια.
Αμφιβαλω αν ευχαριστιουνται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τη μουσικη οταν ειναι σαν την γατα που γυρναει γυρω γυρω κυνηγοντας την ουρα της χανοντας το νοημα του ακουω μουσικη χωρις συνεχεια να ψαχνω ατελειες να διορθωσω ,μπαινοντας ετσι σε ενα φαυλο κυκλο και παραλληλα κανοντας πλουσιους τα σαινια τουε εμπορους ( οχι ολους) που εχουν πιασει το νοημα να πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες.

Κατα μαιο πλευρα οταν θα εχω μετακομισει στο μεγαλο σπιτι και εχω αγορασει εξ αναγκης οποιο τελοσπαντων ηχειο διαλεξω ( λογο μεγαλυτερου σαλονιου ) και με το υπαρχον σεταπ. απο τα αλλα ,ανευ μετρησεων κλπ κλπ ,ανευ πανακριβων καυλωδιων καιι φρου φρου και αρωματα αν θελει ο παης ειναι καλεσμενος μου στο λουτρακι να ακουσουμε μουσικουλα μετα καφε και φαγητου και αν θελει ας φερει μαζι του και κανα καλωδιο ρευματος και κανενα ιντερκονεκτ απο τα δικα του να του κανω ενα blind test να δουμε κατι.............

Reaction score
3.709
Tελικο συμπερασμα οτι λιγοι καθονται να ακουσουν μουσικη ικαι να ευχαριστηθουν.... Καθονται για να ακουσουν μηχανηματα καυλωδια ηχεια.
Αμφιβαλω αν ευχαριστιουνται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τη μουσικη οταν ειναι σαν την γατα που γυρναει γυρω γυρω κυνηγοντας την ουρα της χανοντας το νοημα του ακουω μουσικη χωρις συνεχεια να ψαχνω ατελειες να διορθωσω ,μπαινοντας ετσι σε ενα φαυλο κυκλο και παραλληλα κανοντας πλουσιους τα σαινια τουε εμπορους ( οχι ολους) που εχουν πιασει το νοημα να πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες.

Κατα μαιο πλευρα οταν θα εχω μετακομισει στο μεγαλο σπιτι και εχω αγορασει εξ αναγκης οποιο τελοσπαντων ηχειο διαλεξω ( λογο μεγαλυτερου σαλονιου ) και με το υπαρχον σεταπ. απο τα αλλα ,ανευ μετρησεων κλπ κλπ ,ανευ πανακριβων καυλωδιων καιι φρου φρου και αρωματα αν θελει ο παης ειναι καλεσμενος μου στο λουτρακι να ακουσουμε μουσικουλα μετα καφε και φαγητου και αν θελει ας φερει μαζι του και κανα καλωδιο ρευματος και κανενα ιντερκονεκτ απο τα δικα του να του κανω ενα blind test να δουμε κατι.............
Θα σου κάνω εγώ τυφλό τεστ καλωδίων και ύστερα θα χρονομετρησω πόσο γρήγορα θα διανύσεις την απόσταση ως την Αθήνα(η την Θεσσαλονικη)για αγορά καλωδιων.
Φαγητό στον Γιάννη
απέναντι απ' το συντριβάνι
ΠΑΗΤακαλωδιαμουειναικαλυτερααποταδικασου
Υ.Γ. Αντί για subs πάρε καλύτερα ηχεία.Καλυτερα θ' ακούσεις και δεν θα χρειαστείς περισσότερα(και καλύτερα) καλώδια.Σε απεριποιητο χώρο,τα subs μόνο πρόβλημα θα προκαλέσουν.

Last edited:

Reaction score
169
Και κατι ακομα ποτε δεν εμπιστευομαστε το δοκιμαστικο κατσαβιδι των 2-3-5 ευρω μπορει να αναψει παντου μπορει και να μην αναψει παντου αναλογα τις συνθηκες.Παντα εξακριβωση με πιο ακριβο τεστερ η καλο non contact tester η πολυμετρο.Για εργασιες στο ρευμα και τον γενικο να κλεισουμε παντα για σιγουρια μετραμε μην τυχων και υπαρχει ρευμα η εχει κανει καμια πατατα με τις καλωδιωσεις ο ηλεκτρολογος η καποιος αλλος χρυσος κανονας δεκα μετρα μια κοβε ισχυει παντου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.483
Σε μηχανηματα χωρις γειωση βαζουμε στην πριζα το καλωδιο τροφοδοσιας και με ενα πολυμετρο στη θεση AC μετραμε την ταση μεταξυ σασι και γειωσης στα ελασματα της πριζας αντιστρεφουμε το φις στην πριζα οπου δειχνει λιγοτερα βολτ τοτε ειναι σωστα η φαση.Τωρα σε μηχανηματα με γειωση φτιαχνουμε ενα καλωδιο χωρις γειωση με iec στην μια μερια και διπολικο στην αλλη και ενεργουμε το ιδιο οπως στα χωρις γειωση μηχανηματα.Μαρκαρουμε την σωστη πλευρα στο μηχανημα και στην πριζα την φαση αν ειναι ανακατεμενες
Α να γεια σου. Ο μόνος σωστός τρόπος είναι αυτός που έγραψες, να μειώσεις τα ρεύματα διαρροής.

Βαργιόμουν να τα γράψω, υποτίθεται είναι γνωστά απ'τη δεκαετία του '60..

Να σημειωθεί βέβαια, πως υπάρχουν πραγματικά σωστά φτιαγμένες συσκευές, που δεν έχουν καμία μετρήσιμη διαφορά όπως κι αν τις συνδέσεις.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
81.944
Και κατι ακομα ποτε δεν εμπιστευομαστε το δοκιμαστικο κατσαβιδι των 2-3-5 ευρω μπορει να αναψει παντου μπορει και να μην αναψει παντου αναλογα τις συνθηκες.
διαφωνώ...για τους πιουρίστες 2κάναλους χαιεντάδες...τα μετρητικά όργανα δεν παίζουν κανέναν απολύτως ρόλο
να βάζουν δάχτυλα στις πρίζες και να τα βρίσκουν

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.483
η καποιος αλλος χρυσος κανονας δεκα μετρα μια κοβε ισχυει παντου
👍👍👍

Όσο πιο "παλιός" στο σπορ, τόσο πιο "προσεκτικός" γίνεσαι. Δυστυχώς, είναι αναντικατάστατη η εμπειρία.

Από συνήθεια μετράω όχι μόνον πιθανά βραχυκυκλώματα, αλλά ακόμα και αντίσταση από άκρο σε άκρο σε κάθε καλώδιο που φτιάχνω, παρ'οτι γίνεται κάθε φορά "κατά τας γραφάς", είτε διασύνδεσης είτε ρεύματος, με σύσφιξη προ της κόλλησης, με σλιβς, με ισχυρές επαφές και χορταστικές μονώσεις, λες και θα είναι μέσα στο νερό συνέχεια, και πάλι με άγχος και προσοχή, ενώ 40 χρόνια τα κάνω όλα αυτά (και πολύ περισσότερα, από ηχεία μέχρι ενισχυτές).

Reaction score
1.630
διαφωνώ...για τους πιουρίστες 2κάναλους χαιεντάδες...τα μετρητικά όργανα δεν παίζουν κανέναν απολύτως ρόλο
να βάζουν δάχτυλα στις πρίζες και να τα βρίσκουν
Αν δεν υπηρχαν οι δικαναλοι (χαιενταδες και μη) τα μετρητικα οργανα θα ηταν αγνωστες λεξεις !

Reaction score
3.709
Α να γεια σου. Ο μόνος σωστός τρόπος είναι αυτός που έγραψες, να μειώσεις τα ρεύματα διαρροής.

Βαργιόμουν να τα γράψω, υποτίθεται είναι γνωστά απ'τη δεκαετία του '60..

Να σημειωθεί βέβαια, πως υπάρχουν πραγματικά σωστά φτιαγμένες συσκευές, που δεν έχουν καμία μετρήσιμη διαφορά όπως κι αν τις συνδέσεις.
Οπως;
👍👍👍

Όσο πιο "παλιός" στο σπορ, τόσο πιο "προσεκτικός" γίνεσαι. Δυστυχώς, είναι αναντικατάστατη η εμπειρία.

Από συνήθεια μετράω όχι μόνον πιθανά βραχυκυκλώματα, αλλά ακόμα και αντίσταση από άκρο σε άκρο σε κάθε καλώδιο που φτιάχνω, παρ'οτι γίνεται κάθε φορά "κατά τας γραφάς", είτε διασύνδεσης είτε ρεύματος, με σύσφιξη προ της κόλλησης, με σλιβς, με ισχυρές επαφές και χορταστικές μονώσεις, λες και θα είναι μέσα στο νερό συνέχεια, και πάλι με άγχος και προσοχή, ενώ 40 χρόνια τα κάνω όλα αυτά (και πολύ περισσότερα, από ηχεία μέχρι ενισχυτές).
Σίγουρα.Δε θα παίξει που δε θα παίξει,μη σε στειλει κιόλας στον άλλο κόσμο!

Reaction score
11.629
Και κατι ακομα ποτε δεν εμπιστευομαστε το δοκιμαστικο κατσαβιδι των 2-3-5 ευρω μπορει να αναψει παντου μπορει και να μην αναψει παντου αναλογα τις συνθηκες.Παντα εξακριβωση με πιο ακριβο τεστερ η καλο non contact tester η πολυμετρο.Για εργασιες στο ρευμα και τον γενικο να κλεισουμε παντα για σιγουρια μετραμε μην τυχων και υπαρχει ρευμα η εχει κανει καμια πατατα με τις καλωδιωσεις ο ηλεκτρολογος η καποιος αλλος χρυσος κανονας δεκα μετρα μια κοβε ισχυει παντου.
Σίγουρα πρέπει να κλείσουμε το γενικό πριν μετρήσουμε τις πρίζες για τη φάση. Έτσι @JOHN MARKOU; :roflmao:

Reaction score
169
Μην σου πω να κλείσουμε και τις ασφάλειες στο ρολόι , για σιγουριά. :rofl:
Αλλο το ενα αλλο το αλλο.Δεν εγραψα κινεζικα στις ηλεκτρολογικες εργασιες προσεχουμε εχω φαει σμπαρο απο ουδετερο.Τωρα για να βρει κανεις την φαση προφανως πρεπει να εχουν ρευμα οι πριζες ε? λογικο ακουγεται.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.809
Ολοι την έχουμε φάει ουκ ολίγες φορές . Εγώ δε, άπειρες.
Φυσικά εννοείται ότι πρέπει να έχουμε τάση στο κύκλωμα για να δούμε που είναι η φάση.
Από απώλεια ουδετέρου έχουν γίνει οι μεγαλύτερες ζημιές.
Περίεργο βέβαια γιατί η ΔΕΗ γειώνει τον ουδέτερο .
Αλλά τότε γιατί γραφτηκε κάπου στο παρόν νήμα ότι πρέπει να είναι κατευασμένος ο γενικός ?

Reaction score
21.051
Ολοι την έχουμε φάει ουκ ολίγες φορές . Εγώ δε, άπειρες.
Φυσικά εννοείται ότι πρέπει να έχουμε τάση στο κύκλωμα για να δούμε που είναι η φάση.
Από απώλεια ουδετέρου έχουν γίνει οι μεγαλύτερες ζημιές.
Περίεργο βέβαια γιατί η ΔΕΗ γειώνει τον ουδέτερο .
Αλλά τότε γιατί γραφτηκε κάπου στο παρόν νήμα ότι πρέπει να είναι κατευασμένος ο γενικός ?
Στην επαρχία και στα χωριά που δεν έχουν ουδετερογείωση λές η πολιτκότητα του καλώδίου εκεί να παίζει ρόλο κα για αυτό ακούει ο ΠΑΗ διαφορές ; :D😍

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.800
Members
38.373
Νεότερο μέλος
Pankal5