Featured Το σύστημα μου

Reaction score
820
Θα υπάρξει απόδειξη μόνο που τότε δεν θα μπορείς να αλλάξεις στρατόπεδο. Όπως λένε.. "όπως έστρωσες θα κοιμηθείς".
εγω δεν σκοπευω να αλλαξω τιποτα,εσυ αλλαξε πλευρο οταν κοιμασαι

Reaction score
21.329
Για το αντικειμενο μας.
Μετα απο μια καποια μακροχρονη εμπειρια σε audio fora
και "κολυμπι" σ' εναν ωκεανο αποψεων και αντιρρησεων,
εχω καταληξει οτι εχει μεγαλυτερη αξια να κλεβεις ιδεες και πρακτικες μετα απο δοκιμη,
παρα να παρακολουθεις, ακομα χειροτερα να μετεχεις,
σε αντιπαραθεσεις που δεν τελειωνουν ποτε και δεν οδηγουν πουθενα .
Αυτό εάν κάνεις μια αναγωγή , με την βοήθεια και βαθύτερη κατανόηση αυτών που ανέφερα, θα δείς ότι ισχύιει σε και για όλα τα πράγματα στην ζωή.

Μετά απο λίγο καιρό καταλήγεις να επιλέξεις τελικά την σιωπή.

Εάν η συναισθηματική νοημοσύνη σου είναι μεσαία πρός υψηλή μπορείς και να την "βγάλεις" κάπως οριακά καθαρή με την σιωπή.

Εάν όμως είναι πολύ υψηλή τότε έχεις προβλημα καθώς η σιωπή και η κατανόηση , γνώση , και μοναξιά που συνοδεύουν αυτήν είναι πάντα μικρότερη ως ανάγκη απο την μεγαλύτερη κυριάρχουσα ανάγκη του να εκφράσεις ελεύθερα την ατομικότητα σου στα πλαίσια ενός εξωτερικού περιβάλλοντος μη απομόνωσης. Όσο πιο πολύ το γνωσιακό - γνώση μαζεύεται μέσα σου τόσο περισσοτερο έρχεται σε μεγάλη σύγκρουση με την ανάγκη σου να το εκφράσεις και να το μοιραστείς. Το δεύτερο είναι πιο σημαντικό και βαρύνων στον ανθρωπο. Εάν δεν το καταφέρεις έχεις προβλήματα. Η γνώση δηλαδή είναι εκ φύσεως κάτι που πρέπει να μεταλαμπαδευτεί και μοιραστεί καθώς ο άνθρωπος είναι κοινωνικό όν και επίσης χάνει και το reference του ως πρός τους άλλους καθώς δεν μπορεί να την επιβεβαιώσει και άρα και τον εαυτό του στο τέλος μην γωνρίζοντας τι είναι ή τι δεν είναι αληθνό συνεχώς αμφιβάλλοντας για την ορθότητα των συμπερασμάτων σου ενώ αυτά είναι όντως ορθά.

Last edited:

Reaction score
1.639
Σωστά.

Αυτός είναι ο στυλοβάτης της κάθε θρησκείας.
Μπορεί οι θρησκείες ( τις οποίες τις αντιμετωπίζω ως εντελώς άλλο θέμα από την ύπαρξη του θεού την οποία προσεγγίζω διαφορετικά ) να εκμεταλλεύονται το λογικό κενό, αλλά εδώ δεν έχει σχέση αυτό. Προσωπικά έχω αναρτήσει ισχυρές ενδείξεις μέσω μετρήσεων και μεθόδων τόσο για το ρεύμα όσο και για τη στήριξη οι οποίες βέβαια δεν μπορούν να αποτυπώσουν τι ακούει ο καθένας και τις διαφορές με μια αρχική βάση ( εκτός αν έχουμε τεστ με εγκεφαλογραφήματα ). Αλλά είπαμε κάποιοι έχουν το ακουστομετρο στο τσεπάκι

Reaction score
732
O ΠΑΗ εντωμεταξύ θα πρέπει να γελάει 🤣🤣 που που το θέμα της ανοησίας (καλώδια-χρωμα,υλικό, βερνικι, των Racks-φις-πολύμπριζα-πάχος χαλιού - μάρκα γρανίτη-πλάτη πολυθρόνας-μήκος καλωδίων-πλάτος συσκευής-βάρος πορτατίφ- μπιλιες-ποδαρικά ενισχυτή-γωνία βιβλιοθήκης και πάει λέγοντας έχει ξεχυλωθεί, υπάρχει κοινό που θέλει να το αναλύσει με τεκμηριώσεις και μάλιστα που ειναι έτοιμο να σηκώσει και μανίκια σε πιθανες διαφωνίες επί της ανοησίας.

Reaction score
3.889
O ΠΑΗ εντωμεταξύ θα πρέπει να γελάει 🤣🤣 που που το θέμα της ανοησίας (καλώδια-χρωμα,υλικό, βερνικι, των Racks-φις-πολύμπριζα-πάχος χαλιού - μάρκα γρανίτη-πλάτη πολυθρόνας-μήκος καλωδίων-πλάτος συσκευής-βάρος πορτατίφ- μπιλιες-ποδαρικά ενισχυτή-γωνία βιβλιοθήκης και πάει λέγοντας έχει ξεχυλωθεί, υπάρχει κοινό που θέλει να το αναλύσει με τεκμηριώσεις και μάλιστα που ειναι έτοιμο να σηκώσει και μανίκια σε πιθανες διαφωνίες επί της ανοησίας.
Λουκά,είμαστε ίδιοι κι ας μην γνωριζόμαστε προσωπικά.
Δεν μ' ενδιαφέρει ούτε η τεκμηρίωση ούτε η μη τεκμηριωση.Εναν καλοπροαίρετο ψάχνω ώστε να τον καθίσω κάτω για ν' ακούσει ο,τι απορρίπτει δια της οράσεως.Επειδη αυτό έχει συμβεί δεκάδες φορές στο παρελθον,γνωρίζω εκ των προτερων τι θα συμβεί και την επόμενη φορά.

Reaction score
4.487
Δεν μ' ενδιαφέρει ούτε η τεκμηρίωση ούτε η μη τεκμηριωση.Εναν καλοπροαίρετο ψάχνω ώστε να τον καθίσω κάτω για ν' ακούσει ο,τι απορρίπτει δια της οράσεως.Επειδη αυτό έχει συμβεί δεκάδες φορές στο παρελθον,γνωρίζω εκ των προτερων τι θα συμβεί και την επόμενη φορά.
Η Επερεσία θα αποφανθεί. :king:

Reaction score
246
Αυτό εάν κάνεις μια αναγωγή , με την βοήθεια και βαθύτερη κατανόηση αυτών που ανέφερα, θα δείς ότι ισχύιει σε και για όλα τα πράγματα στην ζωή.

Μετά απο λίγο καιρό καταλήγεις να επιλέξεις τελικά την σιωπή.

Εάν η συναισθηματική νοημοσύνη σου είναι μεσαία πρός υψηλή μπορείς και να την "βγάλεις" κάπως οριακά καθαρή με την σιωπή.

Εάν όμως είναι πολύ υψηλή τότε έχεις προβλημα καθώς η σιωπή και η κατανόηση , γνώση , και μοναξιά που συνοδεύουν αυτήν είναι πάντα μικρότερη ως ανάγκη απο την μεγαλύτερη κυριάρχουσα ανάγκη του να εκφράσεις ελεύθερα την ατομικότητα σου στα πλαίσια ενός εξωτερικού περιβάλλοντος μη απομόνωσης. Όσο πιο πολύ το γνωσιακό - γνώση μαζεύεται μέσα σου τόσο περισσοτερο έρχεται σε μεγάλη σύγκρουση με την ανάγκη σου να το εκφράσεις και να το μοιραστείς. Το δεύτερο είναι πιο σημαντικό και βαρύνων στον ανθρωπο. Εάν δεν το καταφέρεις έχεις προβλήματα. Η γνώση δηλαδή είναι εκ φύσεως κάτι που πρέπει να μεταλαμπαδευτεί και μοιραστεί καθώς ο άνθρωπος είναι κοινωνικό όν και επίσης χάνει και το reference του ως πρός τους άλλους καθώς δεν μπορεί να την επιβεβαιώσει και άρα και τον εαυτό του στο τέλος μην γωνρίζοντας τι είναι ή τι δεν είναι αληθνό συνεχώς αμφιβάλλοντας για την ορθότητα των συμπερασμάτων σου ενώ αυτά είναι όντως ορθά.
Κοινώς, χρειαζόμαστε τους άλλους ως έναν καθρέφτη

Reaction score
558
παρων δηλωνω,(γειτονες ειμαστε ετσι και αλλιως) αλλα εαν διαφωνησω δεν θα με πεις καλοπροαιρετο, αλλα προκατελημενο!

Reaction score
4.487
Ε

Εσύ μου την έπεσες οπότε μην μπερδευεσαι
Λάθος, απάντησα στο σχόλιο σου και χρησιμοποιήσα ένα ρητό. Εσύ το γύρισες σε προσωπικό.
Μετά απλά σου απάντησα με κάτι που κάνεις. Έχεις πει μπούρδα και γελοίο τον ΠΑΗ επειδή ασχολείται με καλώδια κλπ.
Τέσπα, ας μην το συνεχίσουμε please. Μην χαλάμε το νήμα του ΠΑΗ.

Reaction score
326
Εαν καποτε με καποιο τροπο βρισκοταν αποδειξη οτι υπαρχει θεος ,τον αθεο δεν θα τον αγγιζε αυτο,τουναντιον θα το εκλαμβανε και θετικα στην τελικη
Αντιθετως εαν υπαρξει αποδειξη οτι οντως δεν υπαρχει θεος τοτε ο πιστος θα γκρεμιζοταν ολος του ο κοσμος κυριολεκτικα ομως
Αλήθεια τώρα???
Γνωρίζεις ακριβώς τι θα γίνει όταν/αν αποδειχθεί ότι υπάρχει / δεν υπάρχει Θεός???
Και μάλιστα γνωρίζεις ποιός θα έχει ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ο πιστός ή ο άπιστος???
Αλήθεια τώρα???

Reaction score
3.889
παρων δηλωνω,(γειτονες ειμαστε ετσι και αλλιως) αλλα εαν διαφωνησω δεν θα με πεις καλοπροαιρετο, αλλα προκατελημενο!
Οχι.Θα σου πω ν' ανέβεις στον πρώτο όροφο.
Αστειεύομαι.Δεν θα σου πω τίποτε απολύτως.

Reaction score
1.639
καλα εκει δεν βρισκεις ακρη ....εχω βαρεθει να συζηταω με πιστους.....οταν ζητησω αποδειξη οτι υπαρχει θεος μου το γυρνανε μπουμεραγκ να αποδειξω εγω οτι δεν υπαρχει θεος
Και οταν απανταω οτι εσυ πιστευεις σε κατι αρα εσυ πρεπει να αποδειξεις την υπαρξη του και οχι εγω το αντιθετο..ε απλα δεν το καλαταβαινει το στενο τους το μυαλο τη διαφορα. Και αν θελω να χαβαλεδιασω τους λεω οτι μαρεσουν οι ροζ μονοκεροι και μου λενε τι βλακειες λες δεν υπαρχουν ροζ μονοκεροι.
Οποτε ευλογα τους ρωταω να μου το αποδειξουν :lol:

• Ό,τι αρχίζει να υπάρχει, έχει μια αιτία:
    Αν κάτι υπάρχει και δεν ήταν πάντοτε, τότε υπάρχει κάποιος ή κάτι που το προκάλεσε.
  • Το σύμπαν άρχισε να υπάρχει:
    Βάσει επιστημονικών δεδομένων (π.χ. θεωρία του Big Bang και το θεώρημα των Borde-Guth-Vilenkin), το σύμπαν έχει μια χρονική αρχή.
  • Άρα, το σύμπαν έχει μια αιτία:
    Εφαρμόζοντας το πρώτο βήμα στο σύμπαν ως όλον, προκύπτει ότι το σύμπαν δεν μπορεί να έχει προκύψει αόριστα χωρίς αιτία.
  • Η αιτία αυτή δεν είναι μέρος του συστήματος του χρόνου και του χώρου:
    Δεδομένου ότι το σύμπαν (συμπεριλαμβανομένου του χρόνου και του χώρου) ξεκίνησε να υπάρχει, η αιτία πρέπει να είναι πέραν του φυσικού κόσμου και να μην υπόκειται στις ίδιες φυσικές διατάξεις.
  • Η αιτία αυτή είναι πιθανώς προσωπική:
    Επειδή μια μη προσωπική αιτία (όπως απλώς ένα μηχανικό σύστημα) δεν μπορεί να επιλέξει ή να προκαλέσει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, πολλοί υποστηρίζουν ότι η αιτία αυτή πρέπει να είναι ένα εμπειρικά και λογικά ικανό υποκείμενο, δηλαδή μια προσωπική οντότητα

Reaction score
820
Αλήθεια τώρα???
Γνωρίζεις ακριβώς τι θα γίνει όταν/αν αποδειχθεί ότι υπάρχει / δεν υπάρχει Θεός???
Και μάλιστα γνωρίζεις ποιός θα έχει ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ο πιστός ή ο άπιστος???
Αλήθεια τώρα???
θα σου απαντησω και σταματαμε εδω γιατι ειναι ξενο τοπικ.
Προσωπικα σαν αθεος και αγνωστικιστης δεν δεχομαι οτι υπαρχει ο θεος οπως παρουσιαζεται . Δλδ δεν αναιρω οτι υπαρχει κατι ανωτερο απο εμας κατι ας το ονομασουμε θεικο η ανωτερη δυναμη. . Εαν αυριο αποδειχτει οτι υπαρχει θεος τοτε δεν θα αλλαξει κατι στη ζωη μου και απλα θα το δεχτω.Α ωραια υπαρχει λοιπον θεος και θα συνεχισω να ζω οπως ζω
Απο την αλλη ο πιστος εχει χτισει τη ζωη του ολη πανω στο θεο. Παθαινει κατι λεει βοηθα με θεε μου να γινω καλα. γινεται κατι αλλο ,παλι προσευχεται σε εναν θεο. Οπως καταλαβαινεις εαν αποδειχτει οτι ΔΕΝ υπαρχει θεος ,ολη η κοσμοθεωρια του θα γκρεμιστει , ολη η ψυχοσυνθεση του θα καταρευσει οταν μαθει οτι ΔΕΝ υπαρχει θεος ,δεν ξερω ποσο πιο απλα να στο εξηγησω.

Reaction score
326
Θεωρώ ένα τέτοιο και τόσο πολύ λεπτό θέμα περί θρησκείας και Θεού , δεν έχει καμία σχέση στο νήμα του Παναγιώτη .
Συγχωρέστε με μέρες που είναι.
Έτσι ακριβώς είναι, αν και το νήμα του ΠΑΗ έχει "μολυνθεί" πολλές φορές από απίστευτες μπουρδολογίες και απέραντη παντογνωσία!!!

Ωστόσο μπορείς να γυρίσεις λίγο πίσω και να δεις ποιός ξεκίνησε το θέμα θρησκείας.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.823
Ο άνθρωπος.
(Όχι ο θεός, που δεν υπάρχει, κι ας επιμένει ο άνθρωπος).

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.017
Members
38.395
Νεότερο μέλος
grigorisz