Το σύστημα του Wizzy

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.677
Απάντηση: Το σύστημα του wizzy!

Με το μέτρο, εδώ κοστίζει λίγο κάτω από 4€.
Thanks for the info. Το έψαξα και λίγο στο internet και όντως, το μέτρο παίζει γύρω στα €3,54. Ίδωμεν...

Γιωργο αμα το αποφασισεις πες μου να παρουμε. Σκευτομουν και goertz αλλα αμα ειναι για 20ευρω να παρουμε να δοκιμασουμε
Χαράλαμπε, όταν το αποφασίσω θα σε ενημερώσω

Απορία προς όλους: Τα 4mm που αναφέρονται ως διάσταση αφορούν στη διάμετρο του καλώδιου ως σύνολο ή στη διάμετρο του αγωγού;

wizzy

Reaction score
21.677

OK, διαμόρφωσα το ερώτημα λάθος, αλλά πήρα την απάντησή μου από το link. Η διάμετρος του κάθε εσωτερικού καλδωδίου (αγωγού) είναι 2.6mm, σωστά;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.209

Τα σύρματα έχουν διατομή 4 χιλ, δηλαδή τόση είναι η επιφάνειά τους.

Reaction score
2.248

Να ξεκινήσω ανάποδα: Το θέμα του phono λύνεται εύκολα, υπό την άποψη ότι μπορώ να αλλάξω την ρύθμιση της χωριτικότητας κατά βούληση έχοντας ικανοποιητικό αριθμό επιλογών. Εάν το είχες αναφέρει εκείνη την ώρα, μπορεί να "πειραματιζόμασταν" επί τόπου. Όπως και να έχει, θα το ψάξω περισσότερο. Τώρα, όσον αφορά στο στήσιμο της κεφαλής, η αλήθεια είναι ότι εμπιστεύτηκα τον επαγγελματία του χώρου που ήρθε και έστηκε το πικ απ και την κεφαλή - με εμένα παρών. Χρησιμοποίησε protractor (της SME όχι της Pro-Ject), οπότε θεώρησα ότι έκανε καλά τη δουλειά του και δεν το έψαξα παραπάνω. Μετά τις δικές σου επισημάνσεις, μπήκα σε σκέψεις και μάλλον θα προχωρήσω σε σχετικές διορθωτικές κινήσεις. Μπορεί να καθυστερήσουν λίγο, αλλά θα γίνουν.
Πολύ όμορφο το ηχοσύστημά σου Γιώργο. Καλές ακροάσεις!!!
Ο προτράκτορας της SME από ότι θυμάμαι ρυθμίζει μόνο pivot to spindle καθώς οι βραχίονές της έχουν fixed offset και effective length. Δεν ξέρω....μάλλον έχει δίκιο ο Κώστας.

wizzy

Reaction score
21.677

@ costas EAR: Thanks for the info.

@ GeoVaz: Γιώργο, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για όσες φορές με βοήθησες όταν "ψαχνόμουν". Ο Κώστας έχει σίγουρα δίκιο στο θέμα της κεφαλής και του πώς στήθηκε, μόλις κάνω τις διορθωτικές ενέργειες, θα ενημερώσω το thread για βελτιώσεις/διαφορές.

Reaction score
3.332

Wizzy καλορίζικα τα καινούργια παιχνίδια .... σου εύχομαι όμορφα και μαγικά μουσικά ταξίδια.
Ερώτηση :το lyngdorf το έχεις χρησιμοποιήσει σαν προ καιν αν ναι τί λέει σε σχέση με τον W4S ?

wizzy

Reaction score
21.677

Kogni, η έκδοση του Lyngdorf που έχω δεν χρησιμοποιείται ως προενισχυτής. Είναι stand alone room correction device. Η Lyngdorf κατασκευάζει το DPA-1, η οποία συσκευή είναι προενισχυτής (με ψηφιακές εισόδους μάλιστα!) και ενσωματώνει την τεχνολογία του room correction που χρησιμοποιείται στο RP-1 (που έχω στο σύστημά μου).

Οπότε, δεν μπορώ να κάνω την σύγκριση που αναφέρεις. Αν και - μεταξύ μας - την περίοδο που αποφάσιζα για προενισχυτή, εάν υπήρχε η δυνατότητα να πάρω τον προενισχυτή της Lyngdorf, θα το έκανα.

Reaction score
3.332

ουπσσσ τώρα το πρόσεξα..... κι έλεγα μήπωσ ξέμεινε κανένα stp ..... you know what i mean !!!

η διαφορά είναι μικρή απο τον προ με το correction σκέτο .

wizzy

Reaction score
21.677

Η διαφορά είναι ελάχιστη, σίγουρα! Αλλά, έλα όμως που είχα ήδη προενισχυτή!

Πάντως, εάν είσαι σε φάση που "ψάχνεσαι" μία ακρόαση στον αντιπρόσωπο στην Αθήνα, θα σε πείσει. Τηλεφωνάς, κανονίζεις το ραντεβού λέγοντας ότι θέλεις να ακούσεις τον συγκεκριμένο προενισχυτή με το room correction σε λειτουργία, ακροάζεσαι και μετά...ό,τι θέλεις κάνεις!:103:

wizzy

Reaction score
21.677

Έχει λίγο καιρό που στο σύστημά μου φιλοξενείται το Tascam CD-01U του Amberjack. Δυστυχώς, λόγω έκτακτου προσωπικού προβλήματος, πρόλαβα να ακούσω μόνο ένα CD, αλλά μιας και το πρόβλημα λύθηκε, θα επιδοθώ σε περισσότερες ακροάσεις.

Δεν "περιμένω" να ακούσω κάτι συγκεκριμένο, ακούω με τα αυτιά ανοιχτά και βλέπουμε...

@costas EΑR: Ευκαιρία να κάνω Α-Β test (πικ απ - CD player) με το "Echoes" των Pink Floyd, μπας και καταφέρω τι προσπαθούσες να μου πεις τα Χριστούγεννα.:wink:

wizzy

Reaction score
21.677
2. προσεκτικό και σχολαστικό στήσιμο και ρύθμιση στην αναλογική πηγή επειγόντως. θα κάνει ΜΕΓΑΛΗ διαφορά. αν εκεί τα "μαστόρια" της κύπρου δε κατέχουν το σπορ, καιρός να αρχίσεις διάβασμα για να τα κάνεις αυτά μόνος σου. εδώ στο φόρουμ θα βρεις όσο υλικό χρειάζεσαι για διάβασμα, ας είναι καλά ο κόγιας δηλαδή, που έφαγε το πληκτρολόγιο με το θέμα.
Επιτέλους! Μετά από τόσο καιρό, μετά χαράς αναφέρω ότι έστησα την κεφαλή σωστά! Διάβασα ξανά και ξανά το σχετικό thread του Κώστα Κόγια, έφερα protractor από το mintLP, ρύθμισα την κεφαλή και επιβεβαίωσα τις ρυθμίσεις με το protractor της Pro-Ject (το δανείστηκα από φίλο, εάν ήξερα ότι μπορούσα να το δανειστώ πριν να αγοράσω τον protractor από το mintLP, δεν θα τον αγόραζα) καθώς και με τον δίσκο Hi-Fi News Test Records. Σύντομο σχόλιο: Η μέρα με τη νύχτα! Η "ΜΕΓΑΛΗ" διαφορά που λέει ο Κώστας στο quote δεν περιγράφει ούτε κατά διάνοια τη διαφορά. Ίσως να είμαι υπερβολικός - λόγω ενθουσιασμού από το αποτέλεσμα - οπότε επιφυλάσσομαι για περισσότερα/αναλυτικότερα σχόλια σύντομα.

3. η αλλαγή τοποθέτησης (κυρίως λόγω κολόνας) θα είναι η μεγαλύτερη αναβάθμιση, οπότε περιμένουμε νέα! Φυσικά, θα χρειαστεί εκ νέου ισοστάθμιση ενισχυτικών-ηχείων-χώρου με τη βοήθεια του λίνγτορφ. αν θες πάρε κι ένα μικρόφωνο να μετρήσεις ένα ροζ θόρυβο και από την ψηφιακή πηγή και από την αναλογική, ώστε να "φέρεις" όσο μπορείς το συνολικό αποτέλεσμα, καθώς το λίνγκτορφ δε περιλαμβάνει στην ισοστάθμισή του την πηγή.
Αυτό είναι σε αναμονή, με προβληματίζει λίγο η μείωση της απόστασης ακρόασης, αλλά δεν θεωρώ ότι το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο από αυτό που παίρνω τώρα. Είδωμεν.

4. (μη βαράς) καλώδια ηχείων πάρε belden 2*4 mm και πέτα αυτές τις αηδίες που σου δώσανε! :138: χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Αυτό αναβλήθηκε προσωρινά. Ξέρω, είναι το πιο απλό να γίνει - ίσως να χρειαστώ τη βοήθεια συμforumίτη από την Αθήνα για να κανονίσει την αγορά και την αποστολή.

Reaction score
3.332
30 εκ belden 4 καρέ απο τα monoblock στα ηχεία κατα την Κορίνθιο τοπολογία και κατα Κόγια ευαγγελίου....

τα πήρα έτσι για να τα πάρω και να δοκιμάσω. έλα που δεν δοκίμασα ..... έδωσα ο μ...σ τα καλα μου καλωδιάκια

μετά απο ανάγκη να βάλω τα monoblock στο rack ξανά (λόγω πιτσιρικίου καθαρά προληπτικά δεν πλησιάζει κοντά )
πήρα κάποια άλλα καλώδια κοντά στο μέτρο καθαρά απο specs κασκευαστή ( goertz ) .... για 4 ομ ηχεία

μεσο υψηλές είναι σαν να έβγαλα την κουβέρτα καθάρισε το σύμπαν μέχρι που νόμιζα οτι άλαξα και Ντακ

χαμηλά το ίδιο ίσωσ και λίγο καλύτερο αποτέλεσμα .

Καθάρα προσωπική γνώμη !

καλό είναι να δοκιμάζουμε

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Θα τα πω και ας φωνάξουν όσο θέλουν και όσοι θέλουν .
Έχω δοκιμάσει 1812Α μικροφωνικό για interconnect balanced από Grace 903 ston SPL & Ncore
Ηχείων 2 X 4 30 εκατ .
Ρεύματος 19364

Και στις 3 περιπτώσεις αλλάζοντας σε κάτι άλλο (οχι ακριβό καλώδιο) αισθάνθηκα σαν να ξεσκέπασα τα ηχεία από την κουβέρτα .
Χρησιμοποιώ Mogami 2549 interconnect , Hitachi 4 X1,5 & Κωσταντακάτος 3Χ2,5 ρεύματος πλέον .
Δεν το ψάχνω παραπάνω.Προηγείται ο καλλοπισμός του χώρου .

Reaction score
8.905
...πήρα κάποια άλλα καλώδια κοντά στο μέτρο καθαρά απο specs κασκευαστή ( goertz ) .... για 4 ομ ηχεία
αυτά έχουν χωρητικότητα να φαν και οι κότες....σε βλέπω να κάνεις νέες αγορές! :D

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.954
Members
38.268
Νεότερο μέλος
kostas vak