Το σύστημα του Wizzy

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Το σύστημα του wizzy!

έχεις διαθέσιμη ερμηνεία για το τι κάνει το κάθε φίλτρο; καμιά καμπύλη ρε παιδί μου, κάτι;
http://www.lyngdorf.com/images/stories/Download/Manuals/RP-1 Owners Manual.pdf

Δες σελίδα 37. Ψηφίζω soft.

Καλορίζικο το εργαλείο!
Φίλος έχει τον DPA-1 και έχουμε παίξει αρκετά. Πολύ ωραίο μαραφέτι, με διάφανο Α/D, άριστη ευχρηστία και ευελιξία κ.ο.κ.
Αξίζει και με το παραπάνω τα χρήματα που ζητάει.

Reaction score
4.808
μπραβο και απο μενα ! εαν επιτρεπετι ποσο το πηρες ?
ομολογω οτι θα το ηθελα και εγω και το εψαχνα πανω απο 2 χρονια για να το βρω ...
εννοω το rp 1 αλλα και το dpa -1 της εταιρειας ...

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.680
Απάντηση: Re: Το σύστημα του wizzy!

Με γειά George!
Ωραίος ο αναλογικός ήχος ε; :135:

Καλό το Lyngdorf, θα προτιμούσα κάτι με ψηφιακή είσοδο όμως. Τώρα ακούς πικάπ που περνά από δύο μετατροπείς a/d --> d/a κι όταν πάρεις cd θα ακούς από τρεις, d/a --> a/d --> d/a ενώ θα μπορούσες να ακούς από μια. Anyway, απ' το ολότελα δεν το συζητάω. Είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα είναι μέρα με τη νύχτα που λένε. Θα έρθω κάποια στιγμή για "πιστοποίηση". :126:

...
Χεχεχε, έλεγα κι εγώ, δεν θα βρεθεί κάποιος να σχολιάσει τη διπλή μετατροπή και να που βρέθηκε! Η αλήθεια είναι ότι το είχα υπόψη μου - χωρίς να ήταν κάτι που με ανησυχούσε - και μου δημιούργησε την περιέργεια για το πώς θα ακούγεται το βινύλιο πριν και μετά την επέμβαση της συσκευής. Τελικά, δεν παρατήρησα κάτι το ακροάσιμο, τα "χρατς-χρουτς" των βινυλίων ακούγονται το ίδιο! Εάν δεν είχα προενισχυτή, ο DPA-1 θα έθετε σοβαρή υποψηφιότητα με τις δύο ψηφιακές εισόδους που ενσωματώνει (toslink και AES/EBU).

Θα κανονίσουμε να έρθεις, ακριβώς για να υπάρξει πιστοποίηση από έναν ανεξάρτητο και - κυρίως - πολυ πιο έμπειρο ακροατή από μένα.

έχεις διαθέσιμη ερμηνεία για το τι κάνει το κάθε φίλτρο; καμιά καμπύλη ρε παιδί μου, κάτι;
Κώστα, στο manual της συσκευής, στο link που παραθέτει πιο κάτω ο ΚουΦού, θα βρεις τις καμπύλες. Επίσης, από το site μπορώ (και το έκανα) να κατεβάσω και άλλες καμπύλες τις οποίες μπορώ να φορτώσω στο RP-1.

Ναι, μάλλον θα συμφωνήσω, απλά θέλω να δώσω λίγο χρόνο/λίγες ευκαιρίες και στις υπόλοιπες.

Καλορίζικο το εργαλείο!
Φίλος έχει τον DPA-1 και έχουμε παίξει αρκετά. Πολύ ωραίο μαραφέτι, με διάφανο Α/D, άριστη ευχρηστία και ευελιξία κ.ο.κ.
Αξίζει και με το παραπάνω τα χρήματα που ζητάει.
Ευχαριστώ! Σε όσα σημεία παρατηρείς, συμφωνώ!

μπραβο και απο μενα ! εαν επιτρεπετι ποσο το πηρες ?
ομολογω οτι θα το ηθελα και εγω και το εψαχνα πανω απο 2 χρονια για να το βρω ...
εννοω το rp 1 αλλα και το dpa -1 της εταιρειας ...
Μάκη, η Lyngdorf αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από την Acoustic Design, τα γραφεία τους είναι Ψυχικό. Προσωπικά, το πήρα από το webshop της Lyngdorf. Κόστισε 2520, με δωρεάν μεταφορά από την UPS. Το παράγγειλα Τρίτη βράδυ, Παρασκευή πρωί παραδόθηκε! Πάντως, εάν είσαι μεταξύ των δύο και νοουμένου ότι δεν έχεις προενισχυτή, θα πρότεινα τον DPA-1, ο οποίος ενσωματώνει το RP-1 και έχει και ψηφιακές εισόδους (toslink και AES/EBU).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.281
Απάντηση: Re: Απάντηση: Το σύστημα του wizzy!

ααα, ούτε συζήτηση! βάλτο στο soft και ξέχασέ το! μη το πειράξεις ποτέ!!!!!!!!!

Ναι, μάλλον θα συμφωνήσω, απλά θέλω να δώσω λίγο χρόνο/λίγες ευκαιρίες και στις υπόλοιπες.
ούτε γι'αστείο. μόνο soft. τέλος.

ΥΓ πιο καλό, δε γίνεται...

wizzy

Reaction score
21.680
Απάντηση: Το σύστημα του wizzy!

Η επιμονή σας στην καμπύλη soft, μου θύμισε μια κουβέντα που είχα με τον Amberjack ο οποίος υποστήριζε ακριβώς την ίδια καμπύλη για ακροάσεις μουσικής (μου το είχε εξηγήσει κιόλας, αλλά δεν τώρα δεν θυμάμαι τι μου είχε πει). Δεν μπορεί, κάτι παραπάνω θα ξέρετε εσείς από 'μένα..:606:

Όταν θα έρθει ο Amberjack από 'δω για πιστοποίηση θα τον βάλω να μου εξηγήσει ξανά!:616:.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.434

Καλοριζικο, καλες ακροασεις!!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.281

Η επιμονή σας στην καμπύλη soft, μου θύμισε μια κουβέντα που είχα με τον Amberjack ο οποίος υποστήριζε ακριβώς την ίδια καμπύλη για ακροάσεις μουσικής (μου το είχε εξηγήσει κιόλας, αλλά δεν τώρα δεν θυμάμαι τι μου είχε πει). Δεν μπορεί, κάτι παραπάνω θα ξέρετε εσείς από 'μένα..:606:

Όταν θα έρθει ο Amberjack από 'δω για πιστοποίηση θα τον βάλω να μου εξηγήσει ξανά!:616:.
Αν δεις τι έχει γράψει ο Μεγάλος που φτιάχνει τα Wisdom Audio, θα καταλάβεις... Επίσης, διάβασε ένα παλιό θρεντ με τίτλο "του φλατ ορ νοτ του φλατ" ή κάτι ανάλογο, και εν μέσω φιλοσοφικών σκέψεων θα κατανοήσεις το βάθος του θέματος, είσαι "ανοιχτό μυαλό"!

Reaction score
2.566
Συγχαρητήρια για την επιλογή σου, έχω ακούσει από κοντά το τί μπορεί να κάνει...
Μια ερώτηση...πώς και τόσο μικρή διαφορά τιμής μεταξύ αυτού και του DPA-1? Κάνουν την ίδια δουλειά ακριβώς όσον αφορά στο rc?

wizzy

Reaction score
21.680

Αν δεις τι έχει γράψει ο Μεγάλος που φτιάχνει τα Wisdom Audio, θα καταλάβεις... Επίσης, διάβασε ένα παλιό θρεντ με τίτλο "του φλατ ορ νοτ του φλατ" ή κάτι ανάλογο, και εν μέσω φιλοσοφικών σκέψεων θα κατανοήσεις το βάθος του θέματος, είσαι "ανοιχτό μυαλό"!
Ευχαριστώ για το thread και για το κομπλιμέντο!:403:

wizzy

Reaction score
21.680

Συγχαρητήρια για την επιλογή σου, έχω ακούσει από κοντά το τί μπορεί να κάνει...
Μια ερώτηση...πώς και τόσο μικρή διαφορά τιμής μεταξύ αυτού και του DPA-1? Κάνουν την ίδια δουλειά ακριβώς όσον αφορά στο rc?
Η διαφορά τιμής μεταξύ του Lyngdorf DPA-1 και του Lyngdorf RP-1, σύμφωνα με τις τιμές του webshop της εταιρίας είναι €500. Το Lyngdorf DPA-1 ενσωματώνει την ίδια τεχνολογία διόρθωσης χώρου με το Lyngdorf RP-1, απλά το πρώτο παρέχει και λειτουργείες προενισχυτή. Πηγαίνοντας στην σχετική σελίδα της Lyngdorf, μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για τις δύο συσκευές.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Σταμάτα να μας φιτιλιάζεις ρε παπαγαλάκι της Lyngdorf:114::114::114:

wizzy

Reaction score
21.680

Μάνο, πάρε :618::618:

... και στο κάτω κάτω, αφού με ρωτάνε, να μην απαντάω;:107:

Reaction score
2.566
Re: Απάντηση: Re: Το σύστημα του wizzy!

Η διαφορά τιμής μεταξύ του Lyngdorf DPA-1 και του Lyngdorf RP-1, σύμφωνα με τις τιμές του webshop της εταιρίας είναι €500. Το Lyngdorf DPA-1 ενσωματώνει την ίδια τεχνολογία διόρθωσης χώρου με το Lyngdorf RP-1, απλά το πρώτο παρέχει και λειτουργείες προενισχυτή. Πηγαίνοντας στην σχετική σελίδα της Lyngdorf, μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για τις δύο συσκευές.

Ναι wizzy το είδα πριν ρωτήσω, απλά είναι σαν να λέει ότι με 500€ έχεις + έναν πολύ καλό προ και ξέρεις, δεν ήμαστε συνηθισμένοι σε τέτοια....και λέω μήπως υπάρχει καμιά "παγίδα" του τύπου πιο υποβαθμισμένων δυνατοτήτων rc κλπ...από ότι μου λες όχι έτσι?

wizzy

Reaction score
21.680

Κοίτα, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνει η εταιρία το σύστημα του Room Correction που ενσωματώνεται στον DPA-1 είναι το ένα και το αυτό με το RP-1. Δεν έχω τρόπο (ούτε και λόγο) να θέσω τους ισχυρισμούς της εταιρίας υπό αμφισβήτηση. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις - μιας και είσαι από Αθήνα - είναι να μιλήσεις με τα παιδιά της Acoustic Design και να κανονίσεις μια επίδειξη των δυνατοτήτων του μηχανήματος. Τους επισκέφτηκα το καλοκαίρι και είχαν στημένο τον DPA-1 έχοντας κάνει και μετρήσεις του χώρου έτσι ώστε να επιδεικνύονται και οι διορθώσεις του Room Correction - εκεί ουσιαστικά άκουσα τις δυνατότητες του συστήματος που υλοποιείται στο RP-1.

Επίσης, μπορείς να διαβάσεις εδώ το review της συσκευής που έκανε ο Δημήτρης Σταματάκος στο avmentor.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.971
Members
38.274
Νεότερο μέλος
spani1