Το σύστημα του Wizzy

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.631
Κι ένα σχόλιο από εμένα, πριν να συνεχίσω με τις υπόλοιπες μετρήσεις.

@dionisp: Προ Dirac όλα.

Δεν κάνω διαφήμιση, επειδή ο άνθρωπος είναι γνωστός, αλλά...

Μανώλης Καστρουνής εξ αποστάσεως, ρε φίλε, δεν έχω λόγια. Όλα τα λεφτά... Μπήκε στο laptop που είχα συνδέσει το UMIK-1 μέσω TeamViewer. Το τι μικρορυθμίσεις έκανε, ποιες παραμέτρους άλλαξε, τι σκέφτηκε να κάνει για να φέρει το χώρο στα "ίσια" του, δεν έχω λόγια. 800 χρόνια να διάβαζα manuals και βιβλία κτλ, ούτε το 1% από όσα έκανε δεν θα κατάφερνα να κάνω... Δείτε τι ώρα ξεκινήσαμε και τι ώρα τελειώσαμε κι ο άνθρωπος, εκεί, υπομονετικός, επίμονος, συνεχώς προβληματιζόταν για την επόμενη κίνηση, τι να διορθώσει, πώς να τα διορθώσει, πόσο να το διορθώσει. Εννοείται ότι απλώς παρακολουθούσα.

Κι ο χώρος είναι μελετημένος, ε... Σκεφτείτε να μην ήταν, τι θα γινόταν... Και να έχω τώρα τον χατζηπαπάρα κατασκευαστή hi-end καλωδίων ( :rofl: ) να μου λέει για καλώδια και ηχητική ταυτότητα του ενός και του άλλου. Α πάγαινε από 'δω, ρε ξόανο, ε ξόανο...

Συνεχίζω με SPL.
SPL Left speaker & sub
frl_sub.jpg

SPL Right speaker & sub
frs_sub.jpg

All SPL
all.jpg

All SPL_2
all_2.jpg

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.012
Πιάσε απο 20Hz, όχι 27.
Πρέπει να γράψεις smoothing, και εάν είναι με Dirac ή όχι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.064
Οι χρόνοι αντήχησης είναι φανταστικοί!!

Η μικρή ανύψωση των χρόνων αντήχησης πάνω από τους 10κ, είναι όλ δε μανεϊ, πρώτη φορά το βλέπω!

Άρα η χρήση διατρητης γυψοσανίδας είναι κορυφαία επιλογή για ελεύθερη επιφάνεια!!

Ρισπεκτ, ο χώρος είναι για σεμινάριο.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.012
Το 4 γράφημα εχει ενα λαθάκι, έβαλες δυο φορές το ίδιο ηχείο

Reaction score
11.210
Άρα η χρήση διατρητης γυψοσανίδας είναι κορυφαία επιλογή για ελεύθερη επιφάνεια!!
Έλα τώρα!! Αφού ο άλλος, ο "ειδικός", είδε τις φωτογραφίες και απεφάνθη ότι ο χώρος είναι χάλια! :roflmao:

wizzy

Reaction score
21.631
Πιάσε απο 20Hz, όχι 27.
Στο spectrogram;
Πρέπει να γράψεις smoothing
1/6 - αν δεν απατώμαι. Θα το δω το βράδυ.
και εάν είναι με Dirac ή όχι.
Όλα είναι πριν το Dirac.
Οι χρόνοι αντήχησης είναι φανταστικοί!!

Η μικρή ανύψωση των χρόνων αντήχησης πάνω από τους 10κ, είναι όλ δε μανεϊ, πρώτη φορά το βλέπω!

Ρισπεκτ, ο χώρος είναι για σεμινάριο.
:thumbsup:
Όταν έρθεις από το νησί, θα κάνεις μια στάση από εδώ, σωστά;
Το 4 γράφημα εχει ενα λαθάκι, έβαλες δυο φορές το ίδιο ηχείο
Μιλάς για το All in_2;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.064
Έλα τώρα!! Αφού ο άλλος, ο "ειδικός", είδε τις φωτογραφίες και απεφάνθη ότι ο χώρος είναι χάλια! :roflmao:
Εξ'ου και μπήκε στην ignore list. ;)

Δε μπορώ να ασχολούμαι με τέτοια άτομα...

Χ φορέβε. Ούτε βλέπω ούτε απαντάω ούτε ασχολούμαι.

Επί του θέματος:

Τέτοιες μετρήσεις προ ντιρακ, ούτε στα πιο βαθιά του όνειρα δεν έχει ο χαϊεντάς. Ρισπεκτ τρις.

wizzy

Reaction score
21.631
Ναι, σωστά! Πού είναι να μου πει ξανά για τις πρώτες ανακλάσεις;

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.012
Στο spectrogram;
Όχι στην απόκριση
Όλα είναι πριν το Dirac.
Είναι εξαιρετικά.
Μιλάς για το All in_2;
Το μπλέ και το πορτοκαλί είναι το ίδιο ηχείο.

Οι μετρήσεις είναι εξαιρετικές. Τίποτα δεν ειναι τυχαίο:
Καλός χώρος.
Δυο σαμπ.
Καλά ηχεία (που είσαι Εαρ :tongue: )

Βαλε και το καλό πρόγραμμα ισοστάθμισης + τον χειρισμό του απο έμπειρο ειδικό= το τελικό αποτέλεσμα θα είναι
εγγύηση.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.064
Πάω στοίχημα πως έχει πάθει σοκ με την βελτίωση του ντιρακ...

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.012
Πάω στοίχημα πως έχει πάθει σοκ με την βελτίωση του ντιρακ...
Εγω δεν είμαι τόσο σίγουρος.
Και έτσι παίζει καταπληκτικά.
Βλέπω δυο οκταβες μόνο που θέλουν λίγο πείραγμα, το σύστημα παίζει και χωρίς περαιτέρω ισοσταθμιση

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.064
Κι όμως.
Όταν θέλει λίγο, δηλαδή όταν είναι ήδη καλό το υπόστρωμα χώρου-ηχείων, τότε είναι που γ@μει και δέρνει η ισοστάθμιση. ;)

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, προσπαθείς να κουκουλώσεις προβλήματα, και φυσικά τίποτα δεν είναι δωρεάν...

Κι όντως, κι έτσι παίζει καταπληκτικά, όπως το είπες. ;)

Στα +-5 ντεσιμπέλ είναι, ακόμα και στο μπάσο ρε φίλε, τι λέμε... Και μια πτώση σα ταργκετ κερβ έχει, και αέρα στα 10κ έχει, κατά βάση έχει πάρα πολλά θετικά, ήδη.

Πάνω σε αυτά, το σιδέρωμα θα δώσει παπάδες. Παπάδες όμως, όχι αστεία.

Reaction score
1.789
Ναι! Εκτός και αν του κάνει τρομερή διαφορά στο impulse αλλά δεν νομίζω αφού ρυθμίστηκαν από άνθρωπο που ξέρει. H απόκριση για προ-dirac είναι πολύ καλή όμως. Μπράβο Wizzy.

Reaction score
15.543
ποσα κυβικα ειναι ο χωρος βρε ;

....παιζει πολυ ο χωρος παντως....απο 4khz και κατω εισαι πανω - κατω...
βαλε και κατι να φερεις το RT ψηλα που ανεβαινει δυναμικα.....

ωραιος wizzy ;)

Reaction score
6.495
OI χρονοι ειναι πραγματικα χαμηλοι και δεν εχεις εμφανη απορροφηση πλυν μοκετας σωστα;
Κοιτα τωρα μηπως χρειαστεις κανα καθρεφτη να ανεβουν λιγο :laugh:
Ξεκινα απο 20 -200 hz το σπεκτρο ,εκει θα φανει πραγματικα τι εχει και χαμηλα...ποιες οι διαστασεις του δωματιου προ επεμβασεων και μετα;
Κατι αλλο επειδη τα εχεις ανα 10 db και βλεπω διαφορες δεξι-αριστερο και γενικα καλο ειναι να περνεις πρωτα απολα μια ψευδοανηχοiκη καθε ηχειο 500-20khz ....

Reaction score
3.899
800 χρόνια να διάβαζα manuals και βιβλία κτλ, ούτε το 1% από όσα έκανε δεν θα κατάφερνα να κάνω... Δείτε τι ώρα ξεκινήσαμε και τι ώρα τελειώσαμε κι ο άνθρωπος, εκεί, υπομονετικός, επίμονος, συνεχώς προβληματιζόταν για την επόμενη κίνηση, τι να διορθώσει, πώς να τα διορθώσει, πόσο να το διορθώσει. Εννοείται ότι απλώς παρακολουθούσα.
...έέέτσι Γιώργη, είναι απλά τα πράγματα: θέλεις την καλή απόδοση του συστήματος στο χώρο σου?

ΚΑΣΤΡΟΥΝΗΣ!!! 8-)

Μετά μπορείς να παίξεις με ότι παρενφενάλια επιθυμείς(αν)!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.064
Άντε, ανέβασε τις διορθωμενες αποκρίσεις, να δούμε τι έκανε τόσες ώρες! ;)

Reaction score
1.789
Απίστευτοι οι χρόνοι! Όλη η δουλειά που έχεις κάνει στο δωμάτιο φίλε άξιζε (προφανώς) τον κόπο. Φαντάζομαι ότι μαζέψατε και τα ψιλά που σου έλειπαν με το Dirac και θα είσαι υπεράρχοντας. Όπως σου είχα πει και παλαιότερα είμαι μεγάλος fan των ηχείων σου... Πολύ θα ήθελα αν βρεθώ Κύπρο καμιά φορά για δουλειά να γνωριστούμε και να ακούσω το αποτέλεσμα. Θα είναι πολύ όμορφο σίγουρα.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.884
Members
38.254
Νεότερο μέλος
PanosLouis