wizzy
Music is our (Supernatural) friend!
- Reaction score
- 21.631
Επειδή κουφάθηκε! Εγώ, όχι! (ακόμη...)αναγκαστικά και είδες τι έπαθε θέλει 180db για να ικανοποιηθη
Επειδή κουφάθηκε! Εγώ, όχι! (ακόμη...)αναγκαστικά και είδες τι έπαθε θέλει 180db για να ικανοποιηθη
Ρε πάρτον τηλέφωνο να πει τα δικά του, να γράψει εδώ μέσα σχόλια!Πολλά ζητάς - κι από τον λάθος άνθρωπο!
Σοβαρά τώρα, γράφω από κινητό κι αυτά που θέλεις είναι στο laptop που έχω στο δωμάτιο ακρόασης. Θα δω τι μπορώ να κάνω απόψε, αν δεν με προλάβει στο ενδιάμεσο ο Μανώλης.
0.05Ο @TERMATOGAZI είχε 0
Τι εννοείς;ο wizzy ηθελε λιγο πιο πανω κανονικα.
ποσα κυβικα ειναι ο χωρος βρε ;
Μήκος: 5.05μ έως 5.06μ.
Η διαφορά στο μήκος προκύπτει από το γεγονός ότι το σπίτι είναι μερικώς «παράγωνο». Συγκεκριμένα, το «μεγαλύτερο» μήκος παρατηρείται στην πλευρά του τοίχου που συνορεύει με το διπλανό σπίτι (αριστερά από τη θέση ακρόασης), ενώ το «μικρότερο» μήκος παρατηρείται στην πλευρά που είναι οι πόρτες εισόδου στο δωμάτιο.
Πλάτος: 2.99μ έως 3.00μ
Σημείωση: Μέτρησα πέντε (5) διαφορετικά σημεία. Στα τέσσερα (4) το πλάτος βρέθηκε να είναι 3.00μ και στο ένα (1) βρέθηκε να είναι 2.99μ.
Ύψος: 2.90μ έως 2.895μ
Σημείωση: Η διαφορά του μισού χιλιοστού στο ύψος οφείλεται στο ότι το δάπεδο δεν ήταν λείο, τη στιγμή της μέτρησης.
Επομένως, κυβικά = 44,02m^3
....παιζει πολυ ο χωρος παντως....απο 4khz και κατω εισαι πανω - κατω...
βαλε και κατι να φερεις το RT ψηλα που ανεβαινει δυναμικα.....
Μην μιλάτε με γρίφους ρε, τι είναι αυτό το "κάτι" που προτείνεις να βάλω; Όνομα δεν έχει; Και γιατί να το κάνω;
αυτό ακριβώς είπα και εγώ.ναι βρε τα ειδα....
....για τα κυβικα σου εισαι οριακος αυτο εννοω, ηθελες πιο πανω, εισαι και δικαναλος.
Τι θα κέρδιζα με πιο ψηλό RT60;ναι βρε τα ειδα....
....για τα κυβικα σου εισαι οριακος αυτο εννοω, ηθελες πιο πανω, εισαι και δικαναλος.
λίγο μεγαλύτερες στάθμες και ζωντάνιαΤι θα κέρδιζα με πιο ψηλό RT60;
Χμμμμ.... ΟΚ, ακόμα δεν έχω τόση εμπειρία ακρόασης σε σωστό χώρο για να το κρίνω αυτό.λίγο μεγαλύτερες στάθμες και ζωντάνια
Μήπως πάει να βγει ο Hyde από μέσα σου;Αν όταν κάθεσαι στο δωμάτιο νιώθεις μια πίεση στα αυτιά, και ακούς τη φωνή σου από μέσα σου χωρίς να έχει μια νορμάλ ηχητική ο χώρος, αν δηλαδή αισθάνεσαι δυσάρεστα μέσα στο χώρο, αποπνικτικά...
Φίλε, δες το post #1699.αυτό δεν το ήξερα.
οποτε ένα κλικ είναι να βάλει το rt30.
Σωστά θυμάσαι. Με την πρώτη ευκαιρία θα βάλω τα διαγράμματα των μετρήσεων του μηχανικού για σκοπούς σύγκρισης.Στην περίπτωση του γουιζι, οι χρόνοι αντήχησης μετρήθηκαν από τον μηχανικό που του έφτιαξε το χώρο, εκείνη η μέτρηση, αρκεί.
Και ορθώς ο μάστορας, δε μέτρησε RT 60, μέτρησε μόνο μικρότερες πτώσεις, 20 και 30, αν θυμάμαι καλά.
Τέτοια απορρόφηση έχει σαν αποτέλεσμα πολύ χαμηλούς χρόνους αντήχησης στα πρίμα, οπότε το άκουσμα δεν έχει ζωντάνια, είναι μουντό, άθλιο.είχε γέμιση με ρούχα και ο rt60 είχε πέσει στο 0.1-0.15.
δεν ακουγόταν καθόλου και το ξαναμετεφερε άμεσα.
Φίλε, δες το post #1699.
Σωστά θυμάσαι. Με την πρώτη ευκαιρία θα βάλω τα διαγράμματα των μετρήσεων του μηχανικού για σκοπούς σύγκρισης.
Τέτοια απορρόφηση έχει σαν αποτέλεσμα πολύ χαμηλούς χρόνους αντήχησης στα πρίμα, οπότε το άκουσμα δεν έχει ζωντάνια, είναι μουντό, άθλιο.
Το πιο εύκολο, και συνάμα το πιο επιζήμιο στους τυπικούς οικιακούς χώρους, είναι να πέσουν οι χρόνοι αντήχησης στα πρίμα. Είναι μια αθλιότητα.
Ήταν άριστες, αυτό θυμάμαι, αυτό αρκεί.Σωστά θυμάσαι. Με την πρώτη ευκαιρία θα βάλω τα διαγράμματα των μετρήσεων του μηχανικού για σκοπούς σύγκρισης.